- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
Tizedes1
aktív tag
ONKYO TX-SR 608 erösitöje van valakinek?
Dune prime 3.0-t szeretnèm az erölködö távpiszkájával használni..... vagy esélytelen?
Köszönet! -
Tizedes1
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem.
Mit tehet a moziőrült, ha van egy 50'-os tévéje, amiről ha 1080p anyagot néz, akkor max 2.5 méterre kellene ülnie.
A háttereket pedig az ülő pozíciótól 1.5 méterre helyezi el (5.1) 120 fokban.
Akkor a szemközti fal ( fali konzol 10cm+10cm TV) és a mögöttem lévő fal között kb 3.7 méter van. Ha a frontokhoz szükséges ( tv síkjában elhelyezve ) távolságot 70 cm hozzáveszem ( de 20centit levonok a fali konzol 10cm+10cm TV miatt ) akkor 4.2m hossz.
Szélességhez elég a 3 méter.szóval ha fenti számítások nagyjából helyesek, akkor otthon min/max 12.6 m2 elég lenne??
Tudom, a mélyet még nem számoltam, az még módosíthat, szvsz inkább szélességében.Ha messze ülök a tévétől , az a baj. ( fullhd előnye elvész )
Ha közel ülök, mert úgy kell, az a baj ( hangfalak közel )Hol a hiba fórumtársak?
-
Tizedes1
aktív tag
Köszönöm
érdemleges CENTERisztikus válaszaitokat, megerősítettetek abban, hogy alul lesz annak a legjobb helye
-
Tizedes1
aktív tag
Üdv mindenkinek és B.U.É.K!
Az ünnepek között és a hétvégén is sokat ment az 50colos plazmánk, de egyáltalán nem tapasztaltam semmilyen melegedést sem a panel elején, se ma hátulján. TV adásnál normál, filmeknél THX-ben van, 2 fényerővel kevesebbel üzemeltetve. Nincs sem a tv oldalán, sem a teteje felett semmilyen bútor. 10-10 centit javasolnak oldalt és a teteje felett. Azon morfondírozom, hogy ha a centersugárzót a tévé teteje fölé+ 10centire teszem ( 50széx20max22mé) akkor a +5centi anyagszükséglet miatt túl magasan lesz a beszéd hangok helye. 65-70cm az állvány+80centi a TV lábbal együtt és a 10centi elhagyás felül már azt jelentené, hogy min. 155-160cm és plusz a center. A tv közepe (110cm) ~60 centire lenne a centertől. Ha alulra teszem ( a hifi állványba ) akkor 45centi lenne.
Szerintem alulra kellene tennem( ha elnyúlok a kanapén, még lejjebb lenne a fejem
Az lenne a kérdésem ,hogy nálatok alul, vagy felül van a centersugárzó?...az Onkyo tx.sr-608 ill bármely erősítő esetén tényleg erősen ajánlott a manual 20-20 centijét betartani, mint távközt, ha beépítem egy hifi állványba?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
krilinn #19037 üzenetére
Most lehet, hogy lamer vagyok, de Audioquest kábellel próbáltam, mindkettő forest típusú 1 és 3 méteresek. Az erősítőhöz kapott hdmi kábellel is ugyanígy jártam. ...és a lamer dolog: nincs truehd hanganyagom egyik mkv, blu-ray anyagomon sem, de ettől eltekintve a dts, DD hangot ugyanígy át kell küldenie a kábelnek, ugye?!
tudnál, tudnátok linkelni truehd hanganyaggal valami vidót fullHD-ban?
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
krilinn #18976 üzenetére
Meglestem a beállításokat:
Prime 3.0:
video csatlakozó: hdmi;komponens,kompozit
Digitális hangkimenet:
-eredeti
Mintavételezés: 192khz
Hdmi hang:bekapcsolva
Blu-ray hang: legjobb minőségOnkyo setup:
1-1
esolution: auto
1-2: BD/HDMI: hdmi1
1-4 digital: semmiebben a beállításban kellene szerintem működnie, de így nincs hang.
Ha a hdmi-t kiveszem az 1-2 állásban és az 1-4ben Coaxot állítok, akkor van hang.... de ugye nincs TrueHD hangMég bújom a füzetet, de nincs ötletem..
-
Tizedes1
aktív tag
Kedves fórumtársak,
A mai napig küzdök azzal, hogy hogyan tud a Dune Prime 3.0 HDMI-n keresztül hangot küldeni a tx-sr608 erősítőbe. De vagy elkerüli valami a figyelmemet, vagy... mit csinálok rosszul?
Ha bárki közületek ebben a zord időben tudna segíteni, annak nagyon örülnénkHDMI kábel Audioquest forest.
-
Tizedes1
aktív tag
Ha már HDMI, pont itt vagyok a bajban.
Onkyo tx-sr608at átállítottam hdmi bemenetre (1) , a Dune lejátszót pedig eredeti, 96khz, hdmi engedélyezve, és legjobb minőségre
állítottam. Audioquest forest kábellel kötöttem össze őket.
Az erősítőn villog a hdmi felirat majd megmarad a kijelzőn de nincs hang. A COAX1-et akár kipipálom, akár nem , nincs hdmi csatlakozással hang.Úgy örülnénk, ha segíteni tudnátok.
Most , hogy a hdmi ki van kapcsolva és a coax1 be, van hang, de a blu-ray lemezekről hd hangsávot ugye nem kapok. -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Thuglife #18081 üzenetére
Ahogy írod, már megvoltak frontok.
Egy Sony 2 utast cseréltem le egy vékonyabb vectorra, az ezüstre:
[link]
majd ezt eladtam 5éve és idén vettem egy (a 7es kép) [link]De most akkor Te mit ajánlanál?
Cserélni nem cserélek se frontot, se centert, mert az én igényeimet tökéletesen kielégítik.Köszi a tanácsot
-
Tizedes1
aktív tag
Köszönök minden segítséget!
Ma jön az Onkyo TX-SR608 és a Dune Prime 3.0.
Viszont a háttérsugárzót mégis lecserélném.
Front Magnat vector needle 200/320W 90db 4ohm 20-35.000Hz
Center Magnat vector 80/100W 35-25.000hz 4 ohm
Sub Magnat Alpha 38AMelyik lehetne szerintetek, mint háttér? :
http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/magnat_profi_hangfalpar_130_210w_fekete_szinu_185799903.html
http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/magnat_vintage_410_hangfalpar_allvany_187401885.html
http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/magnat_vector_needle_11_hangsugarzo_par_187077815.html
Tudom, hogy az egyik front, de magnatból csak ezeket találtam.
Nyugodtan kövezzetek meg, ha hülyeség lenne bármelyik! -
Tizedes1
aktív tag
Igen, nincs háttérsugárzóm, ami a rendszerbe illene.
Van egy régi hifiből megmarad (FH-B610) hangfalpár, amit jelenleg használok.
Streamaudioban azt tanácsolták, hogy nem kell feltétlenül lecserélnem, mert nem biztos, hogy egy 30-50.000 forintos háttér jobbat produkálna.
Annak az árát inkább költsem egy jobb médialejátszóra, mint az A.C.Ryan DV-R, illetve jobb HDMI kábelekre.
A magnat vector needle 120.000 volt anno, a center 35.000, A Sub egy Magnat Alpha 38A ( 75.000) de most ezt találtam háttérnek : http://elektronika.vatera.hu/hangfal_hangrendszer/magnat_vintage_410_hangfalpar_allvany_187401885.html -
-sokallom, mert egy pár volt 18-án 25.000 de lemaradtam róla...Bármilyen tanácsot ismét szívesen fogadok.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
anakonda #18032 üzenetére
köszönet a válaszért!
Hálás vagyok mindenkinek, aki segített a döntések végső megerősítésében.
Nem vagyok határozatlan ember, de a tapasztaltabbakat minden esetben meghallgatom illetve kikérem a véleményüket.
Onkyo TX-SR608 erősítő mellé Dune Prime 3.0 és AudioQuest Forest 1.4 HDMI kábel lett a választás győztese.Még 1x Mindenkinek
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
#09634560 #18028 üzenetére
Remek, így most már nem nézek mást és végre megrendelem
Köszönöm, teljesen megnyugtattálA MAX és a PRO miben tud többet ,amiért megéri az árkülönbözetet?
Gondolkodtam a Base_ben is, de 20.000ft-ot egy blu-ray olvasó egység szerintem megér annyit.
Főleg, hogy sok anyagom van lemezen. Nem akarok mindent HDD-n tartani. a Gyári anyagokat pedig úgyis csak ezen tudom lejátszani. -
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
Mr.Rain #17943 üzenetére
Írtad, hogy HD anyagokat szeretnél nézni de nem írtad, hogy a hang is HD-e vagy csak "sima" Dolby Digital vagy DTS. Mert a legolcsóbbat használom én is és számítógéppel is össze volt kötve:
http://www.vatera.hu/genius_sw_5_1_home_theater_deluxe_black_187732385.html
Ez után egy erősítő jött: http://www.vatera.hu/sony_str_de_597_6_1_6x100watt_realis_aron_185985844.html és a hangfalak, de ez már 30x annyiba kerül a végére...
Pontosan mihez kell, milyen anyaghoz? Milyen tv-re kötve?
-
Tizedes1
aktív tag
Megvan a bibi!
Persze a MM csávó azt sem tudta miről beszélek - otthon sincs erősítője, de az erősítő részlegnél ő a "felvilágosító"
Elkértem az LG távját és megnéztem a beállításokat.
Alapon voltak, tehát a coax 2 csatornát küldött az erősítőnek,a MM pedig szakértelemmel PLII-t csinált belőle, hogy azért szóljon az 5.1 hangszóró.Átállítottam egy olyan beállításra, hogy ne szűrjön, keverjen le semmit, csak adja át a jelet az Onkyo-nak.
Igen, az erősítőben van kraft, meg kell hogy mondjam. Pedig előtte a 255-ös H/K próbálgattam. Pure audiora raktam a beállítást és 65-ös hangerőn jobbat produkált és elég is volt ott, akkor
, mint előtte a 83-as!!! hangerőnél PLII-ben.
Szóval visszajött a májusban keletkezett érzés belém.
0%- THM lesz hamarosan, de 140.000 a MM-ba, igaz, nem kell cipelnem, s ha valami baja lesz, oda vissza is tudom vinni. Bújom a netet egy jó árért ...Épp ma tettek ki egy AC Ryan-pv 76120-at, kipróbáltam... vitte az anyagaimat , de az mkv-be csomagolt feliratot nem játszotta le.
Ha ez a cuuc a nappaliba kerül, kell vennem egy komolyabb hangfalat hátra, és 2-t előre , fel a falra
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
soma165 #17610 üzenetére
Elmentem ma is a fehérvári MM-ba. A tv-kel kapcsolatban majd írok a plazma fórumba, de az erősítőt ismét megnéztem - Onkyot. PLII-ebn volt, hogy szóljon is. 77-es hangerőn. De hiába tettem át THX, + Neo6-ba a sárkányos filmet, nem volt érdemben változás. A JBL hangfal szinte kuka maradt.
De akkor most mit vegyek 130-140-ből?
Néztem az utódot Sony-ban: SONY STR-DA2400ES, 135.000-az alja de nincs rá csak 1 hónap kipróbálási garancia. Nekem mindegy, hogy hány pont egyes, az 5.0 is tökéletes, csak ne egy erőtlen erősítő legyen ...
-
Tizedes1
aktív tag
Jelen pillanatban egy Sony STR-de597 erősítőt használok. 6.1 6x 100W névleges teljesítmény.
De mivel semmi HD csatija nincs, ezért le kell cserélnem, mert talán még idén - ha szerencsém van - lecserélek mindent. Még májusban nézegettem az Onkyo TX-sr608-at, de tegnap előtt bementem meghallgatni a fehérvári MM-ba, miután itt olvastam, hogy gyenge volt az ereje.Megerősítem. Az Így neveld a sárkányodat HD anyag volt a teszt, ami folyamatosan ment rajta.
A center - most meg nem mondom, milyen hangfal volt - rendesen szólt, de 83as hangerőn sem adott le azt kell, hogy mondjam semmilyen teljesítmény az Onkyo. A beállítások rendben voltak. PL II-re kapcsolt, akkor szólt valami a frontokból.
Nagyon elképedtem ,hogy MI az, amit hallok, vagy nem hallok, érzékelek.
Azok a Yamaha és Harman Kardon erősítők, amik kint vannak és rádiót illetve trailer HD anyagot szólaltatnak meg, kenterbe verték a THX minősítésű erősítőt.
Holnapután elmegyek mégegyszer és leellenőrzöm, mert hihetetlennek tartom, hogy elveszett a hang, pedig pont egy elkülönített részben volt az Onkyo teszt, a többi erősítőé pedig kint.Mellesleg a HDMI 1.4a csati miatt felhívta a figyelmemet, hogy a TV-nek és a blu-ray lejátszónak is feltétlenül 1.4a HDMI-vel kell rendelkeznie, sőt, típus azonos legyen , mert az 1.4-nek nem lesz értelme.
Ha a MM eladónak van igaza, akkor először egy jó tv kellene, utána pedig a többi komponens.... vagy mégsem?Summa, hogy a mostani 6.1 ( 2.5 méterre a front, a tv , a center, 1.3 méterre a surround és a hátsó center ) sokkal jobb, mint az onkyo, ami 3.5x drágább erősítő.
-
Tizedes1
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Igazítsatok el engem kérlek a következőkben:
Adott egy Magnat vector needle front hangfalpár 200/320W 4 ohmos és
egy Magnat vector center 80/100W szintén 4 ohmos.A sony str-de 597 erősítőm 8-16 ohmig van hitelesítve.
Egyesek szerint azon a hangerőn, ahol teljesítmény jelentős, az erősítő nagyon melegedni fog és tönkre is fog menni.
Lecserélném egy Onkyo tx-sr608-ra, mert az 4ohmos is, de ugye a dilemma:
HDMI 1.4.
Mert szerintem, ha a TV-m nem tudja az 1.4-es szabványt ,akkor hiába veszek olyan erősítőt és blu-ray lejátszót, ami 1.4-es.Tehát ha a tv nem tudja, akkor felesleges pénzkidobás lenne, ugye?
a válaszokért!
Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest