- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- One mobilszolgáltatások
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
ez nagyon ciki... de ez valami iszonyatosan mozog. az én előző billentyűzetem is mozgott, a bal felső sarokban, de csak picit. most csere óta nulla. de ez rohadtul mozog....
más: jól látom, hogy az oldalsó hangszórókon ilyen apró lyukak vannak végig? remek. ezt gyűlöltem a dell-ben. pár hónap után az összes dzsuva bele volt ragadva, és mivel fém volt, melegedett, nem tudtam rajta tartani a kezem.
megint más: láttad, hogy a t410/t510-nél mégsincs switchable graphics? javították a drivert, a korábban linkelt képben csak véletlenül maradt a menüben az opció, a következőben törölték.
de nem csak ez, olvasgatom én is azokat a threadeket amiket te, hááát... magas hőmérséklet, folyton járó venti, bugos driverek. én azt mondom, aki ilyet akar, várjon vele... pár hónapot minimum...
-
evone
őstag
-
yanna
addikt
válasz
metal01 #5086 üzenetére
Itt kérdeztem, a spiller TP használók válaszoltak is, ismét hála innen is
. Másfél éve használom az R500-ast legnagyobb megelégettségemre, igaz kb. 75 %-ban desktop kiváltására, minden gyík nélkül. Csöppet furcsállom/tam a boot utáni 50-55 fokos proci hőmérsékletet, de túl léptem rajta.
2 év garancia kiterjesztéssel 2011. szeptemberig nyugodt vagyok. Hangszórók...?...hmm...ez nem HIFI, speakrnek meg 100 %-os.
-
metal01
őstag
válasz
Rez_Grof #5090 üzenetére
Mondjuk most hogy tesztelgetem, brutálisan rezonál. Olyan, mintha be lenne szakadva a membrán. Kb. 3 órája csomagoltam ki a készüléket. Zsír új.
Ennyire szar lenne benne alapból a speaker? Mert akkor viszem vissza.
A windows bejelentkező hangja is iszonyatosan torz. Először azt hittem, rosszul hallok...
M.
-
metal01
őstag
A speakert sikerült kilőni a BIOS-ban...
-
metal01
őstag
Hello!
Valaki akinek van R500-a meg tudná osztani a tapasztalatait? Mennyire strapabíró? Minden OK-e vele x idő után is? Egyáltalán milyen ez a gép?
A töltő csatlakoztatásakor hangosat csipog a speaker, ki lehet kapcsolni azt valahol?
Köszönöm,
M.
-
tbo
csendes tag
Tiszteltem mindenkinek!
Kb. 3 hónapja használok egy T500-t eleinte minden rendben volt vele, mostanában viszont egyre gyakrabban csinálja hogy időnként wifi-lekapcsol, egyszerűen elveszti a jelet és megszakad a net. Ha rádugum a netkábelt akkor megint van net. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Ja a gépen Vista van, ha ez számít... -
Tin
veterán
válasz
buherka #5077 üzenetére
eddig sztem mázlim volt (lekopogom). desktop gépben mindig rakok ventit a vinyók elé/alá/mellé, mert a hűtetlenek úgy tűnik hamarabb döglenek.
ez a WD vinyó amúgy elég lassú sajnos. de tökmindegy, amire én használom a gépet, pár hónap alatt úgyis belassul, szal megszoktam
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5060 üzenetére
Nálam azért rendesen van cipelve a kicsike...heti 3-4 alkalommal jön velem a melóba.
(#5061) bwoay...persz-persze, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet...egy ideig biztos
(#5069) Tin...szeretnék lenni a helyedben. Nekem már annyi vinyóm elhullott, hogy megszámolni alig tudom.
Pedig vigyázok a dolgaimra.
De viszont még soha nem volt WD vinyóm...lehet, hogy nekem is azt kellett volna vennem? Most már mindegy.
Jelenleg csak Samu vinyóim vannak...eddig mind 100%...kopp-kopp -
mdk01
addikt
Az enyém is hasonló hangot ad(csattog) csak nekem ehhez erőteljesebben kell megnyomnom/ütnöm a betűket. Meg hajlik is ha statikai nyomást gyakorlok rá.
Sztem majd felhívom a szervízt és megkérdem cserélhetnénk e vagy vmi hasonló, mert ez az egyetlen bajom van a T500-al.
A T61-nél nagyon jó volt a bill, kivéve az enter alatti shiftnél nem. Ott olyan volt mint most az egész T500 bill. -
mdk01
addikt
Teljesen átérzem a problémádat mert én is így voltam 2évvel ezelőtt.
Én is csak azt tudom mondani amit TOZ.:
"Egyertelmuen olyan eladot kell valasztani, akinek van "neve". Itt a forumon is tobbszor volt mar nevsorolvasas, a megbizhato TP forrasokrol. Veluk nem lehet gond, tobben tobbszor vettunk ezektol az emberektol TP-t. Nagy megelegedessel. Par (tiz)ezerert kicsit is bizonytalannak tuno dologba nem erdemes belemenni.
"Ha nincs tapasztalatod akkor menj biztosra és fogadd meg a fenti sorokat.
Majd egy két gép adása-vétele után belemehetsz más forrásokba is.Ezzel mi a gondod, mert sztem neked erre a gépre volna szükséged.
Üdv.
-
Tin
veterán
bal felső sarokban a billentyűzet alapja meghajlott, és lötyög a házban?...
teljesen általános probléma t500-on (nemtom ez milyen), kb 1 éve még a házat is redesignolták miatta. nekem is csinálta, de amióta az új bill (nmb) van benne, úgy áll mint katibanagyerek
szerk: persze lehet, hogy nem a billentyűzet típusa miatt van, csak a szervizben úgy rakták be, hogy ne lafogjon (vagy tettek alá valamit). most mindenesetre tökéletes.
-
evone
őstag
Talalkoztatok mar ilyennel? Jolvan berakva a helyere a billzet, kiszedve nem latok semmilyen furcsasagot,par hete kezdte el.
-
Tin
veterán
válasz
buherka #5059 üzenetére
köszi, lefuttattam. megnéztem, max érzékenységen volt az APS, visszavettem közepesre, de amúgy a vinyó (WD 320G/5400) 100%/100%.
megnéztem az asztali gépem is, abban 4 vinyó van, azok is 100%/100%-osak. pedig abból a legöregebb vinyó 7 éves, és nettó 950 órát futott.szóval szerintem ez a dolog nem az APS-re vezethető vissza, hanem a vinyóra (firmware, gyártási minőség, APS "elvével" való kompatibilitás, akármi).
-
TOZ
addikt
Egyertelmuen olyan eladot kell valasztani, akinek van "neve". Itt a forumon is tobbszor volt mar nevsorolvasas, a megbizhato TP forrasokrol. Veluk nem lehet gond, tobben tobbszor vettunk ezektol az emberektol TP-t. Nagy megelegedessel. Par (tiz)ezerert kicsit is bizonytalannak tuno dologba nem erdemes belemenni.
-
Tin
veterán
ha a neten azt írja van gari, akkor van gari. 1 hete cseréltettem ki a billentyűzetet, nem kér a szervíz semmilyen garipapírt. le tudod kérdezni a gépedbe szerelt eredeti alkatrészeket, azokra van gari. a memóriát, vinyót le tudod kérdezni egy diagnosztikai progival (pl. everest), meg tudod nézni, hogy gyári típus vagy sem. de amúgy az ember megjelenése sokat elárul, ha hagyja h kipróbáld és megnézd, vagy előtted bontja ki, nagy gond nem lehet.
14"-ban van 1440x900-as felbontás is amúgy. én ezer éve fejlesztek notikon, egyszerre sok nyitott alkalmazással, de ahhoz semekkora felbontás nem elég. de egy biztos: legalább 1400x1050 (4:3) kell. 1280x800-at felejtsd el fejlesztésre, az 1440x900 erős kompromisszum, szerintem maximum megszokható, de sosem lesz kényelmes. az 1680x1050 viszont optimális (pixelméret és felbontás). az 1920x1200 király, de túl picik a betűk, hosszú távon fárasztó. pont ez a bajom a t510-el is, 1600x900 vertikálisan szerintem egyszerűen kevés (nekem 2-3 soros a tálca, van hogy 20+ nyitott ablak van), az 1920x1080 meg szemgyilkos 15"-ban.
én se rá, se lebeszélni nem akarlak semmire/ről. én fejlesztésre t500-at vennék, de information worker melóra (word, excel, táblázatok, email, powerpoint, webezés) egyértelműen t400-at. én amúgy meglepődtem, hogy a mostani t500 mennyire könnyű és kicsi az eddigi 15"-os notijaimhoz képest.
-
taltos
senior tag
Halihó újra!
Köszönöm a válaszokat! Felhivogattam pár embert, és privátban is kaptam pár nagyon jó ajánlatot. Most a lebonyolítással kapcsolatban érdeklődnék. Mit érdemes ellenőrizni?
Olvastam (talán pont itt) rémtörténeteket olyan thinkpadekről, amikkel kívülről rendben volt minden, de a belseje igencsak össze volt gányolva (pl. nem hozzáértő szedte szét, vagy ki volt cserélve benne a kijelző). Elég nehezen járható út egy vásárlásnál, hogy szétszedessem / szétszedjem a gépet (főleg, ha a vásárlás Bp-t történik, és egyikünk sem Bp-i, ezért "semleges helyen" való találkozásnál), pláne, hogy én nem értek hozzá, a szervíz meg gondolom nem foglalkozik ilyesmikkel. Bár ebben az utóbbiban nem vagyok biztos, mert mintha valaki (szintén azt hiszem itt) írta volna, hogy eddig már egy csomó Tp -etvett a szervíz területén, az Ő ellenőrzésükkel lebonyolítotva.
Egy szó, mint száz, mivel vigyázzak, hogy kezdjek neki? Kérjem emailben vagy telefonon még itthon a serial számot, nézzem meg a neten itt és itt, majd ha ez rendben van, akkor amikor találkozunk, akkor ezt a számot ellenőrizzem a bios-ban és a matricán. És utána? Mindenképpen ragaszkodjak a szétszedéshez? Beszéljek a szervízzel (érdemes?), vagy csak vigyem oda minden megbeszélés nélkül?
Apropó! A gépekben könnyen lehet, hogy volt hdd vagy memória csere / bővítés. Erre (az új elemekre) a szervízmár gondolom nem vállal garanciát. Ezt hogy vizsgáljam, jellemző lehet az ilyen probléma?
Ha win 7-et szeretnék ingyen, de legálisan, akkor mikori gyártmányú Tp -nél ne vegyek korábbit/későbbit?
Az ajánlott gépek többsége egyébként külföldi céges rendelésről visszamaradt raktárkészletekből van (magyarán nem standard lenovo shopos kiépítés). Ebből akadhat valami gondom? Például utólagos helyszíni garancia bővítésnél?
Végül még egy valami: sokat vacilláltam, és van lehetőség 14" és 15" -os gép vásárlására is. Kicsit aggódok a felbontás (1280x800 vs 1680x1050) és a méret (14" vs 15") miatt olyan programoknál, mint a Visual Studio, NetBeans, stb. Aki programozik ilyen környezetben, az mit tud mondani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
buherka
addikt
Ez is elképzelhető. Én is már gondoltam rá, hogy ez a Seagate egy kalap kaki. Aztán lehet, hogy felrakom az APS-t és csinál egy pár ilyen gyenge, vagy gyanús szektort a Samu-ra...akkor a guta fog megütni. Inkább nem kísérletezem vele. Jó ez így nekem.
Többnyire kocsival járok mindenhova és egy Kinetik tatyót használok. Szóval ha be van kapcsolva a gép akkor adottak a biztonságos körülmények.Privátban küldök programot, amivel megnézheted a vinyódat
(#5054) bwoay...kösz...én eleve nem vennék olyantól semmit, aki nem adja meg a települést, ahol a termék található => nincs város.
Ezeket a hirdetéseket el sem olvasom. -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5050 üzenetére
Az APS-t milyen érzékenyre állítod?, mert nekem akkor is kattogott, ha pl. ölben használtam a gépet. Szinte meg sem moccant a noti...pedig nem volt érzékenyre állítva.
Volt olyan nap, hogy 3%-ot is esett a vinyó kondíciója....majd felrobbantamEhhez a Samu-hoz őszintén bevallom, hogy nem merem felrakni ezt a progit.
-
bwoay
nagyúr
srácok, erre figyeljünk majd oda, ok? 4 napos újonc 5 apróhirdetése, ebből 4 új, de (szerviz)gari nélküli Lenovo már feltűnően alacsony áron.
-
Tin
veterán
válasz
buherka #5048 üzenetére
köszi.
így a leírás alapján előbb gyanakodnék vinyó hibára, vagy ezzel a vészparkolós megoldással való inkompatibilitásra. azt nehéz elképzelnem igazából, hogy egy évek óta a piacon lévő technológia (a giroszenzoros megoldás meg a szoftver együtt) nyírná a vinyókat, akkor abból nem lenne botrány/probléma.
nálam be van kapcsolva az APS, de szerintem normál használat mellett (asztalon, ölben, néha kocsiban) túl sok szükség igazából nem is lenne rá.
ha tudsz mondani olyan programot, amit le tudok futtatni a gépen, amivel te is az eredményeket kaptad, szívesen megnézem, és kiderül, hogy nálam mi a szitu.
-
Shadowfax
addikt
Esetleg van valami olyan lenovo-s szoftver, ami leszedi az összes elérhető drivert, és neki is áll telepiteni (windows update jellegű valamire gondolok...)?
System update a barátod.
-
laci06
senior tag
válasz
Rez_Grof #5025 üzenetére
Nah, sikerült, köszönöm...
Az XP már fent is van, ma délelőtt telepitek Win 7-et is...
Abban esetleg még tudnátok segiteni, hogy a különböző drivereket a lenovo oldaláról be tudom majd szerezni? Wifi-hez stb...
Esetleg van valami olyan lenovo-s szoftver, ami leszedi az összes elérhető drivert, és neki is áll telepiteni (windows update jellegű valamire gondolok...)? -
buherka
addikt
szóval, kaphatnék linkeket, leírásokat (lehet angol is) arról, hogy mi ez az APS para?
Saját tapasztalatomat írtam le...és nem a netről ollóztam össze ezt a dolgot.
Jelenleg 126 ilyen gyanús szektor honol azon a bizonyos Seagate vinyomón, ami gyárilag volt a notimban.
Mióta nem használom az APS-t és ultrabay-ben van a vinyó, azóta megálltak ezek a szektorok szaporodása. Naponta 3-4 db. ilyen szektor is keletkezett.Vagy csak a Seagate copatja a felhasználókat.
-
buherka
addikt
Nem hinném, hogy gond lenne. De ha behalt az olvasófej a vinyóba, akkor abból csere lesz.
Én egy kipusztult 7200-es Samu vinyó helyett kaptam ezt az M7-et gariba. De nem bántam meg, mert a 7200-es mocskosul melegedett. Volt hogy elérte az 55 fokot.
Az viszont igaz, hogy nagyon halk ez a Samu...onnan hallom a különbséget, amikor berakom a 7200-es Seagate-et a DVD író helyére....mindjárt van zajongásNálam a 250Gb-osnál olyan 77-78Mb/s-nél megáll az olvasás. Szóval nem éri l ezt a 85-öt amit te írtál, de ez lehet, hogy a 2 tányér miatt van...nem tudom.
-
Tin
veterán
válasz
buherka #5035 üzenetére
erről az APS paráról írnál kicsit? rákerestem, de konkrétan olyat, hogy hibákat okozna, nem találtam (igaz kb 10p-et szántam rá).
probléma lenne az APS-sel a gyári vinyókon? nekem 320G/5400-as WD van benne, be van alacsony érzékenységgel kapcsolva, de nem nagyon tapasztaltam, hogy kattogna, vagy bármi gond lenne vele.
engem igazából az érdekelne, hogy a gyárilag belerakott vinyót kinyírja-e az APS. ha vinyót fogok upgrade-elni, valószínű úgyis inkább SDD-t rakok a gépbe, és egy második vinyót az ultrabay-be, de ezt még kséőbbre tervezem (pl évvége).
szóval, kaphatnék linkeket, leírásokat (lehet angol is) arról, hogy mi ez az APS para?
-
-
buherka
addikt
válasz
Viktor X #5037 üzenetére
Hard drive firmware-t használtad a vinyóhoz?, mert elvileg csak akkor 100%os a védelem.
Szóval enélkül lehet, hogy csak dísznek van fenn a gépeden az APS.(#5038) Retr0 ...örülök, hogy ilyen jó áron hozzájutsz az ultrabay-hez. Nekem is valahogy úgy volt... 3-4K. Annyit megér.
WD jó vinyó...mondjuk ha akar az is megfekszik, ezeknél sosem tudni. Ez alól a Samu sem kivétel. Én Ultrabay-be nem vennék 7200-es fordulatút. Oda elég szerintem az 5400-es is. -
Viktor X
tag
Nekem kint van az ikon a tálcán. Nagyon halk HDD nem is hallani a hangját, kattogni nem kattog ha mozgást érzékel, de emlékeim szerint a gyári WD sem kattogott. Ha meg nem is működik akkor viszont elég strapabíró a kis Samsung mert elég sokat van mozgásban a gép menet közben.
Nekem is x64-es MSDNAA Windows 7 van fenn és amikor system update-el telepítettem a drivereket akkor produkált ugyan ilyen fagyásokat mint neked, akár hányszor újratelepítettem. Aztán manuálisan feltettem mindent december elején, és azóta jó.
-
evone
őstag
miskolci vagy debreceni szervizzel van valakinek tapasztalat?
-
válasz
buherka #5035 üzenetére
Akkor csak nem lesz baj. Most felraktam egy régebbi Intel Matrix Storage-t is (letörölöni nem tudtam az újat
), csak jó lesz.
Direkt ezt a típust néztem ki, mert hajszál híján hozza a WD Blackek teljesítményét, ~85MB/s és ~18ms, ráadásul halkabban, stabilabban, s jóval olcsóbban.
(#5037) Viktor X: S nálad kattog, amikor parkolja a fejet? Elvileg kéne... De nekem nem csinálja, hiába van bekapcsolva az APS. Valamiért az ikonját se lehet kirakni a tálcára. Lehet nem is működik.
-
buherka
addikt
Végül is csak a T510-et (T500-at írtál, de gondolom T510-re gondoltál) érinti csak ez a 16:9-es képernyő ezzel a 1366x768-al. 15.4"-ról 15.6"-ra változik az arány, kicsit nyújtottabb lesz és laposabb
Csak a felbontás lesz furi, mert szerintem ez nem munkára való...hanem multimédiára.
A T410/410s-es az marad 14.1"...ott 1280X800/1440x900-as felbontást láttam. Tehát ott maradt a 16:10.(#5034) Retr0...látom megjött a motyó. mennyi lett a vége?
Én amúgy a Samura, vagy a WD-ra szavazok.
-
buherka
addikt
Én tavaly szeptember óta használok egy ilyen M7-es 250Gb-os vinyót.
most ilyen állapotban van...
A gyári egy Seagate 160/7200-es volt amit a hsz.-ban is olvashatsz.
Jól tele volt a Seagate gyenge szektorral nekem is egy idő után...míg én is használtam ezt a APS jóságot. Kattogott jobbra balra az olvasófej, de miután letúrtam az APS-t abbahagyta.
Szerintem rövid távon kinyírja ez a hülye program a vinyókat. Egyetlen Think progi van a notimon, a PM. A többi nálam kuka.A Seagate vinyó azóta az ultrabay slim-ben csücsül és meg is állt rajta a gyenge szektor szaporodás.
Egyedül a kondíció lett rajta 90%-os a teljesítménye maradt 100%. -
Retr0
tag
Rendeltem egy hdd ultrabay tokot a T500hoz.
szerintetek milyen vinyót tegyek bele?
1. wd scorpio black
2. samsung spinpoint
3. seagate momentusesetleg más?
-
tudosbagoly
csendes tag
akinek dokkolóra van szüksége, privizzen
-
bwoay
nagyúr
válasz
buherka #5007 üzenetére
de a 16:9 csak a T500-at érinti, nem? vagy már belekeveredtem
a nagy ESC meg DEL engem nem zavar a T400s-en, de amikor az kijött, akkor még javában a klasszikus billentyűzetek mentek, így az új gépnek nem volt nehéz elnézni az új elrendezést, hiszen azon kívül ezernyi másban is eltért a T400-tól. mármint én úgy láttam a dolgot, hogy a T400s az egy mellékvonal, laposabb, könnyebb, gyengébb, drágább. Ha túlélő gépre lenne szükségem, nem ezt választanám, mert RollCage 2 ide meg oda, azért kollegám T400-a az én masinámnál 5x stabilabb, masszívabb benyomást kelt (mármint a fedlap).
-
buherka
addikt
válasz
rankesz #5009 üzenetére
Még októberben szenvedtem a 64Bit-es Win7-el, akkor még nem volt meg az összes driver a géphez. Talán ha 50%-a ha meg volt.
Volt már már is Hotkey driver, de pl a a hangerő gyors gombok sem működtek és a némító is az csinálta, ha lenémítottam agépet már visszakapcsolni nem tudtam a hangszórókat...itt sokalltam be(#5011) evone..arra már én is rájöttem, hogy a sorrendre is figyelni kell, hogy rakom fel. De a 32Bit-nél meg jó volt.
Lehet, hogy egyszer nekiállok és újra lehúzom az összes 64Bit-es drivert és lesz egy rendszer újratelepítés. De ahhoz erőt kell venni magamon -
válasz
rankesz #5029 üzenetére
Windows 7 64 prof (MSDNAA),
Közbe megtaláltam az eseménynaplóban:
The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.
Rágúgliztam, s másnak is volt ilyen problémája thinkpaddal, elvileg az Intel Matrix Storage bugos. Le kell tiltani, vagy újabbat felrakni. S a lenovo update nekem ezt fel is rakta, szóval úgy néz ki megvan...
-
Most megint megfagyott egy kicsit a rendszer, égő winyóLED-del, pedig APS off
-
Rez_Grof
őstag
Én egy ilyet tennék bele 320GB Scorpio Black (WD3200BJKT) 7200/16MB ez kicsit dobni a fog a teljesítményen kb 10 perc akuidőért cserébe.
Az XP nem látja meg a Sata Hdd-t csak ha compatibility módra állitod a sata vezérlőt az alaplapon, vagy nlite-al beleheggeszted a sata vezérlőt az installerbe.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a T400-asomban a vinyó, és ki szeretném cserélni...
Viszont amikor beelrakom azt, amire cserélném, akkor arra az istenért sem tudok win-t telepiteni... Valamiért mindig leáll a telepitést, illetve el sem indul csak a különböző raid stb eszközök felméréséig, ill illesztőprogramok telepitéséig jut el, majd egy hibaüzivel leáll. Azt mondja, hogy futassak virusellenőrzést a lemezen, vagy valami hasonló gondja van(winXP-t akarok rárakni, mivel abból van olyan dvd-m, amivel tudok bootolni...).
Mi lehet a gond, hogyan próbálkozzak?
Egy 160Gigás Seagate helyére menne egy WD5000BEVT -
Az Active Protection System kinyírhatja a winyót, ha nem a gyári?
Egy vadiúj (Samu 500GB M7) winyóm meghalt, s durvább tüneteket a ThinkVantage cuccok felrakása után csinált, konkrétan fagyott mint a halál, aztán gyenge szektorokat talált, (végül?) meghalt az olvasófej a HDSentinel szerint, meg a BIOS-ban lévő HDD Diagnosztika szerint is. De nincs kizárva az sem hogy eleve sz@r volt a winyó. Most éppen gariba van.
Most vettem még egy ugyanilyen winyót, s mióta felraktam a ThinkVantage-t ez is fagyott 2 nap alatt most 2x. De messze nem olyan szinten mint a másik. Most azért kikapcsoltam az APS-t. Aztán lehet csak azért fagyott le, mert kikapcsolta progi a winyót, sőt biztos, mert minden ilyen fagyásnál ég a winchester - aktivitás LED. Viszont a gyári nem csinált ilyeneket. Diagnosztikák szerint mindenesetre alapból jó az új winyó. Viszont félek, hogy az APS kinyírja a ki-bekapcsolgatásával.
Van valakinek valami tapasztalata ezzel?
-
-
Innox
tag
válasz
Napfénysüti #5008 üzenetére
Hát köszi az infot, így már világosabb
Megpróbálom, nekik is dobok egy mail-t aztán kiderül.
Amúgy jól írtad a nevüket:
Lenovo hivatalos szervízek -
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #5012 üzenetére
Nekem sincsen semmi gondom vele. T60-as gép volt a tesz, azon próbáltam ki a recovery dvd-t. Jól megy. Aztán a T400 is megkapta.
Érdekesség, hogy a recovery dvd-ről való telepítés után kezdtem beállítgatni a dolgokat, meg frissítések, és dobott egy kékhalált. De mindkét gépnél előjött
Aztán kapott Win frissítéseket, és azóta minden rendben. -
Napfénysüti
nagyúr
-
buherka
addikt
Nem tudtam életet lehelni az FN funkciós gombokba...van amelyik működött van amelyik nem.
Talán az ATI driver sem volt az igazi, ha jól emlékszem(#4998) bwoay...nálam egyedül ez az összenyomorított trendi 16:9-es kijelző nem jön be az 1366-os felbontásával.. A többi ok. Még az a bazi nagy ESC és DEL gomb sem zavarna szerintem.
+ kicsit még talán furi az USB-k elrendezése. Nekem a mostani állított verzió nagyon jó a T500-on. -
Innox
tag
Már egyszer írtam a központi szervíznek mail-t. De se válasz, re Recovery... Ezért nem is erőltetem annyira a dolgot. Lehet bemegyek, ha már nagyon felbosszantom magam
más: szerintetek WIN COA matricát is cserélnek? mert nekem nagyon megkopott szegényke. Pont olyan helyen van, ahol meleget is kap meg szerintem érintkezik az asztallal.
-
Innox
tag
Szerintem 800-ast is rakhatsz bele, max vissza veszi az órajelet.
CL 3-5 az időzítést jelenti. Minél alacsonyabb, annál jobb.. De nem tudom, hogy a Lenovo BIOS képes-e időzítést állítani (mondjuk miért ne tudna..). Alacsony időzítésű RAM-okat csak azonosat érdemes használni, mert különben oda az előny.. -
Innox
tag
válasz
Rez_Grof #4999 üzenetére
Hát én is gondolkodom a 7-en, de ha már jár jogtiszta OP rendszer akkor miért használjak valami kétes forrásból származót...
Tudom, hogy ingyen vissza rakják. Csak nem akarom otthagyni a gépem + 2 nap amíg oda meg vissza hozom. 3 napot meg nem akarom nélkülözni (ha csak 3), nincs másik gépem. A RAM csak 2 GB sajnos, de gondolkozom rajta hogy bővítsem 4-re (ilyen árak mellett). Látványos a gyorsulás? Eddig is a vinyó (WD scorpio blue) a szűk keresztmetszet, vagy nem tudom. Csiga lassú a rendszer (állandóan seekel).. Mert én nem tudom eldönteni érdemes-e ezért a 64 bittel szenvedni. Tervező szoftvereket is használok, amik így is elég macerásak..Üdv
I -
TOZ
addikt
Ha mar feljott a 4 Gb ram tema.
T61-be barmilyen 667mhz-s DDR2-s modutl bele rakhatok, ez tiszta.
800-asokkal mi a helyzet? Illetve mi ez a CL3-5 dolog?
(lehet hogy banalis a kerdes, de ehhez special nem ertek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Robotporszívók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Warships
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1 humoros
- Fotók, videók mobillal
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest