- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Üdv!
T500 tulajokat kérdezném, letöltöték-e a legújabb switchable graph. softot, én ma frissítettem, és 3D-ben szétesnek a textúrák...
-
Peter M
tag
Látom sokaknak gondja van Windows 7 -el:
System Update 4.00 szétnéz és letölti (akár még telepíti is) a drivert.
Link:
-
hzcs
senior tag
hali!
SL300 tulajoktól kérdem: sikerült valami programot találni xp-re vagy win7-re, amivel kikapcsolható, netán szabályozható a venti működése?
-
Tim82
félisten
válasz
k-rock-atona #2688 üzenetére
-
k-rock-atona
csendes tag
fotel, Dr. Akula::
Köszi a válaszokat, első körben valószínű azért nem vagyok képben az általatok beírtakkal, mert nem nagyon vágom, mi az az OEM, s mire való, mikor lehet hozzá jutni, s mire lehet felrakni.
Tudnátok ezügyben adni egy kis segítséget?
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
n0_gAboR #2683 üzenetére
Köszi a részletes leírást, akkor egy darabig még biztosan nyugodtan megülök a s... székemen, s nem kezdek upgrade-be.
Hirtelen a reklám jutott eszembe: ,,Kár, hogy a réégi jóó dolgokbóól, (egyenlőre) nem (nagyon) maradt ssemmi!"Persze túlzás, hogy semmi, csak nem annyi, amennyit előtte megszokhattunk...
-
Tim82
félisten
Fizikailag nehéz belemókolni. Általában ilyen pár milliméteres különbségek vannak méretben az egyes panelek között. A Gondwana által megadott linken lévő, T43-hoz jó panelfajtákkal nem lehet gond.
Tudom ajánlani azt a céget, amelyiknél én cseréltettem háttérvilágítást a T41p-m panelénél, náluk - saját elmondásuk szerint - előfordul T4x-modellekhez való SXGA+-os panel, ráadásul olcsóak is. Saját tapasztalatom alapján pedig jól is dolgoznak.
-
n0_gAboR
őstag
Sziasztok!
Enis kiprobaltam a T500-asomon a Windows 7 Prof. 64bit-et, de egyelore senkinek NEM ajanlom production kornyezetben, a driverek, programok egyelore felkesz allapotuak.
XP-nel eleg volt letolteni a ThinkVantage System Updater-t, az szepen leszedett minden szukseges drivert, utilt a masinahoz. Itt csak kb 40%-at volt elerheto a szukseges cuccoknak, a tobbit manualisan kellett levadaszni.
Nagy feketepont!Beirtam a gepem pontos tipusat, kivalasztottam a W7-et, es elkezdtem letolteni, telepiteni ami kellett.
Tapasztalatok:
- ThinkVantage gomb nem mukodik (egyelore nem talalhato hozza a program)
- Sok Vista-n meglevo ThinkVantage program nem talalhato meg a letoltesek kozott
- Rescue & Recovery nem ment fel nekem, valami file-t hianyolva (mondjuk ez nem annyira zavart)
- Switchable graphic nem mukodik, nem tudok szoftveresen atvaltani az Inteles GPU-raSzoval aki a ThinkPad-eknel megszokott gordulekeny drivertelepitest, es minosegi szoftverkoritest szokta meg, az meg varjon egy kicsit az upgrade-el, erosen beta fazisunak tunik a dolog egyelore.
-
Win7 alatt terhelés nélkül is magas fordulaton megy a hűtőventillátor, Vista alatt szinte nem, vagy alig hallgatóan pörgött.
Más is tapasztalt hasonlót? -
Gondwana
addikt
Van itt egy lista az előforduló kijelzőtípusokról, amiket egy adott gép BIOS-a képes felismerni. T43-ban 14" SXGA egy Hyunday illetve egy Samsung panel szokott előfordulni. Ha a kábelezésük 1forma (ennek még nem néztem utána), akkor gond nélkül cserélheted.
-
Dr. Akula
félisten
A Vista serial szám csak a típust határozza meg (basic, home, business, ultimate), a 32 bites kóddal is telepíthető 64 bites szoftver. Gondolom W7-nél is. Az Ultimate Vistában pl. mindkét cd benne van, recovery lemez hiányában én is arról telepítettem vissza a notimra az oprendszert a noti serialjával aktiválva, onnan tudta a rendszer hogy ultimate helyett csak businessként kell látszódnia.
Ha a szervíztől rendelsz recovery lemezt, ott valóban csak a notihoz eredetileg kiadott változatot fogják hozzád vágni. Ilyenkor jó ha "fiktív" lokalizációs a notid, az enyém pl. macedón, olyan nyelvű vista pedig nincs, így lehet választani mit akarok helyette.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
k-rock-atona #2652 üzenetére
Naés mivan ha lemásolod egy W7-es notiról a Lenovo tuningos W7-et, aztán boltban meg veszel egy OEM W7-et a serial számért? Az MS úgyis csak a serial számot ellenőrzi a legalitáshoz, a jogot meg megvetted.
-
ABE
őstag
Van nékem a hőn strapált T43-asom XGA kijelzővel (amit sikerült is pár napja beáztatnom, de végül megoldottam a dolgot...), és szeretnék bele egy SXGA-t szerezni. Na most a kérdésem az lenne: csak simán át kell cserélni a két panelt, vagy van más feltétele is az SXGA-nak (pl. kábelcsere)? Például ez jó lehet bele?
Még egy kérdés: ultrabay akku felújításával foglalkoznak valahol, vagy azt inkább felejtsem el?
-
AGevara
csendes tag
Azt tudja véletlenül valaki, hogy a T 400-as alaplapja utólag is bővíthető erősebb VGA-val, vagy más alaplap van azokban a gépekben ahol az ATI Radeon kártyát is belerakják?
Kösz:
AVA -
fotel
aktív tag
válasz
buherka #2666 üzenetére
Ha váltok, akkor SONY SR lesz belőle, bár több tekintetben inferior a T500-hoz képest, de megtetszett nagyon.Azon lévő HDMI teljes értékű az biztos. Szép lenne ha nem lenne az
Ha a noti ki van nyitva, akkor a palmrest bal része terhelés alatt nyörszörög, ha be van csokva, akkor a jobb oldala. És hogy mihez hasonlít? Mint amikor egy üveg ásványvizet jól felrázol és nyomkodod a flakont.
-
buherka
addikt
Az szuper...mert fel akarom rakni a 64bites Win7-et, mert most a 32bites van a gépen.
Végül is többnyire az Intel VGA-t használom, mert a célnak az is megfelel...mondjuk az ATI színei nagyságrendel szebbek
Special Edition?...lehet.
Egy N200 után egy ilyen ThinkPad azért ez ég és föld...
-
buherka
addikt
válasz
Dr. Akula #2643 üzenetére
XP-vel, csak restart-al lehet váltani a két VGA között...
Vista-val lehet menet közben is...
Win7-el nekem összeakad a két driver, ha két VGA be van kapcsolva egyszerre...ezért a Bios-ból tiltom az egyiket.
De ahogy elnézem, már a Win7-hez is van kapcsolható VGA driver a lenovo honlapján.
Szóval szerintem a Win7 alatt is megy már menet közben.
Majd kipróbálom...ezt is. -
Luser2000
addikt
válasz
g.gergo #2654 üzenetére
én kb. 2 hete rendeltem w7-et, de még csak egy automatikus mailt kaptam, pénzt nem vontak le. talán majd 1-2 hét. bár úgy tudom, hogy a magyar w7 csk pár hét múlva lesz elérhető. mind1, karácsony előtt úgy sem lesz időm újra telepíteni a rendszert.
(csak ne lenne ez az idegesítő "alvó módba befagyásom"...)
-
fotel
aktív tag
Palmrest nyekereg, a switchable graph. miatt behülyülnek néha a kijelzők, pl stand-by után 640x480 a felbontás és a külsőt letiltja.
Továbbá a displayporton keresztül nem jut ki hang a gépből, csak kép. Elvileg tudna nyolccsatornás hangot is csak kifelejtették. Ha valakinek kell egy T500 2082-5BG akkor szóljon, van még rá pont gét év garancia.
A szervizben a nyekergést biztos megoldják, a drivereket egy tiszta install szerintem szintén megoldaná, de nincs kedvem vele szenvedni és kell a rendes HDMI kimenet.
Egyébként jó kis gép, és hiába nyekereg, még mindig sokkal masszívabb mint a mainstream notebookok.
-
fotel
aktív tag
válasz
k-rock-atona #2658 üzenetére
W7 rendelésben nicns tapasztalatom, viszont amikor Vistát kértem utánanéztem rendesen, és a licensz nem köt téged 32 vagy 64 bites verzióhoz. Ha a boltban veszel 32 bitest az MS ingyen (20€ kb) elküldi a 64 bites telepítőt is.
A vista ultimate telepítőkészletben alapból benne is van. Amikor recovery médiát kértem, 64bit-est, senki meg nem kérdezte, hogy mi járt a géphez. csak a szériaszám kellett.
-
mdk01
addikt
válasz
k-rock-atona #2652 üzenetére
Én vhol olvastam, hogy ha jól emlékszem akkor vista 32ről csak win7 32-re tudsz upgradelni.
De megvárom fotel mit válaszol mert ez sztem sokakat érdekel.Üdv.
-
fotel
aktív tag
válasz
k-rock-atona #2648 üzenetére
Én Vistából is kaptam 64-est a 32-es helyett ingyen, ráadásul más lokalizációval, mint amivel a gép rendelkezik.
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
Ringman #2650 üzenetére
Köszi, hát ez egyszerűen óriási...
Nekem t500-asom van Vistára upgrade-elve, de úgy látom az OS optimalizáció már itt sem lesz meg... Akkor ugye jól gondolom ezt az upgrade ügyet is a bitek teintetében? Mármint, hogy nem szabad 32 bitről 64 bites 7 frissítést rendelni.
-
McAdam6
aktív tag
válasz
McAdam6 #2641 üzenetére
Na megtaláltam: Switchable Graphics Driver
(Izgulok, mert elindult a W7-em angliából
)
-
Ringman
félisten
Régebbi laptopoknál nem lesz Win7 Enhanced Experience, még a T61-essel egyidős modelleknél sem
Itt van az ezt bemutató táblázat
-
all6atos
tag
Hát ez lenne a természetes, csak akkor azt nem értem mi ez a 6 hónap gar, nekem itt vmi nem stimmel.. most nincs nálam a pappír, amit adtak, de ha azon is rajta van..nemtom majd kedden megnézem, esetleg ha más szervízbe viszem, de úgyis nyílván vannak ezek tartva.. majd lesz vmi, azért thx.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 32 bites Vista Business esetén ugye csak 32 bites W7-et lehet a lenovotól igényelni? Magyarul Lenovo által felturbózott, belőtt 64 bites W7-hez a régebbi 32 bites rendszert birtokló tulajok egyszerűen nem tudnak hozzájutni?
Ha így van, az bizony nagy kár...
De bízom benne, én írkálok marhaságokat...
-
Sziasztok!
T60-ból van IPS panelos? S ha van, akkor melyek azok, amik biztosan?
-
McAdam6
aktív tag
Igaz, hogy a W7 nem támogatja az "on the fly" váltást a két grafikus alrendszer között?
-
evone
őstag
Én már megszoktam, nincs ezzel nagy gáz, csak eleinte mást vártam. Illetve most nem is nyekereg sehol. Mostmeg kicsereltek az lcd koruli muanyagokat, fedelet, igy az illesztesek is rendben vannak. A billzet kopasat kiveve teljesen ujnak tunik kivulrol a gep.
Hetfon már csak a proci hutot kell kicsereltetni.
-
all6atos
tag
Sziasztok!
Bár már korábban írtam ,de nem nagyon haraptatok rá, szóval eredeti gépre 3 év garancia cserélt alkatrészre 6 hónap??... lejárat utáni meghibásodás okozta egyéb kárral mi a helyzet?
Csak mert így a 3 év gari nem "sokat" ér..Előre is thx!
Üdv
-
Dr. Akula
félisten
Ez is eléggé alkalmi vétel, 200k-ért egy fél milkás cuccot...
-
fotel
aktív tag
A ház nyekergésével kezdtél valamit?
Én kezdem unni, asszem eladom.
(a kérdés természetesen evone-nak szól, azt hiszem neki volt gondja vele)
-
evone
őstag
-
buherka
addikt
válasz
Enemy77 #2596 üzenetére
A W500 és a T500 grafikai teljesítménye között nem lesz akkora egetverő különbség.
Mind a két VGA 120db számólóegységes és ez sok mindenre nem elég. Talán a W500-nál jobb a 512Mb Vram...de csodára itt se számíts.
1280x800-as felbontásnál még elég tud lenni az 120db shader...de magasabb felbontáson már elvérzik.
Ide meg elég 256mb Vram is, ami a T500-ban van.löktem egy tesztet én is a 2005-ös Mark-al, csak a rend kedvéért...
T500...4Gb ram, P8600, ATI 3650 256Mb GDDR3.:2006-ban olyan 4000 pötyi körül volt.
Szóval kb. ennyit tud ez a VGA...nem egy Gamer, de el lehet vele szórakozni.
Amúgy meg játékra asztali gép való
-
buherka
addikt
nem...T500, W500...FRU: 42T3948
konkrétan ez...(felső angol, alsó magyar)
Kínai...tehát tuti, hogy nem replika
-
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #2626 üzenetére
Jol. Leginkabb azert, mert nem igen van hasznalva 8-). Eleg masszivnak tunik a varras.
Viccet felreteve, hurcolni leginkabb az X40et hurcolom egy neoprem secondskinben (meglepoen sok minden elfer meg mellette. (jegyzetek, fogkefe, toll es egy picimacis 3G kartya volt nalam igy a minap - az X mellett) -
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Egy Thinkpad R61-es laptopom van, a benne található SAMSUNG 512MB DDR2, 2RX16 PC2-5300S-555-12-A3-as memóramodul berakható-e egy Compaq Evo n600c típusba?
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ, a segítséget!
xeon.Szabi: : Sajnos a táskákat személyesen nem nagyon tudom lecsekkolni, révén sajnos elég messze van olyan hely, ahol ezt meg tudnám tenni (Pest). A kisboltok meg a környéken meg jó, ha egyáltalán rendelésre hoznak. Az Expanderrel én is szemeztem, de mégis a bőr irányba indultam el. Igen, azzal már megbékéltem, hogy egy nyaraláshoz sajnos nem lesz elég...
Minimum kettő kellene akkor belőle...
Bocsi, csak hülyéskedek, még1X köszi!
TOZ : Igen, eléggé rákattantam ezekre a bőr tatyókra, ha nem lenne ilyen kivitel, semmi gondom nem lenne.
Persze még alakulhat, csak aktatáskák után ezt érezném magamhoz közelinek. Kicsit a Lenovo táskák füle miatt aggódok, Neked jól bírja a strapát a rögzítésnél a vászon?
mdk01 : A lopástól annyira nem félek, bár egyszer járnék csak rosszul valószínűleg, s egy életre másképpen gondolnám... Aktatáska után az azokra hajazók közül akartam elsősorban választani...
Mészike : Az tényleg jó lenne, előre is köszi!
-
Enemy77
csendes tag
Üdv,
T500/W500-nál az angol bill-t lehet magyarrá tenni valamivel? Vagy kikell cseréltetni az egészet, ha úgy gondolom?
-
buherka
addikt
A T500-am billentyűje gondolom nem megy bele egy t42p-be...mert már vagy a 3. üzit kapom privátban.
-
mdk01
addikt
válasz
k-rock-atona #2609 üzenetére
Én alapból nem szeretek laptoptáskával mászkálni mert lerí róla hogy mi van benne.Ez mellé ha még társul a Lenovo/IBM/HP márkajelzés még inkább "fénylik" a táska.
Nekem egy Samsonite táskám van semmi gondom vele és még egy két füzet könyv is elfér benne( a vékonyabbik fajta).
Árban mondjuk ezek is 15k környékéről indulnak. Az enyém ára 22k volt és csak ajánlani tudom.Üdv.
-
Mészike
aktív tag
válasz
Este megpróbálok csinálni pár képet a táskáról, hogy érzékelni lehessen a méreteket.
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
Enemy77 #2596 üzenetére
Hello!
Ha a játék is kiemelkedően fontos, s mindkettőre van keret, akkor W500-at mondanék mindenképpen. Nálam az új Need For Speed demo igencsak szerény beállításokkal volt képes gurulni csak a T500-omon ( ami pont az a konfig, amit te is írsz, tehát a teteje a kategóriának...)
-
rankesz
veterán
válasz
dabgergo #2612 üzenetére
Őt tudnám ajánlani, olcsó és nagyon korrekt eladó...
-
dabgergo
őstag
Sziasztok! Van egy T61-em, kicsit több mint egy év alatt teljesen tönre ment az akkum, fogalmam sincs mitől, de már csak kb 5-10 percet bír... Szeretnék venni, helyette egy újat, ehhez kérném a segítségeteket. Milyet érdemes? Mindenképpen gyárit jó? Azok ha jól néztem 25eFT körül vannak, én eBayen találtam utángyárottat 7e körül, azzal nagyon ráfázok? (Mivel az eredeti is egy év alatt tönrement ezér nincs kedvem túl sok pénz kiadni egy "gyárira") Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra! Köszi!
-
TOZ
addikt
válasz
Szep ez a ThinkPad Executive Leather Case de megkerik az arat is erte. Feltetlenul bor taska kell? A sajat Business Topload-ombol kiindulva a Lenovo gyongyvaszon taskak is nagyon jo minoseguek. Es a Szabi altal emlitett Deluxe Expander azert megis kedvezobb aru.
szubjektiv: nekem a HP nem teszik, nem a brand miatt...
-
válasz
Képek alapján mintha a HP táskája nagyobb lenne, de ezt igazából élőben lehet rendesen eldönteni.
Volt egy hasonló méretű Lenovo táska pár hétig a bortokomban - ThinkPad Deluxe Expander Case -, abban a gép mellett még néhány füzet, kisebb mütyűr elfért, de azért nem egy utazó bőrönd -
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy T500-as Thinkpad 9 cellás akksival. Táskát szeretnék hozzá venni, s
Mészike és adik privátban kapott segítségnyújtása után (melyet ezúton is köszönök) két típus maradt a palettán, melyek között nem igazán tudok dönteni:Ő volna az egyik:
[link]S ő a másik:
[link]Igazából el szeretnék benne rendesen férni, aktatáska helyett is ezt használnám, tehát pár könyv vagy füzet is menne bele + ezazamaz. Nagyon úgy tűnik, hogy a bőr kivitelek állnak hozzám közel, ezért ez a kettő. Nem igazán tudom ezt a ,,koskin''t sem a hp-nál hova tenni, remélem kívül ugyanolyan rendes bőr mindkettő...
Ti melyik mellett tennétek le a voksotokat? Akinek van kedve, ideje, kérem segítsen véleményével!
Előre is köszönöm!
A táskás topicba írtam először, de ott úgy láttam, nincs nagyon mozgás, ezért bátorkodtam ide, bocsánat, ha gond...
-
Chandler
senior tag
Ma leadtam a gépet a szervízbe, volt egy problémám a géppel.
Érdemes említenem nekik (így utólag telefonon), hogy amikor lecsukom a kijelzőt, és bekattan a pöcök van egy pici rés a test és a kijelző között? Le tudom nyomni a kezemmel a kijelzőt. Tudnak ezzel kezdeni valamit? -
evone
őstag
BP-n az IBM szervizben nem tudja valaki, nincsen unnepi delelotti nyitvatartas? ( pentek, oktober 23 ) Holnap beviszem a gepem a szervizbe, es szeretnek mar vasarnap hazajonni, de gondolom holnap nem lesz kész, hacsak be nem rendeltek az alkatrészeket. ( kuldtem mailt )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged