- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
robi0604 #33207 üzenetére
Jónak,Denonomhoz lehet passzolna,ez volna az alsó határ amit elfogadnék mellé,magasakat éerztem kicsit hiányosnak,. . Sajna nem lehetett másal mert aki vásárolt annak ez volt az elképzelése, és el is vitte,. Az 509 után kötve szerintem redundáns vétel,sok,nem egy kategória a 2 (én csak kábelért mentem oda).
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #32980 üzenetére
Nem vettem végül
Nem voltam/ vagyok benne biztos, hogy megérné az én rendszerembe ilyen drága hangfalkábelt venni, mert ugye akkor a centerhez is olyan kellene elméletileg, és akkor már lenne vagy 30-40 ezer, vagy nem is tudom most mennyiért árulja a kábeleket, ez nekem még ilyen fej vakarós kérdés, hogy kell-e nekem.
Fapaci által árult Gotham kábel esetleg? Kimi is azokat használja ha jól tudom, és sokan dicsérik azt is, én is azon a kábelen gondolkozom, néha napján -
Kamikaze240
tag
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #32757 üzenetére
Köszönöm, igyekszem értelmezni azért.
Sajnos az erősítőm nem tud bi-amp-ot, ezért marad a bi-wire.
http://www.procinema.hu/termekkepek/harman-kardon-avr-460_mod1_big.jpg2 x 4 méter 4,0 mm2-es és 2 x 4 méter 2,5 mm2-es lapos OFC szőtt kábelt választottam a frontokhoz. A magashoz vagy mélyhez érdemes tenni a vastagabb kábelt?
-
Winne
nagyúr
válasz
robi0604 #32698 üzenetére
Igyekszem, de értelemszerűen nem szándékozom sokat költeni rá, mert egy HD555-öt úgy néz ki tudok okosítani olcsón, ami szintén tetszik, bár teljesen más a hangi világa. Az 500-as mélyebben szól, nagyobb basszusai is vannak, de az 555 több hangot jelenít meg első hallásra, nagyobb hangtartományban dolgozik szerintem.
Mik a vélemények róla? Használ itt valaki 555-öst?
-
lszacsuri
csendes tag
válasz
robi0604 #32581 üzenetére
Nah, tudtam velük beszélni telefonon végre:
Tényleg van nekik pár darab Onkyo TX-NR609 (fekete), ami bruttó 126K-ért szerintem bőven jó vétel...
Fog ennek az ára vajon mindenhol ennyit zuhanni, vagy ezek a darabok leestek egy külföldi teherautóról?
Stream-ék 160K-ért adják... -
Gabor970
addikt
válasz
robi0604 #32477 üzenetére
hát, én is amondó vagyok, hogy hitelre ne... De van kivétel sztem. Néha van tényleg 0%-os THM. Legalábbis az MM-ben vettem anno műszaki cikket, ami még akciós is volt, meg épp ilyen nullás akció ment mindenre. NNo, nem egy nagy dolog beállítani a számlámon a havi fix utalást adott időintervallumra, és észre sem veszem gyakorlatilag.
-
-
Broome
csendes tag
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #31034 üzenetére
Milyen többletcsatlakozók? Nem kell fali aljzatban végződniük, ha simán kilóg a kábel 2 vége, arra lehet banánt szerelni. A surround kábelezés nekem is így van megoldva. Mondjuk más kérdés, hogy azóta 2x véstem odébb mindkét oldalon az utolsó 20 centiket, mert változott az elképzelésem és javult a házimoziban való jártasságom. Remélem most már jó lesz
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #30923 üzenetére
most,h rákerestem a hátterekre, találtam egy weblapot,ahol megtaláltam a kicsikét kibelezve.akit érdekel.
ezen a képen látszik a gyári kábel,az ilyen átlátszó köpenyes kinai feliratos ezüstkábel,kb 2.5mm2es keresztmetszettel.nah,ezt cserélték le
egyébként az audissey 40Hznél vágja ezeket a kis 4-5kilós dobozokat.
-
portoky
csendes tag
válasz
robi0604 #30741 üzenetére
És mekkora mélynyomót érdemes venni hogy ne legyen túl nagy,de azért hallani is lehessen, hogy van olyan..?
Ilyen a szett:Center speaker
System: 2 way closed box
Long term, power handling: 70 watts
Short term, power handling: 120 watts
Frequency range +/- 4 dB: 70-20,000Hz
Sensitivity (2,83V / 1M): 88dB
Impedance: 4-8 Ohm
Tweeter: 25mm, shielded soft dome
Woofer: 2 x 100mm, shielded 100mm
Dimensions (HxWxD): 145x400x182mm
Terminal type: Clip
Accessories: Rubber feet
Rear Speakers
System: 2 way closed box
Long term, power handling: 40 watts
Short term, power handling: 60 watts
Frequency range +/- 4 dB: 70-20,000Hz
Sensitivity (2,83V / 1M): 88dB
Tweeter: 25mm neodynium soft dome
Woofer: 1 x 100mm (d’Appolito)
Dimensions (HxWxD): 228x144x182mm
Terminal type: Clip
Accessories: Wall bracket
Front speakers
System: 3 way bass reflex
Long term, power handling: 80 watts
Short term, power handling: 130 watts
Recommended power amplifier: AV-amps. Up to 130W RMS pr. channel
Frequency range +/- 4 dB: 40-22,000Hz
Sensitivity (2,83V / 1M): 90dB
Tweeter: 25mm soft dome
Woofer/midrange: 2 x 100mm (d’Appolito)
Woofer: 200mm sidefiring
Dimensions (HxWxD): 835x145x255mm
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #30890 üzenetére
Igen, a legkomolyabb és legdrágább rendszer az volt, de a pocsék akusztika miatt nem tudott az árához és a rangjához méltóan szólni.
A Grande Utopia kb. 185 centi magas, 220 kiló, 120 légköbméteresnél kisebb térbe kettőt sem tennék, nemhogy ötöt. Egy Electra szettel, ami 1db Grande árából megvehető, életem végéig boldogan moziznék. -
BBéci
legenda
-
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #30749 üzenetére
Dehogy sértődök meg, azért vagyok itt, hogy tanuljak.
Az állandó egyetértés még sosem vitte előbbre a világot.Nagyon szivesen figyelek, tanulok nálam okosabbtól, nem okoz problémát, ugyan ezt várom el mástól is cserébe.
Elhiszem neked, és másnak is.
Én a magyarázatot keresném meg.
Kizárólag a fogadó oldali dekóderben látom azt az okot, ami hallható különbséget produkál egy digitális jelnél. Méghozzá azt, hogy valamennyire hibatűrő, vagy megengedő dekóder algoritmus dolgozik bennük, mert ugye "csak" analog hang lesz belőle.De pl. ez a "másként jelenik meg a weboldal". .. úristen, felsírtak a hálózatos szakemberek az informatikán itt.
)
Ha a monitoromat összekötöm HDMIn a gépemmel, és 60 FPSes képet küldök rá 1920x1200 felbontáson, 32bites szinmélységgel, mondjuk amiben minden képpont 0-0-0-0 értékű, azaz full fekete... akkor másodpercenként 4.423.680.000 bitet visz át a kábel.
Ha minden 60. képkockában 1 pixelen 1 bitet változtatok és az 255-0-0-0 lesz, akkor az bizony ott nem lesz "korrigálva" a "kábel által" (LOL), hanem szépen felvillan.
Ott nincs megengedés, ott nincs ilyen ostobaság. -
-
Dorian
félisten
-
incipio
csendes tag
válasz
robi0604 #30510 üzenetére
Házimozim sosem volt. Most sincs. Kettő közti különbség annyi számomra, hogy 6 - illetve 8 hangfal vesz körül. Egetrengető a hangzásbeli különbség? Valahogy így értettem. Mert ha nem, nekem nem ér plusz 100ezreket kiadni a 7.1-es komplett rendszer kiépítésére.
Amit meg szeretnék tudni, hogy pl. érdemes-e nekem 7.1-es erősítőt vennem, vagy elegendő volna-e az 5.1-es?
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30294 üzenetére
Pio-hoz Jamo, a 255-ös H/K-hoz először JBL E80-as frontokkal egy szett, majd PolkAudio TSi400-as szett. A Harman/JBL párost általában favorizálják, nekem túl sok volt a középmély/mély tartományban az érzéketlensége, olyan egyforma volt minden ott, de ezt főleg zenére értem. Érdekes mert a TSI400/Harman sokkal jobban tetszett együtt. A Marantz zenében legalábbis nekem jobb volt, mint a 255, de ott a HM részben nem volt meg az a dinamika amit elvárok egy HM-tól. Ha összegyúrhattam volna őket, megtettem volna.
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30292 üzenetére
Sorrend? OK, szóval ez az én sorrendem.
Pio VSX-819 - a HM világába ezzel léptem be és arra pont jó volt, hogy tudjam: tovább kell mennem. Nem arról van szó, hogy ez egy "rossz" erősítő, kis panelba, házimozira a hozzá való hangfalakkal "O"-ról indulva igen is jó volt. Megmutatta nekem, hogy érdemes egy kicsit ezzel többet foglalkozni.
H/K AVR-255 - Házimoziban mindent hozott, amit kellett, de bevallom amikor megvettem, akkor abban volt egy kis "szerelem" is a márka (és így a design) iránt és mindenképpen birtokolni akartam egyet. Közben a zene kezdett előtérbe kerülni és itt egy kicsit többet akartam, ki akartam mást is próbálni. Az én fülemnek a zene bizonyos tartományokban "összemosott volt", nem volt annyira részletező amennyire én szerettem volna. Jó volt, hallgatható volt, csak többet akartam, de nem sztereó erősítővel. Egyébként szerettem és ár/értékben most (főleg használtan) jó vétel szerintem.
Marantz NR-1601 - Elsősorban a márka karakterét akartam megismerni, ami egyébként nekem bejött. Házimoziban a dinamika hiányzott belőle, kicsit erőtlen volt, de lehet, hogy csak én fülemnek, mindenesetre nem zenélt rosszul és egy nagyobb Marantz-ra vágytam, konkrétan az SR-6005-ösre, de az ÁRA volt az ami még visszatartott. Ekkor jött egy lehetőség a Denon AVR-2310-re viszonylag jó áron és az új Mordaunt Short Aviano 6 szettre szintén jó áron. Millió tesztet elolvastam (2310, Aviano 6) és belevágtam, még akkor is ha vakrepülésnek tűnt. És most BOLDOG vagyok (pillanatnyilag) ... de majd egyszer lehet, hogy lesz egy NAGY MARANTZ-OM. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
robi0604 #30174 üzenetére
Klasszikus zenét annyira nem hallgatok, viszont elsődlegesen hangszeres zenék és koncertek jönnek szóba, az elektronikus kevéssé jellemző (mondhatni semennyire). A Denon-nal annyira nem szimpatizálok, már többel volt dolgom és nem győztek meg annyira könnyűzenei fronton. A használt megintcsak nem jöhet szóba, egyrészt elvi okokból, másrészt a garancia miatt is.
Igazából nem vágyom különösebben komoly dologra, nincsenek audiofil illúzióim, csak egyszerűen ismerje a HD-hangnormákat (DTS-HD Master, TruHD), legyen minimum 3 HDMI-bemenete, illetve szóljon tisztesen zeneileg is sztereóban, tudjon SACD-t normális minőségben lejátszani. Ez utóbbihoz analóg 5.1 bemenet kell, ha nem tévedek. A fő kérdés, hogy a H/K támogatja-e az összes HD-hangnormát. Ezek szerint a passthrough-t nem tudja. Mi a helyzet ilyen téren az Onkyo-val? Ebben a kategóriában van egyáltalán olyan erősítő, ami tud passthrough-t?
A hangfalak még nincsenek meg, az a másik varia tárgya. Egyelőre arra nincs is keret, úgyhogy a jövőben, apránként szándékszom egy szettet beszerezni, feltehetőleg egy front párral indítva. Egyelőre JBL-eket, KEF-eket, illetve Polk-okat nézegettem, de nagyon nincs még végleges elképzelés.
A másik aggályom az, hogy jelenleg egy aprónak nevezhető 5.1-es szett muzsikál, amelynek komponensei csak 4 ohm impedanciájúak (kb. Genius Home Theater kategória, szóval kis monitor frontok, még kisebb szatellitek, egy normál center és egy aktív sub, emlkeim szerint mind 4 ohm-osak). Gondolom ezeket nem szerencsés rákötni ideiglenesen sem, amíg legalább a front pár meglesz.
-
python1
veterán
válasz
robi0604 #30157 üzenetére
EQ-val én úgy vagyok, mint mikor mérőmikrofonos beállítást végez az ember az is azt használ nincsen benne semmi mágia,nagy stúdiókban is használnak,így könnyebb a fülemhez lőni a cuccost.Zenéhez mondjuk nem szoktam használni,de kísérletezgetek.
Majd teszek fel egy pár képet róluk, mondjuk nem egy remekművek még régebben készítettem őket,mikor nem volt hangfalra keret és azzal dolgoztam amim volt,csak aztán valamiért nem cseréltem le őket,de lassan már megértek a cserére.
-
python1
veterán
válasz
robi0604 #30152 üzenetére
Igazából nem tudnám megmondani,mert most elméletileg minden hangfalam épített és magam hangoltam össze őket az erősítők karakterisztikájával.Az erősítők hasonló karakterisztikával rendelkeznek,meg hozzáteszem használom az EQ-t,hangszínszabályzót is az összelövéshez.
Így olyan (center)hangot kaptam mint a moziban,ami nekem nagyon tetszik,amolyan "nagy mozis hangzás". -
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30072 üzenetére
Köszönöm, mindenképpen azon vagyok, hogy meghallgassam a 2310-et. Jó néhány tesztet elolvastam, azok alapján jött szóba, bár egy teszt is szubjektív bizonyos vonatkozásban. H/K-m volt, Marantz-om is. Ha igaz az, hogy márkán belül azonosak a stílusjegyek, akkor erről a két márkáról van már ha nem is véleményem, de legalább sejtésem.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #29980 üzenetére
most itt egyébként abszolut a levegőben vitázunk.
nagyon nincs is értelme.
én 5 évvel ezelőtti készükéleket haszonlítottam össze erősen szubjektiven,egy olyan erősitővel,amiről nem is volt szó.és azt a konkrét HKt nem is találtam meg guglin...
valamint erősitő márkát választani csak szubjektiven lehet,mert márkán belül mindengyik csak annyira jó,amennyire meg van fizetve.
ettől függetlenül én a 2es denonommal maradéktalanul elégedett voltam,vagyok,ha ezen kell moziznom még 10 évig,is boldogan teszem.inkább szemem kivánja az uj szolgáltatásokat,mint eszem... -
Poplacsek
senior tag
válasz
robi0604 #29524 üzenetére
Jaja, visszaolvasva elég hülyén írtam le... Szóval pl. az Eagles DVD-Audion kiadott Hotel California albumából készült DTS-HD MA ripet hasonlítgattam a mezei CD-ről ripelt flac-hez. De pl. Dire Straits - Brothers in Arms ugyanilyen összehasonlításban hasonlót hallottam. Van létjogosultsága a HD Audiónak, nem is kicsi.
Rengeteg részlet elveszik a CD Audio kotlátjai miatt. Más kérdés, hogy a zenét élvezni kell úgy ahogy van és nem fülelni minden zörejre, hogy lehetne pengébb is.
-
molochtomika
tag
válasz
robi0604 #29521 üzenetére
Remélem ezzel segítek de a HD Audio megfogalmazása:
"A HD képhez jobb minőségű hang is tartozhat. A két vezető hangformátum fejlesztő, a Dolby és a DTS is kifejlesztett olyan új hangformátumokat, amelyek jól illenek a igényesebb képminőséghez. Ezek a Dolby TruHD és a DTS-HD. Mindkettő jellemzője, hogy a hang tömörítetlen (96 kHz/24 bit), így 100%-ig azt a hangot kapjuk a filmekhez, amit a stúdióban a hangmérnök kikevert. Maximum 8 csatorna lehetséges (7.1), bár a kapacitás még több csatornára is elegendő lenne, a következő generációs lemezformátumok (Blu-ray és HD DVD) szabványa legfeljebb 8 csatornát engedélyez. További érdekesség, hogy a nagyobb sávszélesség miatt a hagyományos digitális hangkimeneteken (optikai és koaxiális) ez a két hangformátum nem vihető át, csak HDMI kapcsolaton keresztül. Így két megoldás lehetséges. A Blu-ray vagy HD DVD lejátszó átalakítja a hangot a lemez lejátszása közben, és a már kódolt (emiatt ugye értelemszerűen gyengébb minőségű) hanganyagot küldi át az erősítőnek optikai vagy koaxiális kapcsolaton keresztül. Amennyiben viszont erősítőnk képes Dolby TruHD vagy DTS-HD dekódolásra, HDMI csatlakozóvezetéken keresztül átvihető a hanganyag-feldolgozásra. Az említett hangformátumok használatának harmadik módja, amikor a maga a Blu-Ray lejátszó dekódolja a digitális adatfolyamot a saját D/A (digitális-analóg) konvertere segítségével, majd az így kapott, immár analóg jeleket továbbítja az erősítő felé. Ilyenkor csatornánként egy-egy RCA-RCA kábelt szükséges a lejátszóból az erősítő megfelelő bemenetéhez (5.1 v. 7.1 external input) csatlakoztatni." -
dolbyman
tag
válasz
robi0604 #29317 üzenetére
Sziasztok!
Keresek olyan asztali dvd írót, amiben van dvb-c tuner. digikábel tv műsor rögzítése lenne a cél. ha setup box, vagy médialejátszó az sem baj.
Légyszi ajáljatok már valamit, mert semmit nem találok. hogy a viharban fogom így felvenni a hd sportműsorokat :-))
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest