- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
zolion01
üzenetére
Nem. Sokan olvassák a hibát, és csak a Virtualizáció marad meg belőle, de az Intel Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d)-t kell kikapcsolni (ha ez okozza a hibát). A VT-x, amire te is gondolsz, az egy másik funkció. Ugyan mindkettő a virtualizációs témakörhöz tartozik, de a VT-d-nek jóval kisebb a szerepe, és a kihasználhatósága (pláne egy laptopon).
-
brd
nagyúr
válasz
beloadjoker
üzenetére
A gap pad mindenképpen maradjon (esetleg azt is cseréld, csak minek?), mert a paszta oda nem lesz elég! A töltőnél tudni kellene, hogy mitől mozog, pl. elengedett valamilyen forrasztás (megforrasztani), vagy eltört a műanyag valahol (cserélni, esetleg ragasztópisztollyal hekkelni).
-
brd
nagyúr
válasz
beloadjoker
üzenetére
Azok a kis körök az ipari megoldás a paszta minél alaposabb terítésére; ahol maradtak körök, ott nem érintkezik a hűtővel semmi, a többi helyen pedig a tervezésnek megfelelően szétnyomta a "kis köröket" a hűtendő felület. Jó a közepére a "borsónyi" bár annak úgy max. a negyede is elég. Az a valami egy spec. anyag, gap pad-nek hívják, ez egy rugalmas anyag, és gyakorlatilag a paszta helyett van. Főleg azért kell, mert ha pontosan illeszkedne a hűtés, akkor kevésbé lenne rugalmas az egész gép, az meg nem jó.
-
brd
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Lehet, hogy YouTube (el)varázslás lesz, de nekem (még?) a 29.0.1795.60-as verzióval jól működik.
-
brd
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem frissült az Opera véletlen titokban? Mert valamit elszúrtak az újban. Az automatikus frissítés egyébként az egyik legkárosabb agymenés, amit valaha kitaláltak (pontosabban lehetne jól is csinálni, mondjuk teljeskörűen használható backupot csináljon közben az előző néhány verzióról). Az Opera legalább otthagyja az előző verziót a folderében.
-
brd
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Mert elfelejtettem, hogy Lenovo-nál a gép fel tudja ismerni a töltő típusát.

-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
3 ok lehet leginkább:
1.) Valamelyik köztes órajel/fesz kombót nem bírja (mert gondolom, nem állítottad be a tesztelés idejére, hogy csak a legkisebb/legnagyobb között tudjon változni).
2.) Nem olvastad el (rendesen?) a hozzászólásomat, így nem tudod, hogy az IDA-ra is figyelni kell.
3.) Olyan utasítás hibázik, amit a Prime95 nem tesztel.Mind3 esetre a legegyszerűbb, ha emelsz egy osztásnyit a feszültségen, ha ez nem segít, akkor állítsd vissza, és az 1. pontban írtat állítsd be, és úgy nézegesd.
-
brd
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Szerintem sok macera nincs vele, a legtöbb CPU-nál ha felülről (a legmagasabb órajeltől) kezded, akkor 2-3-at kell csak megnézni, hogy hibátlan-e, ill. milyen feszkón, a többinél a minimum is elég lesz. Továbbá a teszt közben is lehet mást csinálni (kivéve, ha az IDA órajelet nézed, ott modbios nélkül fontos, hogy csak 1 szálon terheld, mert ugye csak akkor kapcsol oda), persze olyat, ahol nem gond, ha elszáll a gép.
-
brd
nagyúr
válasz
csubuka
üzenetére
Azon az Operán tudtommal nem lehet 60FPS-es YouTube videokat lejátszani, mert ahhoz HTML5-ös lejátszó kell, azt meg nem nagyon szereti. Továbbá a linkelt video is mintha csak sima lenne, nem 60FPS-es, nálam legalábbis semmilyen 60FPS-es lehetőség nincs (és szemre sincs bőven annyi FPS), de pl. ennél van.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ne fusson az RMClock, amikor átírod (azért, mert kilépéskor menti a beállításai, biztonsági okokból, így felülírja), ezt pár hozzászólással később írtam.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Olvasol is, vagy write only vagy?
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Minden CPU-nál egyedi, hogy mit bír, az egyém pl. alapfeszen 8x-os szorzóig működik hibátlanul. A SuperLFM miért van kikapcsolva? Igen, lassú, de ott takarékos igazán.
Továbbá azt tudjad, hogy az RMClock nem kezel feles szorzót, és kicsit át kell verni, mert különben max. 2667 MHz-en fog futni a CPU-d. Teendő:
Regedit, ott HKCU\SOFTWARE\Rightmark\RMClock
Itt a pstatesdata-t keresd, ebben vannak a detektált/kezelhető szorzók, itt az utolsót, vagy szerintem inkább az utolsó kettőt növeld meg 1-gyel (hexában a 10 az 0A, a 11 az 0B)! Ettől a kiírás nem változik, de amikor az RMClock szerint 10-es szorzót használ, akkor a CPU legmagasabbját fogja, ami ennél a CPU-nál 10.5, ill. amikor 9-et ír, akkor 10 lesz valójában. Pl. AIDA64-gyel tesztelheted. (Ezt a bekezdést csak fejből írtam, a pstatesdata lehet, nem pont ez, de data és pstate van benne, az biztos, ha nem találod, írj, majd megnézem pontosan!)
Arra kell még figyelni, hogy ez a CPU tud ún. IDA-t, ezzel a max. szorzó ugrik féllel feljebb, bizonyos körülmények között (kb. mint a Turbo Boost, az i-vel kezdődő újabb Core-oknál). Sajnos a T400 BIOS-a miatt ez a bizonyos körülmény csak az, hogy 1 szálon van terhelve. Erre azért kell figyelni, mert nálam is az a helyzet, hogy 2 szálon terhelve elég neki egy bizonyos feszültség (2 800 MHz-en fut ilyenkor), egy magon terhelve viszont feljebb ugrik féllel a szorzó (azaz 2933 MHz-re), és ott már kevés, és lefagy. -
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Én is ilyesmi összegért cseréltem, szerintem megérte.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Fogsz, 20-30%-kal gyorsabb. Számold ki, hogy megér-e neked ennyit az ára (esetleg mínusz a P8400, ha el tudod adni)!
-
brd
nagyúr
válasz
Shatterstar
üzenetére
Win Update feltolta.
-
brd
nagyúr
Valaki el tudott már érni Windows alatt Intel 5300 AGN-nel ~130 Mbps-nél nagyobb valós sebességet és/vagy rá tudta venni 5GHz-re? Ha igen, melyik driverrel? Nekem ugyanis semmit nem lát az 5GHz-ből (de pl. egy telefon igen), ill. ugyan azt írja, hogy 300 Mbps-es a hálózat, és az AP is ezt írja a kliens infói mellé, de sem a másodlagos csatorna számát nem írja ki, sem a valós sebesség nem megy ~130 Mbps fölé.
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
A mai Lenovo már nem ugyanaz, mint ami akkor volt, amikor még nem tudtak akksi férőhelyet tervezni.
A kérdés az volt, hogy hánynál, nem az, hogy létezik-e.

MAC-nél valószínűleg az van, hogy eleve feltételezik, nem hozzáértő fogja használni, ezért ahogyan a topictárs is írja, a 100% valószínűleg nem a tényleges 100%, hanem kevesebb, vagy eleve jobb minőségű akku' kerül bele. Lehet, ott fontosabb a célközönség elégedettsége. Oh wait, tényleg az...
A zseni nem az, aki a leírt hasznos dolgokat alkalmazni tudja, hanem aki ezeket kitalálja.

Tudom, nem statisztika, de nekem van egy 7~ éves Sanyo-m, ami még mindig a design capacity felett teljesít (éppen tegnap nyomtam rá egy kalibrációt), igaz, egyelőre csak 4x ciklus van benne.
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen, sok mindent lehet feltételezni, de én pl. nehezen hinném el, hogy pont egy ThinkPad-nél ne tudták volna megfelelően pontosan illeszkedőre készíteni az akku' helyét. Az X-ek lehet, nem melegszenek annyira, ott lehet, azért nem volt ez szempont. Hogy mennyire bölcsészek terveznek ott, azt nem tudom, de hány (üzleti) HP/Dell-nél lehet az akku' töltési szintjeit szabályozni, és hány Lenovo-nál (vagy ThinkPad-nél)?
-
brd
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Többször szerepelt már szerintem a topicban, hogy ez nem bug, hanem feature. Valószínűleg a melegedés elkerülésében (esetleg a hőtáguláshoz, bár az szerintem jelen esetben nem igazán tényező) van szerepe, hogy nem pontosan illeszkedik. Ugyanis a levegő jó hőszigetelő, a nem pontos illeszkedéssel pedig légrés képződik a gép, és az akku' között.
-
brd
nagyúr
-
-
brd
nagyúr
válasz
azbest
üzenetére
Nálam speciel nagyon jól működik, 2 gépen is, Sandy i7/Ivy i5 van a két gépben, a nekik megfelelő chipsetekkel. Főleg videorögzítés/szerkesztés, nagy file-ok másolására van beállítva, előbbiekre magas, utóbbiakra alacsony érték, észrevehetően gördülékenyebb az előbbi tevékenység (ha más is használja a háttértárolót), utóbbi pedig szinte egyáltalán nem zavarja az egyéb műveleteket. Ill. a torrent is alacsony prioritást kap. Pl. ott látványos a dolog, ha nagy file másolása történik, közben pedig, ugyanazon a partíción képeket nézegetek, néha gyors képváltással; I/O prioritásállítás nélkül masszív seek hang hallatszik, és baromi lassú egy-egy kép betöltése, a másolást Low-ra állítva viszont szinte észrevehetetlen, hogy folyik egy másolás is, szinte úgy töltődnek be a képek, mintha csak a képnézegető forgalmazna a háttértárral, a seekhang pedig majdnem teljesen eltűnik. Úgy érdemes egyébként beállítani, hogy ami gyakran nagy mennyiséget forgalmaz, azt Low-ra, ami viszonylag keveset, de az fontos, hogy gyorsan történjen, azt esetleg High-ra, de a Normál prioritással futó folyamatokkal szemben a High túl sokat nem segít, tehát inkább a nagy forgalmazót Low-ra, a többivel nem foglalkozni.
Ill. arra kell még figyelni, hogy öröklődik a prioritás, tehát, ha pl. egy Total Commanderé Low-ra lesz állítva, és benne rányomsz egy képre, akkor a képnézegetőé is Low lesz, ha más szabályt nem állítasz be külön.
A fordítással nincs ilyen tapasztalatom (nagy projektet nem fordítottam még), így ahhoz nem tudok hozzászólni (mindenesetre furcsa, hogy egy fordítóprogram miért a kernel időt használja), a bugos alaplap pedig nem tudom, hogy jön ide.
-
brd
nagyúr
Torrent: a Microsoftnak több évtized után sikerült kifejleszteni valamiféle háttértár (I/O) kezelés prioritizálást (Vista+ feature). Ilyen esetekben egész jól alkalmazható. (A fejlesztési "nehézségeket" jól jellemzi, hogy igazából nem prioritáskezelésről van szó, hanem valahogyan úgy lehetne hívni, hogy "időszelet-felosztáson alapuló súlyozás". Ugyanis az egyes szintek a valóságban úgy tapasztalhatóak meg, hogy egy adott időt tekintve, a beállított szint szerint kap egy max. felhasználható intervallumot az időszeletekből. Ennek az a hátránya, hogy az alacsonyra állított task akkor sem tudja teljesen kihasználni a háttértárolót, ha semmilyen más task nem használja éppen, továbbá, a magasabb szintre állított taskot is hátráltatni tudja egy alacsonyabbra állított.)
Pl. ezzel a programmal, viszonylag kényelmesen beállítható állandóra az I/O "prioritás", taskonként (a próbaverzió is elég erre a célra, csak indításkor dob egy kérdést, de kibírható). -
brd
nagyúr
Nincsen valakinek véletlen egy talán csak lehetséges eladósorban T420-a, Nvidia VGA-val, nagy felbontású (1600*900) panellel? HDD/RAM nem érdekel, RAM vagy ne is legyen, vagy 8-16GB, HDD jobb is, ha nincsen benne. Keresek már egy ideje, de vagy kicsi a felbontása, vagy Nvidia VGA nincsen benne.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Az (új 14+-os verziószámmal bíró) Opera a Chrome által is használt megjelenítőt használja (WebKit). Nem vitatkozni kívánok, csak érdekel, hogy milyen oldal nem működik vele úgy, mint egy aktuális Chrome-mal?
-
brd
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
Az energiagazdálkodási beállítások között meg lehet mondani, hogy a kijelzőfrissítés változzon-e, ha átkapcsol akkura az áramellátás. Gondolom ez történik: alapból 60Hz, de ha elmegy a hálózati áram, leveszi emiatt 50Hz-re. A Power Managerben és a VGA driverében is nézd meg a beállítást!
-
brd
nagyúr
válasz
katalin888
üzenetére
De, viszont szerintem sokkal nagyobb baj, hogy az IPS-t (vagy bármi más, a TN-nél jobb megoldást) kell reflektorral keresni.
-
brd
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
Attól, hogy sokezer CPU utasítás jól működik, nem azt jelenti, hogy mindegyik. Ha akár csak 1 utasítás is hibásan működik, kevés a feszültség (vagy más). Én már olyannal is találkoztam, hogy minden más (tesztprogramok, játékok, Prime95) hibátlanul működött, de a CCE néhány másodperc után lefagyott a kevés feszültség miatt.
-
brd
nagyúr
válasz
fermacht1994
üzenetére
Semmi baj a hőmérsékletével, olyan 50 °C felett kezdhetsz aggódni.
-
-
brd
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Simán. Gyárilag is volt ezzel szerelve.
-
brd
nagyúr
Pont az a baj, hogy az ilyen CPU-knál/gépeknél csak az előre beállított értékeket tudod érvényre juttatni. Nem azt tudod mondani, hogy x legyen a fesz, hanem a táblázatból ehhez a szorzóhoz, ehhez a feszt állítsa be. A táblázatban viszont nincsen olyan, hogy magasabb órajel, vagy a gyárilag beállítottnál magasabb feszültség.
-
brd
nagyúr
válasz
fgordon
üzenetére
De a kevesebb V milyen hátránnyal jár elméletben és a gyakorlatban?
Semmilyennel, ha jól csinálják. Ha rosszul, akkor is csak annyi történik, hogy az alacsony feszültséggel nem tud hibátlanul számolni, ezért lefagy valami (gép, program), de a CPU ettől nem károsodik, csak hibásan működik a rosszul beállított alulfeszelés alatt.
Hogy miért írják büszkén, azt ők tudják, de biztos büszkén írják? Nem csak azért írják oda, hogy a normálisak ne is kérdezzék, mit bír, mert nem tudják?
-
brd
nagyúr
Van olyan beállítás is, hogy a magic packeten kívül bizonyos típusú (pattern match-nek is szokták hívni) csomagok is felkelthetik, és sajnos többnyire ez az alapbeállítás. Amit ugye sokan nem állítanak át...
-
-
brd
nagyúr
válasz
Shatterstar
üzenetére
Próbáld először a chipsethez legközelebbi modult egymagában tesztelni először. Ha az hibázik, akkor azt vedd ki, rakj oda egy másikat, és úgy teszteld a többit együtt.
-
brd
nagyúr
válasz
Shatterstar
üzenetére
A piros sorok hibát jeleznek a memóriaterület egy bizonyos részén (494.9MB), mást olvas ki onnan a gép (Bad oszlop), mint amit beírt (Good oszlop).
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
Ezt mindegyik laptop (amelyik a fedél kinyitott állapotáról bír információval) és Windows tudja a 98 óta (kivéve talán a 2k, az úgy rémlik nem kezeli). Valami feléleszti, pl. ütemezett feladat, béna/rosszul beállított eszköz (pl. hálókártya, WiFi kártya, mobilstick, bluetooth adapter). A zConnection manager-re pedig: keresel frissebb kezelőprogramot, hátha ott már megoldották ezt a bonyolult feladatot, vagy elolvasod ezt, és beállítod ízlés szerint (valószínűleg a WaitToKillAppTimeout kulccsal kell eljátszanod, ez ms-ban adja meg a kényszerített bezárás várakozási idejét, ha az AutoEndTasks 1-re van állítva, de lehet, hogy a WaitToKillServiceTimeout-ra van szükséged, ha azért vár a program, ezt viszont óvatosan, mert a Windows saját szolgáltatásait is kilőheti idő előtt, ha pl. éppen swappel a rendszer, túl rövidre ne állítsd).
Vannak itt a topicban nálam lelkesebb emberek, ők talán leírják, hogyan lehet megtudni, mitől kelt fel a Windows, én most nem keresek rá. -
brd
nagyúr
Biztonsági okokból csak az RMClock-ból való szabályos kilépéskor (a tálcaikonon van restart is, az is jó) menti el a beállításait, a különböző szorzókhoz pedig elég, ha mindegyikhez olyan VID-et állít be az ember, amivel még nem fagy, semmilyen körülmények között (pl. Prime95, 2-es teszt, egy és több szálon is hibátlanul fut - de egy szálon leginkább a max. szorzó lehet érdekes, az IDA miatt).
-
brd
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
A garancia miatt választani egy gyártót olyan mint a házassági szerződés.
Pont ugyanaz a célja, ha mégis megtörténik a baj, ne legyen nagyobb. Nem tudom, mi a bajod vele. Nyilván senki nem úgy házasodik, hogy már tervezi a végét (ill. van, aki igen, de azt most hagyjuk
), de ha esetleg bekövetkezik, akkor legyen kisebb a probléma. A Dell egyébként tényleg nagyon korrekt (a többiekhez viszonyítva), és ez kb. 5 éve biztosan így van, serverek kapcsán jó néhányszor tapasztaltam már. -
brd
nagyúr
Nyilván vannak itt is nyomorék dolgok/gépek, de egy TP 5 év után is TP. Van alkatrész, egyszerűen cserélhető (akár házilag is). A fedlapot én spec. pont leszarom (bár nekem még a fura gumi/műanyagos borítású gép van, itt max. a letörölhetetlen kézzsír a gusztustalan, bár annyira nem vészes a helyzet), a zsanér meg egész addig nem érdekel, ameddig bármilyen szögben megtartja a gép tetejét, és nem tűnik úgy, hogy ki fog esni a helyéről.
-
brd
nagyúr
Mert a maximum feszültség közelében a Li-Ion kémiája olyan, hogy gyorsabban öregszik. Minden töltés visszafelé módosítja a kémiai elegyet, még ha kis ideig tart is, ez szintén öregíti. Ha bővebben akarsz utánaolvasni, akkor javaslom a "li-ion aging" keresőszavakat.
Persze a jó minőségű akku' a megfelelő odafigyelés mellett sem megy olyan hamar tönkre, de ha itt valamit lehet jól is csinálni, miért zavar az, hogy valaki csinálja is? -
brd
nagyúr
válasz
scarbantia
üzenetére
Ha rossz az érintkezés, akkor kisebb az elvezetendő hőmennyiség. Ha jobb lesz a pénzérmétől a hővezetés, akkor több hőt kell elvezetnie a rendszernek a szabadba, persze. De ez a hő korábban a gépen belül maradt, most, a javított hővezetéssel az erre hivatott rendszer végzi a hő elszállítását. Nem lesz ettől semmi rosszabb, max. 1-2 fokkal növekszik a többi alkatrész hőmérséklete, bár szerintem a hőcső annak megfelelően lett tervezve, hogy mennyi hőmennyiség fog létrejönni, úgyhogy még ennyi gond sem lesz.
-
brd
nagyúr
válasz
cadeyrn
üzenetére
T9600-ról írtam kicsit, sokban nem hiszem, hogy különbözne a kettő.
-
brd
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Ha érzel affinitást az RMClock, vagy hasonló program használatához, és szükséged is van a hosszabb akku'időre, és/vagy hűvösebb gépre, vagy akkor a T9xxx-szel szerintem jobban jársz, mert mégis gyorsabb, és brutálisan alul lehet feszelni. Igaz, a min. fesz' lehet, magasabb, 0.95V pl. a T9600-nál (a P sorozat 0.9-ével szemben, ha jól emlékszem), viszont ezt 9-es szorzóig (2.4 GugaHz) el is viseli az én példányom (10-es szorzónál 1.0125-öt kér). Ill. egy korábbi T9400 a 9-es szorzónál 0.9750V-ot kért (ott 0.9V volt a min.). A P8600-am messze nem szerepelt ilyen jól, ott a 2.4GHz-hez 1.0625V kellett.
A T9600 kb. az asztali E8300-nak felel meg, egy magon az IDA miatt gyorsabb, 2 magon egy bolhafingnyival lassabb. Lemértem, onnan tudom. Annyi azért tudni kell, hogy ebben a mérésben az asztali gép ~1033-on futó DDR2-vel harcolt, a laptop viszont 1066MHz DDR3-mal. -
brd
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Első pont, a többivel ne foglalkozz. Ha a driver/SSD tudja, akkor mást nem kell tenned. Ha így sem megy a HDSentinel szerint, akkor vagy a driver, vagy a vezérlő a problémás (inkább az előbbi, érdemes esetleg régebbi drivert próbálni; a HDSentinel oldalán fent vannak a javasoltak).
-
brd
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
De csak a Win beépített driverével van; más, nem AHCI driverrel tudtommal nincs. Tehát, ha egy chipset driver pl. feldobja az IDE/Compatible módú drivert, akkor már nincs TRIM. Legalábbis, eddig ezt tapasztaltam.
A GC az a nem TRIM-elt blokkok takarítását (is) csinálja, és a TRIM/AHCI meglététől függetlenül tud működni.
-
brd
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Egész könnyen lehet bizonyítani, pl. a Throttlestop méri a sebességet, és nem kiolvassa valahonnan, mint közben kiderült, de indirekt módon pl. a WinRAR benchmark is kimutatja. Nem érdekel, mennyi energiát emészt fel, a lényeg, hogy gyorsabb. Igen, nehezen lehet erőltetni, BIOS-támogatás nélkül nem is, ezért kérdeztem.
Sejtettem, hogy elő fog kerülni az RMClock-felesszorzó probléma, de lásd a topictárs által linkelt registry-szerkesztést. Amúgy itt ez fel sem merül, RMClock szerint 10-es a szorzó akkor is, amikor az IDA-s 11x-esre állítja (ezt a lehetőséget magának detektálja), de az indirekt teszt - WinRAR - szerint az IDA működik 1 mag terhelésénél (azaz 2900MHz lesz az órajel a Throttlestop szerint) - kettőhöz kellene a BIOS-hack, ha jól olvastam. Valóban, sokat nem számít az a 133MHz, de nem ez volt a kérdés.
2x133 azért már talán érezhetőbb lenne. -
brd
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
T400, T9600 CPU-val, 2.8 GugaHz-en működik jelenleg. RMClock szerint már ez is IDA, de ez csak a 10.5-ös szorzó, az IDA a 11 lenne, ahogy olvastam.
-
brd
nagyúr
Próbált már innen valaki ThinkPad BIOS-t hekkelni, hogy működjön az IDA?
-
brd
nagyúr
válasz
scarbantia
üzenetére
Állítólag olcsóbb gyártani, bár ez szerintem baromság, önmagában biztosan nem olcsóbb, legfeljebb azért, mert már mindenki azt gyárt. Sajnos itt is a marketinges nyomás győzedelmeskedett: szerintük mindenki kizárólag filmet néz egy kijelzőn. (Ha pedig esetleg mégsem, fizessen 2-3x-os árat a kijelzőért).
Ne, lécci' ne írjátok, hogy milyen jól elfér XY program kezelőfelülete! Táblázatkezeléskor (itt azért nem teljesen egyértelmű a dolog, de nálam így van), és internetezéskor a magasság számít inkább.
-
brd
nagyúr
válasz
huntiger
üzenetére
Párszor feltölteni, lemeríteni (használattal), hogy kiderüljön, nem hibás-e, majd 40-50% körülre tölteni (sem túlzott töltöttség, sem az alacsony töltöttség nem jó neki), és nem használni (ill. pár havonta ránézni, és visszatölteni ide), hűvös, száraz helyre elrejteni, 0 °C közelébe alá ne hűljön, mert az nem jó neki.
-
brd
nagyúr
válasz
Harigata
üzenetére
A video memória csak egy része adódik hozzá a lefoglalt RAM-hoz (ennyivel lesz kevesebb), és ez az általam eddig látott gépeken max. 256MB RAM, akkor is, ha pl. 1-2GB RAM-os VGA van a gépben. Az egyéb, bosszantó foglalásért a BIOS/chipset a felelős. Az ArchiCAD12 telepít valami speciális drivert, valami eszközhöz, vagy driverszinten kell kezelnie valamilyen eszközt (VGA-ra gondolok elsősorban)? Ha nem, akkor futnia kell 64 biten is.
-
brd
nagyúr
válasz
scarbantia
üzenetére
-
brd
nagyúr
Francia91, Tim82, kösz', sokat segítettetek!

-
brd
nagyúr
A T60-ban (X1300-as VGA) csak a ventilátort lehet cserélni? Ill. van-e különbség a ventilátorban (a tömb más, azt tudom) a különböző VGA-val ellátott gépek között? Esetleg valakinek nincs ilyen ventije eladó?
-
brd
nagyúr
Valakinek nincsen véletlen LG(Philips?) WXGA+ panelje eladó? T400-ba kellene a Samsung fost leváltani. Vagy gép is jó, ha ilyen panelje van.
-
brd
nagyúr
A virtuális gép menüjéből a guest additionst fel kell telepíteni, ez a driver. Ill., ha S-ATA-t akarsz XP alatt, akkor az Inteles storage driver. A videokártyát nem fogja felismerni, mert sajátot emulál a VBox (pontosabban, ha 3D-t akarsz, akkor egy kis DirectX/OpenGL-hackkel nagyjából úgy látja, mintha lenne VGA-d, de az nem mindenre jó).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- 3D nyomtatás
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Asus Zephyrus G15 4K Ryzen 7 6800HS
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Továbbá azt tudjad, hogy az RMClock nem kezel feles szorzót, és kicsit át kell verni, mert különben max. 2667 MHz-en fog futni a CPU-d. Teendő: