- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
rankesz #4396 üzenetére
hát én nemigen hallok ventihangot, alig kapcsol be, ha igen, észrevétlenül. biztos az a gond, hogy nálad az erősebb proci csak úgy ontja magából a hőt
evone:
a turbo memory drivernek sok értelme amúgy sem lenne egy olyan gépben, amiben nincs ilyesmi.yoda:
a T400s-ben is 1.8-as a winyó (mármint ha az van benne), de hogy mennyivel lassabb egy SSD-nél (vagy ahogy a Telecomban okosan írják: SDD-nél), azt nem tudom, és nem is akarom megtudni -
rankesz
veterán
Ma nekem is meglett a T400s (igaz a sima T400ast még el kéne adni)
Azért ennél nagyobb különbségre számítottam... Azért a T400 is jól össze van rakva!
Ami egy kicsit zavar, hogy igaz hogy a winyóhang megszűnt, viszont kaptam helyette ventihangot! Ez a gép sokkal magasabb fordulaton járatja a ventijét, amaz netezgetés közben pl. fel se kapcsol. Amúgy nagyon jó kis gép.T400, anyone?
-
mv
aktív tag
válasz
yodamastah #4387 üzenetére
Nagyon szép eredmény, egész használható lett a kicsike.
Igazi netbook-verő.
Volt szerencsém pár hétig használni egy x40-est az eredeti lemezzel, katasztrofálisan lassú volt.
-
yodamastah
őstag
Friss Xp valamivel gyorsabban bootolt. De annyira nem erdekel a boot ido, szinte mindig hibernalok. AZert csinaltam a videt boot-tal, hogy lehessen latni nem ram-bol toltogeti be a programokat az XP. Mindegy a lenyeg hogy az X40-nek megvaltas meg egy kozepsen gyenge SSD is a gyari HDD-hez kepest.
-
bwoay
nagyúr
válasz
yodamastah #4385 üzenetére
Nekem vadiúj W7-tel, 128-as Toshiba SSD-vel kb ugyanennyi idő a boot T400s-en. friss telepítés után kb 3-4 hw elemet nem ismer fel a W7. amíg azokhoz nem rakom fel a driver, addig kevesebb, mint 25 mp alatt bootol.
-
Avalon
tag
Ezt tudom, ezért is írtam, hogy nyilván egy step voltage-os driverrrel lehet jobb lenne a helyzet. Ennek ellenére kicsit soknak találom a fogyasztását, mert nálam Win7 idle, wifi on, BT off, és ~30% fényerő 18-20 W. Egy böngészővel már rögtön 23.
Igazából annyival árnyalnám a képet, hogy nem is a fogyasztást találom soknak, hanem mint említettem az aksiidőt. 9 cellással, wifivel és 50% fényerőn max 3, 3 és fél óra.
Mint azt evone említette, neki 6 cellással 4 óra. :S
Ezt valahogy nem érzem arányosnak a dedikált VGA többletfogyasztásával. Más HW paraméter meg nem magyarázhatja. Legalábbis szerintem.
Ha valahol tévedek javítsatok ki. -
^Clown
addikt
válasz
yodamastah #4387 üzenetére
Tényleg, elfeledkeztem arról, hogy nincs Win7 driver a VGA-hoz
-
evone
őstag
Szep a Cinema Display.
-
^Clown
addikt
válasz
yodamastah #4385 üzenetére
Köszi a videót, tényleg jó gyors lett tőle a gép. Azt meg lehet tudni, hogy pontosan milyen proci és mennyi memória van a gépben?
Egy kis zárójeles magánvélemény: én a Win 7 alatti teljesítményére lennék nagyon kíváncsi.
-
yodamastah
őstag
Csinaltam egy video milyen SSD-vel az X40. Semmi komoly teljesitmeny, a boot lassu mar kicsit (kb 40 sec) mert a win nem friss es van rajta minden, de hasznalat kozben eleg jo a windoz valaszideje. Igazan az ertekeli ezt aki mar probalta az 1.8-as gyari HDD-vel milyen iszonyat lassu tud a gep. Ahhoz kepest ez eg es fold.
-
evone
őstag
1. nyil: Power manager elindit
2. nyil: Power manager bezár, majd elindit -
-
TOZ
addikt
Az NV tobbet eszik, ezt el kell fogadnod.
X3100-as VGA-val az enyem ezt hozza:Ubuntu (undervolted kernellel) idle: 13.5W koruli ertek
Windows 7 (7100-as build, Lenovo powermanager, az ODD helyen ultrabay keretben HDD - azon van a win, viszont igy a fogyasztas biztos tobb) idle: 15W koruli ertek.Mindket OS eseteben a wifi bekapcsolt allapotban volt de a BT ki van kapcsolva.
Persze kivancsian varon evone szamait is
-
Avalon
tag
Az a baj, hogy sokat eszik a gép. És egy hat cellás aksi jó esetben bírja 2 órági, vagy addig sem. És így meg nem sok értelme van, mert 2 órás használat semmi, ha elmegyek egy egész napra. Akkor már viszem a 9 cellásat, az mégis többet bír. Igazából az lenne a legjobb, ha lenne rendes driver VGA-hoz, mert ami most van pl, azzal nem fut az Aero, és NVIDIA Control Panel sincs.:S Ha lenne rednes driver, akkor megnézném, hogy úgy jobb-e a helyzet, ha úgy sem, akkor nincs mit tenni, ennyit fogyaszt.
(VGA: NVS140) -
Gondwana
addikt
Live CD (mindenféle) vs. Thinkpad: a legkommercebb hálókártyák driverei mindig integrálva vannak (Realtek, SiS, néha még Marvel is), de Intel Pro1000/Pro100 drivereket még semelyik Live cuccban sem láttam. (a MiniPE nálam a második a keresztescsavarhúzó után)
-
Avalon
tag
Említenék egy kivételt is, konkrétan az enyémet. Nekem is T61 van (7664-R5G), és nagyon meg vagyok elégedve vele. 2008 augusztusában vettem. Nagyon nyúzom, szinte 15-18 órákat megy, kétszer esett le, egyszer futás közben, másfél méterről betonra (futottam a busz után, nyitott laptoptáskával), illetve még elötte a polc tetejéről (1.60 m) szőnyegre.
Semmi baja, hátárol lepattant egy kis műanyag, de nem zörög, nem hangos, ventivel semmi baj sincs, egyedül talán a jobb oldalán a műanyag laza egy kicsit.
Egyetlen problémát tudnék megemlíteni, az pedig az aksiidő. Nem tudom, hogy a VGA miatt (nincs rendes step voltage-os driver Win7-re), vagy a túl sok háttérfolyamat miatt, de a 6 cellás aksi már halott. 1 óra háralévő időt mutat,és lekapcsol, egyébként se bír 30 percnél többet. Igaz, én nagyon szarul használtam, és állandóan 100%-on volt, borzasztóan sok ciklus van benne.
A nagyobbik baj, hogy az új 9 cellás se bírja 3 óráánál többet max feltöltéssel, wifivel és 50%-os fényerőn. (IDE (eclipse), Word, meg böngésző fut általában). :SKis összehasonlítás: A másik gép amit most használok, MacBook Pro (nem saját). Az OS miatt gyorsaságban nem lehet felvenni vele a versenyt, de speciel a TP-n nem érzem, hogy lassú lenne. Ez nagy dolog, mégiscsak Win fut rajta (és nem, nem flame, Windows párti vagyok), és nem a legújabb konstrukció a T61, szóval én azért mégis nyugodt szívvel ajánlanám.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nemnem, szeretem ezt a megoldást. Ha nem kell teljesítmény váltok az Intelre és halk meg takarékosabb lesz a gép. Ha meg kakaó kell arra ott az ATI de akkor ugye kicsit hangosabb a venti cserébe, meg olykor nem hurcolászom.
Mondjuk az ATI kártyára ritkábban van szükségem maximum akkor szokott kelleni ha esténként nyomok egy kis Project Torque-t. -
mdk01
addikt
válasz
Napfénysüti #4373 üzenetére
.....vagy add el és vegyél egy olyan notit, amibe nincs két vga.
-
makszi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #4370 üzenetére
Köszönöm a választ neked is!
Működik a WIN alól a switchable graphics -
Mészike
aktív tag
Került hozzám szervizelésre egy R60-as gép.
A monitor jobb széle felé egy vékony fényes csík, kicsit bejlebb pedig egy nagyobb fehéres csík jelent meg. Ez mi lehet? LCD panel? -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Láma kérdés lesz de csak 1 napja van meg a T500-am és már mindennel próbálkoztam.
T500 on a Thinkvantage-ben hol tudom átváltani hogy most az Intel vagy a radeon vga-t használja?
Vagy nem is a Thinkvantage be kell?
Köszi a választ előre is -
SG3rg0
őstag
-
-
SG3rg0
őstag
(#4337) valaki?
-
bwoay
nagyúr
jóvanna, gyarló vagyok, közösítsetek ki
-
csiktor
tag
Voltak páran akiknek hibernálás után nem működött az Ericcson 3G mondem T-mobile sim-el. Én kipróbáltam (x200) ugyanezt a modemet pannon sim-el és jó volt hibernálás után is.
Én úgy csináltam, hogy miután befejeztem a netezést Acces Connections-ben szabályosan bontottam a kapcsolatot, fn+f5-nél kikapcsoltam a modemet és hibernáltam. Bekapcsolásnál modem be, csatlakozás és minden tökéletesen ment több alkalommal is.
-
Mészike
aktív tag
Nos, tegnap este elkövette a gépem az első kékhalált....
Újra kellett indítani, a leállítás képernyőnél várt vagy 10 percet, aztán bedobta a kékhalált. Remélem nem lesz rendszer belőle. Vista egyszer sem produkálta. Ez a Win 7 is recoveryről lett telepítve, majd lefrissítve minden. Még nincsenek kiforrva a driverek? T400-as gép. -
madbalee
csendes tag
válasz
bikkamokka #3687 üzenetére
Thanxx sikerült beállítanom
-
Mac!
aktív tag
Még ha az USA-ból jönne, de Kínából jön, hogy roh@djanak meg.
Mármint a felár miatt roh@djanak meg.
Még szerencse, hogy mifelénk "fentről" is vigyáznak ránk, hogy ne vegyünk mindenféle marhaságot a fizetésünk töredékéből, amit ránk mernek bízni, és 25%-ot még rádobnak az árakra a biztonság kedvéért.
Drága ám Eleonóra fogyókúrája... -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy az antivirus boot cd nem tud frissíteni a notimon, ha bebootolok róla! De a haverom ASUS notija, ugyanazon a hálózaton ugyanazzal a boot cdvel, frissíti magát az Avira! Az én T61p más gyártók boot cdivel sem frissít!
Biosba, a network beállítás alatt minden be van kapcsolva!Esetleg valaki tud segíteni?
-
TOZ
addikt
Igazabol az /usr/share/tpfand/ alatt levo beallitasaidra lettem volna kivancsi.
Ez nalam:
0. CPU 1 = 0:0 65:6 70:255 50:1 55:2 60:4
1. CPU 2 = 0:0 65:6 70:255 50:1 55:2 60:4
2. HDD = 0:0 65:255 50:2 60:6 55:4
3. GPU = 0:0 66:6 60:4 70:255 55:2
4. Bat1 = 0:0 59:6 63:255
5. Sensor 5 = 0:255
6. Bat2 = 0:0 59:6 63:255
7. Sensor 7 = 0:255
8. Sensor 8 = 0:0 65:255 50:2 60:6 55:4
9. Sensor 9 = 0:0 65:6 70:255 50:1 55:2 60:4
10. Sensor 10 = 0:0 65:6 50:2 60:4 70:255
11. Sensor 11 = 0:255
12. Sensor 12 = 0:255
13. Sensor 13 = 0:255
14. Sensor 14 = 0:255
15. Sensor 15 = 0:255hysteresis = 2
interval_speed = 2
interval_duration = 500.000000
interval_delay = 3030.000000A PCH patches kernel a cpu undervoltinghoz valo.
-
evone
őstag
-
lapa
veterán
-
csiktor
tag
Hali!
Nézegetem az X200-as BIOS-át és találtam 1-2 érdekes dolgot:
Intel AT-p Module
Ha jól olvastam, akkor ezt olyat tud, hogy beregisztrálod a géped a gyártóhoz (és csinálsz magadnak egy accountot) és minden egyes alkalommal, amikor net kapcsolat van, akkor bejelentkezik a géped erre az oldalra. Ha ellopják a géped, akkor bepipálod az oldalon, hogy "stolen" és a szoftver letoltja a géped, nem tudod használni.Computrace
Ez is valami a föntihez hasonló.Constant Secure / Full Theft protection
Erre nem találtam használható infót.Remote Disable
Beszédes a neve.A kérdésem, hogy ezeket használja valaki? Tudja valaki, hogy pontosan hogy működnek? Érdemes? Hogyan lehet beizzítani? Stb.
-
TOZ
addikt
Asszony a kanape jobb oldalan ult, en mag a bal oldalon ;-), amikor felfigyeltem arra, hogy neki tobbszor megy a venti (ez meg lehet a tpfancontrol aldasos tevekenysege) es hangosabb is. A hangero osszehasonlitas soran mindkettot gep3000 koruli fordulattal forgatta a fan-t. (A dellen csekkoltam, hogy annyit forog, a T61-et megkertem a fancontrollal, hogy lesz szives 3000-t porgetni. A T61 a tpfancontrollal nagyon ritkan kapcsolja be folyamatos forgasra a ventijet. 50 fokos proci eseten elkezdi a szakaszos fujogatast es 1-2 perc alatt visszahul - igy allitottam be.)
D630 XP kitudja milyen service packkal (ceges gep)
T61 ubuntu 2.6.31-es PHC-s kernelA notebook amugy specifikacioban gyk. tok azonosak T7500-as C2D procik, X3100-as VGA-k es 2 giga ram.
Ja ami meg fontos, semmi extra nem futott egyik gepen sem. Netbongeszes wifin.
-
TOZ
addikt
Nalunk a haztajiban elofordul egy D630-as es egy T61 is. A D630 ventije (a mi haztajinkban) joval hangosabb. Tehat nem mondhatni altalanosnak az altalad leirtakat.
A teljes igazsag, hogy a T61en elve kevesebbszer kapcsol be (tpfancontrol), de ha bekapcsol akkor is halkabb, mint a DELL.(Tim82: self defence is not offense ... Free Satpal Ram ;-) )
-
lapa
veterán
válasz
rankesz #4317 üzenetére
ez nem zörög, egyszerűen pörög és szerintem ennyire nem kéne neki.
például este elrakom, idle megy 800 mhz-n, nem sok dolga van. reggel is ugyanúgy kikapcs-bekapcs a venti.
arra gondolnék, hogy tényleg a hővezetés a gond, és ha azon javítok, akkor az a hasra -5 fok már lég lenne, hogy elcsituljon.
-
lapa
veterán
üdv. T61 és T43p esetében van értelme újrapasztázni a cpu-t, gpu-t?
most néztem a neten a srác azt írta kvázi tervezési probléma van a T43p-nél, mert túl vastag a gpu felett a hővezető párna, egy az egyben az előző verzióból vették át. nem tudom mi igaz ebből, mert még nem érkezett meg a gépicsek. viszont a T61 jóval hangosabb, mint mondjuk a Dell Latitude. szerintem még úgy is, hogy szoftveresen gyógyítom tpfancontrol bigyóval.
valami másról is regéltek, hogy fél milivel lejjebb barkácsolni a ventiházat, meg hogy a venti tengelye felfekszik a nyákra és nem a mágnesben levitál.
szóval érdekelne, hogy ezek urbánlegendek-e, vagy érdemes valamit tenni és mit.
-
Prom
tag
Most olvasom hogy boltban vetted. ha bontaltan volt és jelszavazva a BIOS akkor mindenképen megrendelés szerint készült. Igy Pl: valamilyen gyártó berentel x darabszámu gépet sok esetben még Lenovo thinkpad boot logo helyett is kérhetnek valami mást... tehát CTOs vagy hasonlo megrendelésböl származik a gép...
-
Tim82
félisten
Én úgy tudom, ha rendszeresen - 2-3 havonta, persze függ a körülményektől, pl. mennyire poros környezetben van a gép - karbantartod a ventit, akkor nincsen gond. Én pl. meglehetősen poros lakásban lakom (panel, az Üllői út közvetlen közelében
), itt szükséges is a kéthavi kifújás...
-
fekabo
csendes tag
Egyébként én anno érdeklődtem egy nálam hozzáértőbbnek tartott ismerősnél, hogy érdemes-e ilyen kenegetős sűrített levegős megoldással próbálkozni, ő azt mondta, hogy az csak ideig-óráig megoldás, aztán gondoltam, ha már úgyis csere meg alkatrész kell stb., akkor jöhet a szervíz, lenyelem....csak tényleg azt nem értem, hogy nekem teljesen egyértelműnek tűnt, hogy a ventillátor az első számú 'ludas' (+esetleg min. egy kontakthiba), aztán a szervizből meg hívnak, hogy ez alaplapi videovezérlő...attól a ventillátor miért hangos (kerepelő súrlódó hang, én amolyan "zúgást" nem tapasztaltam, sőt amíg működött tulajdonképpen a leghalkabb volt az általam ismertek közül-kivéve talán egy t60-ast), áll meg, fan error hibaüzenet stb...és az alaplapi vid.vezérlő miért függ az a kijelző dőlésétől (képhiba függ tőle egyértelműen)?Esetleg cserélnek nekem egy ventillátort 50e-ért
pedig általában nem vagyok ilyen "rosszmájú"..
egyébként magát a gépet 2éve használom(tam), és imádtam...szinte minden gyártótól fordult meg gép a kezemben, de nem cseréltem volna...vszínű a következő is ilyesmi lesz.... -
evone
őstag
Nem tudom hol laksz, de ha nyiregyhaza kozeleben, osszefuthatunk valahol, es megnezheted nyugodtan a gepemet. Nem kell vele semmit se csinalod, nem szervizesnek hivlak, de lagalabb vegre valaki latna innen is hogy milyen a helyzet.
Kulonben mindenert nem viszem, de pl venti cserere inkabb viszem. Bar lehet az van amit mdk mondott. Akkor viszont nem vagyok boldog.
Lehet kevesebb bajom lenne ha BP-n elnek es akkor akarmikor betudnek ugrani a szervizbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- TCL LCD és LED TV-k
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest