- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Thuglife #25493 üzenetére
Közben megnézegettem ezeket az egybeszetteket, és ahogy sikerült kivennem a TX-SR308-as erősítő és a HT-3305-ös egybeszettben használt HT-R380-as erősítő között alapvetően annyi a különbség, hogy nincs előerősített mélysugárzó?
Az előlapján semmi, a hátlapon pedig összesen ennyi a különbség a 2 erősítő között, na persze, hogy mi van benne azt nem nagyon tudom, mivel összehasonlítani nem nagyon lehet.
Valóban ennyi a különbség, vagy azért van ettől lényegesebb eltérés is?
Előre is kösz a segítséget. -
Anonymus23
veterán
válasz
Thuglife #25493 üzenetére
Gyakorlatilag ingyen, főnökömé, neki van másik, ettől jóval komolyabb szett erősítővel, és odaadná használatra.
Ha jó, akkor használjam, ha nem jön be, akkor még mindig vehetek hozzá hangfalszettet.
A hétvégén elmegyek hozzá meghallgatom, hogy mit tud, és majd meglátom.Az erősítő az ami jobban érdekel: egyelőre sokat költeni rá nem akarok, egy 20-25 m2-es szobában legyen elég filmnézéshez (Asus O'Play-el együtt használva) és néha zenehallgatáshoz.
Nekem a Pioneer erősítő jön be valahogy jobban, nem mintha a "vonzódás" mögött bármilyen szakmaiság lenne. De ha pl.a Denon AVR 1311 megér annyival többet (~10eFt), akkor nem ez az akadály.
Előre is kösz a segítséget! -
8nemesis8
veterán
válasz
Thuglife #25367 üzenetére
Házimozira mennyire jó a szetted?
Ma vagy holnap elmegyek hallgatózni KEF C7et.
Veszteségmentes minőségben van pár CD amit szerenték elvinni, de csak gépen van meg. Szerintetet DVD-re írjam ki, vagy külön CD-kre? Jelenleg Steve Jablonsky és Enya amit mindenképpen el akarok vinni.
-
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #25363 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a "mi alkalmas" kérdést jelentősen befolyásolják a rendelkezésre álló anyagiak és az igények is. Természetesen lehet komolyzenét hallgatni ilyen hangdobozokkal is úgy, hogy élményt adjon, azért ez már nem Somogyi kategória. Csak ne élő koncert után tegye az ember, mert elszomorodik.
-
R1per2
tag
válasz
Thuglife #24549 üzenetére
Kanapét hiába húzom arrébb, az ülőhely akkor is marad a szoba közepén, hogy egyforma távolságra legyek a térsugárzók. Olyan megoldás lehetne még csak, hogy az egyik térsugárzó állványon lenne, nem a falon, és akkor nem kellene a szoba közepén ülni... a kanapé amúgy azért van azon az oldalon, mert ott egy erkélyajtó, amin ki szeretnék lépni.
-
Ati 666
tag
válasz
Thuglife #24347 üzenetére
Üdv.
-Nem sajnos nem dolgozom a Yamaha-nak,bár tehetném...
-Az lehet hogy egy kicsit elfogult vagyok vagy voltam,?
-Csak az a helyzet hogy az én legjobb műszerem pedig a fülem és én hallottam mind két márkát szólni ezekkel a stílusú zenékkel és nekem a Yamaha hangzása jobban tetszik, az valahogy természetesebb.
-Még az idén tervezem egy Yamaha RX-V667 beszerzését is.
-
vasii
senior tag
válasz
Thuglife #24296 üzenetére
Minél tobbet olvasok annal kevesbe tudok donteni, pedig mar regota huzom a vasarlast.
Nekemis ~100k-m lenne egy rendszerre, foleg filmhez es 1-2heten belul meg szeretnem venni.
Onkyo HT-S5305-re gondoltam eddig, es h majd kesobb ha megint lesz penzem veszek jobb dobozokat az erosito meg megfelelo.
De élvezhetoek ezek a hangfalak addig?
Vagy inkabb javasoljatok h kulon erosito meg vmi olcsobb szett hasznaltbol?
Vagy eloszor csak sztereo? Bar mar szeretnem terhangzassal nezni a filmeket(Egyetemista vagyok, ezt is osztondijbol kapartam ossze ugyh a highend cuccok igencsak tavol allnak (jelenleg
), de gyujtogetni tovabb, jobbra mar nincs turelmem, mindenkepp szeretnek vmit (de azert nem gagyi bogret)
Köszi elore is! -
fatallerror
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thuglife #24077 üzenetére
nekem konkrétan túl szinezettek a környezetemben levő missionok.lehet valami más erősitővel, CDvel jobbak lettek volna, de marantz,denon láncokon próbáluk, nekem nem jöttek be, függetlenül tipustól,évjárattól, mindegyiknek valamiféle szine volt.
egyébként jó fülű barátom 10éve oda van a sajátjáért,miközben én többször belenyúltam a wharfimba, ami alapból drágább volt a missionnál.szal lehet user error
-
Edgeri
senior tag
válasz
Thuglife #24060 üzenetére
Netdepon már nem volt kínálatban kb. 2 hete, de ott vettem volna. Írtam még pár boltnak emailt, ezekből amelyik egyáltalán visszaírt (úgy látom itthon még mindig sci-fi az email használata) az azt írta, hogy már nincs, van helyette m33i, vagy semmi.
A hivatalos forgalmazó tudtommal Kecskeméten van, nem akartam számomra messziről rendelni, hogy ha bármi gondom van, akkor viszonylag gyorsan tudjam személyesen intézni. AV-nál volt hirdetve, így azért vállaltam be. Mellesleg tudtommal ezt a packot is a hivatalos forgalmazó küldte az AV-be, így nem biztos, hogy előrébb lettem volna velük (ismétlem, ma azt mondták, hogy 1 hónap múlva elvileg tudnak ilyet szerezni, ergó nekik sincs már raktáron). -
Ti4x
aktív tag
válasz
Thuglife #23716 üzenetére
Nézegettem már azt a KEFet, látom, neked is az van a Mission szett mellett és árban is teljesen jó 60ért. Remélem lesz a procinemában és meg tudom hallgatni. Mire érdemes egyébként odafigyelni a suboknál? Gondolom lesz ott sokféle, meghallgatok, amennyit tudok. Láttam, különbözőek a hangszóró átmérők, van, amelyik lefelé sugárzó, aztán mondta itt valaki régebben, hogy valamelyik nem jó, mert "puffog", meg hasonlók. Miben más például, amelyik lefele sugároz?
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #23309 üzenetére
Valamikor tavaly tavasszal beírtam egy halom netes bolt webcímét, ahonnan szerintem érdemes rendelni, talán a kereső segít megtalálni. Ha nem sikerül, összeszedem ismét, de most nincs rá időm.
(#23316) Joy apo
Pro Logic erősítő, tehát a sztereó jelből 5.1-et alkot, de annak hangzása messze van a digitális formátumokétól.
Ebből következik, hogy a PC-ből sztereó jelet kell átvinni az erősítőbe. Ha nincs másra lehetőséged, jobb a semminél, de a helyedben gyűjtenék egy digitálisra. -
Ti4x
aktív tag
válasz
Thuglife #22634 üzenetére
Meg fogom nézni természetesen, ki is fogom próbálni, anélkül az ég világon semmit... Azt mondja a faszi, hogy karcmentes, csak a doboza szar és ez elvileg új készülék. Lehet, hogy csak az erősítőt veszem meg, aztán veszek hozzá egy JBL 178at majd vagy valami mást. Így legalább van egy jó erősítőm, ami mellé majd később vehetek szinte akármit. 7.1et is támogatja, ha jól látom.
Jó lenne az a Mission MV 90ért hozzá, de ahhoz még mélyládát is kellene venni, 150él többet, vagy még talán a körül, egy kicsi föllel, nem igazán szeretnék költeni. Milyen 5.1 szetteket érdemes még venni 100 körül egy ilyen AVR255 mellé, amiben van sub is? Vagy esetleg külön-külön, de kb ilyen árban. A Missionhoz is ha vennék egy subot, az plusz 50, a JBLben legalább 70 ért benne van.
A szettet egyébként inkább mozira meg PC játékra használnám. Zenét is hallgatok, főleg rock-metál zenét, mennyiben számít ez a HK TS 11 hangfalnál? Azt mondtátok, hogy zenére nem olyan jó. Nagyjából azért értem, hogy mire gondoltok. -
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #22106 üzenetére
Ebben igazad van, bár nem csak zúzásra...
Viszont ez sem épp egy kis méretű doboz, semmilyen tekintetben, lehet a 15nm-en már nemigen tudná kifutni magát.fatallerror:
Szerintem írj még össze nyugodtan egy-két jelöltet, és menj vissza hallgatózni. Akár a múltkoriakat is még egyszer vagy akár 2x, 3x... Nem fog ártani.
Például szerintem ekkora szobába pl. a Polk Tsi 400-500 bőven elég jó lenne. Nyilván, ha az Rti-hez hasonlítod nem fog tetszeni, viszont ha csak úgy "önmagában" hallgatnád?
Remélem nagyjából érted mit akarok ezzel mondani, én sem elsőre tettem le a voksom. -
fatallerror
addikt
válasz
Thuglife #22017 üzenetére
ja igen ebből is egy szett kb annyi lenne mint a q300,200,100
néztem őket is, csak frontnak vajon elég e a 706v mikor stereoban zenét hallgatnék, mert 55hz alá nem tud menni, ez inkább hátsónak való nem?a basszus gitár mélyei 45hz körül vannak úgy tudom
viszont ha így darabonként, páronként lesznek csak amiket választok akkor tuti h csak a frontokat veszem meg az erősítő mellé még ha több pénzem is lesz mert inkább akkor az megy a tv pénzhez majd megveszem a tv-t és utána kiegészítem 5.1-re, addig majd a filmeket is stereoban nézem, ennél a mostani felállásnál még így is fényévekkel jobb lesz :]
megyek majd mostanában meghallgatni ezeket a hangfalakat mert inkább addig hallgatózom míg nincs munkám mert utána kevesebb időm lenne rá, remélem egy polcsugárzó is nyújt annyi basszust h ne érezzek hiányt :](#22016) python1: a hangfalak meg a tv olyan 140 centi helyet igényelnek, ezért kb 160 centi széles lesz, 50 centi magas, lesz 1 hosszú polc a felénél tehát 25 centinél, függőlegesen is 3 részre lesz osztva 50, középen 60 és ugye még egy 50es, tehát 6 pakolható "rekesz" lesz
remélem jó a leírásom, nem bonyolult összerakni csak jó alapanyag kell -
fatallerror
addikt
válasz
Thuglife #21730 üzenetére
általában ezt csinálom, ha koncertre megyek akkor is kiszámolom előre h kb 100 ezer lesz h időben elkezdhessem a gyűjtést mert a koncert határidős dolog :]
ezért néztem körül most is h tudjam h kb mennyit kell gyűjtenem h ne érjen csalódás h gyűjtök mondjuk 300 ezret és kiderül h édeskevés, én ezzel csak a csalódástól óvom magam
mostmár tudom h mennyi kell h elfogadható rendszert építhessek és innentől már csak meló kell amiből kijön :]
de vannak kivételek is amikor van x összegem és abból kell kijönnöm ill ha nem szánok x összegnél többet vmire
-
fatallerror
addikt
-
bittehilfmir
tag
-
kisbuba
tag
válasz
Thuglife #11949 üzenetére
Szia!
Olvasgattam írásaidat és lenne néhány kérdésem a KEF C4-vel kapcsolatban.
A tápegység rezonancia nem lépett-e fel nálad komolyabb terhelésnél, mert a POLK. PSW 110-nél már olvastam róla, hogy előfordult, amit gyorskötözővel oldottak meg.
A KEF C4 és a POLK. PSW 110 között szeretnék düllőre jutni, mert holnap megrendelném valamelyiket a kettő közül. Nekem 18nm szobám van és egy Onkyo 307-es erősítőm, ami egy VR300-as 5.0 szetett kezel, ehhez kellene egy megfelelő tartalékkal rendelkező sub-ot.
60% film és 40% zenehallgatásra lenne használva. A csatlakozásokról tudnál nekem képet küldeni és még annyi, hogy mennyi ideig kell járatni a sub-ot?
Segítségedet előre is köszönöm. -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Thuglife #18081 üzenetére
Ahogy írod, már megvoltak frontok.
Egy Sony 2 utast cseréltem le egy vékonyabb vectorra, az ezüstre:
[link]
majd ezt eladtam 5éve és idén vettem egy (a 7es kép) [link]De most akkor Te mit ajánlanál?
Cserélni nem cserélek se frontot, se centert, mert az én igényeimet tökéletesen kielégítik.Köszi a tanácsot
-
KTTech
veterán
válasz
Thuglife #18036 üzenetére
Teljesen meg vagyok elégedve az erejével... 50% fölé még nem vittem, mert a 15m2-es szobában már az is sok. A kalibrálás Ha BP-n vagy, meg tudom mutatni, mit tud nálam a "malac"
mivel a hangfalszettünk azonos, tudsz viszonyítani is.
Viszont az Onkyodban fejlettebb a szobaakusztika-korrekció. Az egyel magasabb szériás Marantzban már ugyanaz van (az NR1501-ben még az M.R.A.C kapott helyet, nem az Audyssey). Az is tény, hogy pont duplája a kimenő teljesítménye a tiednek 8 ohm-on... bár ez hangnyomásban természetesen nem jelent duplázást - sőt... (3dB a különbség)
-
válasz
Thuglife #18064 üzenetére
Én csak azt nem értem meg, hogy miért nme lehet mondjuk egy firmware patchel megoldani, hogy ha már van a PS3 főmenüjében eleve lehetőség arra, hogy angol (eredeti nyelv) legyen az audio és a felirat meg magyar és ezzel a tudattal rögtön a film elejére scanneljen az olvasófeje a lejátszónak és kezdje el a filmet és ne pedig a film menüje jöjjön be először...
Ezzel sztem sok időt értékes mp-t meg lehetne spórolni.
Anno volt egy "vicces" kép az eredeti Mátrix DVD vs. pirate version Matrix DVDRip (nincs tömörítve mégjobban, csak a felesleges FBI warning és a komplex menü kivágása történt meg). Az eredetivel másfél-2 perc volt mire elkezdődött a film, a kalózon meg azonnal... Na melyik motiválta az emberek java részét sztetek?
Jó lenne azt az alig több mint féltucat eredeti kópiáimat úgy élvezni, hogy ne kelljen ilyen ostoba hibákon felidegeskedni.
-
Festina86
tag
válasz
Thuglife #17716 üzenetére
Huh, ezt tényleg durván elírtam, de remélem azért mindenki rájött a szoba valós méretére. Én csak arra akartam reagálni, hogy valaki azt írta, hogy a 608 nem volt képes meghajtani a rákötött jbl dobozokat. Az én tapasztalataim viszont mások, és erre akartam rávilágítani.
-
-
KTTech
veterán
válasz
Thuglife #17523 üzenetére
Utána olvastam ennek a Marantz-nak... azt hiszem ez lesz az én erősítőm, mindenhol igen jókat írnak róla (van ahol a H/K AVR255-el hasonlították össze, és jobbnak találták a hangját, ami nem kis szó)... és tudja még a HD formátumokat is, az analóg videót ráteszi a HDMI-re, nem csak HDMI switch van benne, hanem fel is dolgozza az audio streamet
az 50W nekem több, mint elegendő, amit tud.
Ki is alakult a végleges cucc úgy néz ki, jövő héten irány a bolt...
-
törölt tag
-
v.attis
őstag
válasz
Thuglife #17050 üzenetére
Na látod ebben én is bízom. Bár komolyabban nem hasonlítottam össze őket, de , ha elfogyna akkor a 1911-est várnám meg, hogy egy kicsit olcsóbb legyen. Csak annál a csatlakozók elég szűkösek.
BBéci!
A hangfalszett igénye mi lehet egy ilyen cuccnak? Úgyértem egy említett mission szettnél nemigen érvényesülne a szóbanforgó Pio... vagy igen?Megáll az eszem! Negynehezen megtalálom álmaim erősítőjét, erre valaki bedob egy használt, da nagyon jó másikat. Öcsééém, míly dillemák elé állítják itt az embert...
Pedig lehet, hogy még a héten elviszik... -
ricsik
őstag
válasz
Thuglife #16699 üzenetére
Nekem 5x4-es szobába van a rendszer és általában 30-ból 10-12-őn hallgatom a filmeket zenéket. Ha állatkodni akarok feltekerem 15-ig, vagyis félig a hangerőt. Ekkor már elég hangos, szomszédölő. Pedig egy 10 éves 80W-os Sony erősítő, nem egy nagy szám.
Ebben a kategóriában tényleg bőven elég a kis sorrund, tud az is szólni rendesen ha kell. -
Gál István
senior tag
válasz
Thuglife #16217 üzenetére
Úgy néz ki a jövő héten egy pár napos teszt erejéig lesz nálam egy PSW1000 és utána el fogom adni majd, de nem tudom hogy mennyi a reális egy ilyenért... Az állapottól is függ gondolom, de elvileg karcmentes. 50k körül elmennek ezek?
BBéci: nem találtam változást a specifikációkban.
-
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #16069 üzenetére
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de nemrég itt vetődött fel: Valaki felhomályosítana ASIO driver ügyben? Laptop realtek-es kártyáján, optikai kimeneten keresztül, Foobar2000-rel hallgatok zenét. Van olyan asio driver, ami erre a kártyára is jó? Vagy a Foobar-hoz kell valami plugin? Ez érezhetően javít a hangminőségen digit kimenet esetén is?
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #15954 üzenetére
Mármint Thuglife a sztereó alatt az egy pár frontot értni (csak mert ugye van többcsatotnás sztereo is), amit én is támogatok. Az effekthangoknak megteszik azok a "pici" dobozok is, sőt nem csak annak. Játékoknál teljesen jól működnek a sorround tér leképzésére. Mostanában szoktam F1-ezni, és igen adrenalinnövekő, ahogy hallom a jobbra-balra mögöttem furakodó gépet (sajnos egyelőre még viszonylag hamar megelőznek)
-
törölt tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Én a 80-100 ezres darabárnál húznám meg azt a határt ahol értelmet nyer a zene,a HD hang és filmek megfelelő élvezete,természetesen front tekintetében,tehát ennyi az összeghatár,ahonnan már érzékelhető.. Ez természetesen függ a felépitéstől alsó-és különösen a felső- frekvenciák nagyságától és a jelleggörbétől. Mivelhogy elméletileg minél nagyobba felső frekvenciahatr,annál jobban lesugárzódnak az alatta lévő frekvenciák is.Az általad kedvelt zenékhez inkább teljesitmény és dinamikaigény társul,mint jobb részletvisszaadás és a tér pontos leképezése. Így én a 60 alsó 100 felső kategóriát/front jelölném meg számodra felső az érzékegységre és a membránátmérőre helyezve a hangsúlyt.Mig a Jazz élvezete kissebb érzékenységgel és membránnal de nagyobb tömeggel,azonos impedancián a teljes spectrumkép minél lineárisabb leadás képeségével (tehát minél egyenletesebb jelleggörbével) így minél kissebb tozritással kell birjanak. Valójában egy hangszórót rengeteg paraméter jellemez és nem csak elektromos szempontból, pl jóság,eqivalens térfogat,engedékenység,mozgatott tömeg,stb.. ebből a gyártók elég keveset osztanak meg velünk. Ezért is mondjuk hogy hallgatni,hallgatni...
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Szvsz ez az egyik legnehezebb kérdés a "hi-fizésben", és kizárólag a saját értékítéleted / pénztárcád alapján tudod igazán eldönteni.
Én pl. ha lenne sok pénzem (mondjuk nyernék a lottón, és már a repülőre is felültem volna) akkor biztosan vennék akár több milliós rendszert is. Pl. egy olyasmit, amit úgy 10 éve hallgatgattam időnként az azóta itthon megszűnt T+A márkaboltban. Kb. akkor ~8mFt volt a sztereo "zászlóshajójuk" (CD lejátszó, [elő]erősítő, egy pár aktív állódoboz). Azóta bármit hallgatok, ez nálam a referencia.
Persze a lottónyereményem még várat magára... -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #15069 üzenetére
Régóta ismerem a Székesfehérvári céget, szerintem teljesen korrektek és értik a dolgukat. Nálam az erősen ajánlottak közé tartoznak.
(#15088) Dorian
A DPL II Music kevésbé használja a centert, inkább a frontokra helyezi a hangsúlyt. Koncertfilmekhez egész jó, de nekem is jobban tetszik a sztereó.(#15085) Sanci38
A 6 channel inputhoz a lejátszó által dekódolt, analóg jel szükséges. Van olyanja?
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest