- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasy09
őstag
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #14180 üzenetére
Ne foglalkozz ezzel az adattal (nálam jelenleg 4.093.643.012-t ír rá úgy, hogy 29 napot ment a HDD és visszanézve a grafikont, (laikus számára) semmi logika nincs benne, egyik nap több, másik nap jóval kevesebb is lehet az érték), nem tudhatod, hogy a gyártó hogyan értelmezte, pl. Seagate vinyóknál folyton összevissza pörög a "Raw read error rate", még sem jelenti azt, hogy bármi hibája lenne a hardvernek. Ha sentinel kondíció 100%, nincs ok aggodalomra, mondjuk lefuttathatod a gyártó diagnosztika programját is a biztonság kedvéért, de mondom, ezek ilyen "kattogós" vinyók és ráadásul tetű lassúak, nem lehet vele mást csinálni, mint beletörődni vagy veszel bele egy SSD-t.
NitrousB: Szerintem nektek nem volt még X41-etek, én a másodikat nyúzom...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #14171 üzenetére
Szia,
nem hiba, ez a merevlemez ilyen, gondolom leparkolja a fejeket amikor épp nem dolgozik, ez hallatszik kattogás formájában, de azért soha nem árt ha fent van HD Sentinel. Sajnos csak 1,8"-os IDE-44pin vinyó megy bele, 60GB-os a legnagyobb és úgy tudom csak a Hitachi gyártott ilyet. SSD-t tudnál belerakni (eBay-en lehet kapni, ugyebár az is speciális, ami belepasszol a HDD helyére), nem egy olcsó mulatság, főleg egy ilyen gépbe ami ér kb. 50e Ft-ot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #11544 üzenetére
12,1"-ban elég zavaró lehet, nekem a 16:10 sem túl szimpatikus, persze egy multimédiás notesznél megértem, de az üzleti gépeknél minek kell ezt erőltetni? Szerintem kimondottan hátrány ha pl. CAD vagy Office alkalmazásokról van szó, ezek a gépek meg elvileg elsősorban erre lettek kitalálva.
-
riov
tag
válasz
csiktor #8157 üzenetére
Mindent felraktam a gyártó honlapjáról!
Nem tudom, hogy mi azaz SM buszvez.
Mi hiányozhat?
Ezeket raktam fel:
- audio
- bluetooth
- chipset GM45
- wifi 5100
- modem
- ethernet
- power manager
- hotkey
- intel matrix storage
- management engine firmware
- management engine interface
- power management driver
- trackpoint driver
- monitor -
csiktor
tag
válasz
csiktor #7462 üzenetére
Megoldódott. Elég érdekesen...
Meguntam a winfost. Leszedtem/újraraktam minden drivert/programot, sok-sok restart és semmi. Csináltam egy Ubuntu live usb-t persistent móddal, ami meg nem indult el normálisan, viszont boot közben villogtatta a bt/wlan/3g ledeket.
Visszatértem windowsba, tellepítette a 3g modem drivereket, újraindítottam és feltámadt a mobilnet.
Az Ubuntunak már csak a szelétől is megijedt a windows és beadta a derekát, csak le ne cseréljem... Ezt kell csinálni. Ijesztgetni!
-
bwoay
nagyúr
-
-
sghc_toma
senior tag
válasz
csiktor #5381 üzenetére
ma delelott szep tiszta ido volt, kint az erkelyen kb. 10-15 perc alatt talalt poziciot.. azt nem tudom, milyen pontos, nem progival neztem, csak a soros porton kapott NMEA sentence-ekbol lattam, hogy sikerult.. estefele kiprobalok par linux-os navi szoftvert, meg esetleg virtualis gepen iGo-t..
-
csiktor
tag
válasz
csiktor #4846 üzenetére
Megoldódott. Frissítettem egy újabb Intel GM45 driverre és az tette el láb alól az OSD-t. Vissza raktam a régit és így újra jó.
Érdekes. Az új GM45 driver két helyen is rosszabb lett:
-eltüntette a OSD-t
-a tálca ikonján nem lehetett előre beállított sémát kialakítani
Kár volt kiadni. -
taltos
senior tag
válasz
csiktor #4822 üzenetére
"Nem igazán értem egyébként a dolgot: sok százezer forintos gép és ilyen hülye hiba..."
Nem hiszem, hogy tudsz mutatni egy akármilyen drága gépezetet is, ami nem tud elromlani.
"Megoldást nem sikerült még rá találni"
Szervíz? Ez vélhetően nem az elvárható működés. Egyébként is, az IBM / Lenovo egyik legnagyobb előnyének tartom, hogy bármikor, bátran, szinte bármivel lehet hozzájuk fordulni (legalábbis amíg garanciális a gép, utána nem tudom).
-
buherka
addikt
válasz
csiktor #4543 üzenetére
Ez is ThinkPad csak kicsit konzumer...főleg azoknak, akiknek nincs 300K-juk egy "igazi" ThinkPad gépre.
Amúgy az Ipon tesztelte a SL410-et és SL510-et...az SL510 kimondott ajánlott vétel lett. Szerintem sem rossz.Valamint nincs vége a felső kategóriának sem...T410, T410s, T510 W510...Core i5-ös proci, DDR3 1333-as ram, Quadro NVS3100M-es VGA és egyéb nyalánkságok
-
g.gergo
senior tag
válasz
csiktor #4543 üzenetére
Nem lesz vége a ThinkPad sorozatnak. Ez is ThinkPad, csak olyan light-os. Gondolom csak a könyebb eladhatóság kedvéért raktak oda egy TP logot. De mind anyaghasználatban, összeszerelésben, minőségben nem üti meg a igazi TP-ek (T, W series) mércéjét. Aki tudja, h mi fán terem a TP, az ennek nem dől be.
-
lapa
veterán
válasz
csiktor #4435 üzenetére
gondolom semmi baja nem lesz tőle. arra figyelj viszont, hogy rém béna a dugasz, fél méterre ki fog állni a noti hátuljából mert egymásba kell rakni a kettőt. én már írtam az oem gyártónak és finoman elküldtem őket a francba.
ugyebár itt olyan terméket kellett volna tervezni, ami alkalmas szűk helyeken való használatra. a repcsi meg a hátsó ülés tipikusan olyan, hogy letöri az ember a hátrafelé nagyon kilógó dolgokat. ez meg ugye egy autós-repcsis táp.
ugyanerre a címre várom továbbra is vállalkozó kedvű 90 fokban elfordított 20v dugasz jelentkezését.
-
SNor
tag
-
Mészike
aktív tag
válasz
csiktor #4197 üzenetére
Az egész ott kezdődött, hogy csak wifivel használtam a gépet ünnepek alatt. Csak a mai nap használtam a mobil netet.
Ott vettem észre, hogy aktív volt a wifi kapcsolat, hibernáltam, átmentem másik AP-ra, Access Connection-nal csatlakoztam, és feltűnt, hogy szürke volt a mobilnet beállítás. Megnéztem eszközkezelőben, és nem volt meg a kártya. Restart, és okés volt. Aztán megint eljátszotta. De használni nem használtam a mobilnetet. -
yanna
addikt
válasz
csiktor #4190 üzenetére
Gondom (kopp,kopp, kopp) nincs vele, inkább pont arra figyeltem föl, hogy 20-22 fokos környezetben a 38 fokos procit is hűsíti a venti 1800-2000 fordulaton.
A nagy kérdésakkor vetődött föl bennem, mikor a TPFancontrol alapbeállításait (asszem T61-hez) megláttam, mert ha jól emlékszem, ott 65 fokon indítja csak a hűtést.
Válaszod_ak_ :értelek, neked is
-
_ak_
addikt
válasz
csiktor #4178 üzenetére
Kétlem, h ettől akármilyen baja is lehetne, igaz, nálam fixen van a kábel. vagyis amikor felnyitom kijelzőt akkor nem hajlik sehova, hanem inkább becsúszik alulra vagy legalábbis ezt a látszatot kelti.
(#4173) evone: és ez jó nekünk? a marketing szerint ugye, azért került fel a wifi meg bt (vagy csak az antennák) h jobb csatlakozási eredményeket produkáljon, nem? amúgy én nem tudom, nekem nagyon nagyon ritkán tűnik fel, h nem középen van a kijelző.
az új szériánál csak egy dolog érdekel, h DP porton keresztül jön-e hang vagy sem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tippmix
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest