-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki megadta magát a háttérvilágítás a T500-amon. Tegnap még jó volt, ma hazarepültem vele, de háttérvilágítás nincs, zseblámpával látni h a kijelő maga működik. Kiszedtem, viaazaraktam az invertert, de mem javult meg. Érdemes esetleg másikkal próbálkozni, vagy itt komolyabb gond lehet ?
-
guppy
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatima T500 és windows 10 kapcsán. Korábban már nekifutottam párszor ennek a próbálkozásnak, de kudarc lett a vége. Nemrég ismét megpróbálkoztam vele, és sikerrel jártam.
Teljesen használható a rendszer, nem csinál hülyeségeket, gyors, stabil. Switchable graphics is működik LEÍRÁS. Aksiidő remek, 4 óra, 7 éves pana cellás aksival
Hot-keyekből nem mindegyik működik, valamint a fényerő állítás sem olyan egyenletes, de véleményem szerint remekül használható a rendszer.
-
guppy
őstag
Az miért lehet, h egy 4gb-os DDR3as, 1333 MHz es Kingstone modullal nem hajlandó elindulni se egy T500, se egy R500, csak sípol mind2, zsír új ram volt.
Vigyem vissza a boltba,vagy nem is fog vele menni ?
-
guppy
őstag
esetleg valaki tudna segíteni ?
[link]
annyi kiegészítést még tennék hozzá, ha dedikált (ati) videókari alatt telepítem akkor se megy a dedikáltal, intelessel minden esetben működik.
-
guppy
őstag
sziasztok !
olyan problémám van, h sehogy se tudom életre kelteni a Creo2-t (M030(jogtiszta oktatási),M040,M060-al is próbálkoztam, ) a T500-somon, ha a dedikált videókari megy, egyszerűen mindig összeomlik a program, ha inteles kártyával megy, drivert is frissítem már, de azzal se javult meg, az se segít ha dedikált alatt telepítem
-
guppy
őstag
Egy olyan problémám lenne, h feltelepítettem a T500-asra a Creo2-t, integrált graf kártya használatával, és most nem akar elindulni a dedikált-al, rakjam újra úgy h közben a dedikált van bekapcsolva, és minden alkalommal váltsam át ha akarom használni a progit, vagy ismer vki más megoldást is a problémámra, olyat aminek segítségével mind 2 graf kártyával tudom használni a progit ? (jogtiszta változat van meg)
-
guppy
őstag
válasz
Chaser #51919 üzenetére
Megtettem, és visszaraktam az 1 gb-ramot is, a hiba azóta nem jelentkezett
Továbbá frisítettem a BIOS-t is, és most már tudom állítani a fényerőt ATI vga-nál is. Csak egy dolog zavar ami 500-nál nem így volt, bootoláskor itt megjelenik valami szöveg a thinkpad kép után, R500-nál egyből a windows logó jelen meg utána.
-
guppy
őstag
válasz
Francia91 #51893 üzenetére
újraraktam őket, de egyelőre még mindig u az a helyzet, viszont felfigyeltem egy érdekes hibára, időnként becsíkozódik helyenként a képernyő, mintha szétesne a kép helyenként, ez mi lehet ? lehet hibás a laptop, vagy ramhiba ?, vagy csak vmi szoftveres bibi ? (este töltök fel képet ha megint produkálja)
-
guppy
őstag
Nah, sikerült beszerezni egy T500-as thinkpadot, újra is raktam, és elkezdtem berakni, de sajnos két probléma már fel is merült,
- nem tudom állítani a fényerőt, a kijelző alján változik az érték, de a fényerő nem változik, viszont újraindítás után a legutolsóra áll be
- nem tudom h kéne beállítani, vagy váltani a VGA-kat, gondolom ilyen profilokat kéne csinálni, de ott csak az AMD-t kínálja feljogtiszta win7 prof lett feltelepítve, drivereket a system update segítségével telepítettem.
De h a gépről is írjak egy kicsikét, elég tetszetős, érezni rajta h komolyabb mint az R500, vékonyabb is, kijelző sokkal jobb. A dedikált VGA erejét még nem sikerült kipróbálni, de a windowsban sokkal több pontot ért el mint az előző
. Zsanérok sajnos elég kopottak, majd valószínűleg cserélem őket, esetleg a fedlapot is, mert az is meg van kopva egy kicsit.
-
guppy
őstag
válasz
Francia91 #51790 üzenetére
akkor ezek szerint a zsanérok kb u olyanok mint az R500 ban, de neked miért 2gb ramot ír a windows a képen, és h kapott ennyi pontot a vidkari ? itt kevesebbet kapott
ahogy láttam a fórumban te is CAD-re használod a gépedet, be szokott akadni nagyobb modelleknél ? (200-300 elemnél)
-
guppy
őstag
T500 vásárlásánál milyen típushibákra (ha van) kell figyelni ?, az itteni kereső semmit nem dobott rá. Fel szokott ennél a típusnál szakadni a dedikált vidkari forrasztása mint korábbi szériáknál ?
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni mennyire jó ötlet lecserélni jelenlegi R500-asomat (dedikált vidkari, kisfelbontású kijelző) egy másik, használt T500-asra (diszkrét vidkari + HD kijelző). Amiatt gondolkodom a cserén, mert egy picivel több teljesítményt szeretnék, és jobb kijelzőt, creo2-nek kéne akadás mentesen futnia rajta, a mostanin felületmodellezésnél, valamint nagy modelleknél nem érzi magát jól.
Még arra lennék kíváncsi, h :
-aksik kompatibilisek ? (van egy jó panasonic aksim 112 ciklussal 6% elhasználódással)
-dokkoló kompatibilis e ? (azt hiszem 2504-esem van, spdif kimenet miatt lenne fontos)
-kb mennyiért tudnám eladni majd a jelenlegi konfigomat ?
-T500-nál vidkariváltás h működik, OS alatt át tudom váltani, vagy újra kell indítani ? -
guppy
őstag
válasz
Shatterstar #47930 üzenetére
[link] - 85. oldal, e szerint mind a 4 csavar azonos típusú M3-as 9,5 mm hosszú.
-
guppy
őstag
válasz
Shatterstar #47916 üzenetére
-
guppy
őstag
A DVD heghajtó helyén lévő merevlemezt is védi az active protection system ?, mert gondolkozok SSD beszerzésén, ez esetben a DVD meghajtó helyére menne a mostani merevlemez.
-
guppy
őstag
végre van dokkolóm és spdif hangkimenetem
viszont egy dolgot nem értek, lehet vhogy úgy használni a 2504-es dokkolót h a kulcsnak ne kelljen mindig benne lennie, és még is nyitva legyen ? (útban van a kulcs)
-
guppy
őstag
Ha vkinek van fölös/eladni való thinkpad 2504-es dokkolója nyugodtan keressen fel, érdekelt vagyok
(aprót már néztem), és bocsi az offért !
-
-
guppy
őstag
Van aki már próbálkozott integrált videokártya húzásával ? (csak felmerült bennem, egy próbát megérhet egy kis plusz teljesítmény kifacsarása)
-
guppy
őstag
Másikkal is csinálja, pontosabban nem csinál semmit
SZERK:
Hmm, fura, benyomtam teljesen az SD kártyát, ott tartottam egy ideig, finoman mozgattam előre hátra, és most működik, ezek szerint csak valami kontakt parája volt, pedig kifújtam sűrített levegővel, nem egészen értem mi lehetett, de most működikKöszönöm mindenkinek a segítséget
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Valamiért nem működik a kártyaolvasóm az R500amban, bedugom az SD kártyát, és semmi nem történik, próbálkoztam már a driver újrarakásával, de nem segített, mivel érdemes még próbálkozni ?
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Tönkrement egy thinkpad R500as töltője, hol érdemes próbálkozni a javításával, vagy ha nem érdemes, akkor honnan érdemes beszerezni újat ? (lehetőleg budapesti cég, azonnal szülkség lenne rá)
-
guppy
őstag
Jól írja az everest h az Intel Cantiga GM45 chipset-es Thinkpad R500 asom 1066 MHz-ig támogatja a DDR3 ramokat, tehát semmi értelme annál magasabb órajelű ramot venni.
Még annyi kértdésem lenne h mindegy milyen márkát teszek bele ?
-
guppy
őstag
Thinkpad R500-ba milyen ram ajánlott, jelenleg 2x1 GB van, ez szeretném lecserélni 2x4 GB-ra, lehetőleg minél olcsóbban.
Előre is köszi !
-
guppy
őstag
Hátha valakit érdekel mit árulnak az eBayen a kínaiak R500 replacement fan néven, szemmel látható a minőségbeli különbség kézbe véve, a csatlakozó sem az igazi, de legalább a csatlakozó és befoglaló méterek egyeznek, és nem zörög, bár stess tesztnél sípol, lehet csak azért mert még nincs bejáratva, mindenesetre 65°C fölé nem mászik a hőmérséklet terhelve sem, tehát a dolgát végzi.
-
guppy
őstag
válasz
HarryPotter #26200 üzenetére
Fn+F8 - legalább is nálam így van.
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
Nem tud vki egy bontót ahonnan be tudnék szerezni viszonylag olcsón thinkpad r500-hoz hűtőventilátort ? u is az enyém megadta magát, már így is 60-70°C körül van netezés közben a gép, de azért eléggé felmelegszik, és az élettartamának se tesz jót gondolom.
Szóval gyorsan( <- ezért az ebay gondolom kiesik) olcsón kéne nekem egy új v használt hűtőventi
Köszönöm
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni h kell digitális hangot (spdif) kicsalni egy thinkpad r500-asból ?
Már próbálkoztam mono jack - RCA kábellel, de nem jártam sikerrel
-
guppy
őstag
Sziasztok !
Van egy ismerősön akinek tönkrement a thinkpad R60-as laptopjában a kijelző, háttérfény van ha kiköti monitorra kép is van. Elvitte szervizbe és nem kevesebb mint 100 000 Ft-ot
kértek vna a javításért, de 7000 Ft ért lesznek olyan jófejek és elárulják a hibáját
, azért írok ide h ti hátha tudtok benne segíteni mi lehet a hiba oka, vagy hova érdemes vinni javításra (ahol emberi árba dolgoznak).
Előre is köszönöm
-
guppy
őstag
válasz
mitulabattyi #16566 üzenetére
Köszi szépen
, majd én is kipróbálom akkor.
-
guppy
őstag
hagyományos gépzsír van, meg szilikon spré is, csak nem hiszem h ezek megfelelnének mivel hogy elég magas a fordulatszáma a ventiknek, ezeket a kenőanyagokat meg alacsony ford számra tervezték v kézi hajtásra(úgy hiszem),olajat meg nem szívesen raknék bele tekintve h hamar kidolgozná magából.
korábban olvastam itt a fórumon h valaki kenegette a csapágyait,ő vajon mit használt ?
-
guppy
őstag
Tudnátok nekem ajánlani vmi jó kis zsírt amivel tudnám kenni a venti csapágyait, (R500-ról lenne szó) mert bekapcsolás után elég csúnyán elkezd kattogni, vibrálni, majd szépen abbamarad.
Avagy ez a kenéses megoldás halott ötlet és inkább vegyek új ventit bele(mivel a gari mán lejárt
)
-
guppy
őstag
Szerintetek édremes kiterjeszteni a garanciát 15 000 Ft-ért 3 évre 1 évről ? ThinkPad R500-ról lenne szó.
-
guppy
őstag
Megtudná nekem vki mondani h milyen bluetooth kártya kell az R500 as laptopomba? Úgy emlékszem mintha vmi ilyesmi kellet vna bele, de R500 ashoz sehol sem találtam
-
guppy
őstag
Az melyik driver ami megjeleníti a monitoron azokat az információkat h változik a fényerő v a hang?
-
guppy
őstag
válasz
Napfénysüti #2551 üzenetére
Nekem nem jelzi ki
Viszont hangerő és think light van. -
guppy
őstag
Persze semmi gond nincs vele, gyors is most is arról vagyok.
-
guppy
őstag
nekem is r500 asom van és én intel 5100 asat vettem 3.5 ért 1 bontóból. de ha viszaolvasol még linket is találsz meg szerelési útmutatót meg videót róla.
-
guppy
őstag
Melyik drivert kell felrakni r500 hoz windows 7 alá h menjenek a "görgők" a tapipadon?
Előre is köszönöm -
guppy
őstag
Melyik drivert kell felrakni r500 hoz windows 7 alá h menjenek a "görgők" a tapipadon?
Előre is köszönöm -
guppy
őstag
Windows7-hez jók a vistás driverek? Mertén leszedtem őket és telepítettem de nem ismeri fel az eszközt(ultranav, kártyaolvasó) és nem történik semmi.
-
guppy
őstag
Mitől lehet az h "kopog" a billentyüzet az f környékén(ThinkPad R500)? Lehet rosszul raktam össze?
Találkozott már valaki ilyennel?
-
guppy
őstag
Az r500 aba hova kell rakni a wifi kártyát???
-
guppy
őstag
R500-hoz menyibe kerül egy ilyen multibayes hdd rack??
-
guppy
őstag
Sziasztok!
A lenovo thinkpad r500 -as modellben ugye nincs wifi.
Az lenne a kérdésem h ki van e neki alakítva a hely és be lehet e rakni bővítő kártyaként vagy az eggyetlen mód az expresscard foglalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged