-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Volna egy kérdésem a nagy érdeműhöz.
Gondoltam, hogy vennék Turbo Memory-t a notimba...egy 2GB-ost.
Mondjuk ezt.Az volna a kérdésem, hogy érdemes é ezzel foglalkozni vagy ne erőltessem a dolgot.
Postát is állják meg mindent, mert egy Amerikai ismerősöm intézi.
Szóval magát csak az árát kéne kifizetnem és ennyiért szerintem megéri...persze, ha szerintetek is van értelme.Van ebből egy nagyobb fajta is...ez.
A kettő között mi lehet a különbség?
A nagy és a kicsi slot is üres a gépemben...szóval hely az lenne, ahová bele tudnám rakni.A válaszokat előre is köszi.
Ha valakinek kell ilyen, akkor hozatok még 1-2 db.-ot...ha kell.
-
SpeedR
őstag
Arra gondoltam, hogy IDE vinyókat már nem nagyon fejlesztenek egy ideje. SATA-sok viszont jönnek dögivel. Egyre nagyobbak (van 750gb-os is), gyorsabbak, olcsóbbak. Ez a kis ide vinyó pedig szépen helytáll ezek mellett is, noha méretben nem is tudja felvenni a versenyt. A csatolófelület milyenségétől önmagában nyilván nem lesz sem gyorsabb, sem lassabb a mechanikája.
-
polip
addikt
Tudom nem a reklám helye, de szerintem érdekelhet pár embert!
Végkiárusítunk, van pár beragadt R61i-nk nettó 100.000 forintért!
NF0GNHL R61i: Core 2 Duo T5750 (2.0 GHz), 1×1 GB, 160GB/5400rpm, DVD±RW DL, Intel X3100, 256MB shared, 15.4″ WXGA,Camera,BT, Modem, Eth Giga, Intel 802.11a/b/g, Bluetooth, FPR, 6 cell, 4-in-1, XP Pro, 1 year
ha valakit érdekel, dobjon egy privit! rendesen számlával, mindennel
-
SpeedR
őstag
Csináltam egy gyors tesztet. Azt hiszem IDE vinyó létére nincs szégyenkezni valója jópár SATA-s vinyó előtt sem.
-
SpeedR
őstag
Megvan a Samu HM160HC vincsi. Az előző Seagate ST960821A-hoz képes ég és föld a különbség mind sebességben, mind hűvösségben. Sokkal jobb a boot idő, a shutdown idő, és a progik is jóval gyorsabban indulnak. Azt hiszem ezzel vígan elleszek addig, amíg 20k-ba kerül majd egy 128-as SSD.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #2290 üzenetére
Nálunk asszony R61-énben is C2Duos proci van. Azért marad rajt az XP, az legalább gyors
-
evone
őstag
Én arra leszek kiváncsi hogy ebből latszani fog-e valami a T61emen.
A 3 évbe azt hiszem belefér az én gépem. ( de gyanitom nem )
Ki mit gondol erről az egészről? Shadowfax véleménye is érdekelne ( azt hiszem mindenkit akinek nem e legújjab gépe van ) hiszen ő talán közelebb van a tűzhöz.
Napfénysüti: nekem se irt még a lenovo szerviz héftő óta válasz e-mailt.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #2283 üzenetére
Lassú volt a Vista R61-en?
-
Shadowfax
addikt
Alaplaphiba.
Jó szervizes: laptopinfo -
Scraffy
csendes tag
Hali,
nekem hasonlót produkált a T61-esem és a vége alaplapcsere lett.:S(pontosabban nekem bekapcsolás után pörgött a ventilátor, megjelent a lenovo logó és elfeketedett a képernyő - egyszerűen nem bootolt be - és nekem is csak a power gomb hosszas nyomvatartására reagált.
-
SAIKON
tag
Üdv!
Egy T43-mal kapcsolatban kérdeznék...
Úgy került hozzám a kicsike, hogy nem boot-ol be
Bekapcs. után pörög a venti, megjelenik a default képernyő (IBM Thinkpad To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button)
Aztán semmicsak ezt mutatja,amíg ki nem kapcsolom.
Nem reagál semmilyen bill.-re csak a kikapcs. gombra hosszan. Az acces-re sem.
Memókat cserélgettem, ha egy sincs benne, akkor csipog.
Egyszer vmilyen csoda folytán kiírta, hogy enter BIOS setup, de ott megállt és azóta sem jutottam el oda többet.
Akksival, anélkül, odd, hdd, wifi nélkül is ez a szitu
Már az alaplapi elemet is kivettem, de semmi változás.
Valakinek van ötlete a szerviz előtt?
Esetleg egy jó szervizes?
Egyébként tök jó állapotú. -
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #2283 üzenetére
T42-őn is ott a matrica az XP-ről, csak gondoltam, hogy legyen meg a vinyón is a recovery rész
-
Mészike
aktív tag
R50-es recovery lemezét lehet használni T42-höz?
-
JAckass6
tag
A T60-ra tennék fel win7-et, de a lenovo oldalán nem látok win7es drivereket. működik a régiekkel vagy várjak még?
-
BobMaster
senior tag
Bocsánat az egyértelmű önreklámért, van néhány hipertiszta forrásból származó, magyar lokalizációjú, nullkilométeres Lenovo ThinkPad SL400, amitől nagyon gyorsan szeretnék megszabadulni, és ez hátha kapóra jön valakinek:
Lenovo ThinkPad SL400 notebook
Centrino 2, Intel Core2Duo T5670 (1.8GHz/800MHz/2MB L2); 2x1 GB PC2-5300 DDR2 667MHz memória (max. 4GB); 14.1" WXGA (1280x800) VibrantView kijelző; 160GB 5400rpm HDD; DVD-RW DL meghajtó; Intel X4500 integrált VGA; Gigabit Ethernet, Intel 5100 AGN WIFI, Bluetooth; 4xUSB2.0, VGA, HDMI, RJ-45, Firewire csatlakoztatás; 2.0MP webkamera, UltraNav (TouchPad és TouchStick), Fingerprint reader; ThinkPad Black Glossy Top Cover, EPEAT Silver; 6 cellás Li-Ion akkumulátor, 2.5 kg; Windows Vista Business 32 + XP Professional Recovery (DVD); 1 év szerviz garancia -
fordfairlane
veterán
-
buherka
addikt
válasz
Dare2Live #2269 üzenetére
A Hotkey driver nélkül egyes FN funkciók nem fognak működni és az OSD sem megy enélkül.
Ha kicsomagolod ezt a drivert arra figyelj, hogy hagyd a C meghajtóra tegye, ahogy a program felajánlja.
Ezt egy DRIVERS mappába teszi.
Majd innen telepítsd...mert ha máshonnan teszed, akkor hibaüzit fog dobni. -
Dare2Live
félisten
Egérrel használom a notit, le lehet valahogy tiltani a touchpadot? Folyton rányomok elég idegesítő.
-
Sziasztok!
Problémám a következő: Tegnap nyomtam egy update my systemet és frissítette elvileg többekközt a HSDPA modem driverét is. Újraindult a gép és a Vista ismeretlen eszközként érzékelte ennek az ericsson f3507g modemnek 1-2 komponensét, de nem talált hozzájuk drivert. A system updatet újra elindítottam, ott volt ismét ez a driver, letöltötte, de a végén kiírta, hogy nem tudja telepíteni, próbáljam meg manuálisan. De úgy sem megy, hiába indítom újra a gépet. Leszedtem simán a lenovo oldaláról is a drivert, kicsomagolta, elindítom telepítőt, de a végén kiírja, hogy "The wizard has interrupted before Ericsson Wireless Module Core could be completely installed.
Your system has not been modified. To install program at a later time, please run the installation again."Mit tudtok ajánlani?
-
jubilleum
senior tag
http://itcafe.hu/hir/lenovo_felturboztuk_windows_7_enhanced_experience.html
olvastátok?
igéretesnek tünik... -
Daneeka
senior tag
válasz
buherka #2236 üzenetére
Tegnap szétszedtem, sikeresen összeraktam. Hatalmas dzsuvákat nem találtam benne, de sajnos a ventit nem mertem kiszedni mert nem volt otthon hővezető paszta.
Amúgy ez lehet hülyeség, de szerintem akkor kezdett hangosodni a venti mikor néhányszor emelgettem menet közben (ilyenkor amíg mozgásban volt a levegőben, felhangosodott a venti) meg sokáig ment nem vízszintes helyzetben.
Amúgy milyen hővezető pasztát ajánlanátok hozzá? Ezekben valami extra-heavy-duty IBM űrpaszta van, vagy újra lehet kenni valami olyannal ami itthon is kapható?
-
pilsner
aktív tag
hello!
t61-en nem működik nekem a multitouch 6.2-es synaptics tapipaddal win7 alatt. olvasgattam, hogy maga a hardware támogatja a multitouch-t, de a software-ben csak az egy ujjal használható dolgokat tudom beállítani. működik ez valakinek? van erre valami megoldás? -
Gondwana
addikt
T60 (2008v91), nálam működik:
Kikapcsoláskor leveszi a fényerőt minimumra, ezért bekapcsolásnál a login alatt is így marad, majd, amikor utána betölt minden vicket-vackot, akkor átvált a profilban beállított fényerőre, kivéve egy esetben: ha a profilban pl. 5/7 van letárolva, de én az utolsó használat közben felnyomtam 6/7-re vagy 7/7-re, akkor vagy minimumon felejti, mint nálad, vagy felnyomja 7/7-re (de nem azért, mert 7/7-ről lett kikapcsolva) -
evone
őstag
Azt hiszem, hogy nekem eddig csak annyi volt bajom a T61 aksijaval, hogy nem Panasonic volt, hanem SANYO.
Kb teljesen mas a ket aksi, illetve ez _sokkal_ kevesbe mocorog a helyen. Kb olyan erzesem van hogy ez minoseg, a SANYO meg valami bovli vacak.
Prom-nak iszonyat nagy RESPECT.
-
brd
nagyúr
Rajtam kívül más használja a Power Managementben azt a funkciót, hogy indulásnál/leállításnál/be-, kijelentkezésnél a legalacsonyabb fényerővel működjön a kijelző? Neki működik rendesen? Mert nálam indulásnál elfelejti érzékelni, hogy már bejelentkezett a gép, és úgymarad a fényerő. T60-as masina, XP és Win7 esetén is úgyanúgy rosszul működik ez a funkció, tehát a programmal van valami, és a profilos fényerőváltás működik rendesen, tehát driverprobléma nem valószínű.
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #2243 üzenetére
Én szeretném ha elore berendelnek a cuccokat, aztan max 1 napot lenne naluk. Illetve, szerintetek a bizalom jele lenne ha kivennem a vinyot mielott beadom nekik?
-
Mészike
aktív tag
Nincs valakinek egy felesleges backspace gombja?
Egy ismerős hölgyemény kislánya "elintézte"
Szerk: a gépük T42-es.
-
evone
őstag
Na kuldtem egy 20 oldalas mailt a szerviznek, remelem fognak valaszt adni.
-
Tim82
félisten
válasz
Speederer #2235 üzenetére
Nem tudom, helyileg pontosan hol vagy - az EU nagy hely.
Hardveraprón nézz körül, nem feltétlenül X21-re, hanem bontott T20, T21, T22, T23-ra keresve. Akiket én ajánlanék, nem biztos, hogy PIII kategóriás Thinkpad-ekhez van alkatrészük, de egy próbát megérne a dolog: mrcnl, Kiss67, csokolade, marcy, SAIKON fórumtársak főleg. PH!-n kívül a Laptopinfo, esetleg az nbook.hu.
buherka: kösz a tippet, hamarosan nekem is esedékes lesz.
-
Speederer
senior tag
SP3-as XP-t raktam rá. És mondom, fel is települt frankón minden, nem kellett semmihez sem külön driver. Ezért gyanakszok hardver hibára.
Sőt, utána is néztem kicsit, és előfordult másnak is ilyen, hogy a bios-ban Not Applicable van írva a MAC address helyére. Sajnos nem sok pozitív dolgot írtak róla, valszeg megadta magát.Azért köszi a helpet.
-
buherka
addikt
Ja és a helyedben egy finom ventiolajozást próbálnék meg előbb.
Nem rossz az olaj sem...csak nem biztosít tartós kenést.
Ventillátort zsírozni szoktak, főleg ha még golyós-csapágy is van benne. Az olaj kimossa a csapágyból a zsírt és úgy fog zörögni, mint az állat.
Az olaj pikk-pakk összeszedi a port is és a tengely is hamar kidolgozza magából.Ajánlott zsírok erre a célra: Lítium bázisú zsír vagy fehér szír. (traktor zsírt, ha lehet ne erőltessük
)
Ezekből is csak minimális mennyiség kell, mert a túl sok csökkenti a venti fordulatát, mert "leragad".
Egy ilyen művelettel szinte újjá lehet varázsolni a légkeltőt, arról nem is beszélve, hogy zsebünkben marad a lóvé, amit elköltenénk az új ventire. -
evone
őstag
Holnap érkezik Prom-tol az uj aksim, ilyenkor mi a teendo? Siman berakom, feltoltom lemeritem aztan jolvan?
-
Tim82
félisten
válasz
Daneeka #2225 üzenetére
Inkább desztillált vízzel mosd ki és mindenképpen hagyd kb. fél-egy napot száradni.
Integra: ezek szerint most már nem csinálja ezt a magától leválasztást?
Speederer: az XP Eszköztelepítőből indítva a driverfrissítést nem mindig működik ám rendesen a dolog. Amúgy milyen Service Pack van rajta? Hátha pl. SP3 magától is felismerné a LAN-t.
-
svraka
csendes tag
Persze, túl sok parkoltatás nem tesz jót, de nálam az említett beállításokkal 690 óra használat után 9062 a load cycle count, azaz kb. 13 db parkolás óránként, hasonló használatot feltéve a továbbiakban, egy év alatt 54000 lesz a lcc. A merevlemezek gyártói legalább 300000-ig tartják megbízhatónak a hdd-ket. Innentől kezdve nekem fontosabb az alacsony hőmérséklet.
Egyébként kösz a javítást az előzőben
-
Speederer
senior tag
Igen, azt észrevettem, hogy csak kicsomagolja a drivert. De utána megadtam neki azt a mappát, hogy onnan frissítse a drivert, és a végén kiírta, hogy vmi hiba volt a telepítés során.
Innen töltöttem le neki a drivert:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-4LXTHS.html
Pontosabban ezt:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-4V3MN7.htmlDe a windows (xp) feltelepítette magától is, ezért gondolom hogy vmi történhetett vele, mert nálam először jó volt, mindenféle trükk nélkül.
A bios-ban pedig ezt írja:
MAC Address (Internal LAN): Not ApplicableA srác aki hozta alig ért a gépekhez vmit, azért is akarja eladni. Ezért már arra is gondoltam, hogy kicsit "erőszakoskodhatott" az utp kábellel... de ránézésre jónak tűnik az utp csati.
-
Tim82
félisten
válasz
Speederer #2221 üzenetére
Nem hiszem, hogy elromlott volna a LAN, csak nincsen feltelepítve a driver-e. (IBM driver-ek letöltés után először nem települnek, hanem kicsomagolódnak a C:\DRIVERS könyvtárba, onnan kell őket telepíteni. De ha nagyon nem megy, volt valamikor X20-am, utána tudok nézni, hogy még megvannak-e valahol a hozzá leszedett driver-ek.)
Szerintem? Dokkolóval 25-30 ezer között, 30 akkor, ha DVD-ROM van a dokkolóban.
-
Speederer
senior tag
Az akkuja az szó szerint semeddig sem bírja.
Viszont van hozzá dokkoló.
Pár napja hozta hozzám 1ik srác, hogy telepítsem újra a gépet. Szépen megtörtént, most viszont visszahozta, hogy nem tud rajta netezni, mert nincs beállítva rajt az adsl kapcsolat. Végülis itt hagyta, hogy próbáljam meg eladni. DE most meg felkiáltójeles a hálókártya az eszközkezelőben.És nem nagyon tudom megcsinálni, pedig pár napja még hálózatról telepítettem a progikat rá.
Így akku és lan nélkül mennyit érhet? Még talán 15-öt se, mi?! -
Tim82
félisten
válasz
Daneeka #2219 üzenetére
Létezik, de ez megint csak kereskedőtől függ.
FRU - Field Replaceable Unit. CRU - Customer Replaceable Unit, ez a hivatalosan júzer által garancia vesztése nélkül is cserélhető alkatrész. (Ilyen a vinyó, ODD, RAM.) (Nem minden FRU CRU, de minden CRU FRU.
)
Venticserét mindenképpen akkor csináld sajátkezűleg, ha már valóban nincsen rá garancia, ha még van, inkább vidd be a Lenovo-szervízbe. Amúgy nem egy nagy etvasz a dolog.
Ja és a helyedben egy finom ventiolajozást próbálnék meg előbb.
-
Daneeka
senior tag
Találtam egy jó kis Hardware Maintenance Manual-t a gépemhez. Ebben leírja, hogy jutok el a gépem fanjáig. (1140 Fan Assembly) Ezek után már érzek magamban annyi erőt, hogy ki bírjam cserélni a ventijét. Létezik, hogy ilyen alkatrészt lehet rendelni tőlük és beszerelem én, vagy ez az egyszerű venti ami 10-20 ezer forintba kerülne?
Amúgy az FRU az mit jelent Lenovoéknál? Ezek az user által is cserélhető alkatrészek vagy mi?
-
Tim82
félisten
válasz
Daneeka #2216 üzenetére
Ez kereskedőtől, szervíztől függ, de nagyságrendileg 10-20 ezer forint közötti összegre számíts.
Speederer: függ az akkuidejétől, állapotától is, meg attól, hogy van-e hozzá X2 Ultrabase (az X2x-ek dokkolója). Viszonyításként most van az aprók között egy X20, ami istenigazából nem tér el az X21-től, 25 ezerért mérik és nem nagyon akar elkelni. Igaz, vacak akkuja van.
-
Speederer
senior tag
Szerintetek mennyit ér egy IBM Thinkpad X21-es noti?
700-as P3 proci, 256MB ram, 20-as vinyó, 1024*768-as felbontású lcd
http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:X21 -
Daneeka
senior tag
Hali!
Lassan egy éves lesz a notim vagy már el is múlt és azt vettem észre, hogy elég hangos a hűtőventije, meg valószínűleg elég poros lehet belül mert mindig szőnyegen, földön használom.
Usanotebooknál tudnak ezzel kezdeni valamit? Létezik pl. olyan szolgáltatás, hogy szétszedik és portalanítják?
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #2212 üzenetére
Az igencsak érdekes, de szoftveres gebasznak tűnik. Illetve lehet, hogy hülye ötlet, de kivennéd és visszaraknád egyszer a meghajtódat? Hátha megszűnik (ha pl. valamilyen érintkezési hiba, nincsen rendesen visszatolva a helyére vagy ilyesmi). Vagy ezt már próbáltad?
Tényleg, a kis biztosító kallantyú be van kattintva az ODD-nél?
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #2209 üzenetére
Az nem az USB és nem tegnap óta, legfeljebb tegnap vetted észre. Az ultrabay meghajtókat is hasonlóan tudod leválasztani, mint a külső USB-s cuccokat, és a noti kikapcsolása nélkül cserélni. Teszem azt menetközben leválasztod és kiveszed az ODD-t, a helyére pedig HDD-adapterrel vinyót raksz, a T42-dnek meg se kottyan.
Szóval ez nagyon nagy jóság.
Szakkifejezéssel élve: hotswap.
-
TOZ
addikt
Azert ezzel is erdemes ovatosan benne, mert a tul sok parkolas sem tesz am mindig jot.
Load cycle overkill problem -
Integra
titán
tegnap óta leválasztja az usb a cd írómat, aztán vissza, hogy safely removed meg connected..
ez miért lehet? -
TOZ
addikt
Volt egy kis ido es tesztelgettem a TP-ket idehaza a bootchart-tal.
Mindketton ugyan az a Jaunty van, ugyanazzal a kernellel.
Az X40 a Kingspec SSD-vel es a 1.2-es Baniasaval (1 giga ram mellett): 15sec
A T61 a 7200es Hitachival T7500-as C2D-vel (2 giga ram mellett): 24 secHm... erdekes.
-
i400
senior tag
van valakinek ötlete hogy kitől tudnék venni 4 db 3-as jelű csavart 15" t42p-hez? eléggé ratyi állapotban van 1-2 fejrésze
-
svraka
csendes tag
válasz
hcpeter #2196 üzenetére
Nem tudom, mi az az acm...
Ha jól látom erre van szükséged, csak az Advanced Power Management értékét állítsd alacsonyabbra, ekkor ha nincs használatban a hdd, leparkoltatja a fejet, és nem forrósodik. Nálam Windowson 128-ra van állítva mindenféle haxolás nélkül.
Emlékeim szerint így lehet lőttem be a régi Aceremen (ott 50 fokos is volt a vinyó):sudo hdparm -B 128 /ded/sda
de ne vedd készpénznek, Thinkpaden nem használok Linuxot.
-
carrot
tag
Ha egy RAM slot (a másik alaplapra "hegesztve") van az X40eseben, CPU-Z, meg Everest szerint meg kettő (2szer 256 Mb). Akkor max. 1256MB tudok bele rakni, ugye?
Közben rájöttem, h igen, de ha valaki nem tudta...
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest