- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
mdk01 #104020 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint(javítsatok, ha tévedek), de T540 nem létezik csak T540p.
Nem csak a burkolat anyaga a különbség, más anyaghasználat miatt az L nehezebb is.
L-ből csak TN panels van, T-ből van IPS is.
T-hez csak 2 méretű aksi van, L-hez 3
L esetében nincs világítós bill opció, T-nél van.
L 1db USB3, T 2db USB3.
L a value sorozat, általánosan némileg gyengített és butított képességekkel, hogy olcsóbb legyen. -
-
RoboGuru
tag
-
Pubszon
veterán
Nem mondjuk biztosra, de elég megvan az esélye.
Szétszedéssel ki iktathatod a jack csatlakozót vagy ahogy már korábban írták, hirtelen dugj be meg húzz ki egy jack dugót, hátha helyére ugrik.
Vagy ha van jó kontaktspayd, fújd be vele.HSM: Színkalibrálásra azt a megoldást találtam, hogy az Intel VGA szoftverében beállítom kézzel a kalibrációt (ami elég nehéz
) akkor külön monitorra is és akkor nincs semmi hiba, veheted ki, válthatsz felbontást bármit csinálhatsz, a monitorhoz akkor is a megfelelő beállítás lesz aktív.
A dokkoló érintkezési hibájával meg az van, hogy a 3. sprayvel (ami oxidáció ellen is jó) befújva, több mint 1 nap után stabil a kapcsolat, akár laptoppal megemelve a dokkolót sincs semmilyen szakadás.
Szerintem a laptop sohasem volt dokkolóval használva és nagyon vékony oxidréteg keletkezett az érintkezőkön. Még a biztonság kedvéért azért befújom.
Csak gondoltam megírom a tapasztalataimat. -
-
jani0114
tag
Ha nem lett elállítva semmi a hangszóró ikon környékén, akkor valószínűleg a jack fülhallgató bemeneténél lesz érintkezési hiba. Próbáld meg többször bedugni majd hirtelen kihúzni a jack dugót. Akkor talán újra összeérnek az érintkezők és ismét lesz hang a laptop hangszóróján is.
-
ielektros
senior tag
Van par uj is meg sok sok demo es remarketed gep is. Itt nemeteknel peldaul nagyon lazak a boltok a 14 napon beluli termekvisszavetel eseteben. Egy kerdest sem tesznek fel. Visszavisezd ha nem tetszik aztan hali. Van baratom aki igy probalt ki 3 LCD tv-t mire eldontotta, hogy mit akar
Nekem mondjuk Conrad-ban vasarolt elso DELL laptopom kb .20 nap elteltevel kezdett vacakolni amikor is rajottem, hogy nem szeretem cseppet sem hasznalni. Szo nelkul visszakaptam az arat. Egy dolgot megneznek. A fizikai allapotat a gepnek. Nem lehet agyoncsapva.
Garisak rendszerint a gepek. De olvass el mindent dontos elott. Egy ev garancia mindig volt a mi esetunkben a cegtol, es plussz ugye a gyartoi garancia. A billentyuzet kiosztasra figyelj. Tobbsege nemet. De nekem a nemet kiosztas tetszik. Nem tudom miert de megszerettem. Nekunk eddig adtak nagyon jo minosegu matricakat is tobbynire persze akkor amikor nem nemet kiosztasu gepet vettunk. Vagy kesobb veszel egy szamodra megfelelo kiosztasu billt ha zavar a nem magyar.
A 14 napos visszakuldesi lehetoseg naluk is el mindegyik gepre. Pontosabban ez torveny. Mindegy, hogy remarketed azaz hivatalosan hasznalt termek vagy nem.
-
Chaser
legenda
Most éppen T60-ról, pár hete még x200-ról. Többit hadd ne soroljam
T60 jó külső panel nélkül is, eleve ips, mindenben megfelel csak hw-e lehetne jobb meg hűtés és hang. x200 utóbbiakban jó, ips is mehet bele, viszont hosszú távon fárasztotta a szememet, kell hozzá egy külső monitor, akkor az megint 40-50k plusz mert gagyit nem veszek / dell u2311h-t akartam, de azt használtan is alig kapni, újan meg 1általán nem/. + ugye drágább a dokkoló, meg mire full extra lenne elég szép összeg kanyarodott volna ki a végére, így eladtam. De most megint veszek, hadd lássam ips panellel, aztán meglássuk'. T500 non ips miatt sajnos kizárva, T400-at se tudtam sokáig elviselni pedig nem is volt olyan borzasztó panelja tn-ek között.
Vagy veszek egy régebbi P19-2-t az x200 mellé, az vállalható, de olyat is ritkán találni már. Vagy T60 + tablet hordozósnak. Azokban már rengeteg ips verzió van, hw-ük is elég jó már, sőt...fi:zi'k: Igen, ott is a panel. De rosszul emlékeztem, 16:9-es. Láttam egy FHD dellt az nagyon ips közeli volt de nem ips..ez vajon milyen lehet? Bár kereső nem dobott ki rá semmi értelmeset.
szerk2: audi100td El fogod adni a dellt is, meg se vedd
Más/jobb érzés használni a TP-ket..én is csak sok dell után jöttem rá erre. Akitől az x200-at vettem is valami csoda dellt vett helyette, hiába mondtam neki hogy ne
meg is bánta a váltást persze.
-
pala2
csendes tag
Először is mindenkinek köszönöm a segítséget!
Infrastruktúra tervezéssel foglalkozom, jellemzően nyomvonalas létesítményekkel, ezeket és a sallangjait rajzolom.
Vannak kicsi, egyszerű rajzok és vannak "nagy" állományok is. Mostanában terjed el, mint követelmény, a térbeli elhelyezés is, amikhez ennek megfelelő alapadatok is érkeznek, ez nem jelent gondot egy-egy utca esetében, de már nehézkes a regenerálás egy 10-20-40-60 km-es szakasz esetében. És annál nincs idegesítőbb, mint, amikor hajtás van és közben arra vársz, hogy betöltődjön, frissítsen, stb... Ez valóban nem nagy idő, de olyankor rengetegnek tűnik. Van amikor 2-3 CAD is meg van nyitva egy időben, hogy ne keljen az ablakok közt váltogatni, és még egyéb alkalmazások is futnak.
Laptop azért kell, mert több helyen is szoktam dolgozni (otthon, irodában, megrendelőnél, terepen), így mindig a megszokott környezet fogad, és nem piszkítom össze senkinek a gépét.
Szerintem az SSD jó dolog, a mostani gépemben van, amit át akarok rakni az újba. (Samsung 830/256GB)A memória tekintetében 8GB-ban gondolkodtam, szerintetek az kevés lesz?
A videokártyába (NVS 5400) elég az 1GB RAM, vagy érdemesebb a 2GB-ban gondolkodni?
A processzorokat nem ismerem, de én is úgy gondoltam, hogy az i5 elég lesz, csak úgy voltam vele, hogy most 1-2 10e Ft a többlet, de ha mégsem, akkor marad a keserű szájíz hosszú évekig sok pénzért.
A takforsys-től kértem ajánlatot, de ők 40-50e Ft-al drágábbak, mint a webshop-ok zöme, de szívesebben vennék ilyen helyről. (majd alkudozom velük kicsit, ha lehet) -
franc0
őstag
-
-
Francia91
veterán
-
audi100td
nagyúr
Neumann J. szerintem már megszűnt, de a Smartservice az eddigi vélemények alapján úgy is jobbnak bizonyult.
-
cadeyrn
aktív tag
nem, Magyarhonban így nem lehet.
Szervízen keresztül kell megrendelni, utána küldenek egy linket + self activation kódokat valami SAP felülethez, azzal lehet beaktiválni.
Egyébként a carry in volt 22900+ fa, az on-site meg 29900 + fa, ha jól dereng, az elsőt választottam, ismervén a legendásan nem ok on-site lenovo warranty-t.
-
BFeco
aktív tag
*Offer valid June 2, 2012 though January 31, 2013. For complete details, visit http://windowsupgradeoffer.com
To ensure complete satisfaction with your upgrade, please review the program information on the site prior to purchasing your system. You may also visit the site to learn about updates or changes as they become available. Note that some Windows 8 features may not be available on all Windows 7 systems and may require a BIOS upgrade, additional hardware, software, drivers and/or firmware to install and run Windows 8. PCs with Windows 7 Starter Edition are not eligible for this Windows 8 upgrade offer. -
cadeyrn
aktív tag
Arra akartam utalni, hogy az, hogy 14" önmagában nem jelent semmit, mivel 14"-on van a nyavalya tudja hány felbontás.
Lesz olyan eset, hogy egy 12"-os gépen és egy 14"-os gépen pont ugyanakkora az avatar/betű/egyéb, csak a 14"-osra több dolog fér ebben az esetben.
XGA (1024x768) @ 12.1" ~106 dpi
SXGA (1280x800) @ 14.1" ~107dpi
HD (1366x768) @ 15.6" ~100dpi
FHD (1920x1080) @ 15.6" ~141dpiAz első két esetben a pixelek fizikai, valós mérete kb ugyanakkora, így az avatar/betű/egyéb is ugyanakkora, csak az elsőre ugyanabból a képből kisebb rész fér fel egyszerre, mint a másodikra.
A harmadik megjelölt elem az, amivel mostanában a főfolyam (mainstream) boltok tele vannak, abban például nagyobb lesz az avatar/betű/egyéb, mint a 12.1"-os XGA kijelzőn, de a legalul feltűntetett gépen például összemérhetetlenül kicsi a pixelméret az összes géphez képest, így azon bár kisebb lesz az avatar/betű/egyéb, 1.97x annyi információ fér el rajta. ( (1920*1080) / ( 1366*768 ) ) = 1.97
Röviden ennyi
És igen, ugyanabban a felbontásban a kisebb kijelzőn kisebbek a méretek, ez tény - de azt nem írtátok, hogy ugyanakkora felbontásról van szó.
-
cadeyrn
aktív tag
Kedves mindenki!
Még mindig a felbontás az, ami abban a mondatban számít, hogy mekkora kijelző kell. 12"-on 1440x900 ugyanaz, mint 14" vagy 17"-on, az egyetlen indok itt az lehet, ha túl kicsik a pixelek neked, azaz túl nagy a dpi.
De az nem ugyanaz, mint hogy mekkora kijelző kell. Önmagában a kijelző méretének nincs értelme szerintem.
-
X200s/X201s 1440x900 12.1" ~140dpi
X300 1440x900 13.3" ~128dpi
T400 1440x900 14.1" ~120dpi
T520 1600x900 15.6" ~109dpi
HP Probook 4720s 1600x900 17.3" ~100dpiEbből nekem személy szerint a 120dpi az ideális, a 128 nekem pl. már sok volt, ezért esett a választásom a 14 colra, mert kellett ez a felbontás (fejleszőkörnyezet miatt), de kellett egy bizonyos pixelméret is, hogy ne essen ki a szemem.
Összehasonlítás végett:
-
X200/X201 1280x800 12.1" ~125dpi
T400 1280x800 14.1" ~108dpi
T520 1280x800 15.6" ~97dpi -
audi100td
nagyúr
Azt sejtettem, de nem is ez a lenyeg, gondolom ralepett valami idiota.
Amugy kicsit meglepett, hogy ennel a gepnel nyoma nincs a magnezium ötvözetnek, kb. egy vekony lemez az egesz keret, igy nem is csodalom, hogy eldeformalodott.
T42-nek az elemevel ki tudnam probalni? Vagy abba mas fajta valo?
-
k-rock-atona
csendes tag
Köszi a segítséget! Most megint próbálkoztam, most nem csinálja... (koppkopp)
Na, hátha így marad, lehet a CD-vel volt valami, vagy az asztalon nem feküdt fel rendesen a gép valamiért. Az megnyugtató, hogy gariban megy az ilyesmi azért, mert végérvenyesen nem nyugodtam meg attól, hogy most frankónak tűnik.
-
vizcsap
tag
mdk01: Hol lehet megnézni, hogy milyen parancsok vannak beállítva?
dbius: Az eseménynapló nem ír semmi különöset, csak hogy valaki ki- és bejelentkezett.
Közben legyalultam a Power Manager-t és reseteltem a energiasémákat, így szintén működött az alvás, de miután felraktam a PM-t és létrehoztam egy saját profilt már nem.
Asszem ebből rendszer visszaállítás lesz... -
dbius
veterán
"Nem jól fogalmaztam. Szóval arra gondoltam hogy ha nincs 4gb ramom és telepítem a win7 64bit és aktiválom win7 32bit kóddal akkor az nem legális."
Szerintem meg legális lesz úgy is, nem az dönti el a legalitás kérdését, hogy mennyi ram van a gépben.
De mondom, ha biztos infót akarsz, rákérdezel a már linkelt win7 topicban
-
brd
nagyúr
Nem nehéz megoldani, csak érteni kell hozzá. A Web-es "fejlesztés" sajnos egy olyan téma, ahol sok kókányoló, azt-hiszi-magáról-hogy-ért-hozzá "fejlesztő" van (nem a PH!-ra értettem).
Azt hogyan lehet elképzelni, hogy egy fórumon a hozzászólások pl. szélesvásznúra legyenek optimalizálva? Lesz két/több oszlop, mint az agyament List/Brief nézet Windowsban? Szép lesz.Vagy alapvetően függőleges kiterjedésű adatokkal megáldott táblázatot is hogyan lehet kezelni szélesvásznon kényelmesen? A szélesvásznú megjelenítésnek egyetlen előnyét sikerült még eddig felfedeznem: szélesvásznú filmnézéshez pont megfelelő (na jó, a legtöbb játéknál sem baj, ha szélesvásznú a megjelenítés, bár általában ott is az érdekesebb események a kép közepén/alján/tetején zajlanak). Minden másra ott a Master... izé a 4:3, esetleg 5:4 (bár ez egy a másik *szkalap képarány, de még mindig jobb, mint a szélesvászon).
-
Gondwana
addikt
Ezt szeretem többek között a tabletben: 800x1280, nem 1280x800, használható fogással (mondjuk, tömege az van, pláne, ha dokkolóval együtt kell így tartani - múltkor álltam így, mint Toldi Miklós és igyekeztem úgy mosolyogni hozzá, hogy ne látszon rajtam, hogy majdnem 3kg csuklóból)
-
Integra
titán
igen, lehetett volna, de a céges dellem is ilyen felbontású, nagyobbat szerettem volna, viszont laptopnak a 15-öst már nagynak találtam, úgyhogy ez maradt az arany középút. írok majd ha megjött, kíváncsi vagyok.
a hdd-t valami gyorsabbra és nagyobbra majd ki kell cserélnem, szívesen fogadok tippeket, ajánlásokat. megbízhatóság és sebesség a lényeg. -
brd
nagyúr
Igen, az átlagember ennyit tud a témáról. De a kőolaj egy olyan univerzális nyersanyag és energiaforrás, amelyet egyszerűen jelenleg semmi mással nem tudunk helyettesíteni. A közlekedés/szállítás jó része meghal kőolaj nélkül, ugyanez van a mezőgazdasággal (növényvédőszerek, földművelő gépek), de mivel enni kell, ha nem találunk más, ezt helyettesíteni képes anyagot/forrást, akkor ezért valószínűleg a mezőgazdaságnak marad meg a legtovább felhasználhatóként, így villamos áram termelésére kevesebb jut majd belőle.
lapa: Úgy rémlik, mi már értekeztünk erről, de én a háborút szinte elkerülhetetlennek tartom, mert ha úgy max. 20 éven belül nem találnak ki valami okosat, akkor az élelemtermelő képességünk jelentős csorbát fog szenvedni (ennyi embert - ill. addigra jó eséllyel még többet - kőolaj nélkül nem tudunk a mai, publikus technológiákkal élelemmel ellátni). Ha pedig az éhezés miatt nem lesz háború, akkor semmi miatt...
-
zedii
aktív tag
főleg vonalas létesítmények tervezésével foglalkozom, ami azt jelenti, hogy átlag 10 km -es szakaszokat kell kezelnem egyben terep modellel, ami rengeteg pontot és vonalat jelent és erre a modellre kell felépítenem a tervezendő létesítményt.
az ilyen típusú műveletekhez éppen elegendő volt butított formában a 128MB-os nVidia, ez azt jelenti, hogy ki tudta számolni amit kellett, csak épp már teljes textúrával nem sokat lehetett szépítgetni a dolgokat. a videózást premierrel már nem erőltettem.
Az inteles vga az nem teljesen az, ami neked van: Intel 5700MHD neked meg ha jól látom Intel 4500MHD-d van -
evone
őstag
Na kicsit meguntam.
Nem tudom nektek hogy van, nekem jó ha havonta 1x elfordul ez az 1-2 masodperces jelenseg, és akkor sem zavaró, megvarom amig elbaszakodik maganak aztan ennyi, nektek hanyszor fordul ez elo hogy ennyit nyavajogtok neki? Akkor kapcsoljatok ki aztan simogassatok a tacspadot.
-
dbius
veterán
Nekem vodás a wwan kártya, de szerencsére pont vodás vagyok, így most du. a telefonomból átraktam a sim kártyát az x200-ba.
A thinkvantage gps programban nekem el kell indítani a trackinget, a gps szoftver csak utána képes megtalálni a gps jelet. Ha kikapcsolom a thinkvantage gps programot, akkor onnantól nem látja a gps jelet. (halkan jegyzem meg, hogy IGO pc verzióval próbáltam)
Amúgy amikor elindítottam a thinkvantage gps programot (gps enabler a fejléc szerint), akkor nekem kérte a pin kódomat, utána volt hajlandó elindulni. Furcsa volt látni ezt laptopon
túl sokáig nem szórakoztam vele, csak egy gyors próbát tettem, hogy működik-e a wwan modulom.
-
taltos
senior tag
Nekem nem nagyon kell utána keresni, mert nekem 1680x1050 -es felbontású, amiből tudtommal soha nem adtak LED-es háttérvilágításút. Viszont szegény jános-t szépen félreinformáltam, mert ezek szerint az a kijelző mégis LED-es. Írok is neki egy PM-et. Köszönöm a felvilágosítást!
Villanyász: Ez egy ilyen nap, mert most mégegyszer utánaolvasva tényleg nem switchable. Akkor nem tudom mi kevert meg, korábban nem írták azt switchable-nek? Mindenesetre neked is köszönöm a felvilágosítást...
-
taltos
senior tag
Azt tudom, de úgy gondoltam, hogy ha a háttérvilágítás LED-es, akkor azt feltűntetik azon a listán. Az én gépem nem LED-es, így nem tudtam ellenőrizni a saját lapomon, hogy fel van-e tüntetve. Mindenesetre még utánakerestem a típusának, és sehol sem találtam, hogy az a típus LED-es lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Linux haladóknak
- Netflix
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Lenovo ThinkPad T580 / Intel i5-8350 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest