- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Jamboo529 #41088 üzenetére
Pedig a képeke látszik a "márka" = "Transzparens" kábelek.
Transparent Reference XL V = szimmetrikus RCA összekötő kábel - a jelforrás és az erősítő közé... (kb. 2000$/pár újonnan, ha jól láttam)
Transparent Reference XL SS (Solid State) = szimmetrikus hangfalkábel, ha jól láttam a képeken speakon csatlakozóval.
- a hangfalak és az erősítő(k) közé... (hasonló árkategória, mint a fenti, hossztól függ...)
Gugli a barátunk. Wiki a barátnőnk..
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Jamboo529 #40608 üzenetére
Én erősítők közül - tulajdonságok alapján - az Onkyo TX-NR509-re szavaznék, a Proson szett szerintem illeszkedhet hozzá.
Vásárlás előtt mindenképpen hallgatózz. Kérj időpontot, és akkor akár ott helyben tudnak az eladók is segíteni a választásban, esetleg Ők is ajánlanak valamit a készletből, amit érdemes meghallgatni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jamboo529 #40289 üzenetére
A JBL szettet szoktuk ajánlani, az elég jó választás lehet.
Méret az függ a szoba méretétől is, plusz az adott szobában, hogy tudod elhelyezni a dobozokat. Ma már Én is inkább JBL-t vennék, merthát okosabb lettem, dehát ez van.
Erősítőnél viszont, a HDMI-re nem igaz, hogy szinte minden erősítőn megvan, vagyis lehet megvan, csak hangot nem képes levenni a HDMI-ről.
Erősítőből érdemes lehet pl. avx fórumon szétnézni, lehet, hogy használtan találsz valami jót, ami kicsit jobb kategóriát képvisel.
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #40289 üzenetére
Jó az elgondolásod, egy belépő tökéletesen kiszolgálhat. Habár a minőség nem feltétlen szobamérettől függ.
Denon 1311 és Onkyo 308 is elegek lesznek,Onkyo 308 2-3 helyen fellelhető az árgép szerint.Ha 508/9-at szeretnél,azzal párban van a Denon 1611.
JBL is nagyon jó választás. Ha mondjuk még meg tudod picit toldani a költségvetésed,hallgasd meg ezt a szettet is. Onkyo 508/509-el is jó párost alkotnak. Minőségileg,bővithetőségben is jobban jársz.
Az emlitett H/K hangfalszettett vett régebben egy forumtárs és kb.2 nap mulva sikítva visszavitte, pedig H/K erősitőre volt kötve,és H/K fan volt. -
Patice
nagyúr
válasz
Jamboo529 #33391 üzenetére
STB-t úgy is be tudod kötni a rendszerbe, hogy olyan SCART kábelt használsz aminek variálható a két vége (vagy legalább az egyik). Konkrétan lecseréled az egyik oldalt AV csatlakozóra (1 RCA dugó a képnek, 2 a hangnak). Ilyen AV bemenet van az erősítőkön és a képet a saját HDMI-jén keresztül tolja a TV-nek. Még akár fel is konvertálja kicsit.
Szerintem igen, támogatnia kell az erősítőnek a kikapcsolt (készenléti - Stand by) állapotban a jeltovábbítást. Erre azért kérdezz rá.
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33391 üzenetére
Fényképezd le láthatóan az STB hátulját,akkor töbet tudok mondani. Ha más nincs,scart-rca adapterrel megoldható a hangátvitel. Nincs rajta piros-fehér (analóg) se?
Ez a Samsung nem tud ARC-t.
Plusz kérdésedre: igen,tugja,ezt a funkciót be kell kapcsolni,de 15-30 watra nő a fogyasztása. -
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33389 üzenetére
ARC:Audia Return channel: ara alkalmas televiziók hangja hallgatható optikai kábel nélkül is a HDMi 1.4 képes(High Speeddei jelölik) kábel segitségével,amit az ARC-vel jelölt csatiba(melé irják ha képes rá) kell a tévén dugnod.
Én az 5305-öst mondtam.
Kötési sorrend jó és minden másra is ez a sorrend áll.De ha nincs más HD forrás,akkor azok megelégszenek optikai vagy koax kábellel,nem kell bekötni a video részt kivéve ha nem akarod közösiteni(mondjuk nincs hely a tévén)..Koaxot átnyékoltat vegyél,ne cérnavékonyt és cseréld le olyanra a sub kábelét is,ha teheted (mondjuk nem tudom,milyen kábelt adnak).Ha nem ARC-s a tévé,kell optikai is. Szgéphez is vehetsz kábelt.
Ha nincs ARC kell még egy optikai is. -
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33383 üzenetére
Ezek a "bögreszettek ép az "üditő kivételek" közé tartoznak,tehát megveheted ezek közül valamelyiket. Csak késöbb a hangdobozokat kell lecserélned. de ezek az erősitők szabadon bővithetőek(kivéve 3305 amely passziv subbal rendelkezik),tudják a mai formátumot és akár az ARC-t is.
Denonból szerintem alkudj kicsit, de vedd meg ha tudod,onkyo 508 hasonló tudással ugyanannyi.Ja az 5305-ben nem TX-Sr508 haneem AVX 80 van ami azért nagyon nem ugyanaz.
Onkyo hangfalakat szerintem hanyagold.
JBL 4 ohm-ja nem akadály.Veheted ezekhez is,508-hoz és a 1311-hez is. -
Patice
nagyúr
válasz
Jamboo529 #33383 üzenetére
Szerintem JBL + használtan egy magasabb kategóriás erősítő.
Onkyo SKS-HT728-ban a hátsó hangszórók csak szélessávúak.JBL-ben az összes szatellit kétutas.
Denon AVR-1611 vagy ha még megvan az AVR-1909 használtan. (A legjobb lenne az 1909-esre lecsapni).
4Ohm-os hangfalakat mindegyik erősítő szereti, ezzel nincs gond.
-
Patice
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33202 üzenetére
Onkyo TX-NR 509 és az ahhoz passzoló hangfalak (JBL ES széria és a hasonló árkategória) adja ki jól a normál és a HD közötti különbséget,ezért szorgalmazzuk inkább a használt régebbi,jobb kategóriás erősitők és hangdobozok vásárlását.
Ha kevés a DTS HD MA akkor semmi gond, ha sok meg akkor nem az erősitő lesz a szűk kersztmetszet,hanem a WD.
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33194 üzenetére
16-18 nm.ig jó lehet az Onkyo 5405 ha tényleg nincsenek nagy igényeid és olcsón szeretnéd meguszni,és idővel lecserélheted rajta a dobozokat (erre majd magadtól fogsz rájönni
)Ez felett használt jöhet szóba,attól függően hogy kell-e HD vagy nem (van-e .mkv forrásod vagy inkább -avi-t részesited előnyben).Sajna tudomásom szerint a WD alapból nem küldi ki a DTS HD MA-t,csak a core-t,de minden más HD-t igen,de ezt azóta orvosolhatták fw-vel.Így ha HD kell akkor HDMI 1.3-as bementű használt jöhet szóba (kb.2008 évjárat utáni).Ha csak avi-d van(helyhiány miatt pölö), akkor több optikai bemenetet tartalmazó erősitőt nézz,mivel a tévét és a WD-t is rá kell kötnöd.Ezt azért irom,hogy mégis képben legyél keresésnél,ne csak "rádöbbenj".
-
Vidala
senior tag
válasz
Jamboo529 #10966 üzenetére
Sajnos a 100-150 a HM szetteknél inkább a padló, mint a plafon. Viszont nagyon sokan erről az összegről indulnak ill. ennyi a max. Ha picit visszaolvasol számos hsz fog erről szólni (Esélyes, hogy egy Onkyo erősítő és egy Mission MV szett ajánlással fogsz találkozni, ami már nem rossz
de természetesen csak a maguk ár/érték kategóriájában értelmezendők).
nebulo5 10969-es hsz-át is megfontolásra ajánlom.Ez nem jelenti azt, hogy teljesen egyetértek, 2 dolgot hozzátennék: azért egy tisztességes 5.1 azért jónéhány előnnyel rendelkezik egy sztereo-hoz képest (természetesen térhangzásban), illetve egy sztereo erősítőről hiányozhat néhány funkció/csatlakozó a HM erősítőhöz képest.
(Időnként én is vívódom magammal a sztereo vs. házimozi ügyben) -
Vidala
senior tag
válasz
Jamboo529 #10964 üzenetére
Én a JBL synthesis-ből szeretnék egy összeállítást (BBéci ajánlásával)
Amennyiben mégsem te lennél a következő lottó nyertes, akkor írd meg, mennyit szánnál rá / hova lenne.
-
lean
aktív tag
válasz
Jamboo529 #10796 üzenetére
attól függ mennyi a zsé, 100k alatt pl. egy ilyen a legegyszerübb (mondjuk ez inkább pc-s cucc), vagy lehet vadászni használt komponens cuccokra (erősítő+hangfalszett+sub) .vagy új komponens cuccok ár a csillagos ég
árat irjál,+mekkora helyiség stb a többiek is akkor tudnak segíteni
Aktív témák
Hirdetés
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest