-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
köszi urak
nemtom mi lesz de van hogy már egy percig sem tudom használni...
szóval ez nem hónapokat fog haldokolni, sokkal hamarabb megdöglik.
dokkolóban még tudnám használni, az nem gond, a gondom az, hogy a wifit lekapcsolja dokkolóban...
és nem tudom hogyan tudom bekapcsolni hogy a wifi dokkolóba csatlakoztatva is élve maradjon, illetve, hogy hol kell ezt beállítani. ha egyáltalán lehet... -
Tim82
félisten
válasz
Integra #3995 üzenetére
BGA problémával kapcsolatban BFeco fórumtárs tud esetleg segíteni (emlékeim szerint ő végzett sikeres forrasztásos javítást T4x-alaplapokon). Egyébként igen, egyre gyakoribb lesz, elvileg jó eséllyel odáig jut a dolog, hogy ha mozgatod a notit, elmegy a kép.
De megvan annak az esélye is, hogy mindössze háttérvilágítás-probléma. Ha visszaolvasol a topikban, szeptemberben végigjártam nagyjából ugyanezt az utat - az én gépem is hasonlókat csinált. Ha erős fényforrással (jobb fényű zseblámpával, biciklilámpával) megvilágítod a laptop-TFT-t és látod nagyon halványan a képet, akkor valószínűleg a háttérvilágításod adja be lassan a kulcsot. Ennek a cseréjét én anno 12k-ból megoldottam a grc.hu-nál, máshol ez drágább.
-
TOZ
addikt
válasz
Integra #3995 üzenetére
A teljes kimulasig minel kevesebb mozgatas es csak ketkezes emelgetes javasolt... Most meg csak kezdi elengedni a vga-t, de idovel (es foleg a sok mozgatastol) vegleg le fog valni. Akkor pedig kuka az alaplap. Probalkozni persze lehet a hofuvasos jatekkal, de elegge kerdeses a sikere.
-
Integra
titán
valami nincsen rendben a laptopommal.
megy rendesen, aztán x perc múlva egyszerűen lekapcsolja a kijelzőt, tök sötét, ennyi.
nem jön vissza.
kikapcsológombbal hibernálom, kikapcsol, bekapcsolom és azonnal visszajön a kijelző.
majd x perc után megint kikapcsol.
ez most lett ilyen, mi a rák ez???? -
Shadowfax
addikt
-
negyedes
addikt
Udv!
Az R szerias notik(leginkabb a 400) megkaptak a teljes Roll Cage vazat es a multibayt? Talaltam egy csomo ellentmondast, meg a lenovo oldalan is.
-
Mészike
aktív tag
válasz
k-rock-atona #3974 üzenetére
Azt szeretnéd, hogy legyen egy Vista és egy Win7 rendszered egyszerre? -
k-rock-atona
csendes tag
-
Mészike
aktív tag
válasz
k-rock-atona #3969 üzenetére
Mindenképpen tiszta install kell a 64 bitre való átálláskor.
Rendelni rendelheted, csak jogilag nem lesz tiszta -
iAm
csendes tag
Üdv,
Megtudja nekem valaki mondani, hogy egy T500on miért nem tudom úgy lejjebb venni a felbontást, hogy a kép ne zsugorodjon?
Csak 1920x1200 on használja ki a teljes képernyőt, kisebben pedig annak széleitől olyan 2-2 centi fekete marad.
Ez ilyen már mióta megvettem, csak gondoltam rákérdezek.
Vista, Win7-tel tesztelve, legfrissebb driverekkel -
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha én 32 bites vista-ra megrendelem a 64 bites win 7-et a lenovo-tól, akkor fölteszi rendesen, vagy belehal a dologba, s csak 32 bitest lehet így frissítve felpattintani rá? Mit jelent ez az upgrade-es megoldás, mennyire alapul a vista milyenségén?
Előre is köszi, még erre az egy napra kellemes pihenést Mindenkinek!
-
TOZ
addikt
válasz
Integra #3959 üzenetére
855-os chipsettel (pl. az X40) ez nem ilyen egyszeru ...
For the record a workaround, hatha masnak is hasznos info. -
brd
nagyúr
A T60-asban cserélt már valaki 64 bit-es CPU-ra? Működik a géppel így rendesen a 64 bit-es OS? Esetleg a Hyper-V-t is próbálta valaki vele? A használható memória 4 GB lesz, vagy ugyanúgy levonódik belőle az eszközök számára fenntartott memória?
-
mdk01
addikt
Múltkor panaszkodtam hogy a backup után 70gb tűnt el a vinyóról és meg is beszéltük hogy miért lett ez a végeredmény.
Most viszont feltettem 400mb nyi frissítést és a 27gb szabad helyemből 45gb lett egy reboot után.
Van vkinek ötlete hogy miért nőt meg a szabad helyem?Túlságosan nem izgat csak a kíváncsiság hajt.
Köszönöm
-
mdk01
addikt
Igazad van annyira bele sem gondoltam, csak az órajelet néztem, mert rohanni kellett a mamihoz.
Aztán meg többi alkatrészről ne is beszéljünk amik az évek alatt egyre csak fejlődtek a notiban.
T42-nek nem szokott vmi alaplapi problémája lenni idővel?..vagy az a T43?
Nem értek annyira hozzá csak olvastam több helyen is vmi ilyesmit.Integra:
Aksi hogy áll a gépbe, mert az sem olcsóság ha fél év múlva behal.Üdv.
-
yanna
addikt
-
ALI_G
veterán
üdv.
R51-emet leejtették és a billentyűzet alul a tapipadfelőli részén a két szélén kicsit felhajlott. Továbbra is működik minden, de kicsit kilógnak a gombok a két sarkánál és félek, hogy hozzáér a monitorhoz becsukott állapotban. Nagyon nem erőltettem a visszarakásukat, vagy visszanyomásukat, mert gondolom van ennek technikája.
Szóval hogy is lehet gyári pozícióba juttatni a billentyűzetet? -
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Lehet, h jártam már itt (mindenre nem emlékezhetek), de ha mégsem: csatlakozom a topikhoz.
-
mdk01
addikt
válasz
Integra #3948 üzenetére
Értem.
Hát akkor dobj bele ramot meg fél év múlva egy ssd-t, mikor elérhető árba lesznek.
Lehet bele ssd-t rakni?...vagy van értelme?A T42-esekbe nem 4200rpm-es vinyó van?
Ezért gondoltam csak a T60-ra.
Csaba(T60)Nézd meg a 80k-at.
Kicsi gyors vinyó, 2mb ram, kicsit gyorsabb proc.Üdv.
-
Integra
titán
urak
t42-es notimba, amiben 1.7 pentium m dolgozik, belemegy valami szignifikánsan erősebb cpu? -
evone
őstag
Nah csinaltam egy profilt TPfancontrolba, igy 56 foknal indul el alapjaraton a venti, visszahuti 48 fokra es ott leall. Igy annyira nem fog gyakran beindulni remelem.
-
premete
veterán
Azzal én is szívtam, windows 7 driverekben a lenovo nem áll a helyzet magaslatán. A központi szerviz szerint vissza kell tenni a vistát, a windows 7 még nem frankó náluk.
Nem kell egy neoprem tok, dura-gadget 13.3", tegnap hozta a posta, még ki sem lett próbálva? (nincs mit beletennem)
[link] -
csiktor
tag
Tudja valaki, hogy hogyan működik pontosan ez a Secure Chip és Anti-Theft dolog?
Kell hozzá valami program vagy driver, vagy csak engedélyezem a biosban és kész?
-
csiktor
tag
Hali!
Hallott már valaki olyasmiről, hogy az X200 és X300 gépek dokkolóján lévő VGA port bizonyos esetekben elég nagy zajt bocsájt ki? Mármint nem hangot
, hanem zajossá teszi a képet a külső monitoron (izeg-mozog, csíkozódik).
Találkozott már valaki ilyennel?
-
Mészike
aktív tag
Ma észrevettem, hogy a T60-as gépem nem látja a vezetékes hálókártyát....
Mi lehet ez? BIOS-ban bekapcsolva, eszközkezelőben mégsem látszik. -
orbano
félisten
közben kipróbáltam, és egy BIOS reset segített. vaze... mikor lesznek végre normális Win7 driverei a Lenovonak?
-
orbano
félisten
sziasztok!
X200 tabletre ma sikeresen felraktam egy win7-et. ment is minden faxányosan, kb az első windowsupdate-ig, amikor is felkerült pár driver, amik hiányoztak (audio, miegymás). Ezután történt egy újraindítás, vagy kettő, és azóta nincs WWAN-om (f3507). Pbáltam BIOS-ban ki/be kapcsolni, próbáltam fn+f5-tel, de abban csak a BT és a WiFi látszik már csak, az eszközkezelő szintén nem látja a kártyát. Egyszer-kétszer a T400 is eljátszott hasonlót, de akkor pár ilyen mütyürkézés után előkerült. Most sehogy.
Valami ötlet?köszi
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #3926 üzenetére
Google barátod ezt dobja ki elsőre: Windows 7 clean install (micro guide)
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Van a neten valahol leírás win 7 clean installhoz? Jó lenne tudni miket kell felrakni neki.
-
evone
őstag
Windows 7 van fent, de csak par honapja ilyen, ezert idegesit, eddig 45-48 fok volt idle, es nem nagyon kapcsolgatott be a venti.
Biosban minden bevan kapcsolva igen. Már arra gyanakszok hogy BIOS frissites utan lett ilyen. De nemtudom ezt hol lehetne A LENOVONAK, nem pedig csak forumos adminoknak jelezni, hogy jolenne ranezni azert, mert ez nagyon nem fasza igy. A gepet mar 30x szejjelszedtem, teljesen makulatlan belulrol...
-
lapa
veterán
erre annyit tudok mondani, hogy Ubuntu 8.10 x64 OS-sel "on demand" CPU hajtással (ez az alap, szintén 800-ra veszi vissza) megy a gép 7/24 és csak alul középen meleg, sehol máshol.
ettől függetlenül a venti nekem is bénázott, nekem ez segített neki elmagyarázni, hogy vannak köztes sebességek is, nem csak 0 meg 100.000 rpm. így többé-kevésbé folyamatosan jár, de leghalkabb szinten.
a proci egyébként 50 fok idle, de jelentős (nem 100%) terhelés alatt (hd lejátszás) se megy 60 fölé.
ja, nekem fennt van még külön a laptom-mode-tools. nem a package verzió, hanem a honlapról letöltős, azt írja a programozója az jobban hasajt, mint az ubuntu beépített verzió.
BIOS-ban enabled minden energiakütyü?
-
evone
őstag
Lasan kezdem mar megszokni hogy a T61em idle 50-65 fok 800mhzen 0% cpu terhelesnel es hogy egyik masodpercben leall a venti, kovetkezobe meg felsüviiit. Kerepel is az uj venti, pedig nemregen csereltek ki. Ha aksin van akkoris 60 fok az alap, ( kb teljesen szejjel egeti a labam buszon.
) aztan utanna allandoan porog a venti, emiatt sokkal kevesebbet megy aksirol is. Kb mint egy consumer szar.....
Eladni persze nem lehet, mert senkinek nem kell csak 100-120ert. Nem tudom hogy van pedig en azt hallottam hogy a thinkpadek jo huvosek!
-
grapee
csendes tag
Sziasztok!
Egy T40-eshez keresek alaplapot
gondolom nem vagyok egyedül ezzel...
Úgy fest, elfüstölt rajta 1-2 SMD R és C tag valamint egy kisebb IC is (VGA chiptől jobbra)
Tünet: bekapcsol, kép 0 (VGA kimeneten is), semmi sípolás, csak a zöld Led-ek világítanak.
Esetleg valaki, aki meg tudja javítani?
Köszönöm!
-
tomi.tomi
tag
Meg fogom nézni délután, de úgy emlékszem, hogy "disabled" nálam is.
Sajnos a hibernáláskori akku merülés tényleg visszatért, tegnap este: 8 óra alatt 2%-ot vesztett a 9 cellás akku. Vistán a fentebb említett hotfix telepítése után a probléma megszűnt, de az a hotfix a win7-re sehogy sem akar felmenni. Akkor reménykedtem, hogy Win7-en nem jelentkezik majd ez a probléma, erre tessék.
-
evone
őstag
Nekem egy problema se merult meg fel amit ti irtok win7 alatt. Minden rendesen megy.
Akinek felébred a gép, EZT megpróbálta?
-
lapa
veterán
üdv. van esélyem arra, hogy találok 90 fokban megtört 20v csatlakozót vagy toldót valahol?
egy 12v / 220v táphoz kéne, olyan csatija van, hogy lapos és 5 ér fut benne. ennek a végére csatlakozik a notiba menő 18v vagy 20v toldat. a baj az, hogy mindkettő egyenes, szóval bénán kiáll.
szóval nekem optimális esetben a fogadó végén lapos 5 eres, a pöcsös végén meg 20v koax csatival ellátott toldalék kéne, 90 fokban törve. B tervként bármilyen megoldás érdekel, amivel csökkenteni lehet hátul a tápcsatlakozó kilógását, szóval megtört 20v koax --> 20v koax is jöhet.. remélem érthető mit szeretnék, ahogy néztem a régebbi 18v-hoz (vagy más feszhez) volt ilyen csati ha jól láttam.
-
pilsner
aktív tag
hello!
problémáim adódtak a rescue and recovery 4.3 telepítésénél. nem talál egy .tvt fájlt, aminek a telepítési mappában kellene lennie, de én semmit sem tudok befolyásolni, csak next-next van és ennyi. restart is megvolt, újra letöltöttem, de semmi eredmény. valaki ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest