Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #45706 üzenetére
Biztosan nem fogad az erősítőd banándugót? Próbáltad kipiszkálni a csatlakozókból a vakdugót?
Nem lesz baja, de a cinezés általában rontja a hangzást. Ahogy feltételezed, létezik speciális ezüst tartalmú forraszanyag, és a felvitel módja sem mindegy. Nincs jobb a csupasz kábelvégnél, amikor a vezetőszál közvetlenül érintkezik a csatlakozóval. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #45670 üzenetére
3m-es falhoz van besűrítve minden és ráadásul oda nyílik az ajtó is ami megint kiiktat 70cm-t. Na meg nem tudom belerakni az erősítőt a "tv-s komódba", szóval az is egy külön kis asztalon van
káosz. Majd januárban lesz csináltatva méretre egy tv-s asztal, amibe szépen belemegy a center+erősítő. Akkor egy fokkal jobb lesz a helyzet, de még úgy is nagyon közel lesznek a cuccok egymáshoz. Most az a fő gond, hogy az egyik front+szub a sarokban van.
-
BULITA
csendes tag
válasz
ginola #45233 üzenetére
Mozisnak indult,ONKYO 609,most nézelődök sztereo erősítő fronton(mióta a teremben meghallgattam meggyőzőtt a hangja) valoszínű zenére sztereo lesz,és mozinál átdugom,az ATC -nél ezzel hajtották:
http://sound.atctrade.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3994&category_id=1042&option=com_virtuemart&Itemid=53Nagyon jókat olvastam róla,és nagyon szépen zenél,ez nem ONKYO)
Mit gondolsz? -
BULITA
csendes tag
válasz
ginola #45227 üzenetére
OK,MIRE VAGY KÍVÁNCSI?
1 NAPOS TAPASZTALATOM VAN MÉG CSAK,AZ POZÍTIV)
atc+nél vettem, van nekik még pár darab amit idén kiárulnak.Különböző tipusok.
Van swans és cav is.Ugyanabban az árban a swans hagja szebb,nekem legalábbis.
Komoly zenére nagyon durván szól,Allan Taylorral bruti,de jó volt a Bocelli is.
Mondjuk én hallgatok pop-rockot is.Billy Idol unplugeed is nagyot szólt vele.
Egy biztos ez SZINT az MP3-t nagyon bünteti,azaz nem akarsz rajta hallgatni,a cd után. -
axwel18
senior tag
válasz
ginola #44966 üzenetére
Hát azt nem mondom hogy több mélyem van de tisztábban és élethűbben szol a szettem persze kinek mi tetszik nekem nem csak a mély a lényeg.
Hát azért a wharfedale Obsidian 600 hangja viszont mind1-iknél jobban bejön faterom nem rég vette huztam is a kicsi számat amikor meghallotam hogy szol.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #43290 üzenetére
Nem csak az iránya a lényeg, az természetes, hogy nem tudod honnan szól, mivel a 120 Hz alatti hangokra kevésbé, vagy egyáltalán nem irányérzékeny a fülünk.
A lényeg az előző mondatrészben volt: ne is vedd észre, hogy be van kapcsolva!(#43291) hackeeeee
Onnan kell hallani, ahol a film cselekménye szerint történik a hangkeltés, lövés, robbanás. Ezt a többi hangszóró segíti, "csinálja", hiszen az előbb felsoroltak nem csak 60-80 Hz alatti hangokból állnak. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #43274 üzenetére
THX ajánlások.
Magassággal kapcsolatban nem tesz említést szögekről, fokokról. Csak a fülmagasságtól mért távolságot adják meg, ami 60 centi, vagy annál több. -
BULITA
csendes tag
válasz
ginola #43107 üzenetére
mozizás részben,de inkább zene.A JBL-ben bíztam eddig is ez volt,ezért vettem studio 190-t,ehhez kellene egy jó erölködő.Ezért gondoltam a HK AVR360-ra,most jó árban van,de az ONKYO 609 is,hm.De a HK csak HK ,ez a 360 as eredetileg 250 körül volt,most 140 körül van,vagy mert nem túl jó?
Érdekes használtan HK-t elég sokat lehet kapni, ONKYO-t nem ,ebből persze nem akarok következtetéseket levonni. A studio 190 hangja elég jó,bár a mélyet kevésnek érzem,a mostani régi ONKYO-val.Ezek az újak jobban meg tudnák hajtani?vagy adjam el az egészet,és mást vegyek...nehéz dió. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #42903 üzenetére
Ahhoz előbb készíteni kellene pár fényképet. Egyelőre csak a falhoz támasztottam őket, mert kísérletezés alatt áll. 12 darabot hoztam haza, nem döntöttem el, mennyit használok fel belőlük. 100x60 centisek, bordó bársony a bevonatuk. Ugyanilyenek voltak a Streamaudió szobájában a Westend Hiltonban.
-
sirfer
aktív tag
válasz
ginola #42906 üzenetére
Attól függ, hogy mit akarsz "csillapítani". Visszhangot? Én kőzetgyapot lapokat használok, sűrű szövettel borítva, vastag dekor függönyök, jó sűrű és magas szőnyeg.
Igazából ki kellene próbálnod mindenféle házi megoldást, mielőtt bármit vennél.
Vastag pléd például arra helyre, ahová a csillapítót rakod.A Dali Mentor 6 frontok alatt tüske van, alá a gránitlap, az alá semmi. Aki akar,tehet alá gumiőrlemény lapot ,azt hiszem Dorian használ ilyesmit.
Subok (JMLAB Focal Chorus SW 800V) tüskék, alatta a gránit.
Surround, Dali Mentor 2 , Valhalla féle állvány, tüskéken az állvány és a Mentor is az állvány tetején.
Parafa rezgéscsillapító és parafa padló.
A gránit közel 250e Ft volt.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #42838 üzenetére
Laminált padlóburkoló csak a gardróbszobámban van, ott nincs szubláda.
Nappalimban a bükkfa parkettán állnak a frontsugárzók és a Velodyne SPL 1200 Ultra is.
Nem az a lényeg, hogy alátét legyen a szubláda alatt, hanem valami roppant stabil, nehéz anyag, ami meg sem rezdül a legnagyobb membránkitérésekkor. Én nem éreztem szükségét effélének, pedig elképzelhető, hogy még jobb lenne a hangja. Bajnokpityunak tetszett így is. -
MaTTeS
senior tag
válasz
ginola #42829 üzenetére
100 ezer Ft alatti kategóriánál is nagy változást hoznak az említett alátétek (gránit, gumi...).
Sőt, szerintem pont, hogy ebben a kategóriában van a legnagyobb szükség ezekre, mert eleve nem tökéletes a minőségük és többet javít rajtuk mint egy több 100ezerbe kerülő alapból nagyon jó minőségű subnál javítana.(#42831) ginola Tény, hogy szarból nem lehet várat építeni, de nehogy azt mond, hogy egy 50-60ezer Ft-os sub az ördögtől való dolog (Proson, Polk...).
-
ovecs
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #42684 üzenetére
Mivel alapállásból csak filmekhez szokás használni...
22,5 négyzetméteres nappalimban volt 38-as, 2400 wattos is, ami olyan ügyesen beállította magát, hogy nem tűnt soknak, nagynak. Két darab 30-as persze még kellemesebb szubtartománnyal támogatja az 5.0 szettet.
Szóval szerintem egy 8 colos csak kicsi, maximum 16 négyzetméteres szobába való. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #42560 üzenetére
ha halkan mondod is felfogom,de nem akarok dönteni helyetted ebben az esetben sem.
én hótzicher nem költenék rá 5000nél többet a valdusra.anno 10éve kb ennyibe volt a 2 magas, új csillapitásokkal. lehetett volna a belső kábeleken,váltón is javitani.Hivox Zolival nem fogok szembeszállni,ha azt mondja,h jelentősen jobb lesz,biztosan igaza van, de hogy én nem költenék 15e Ftot az elég valószinű.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #42344 üzenetére
Hja, 200k fölötti darabár már nem olcsó
Viccet félretéve. Én is egyetértek a többiekkel, hogy szivaccsal tömd ki teljesen a hangdoboz és a szekrény közti réseket. Vagy ha találsz jobb dobozokat, akkor azoknál is érdemes így eljárnod.
Vagy monitor méretű dobozok + valamilyen kihajtható tartó kar. Amikor mozizol, akkor kinyitod a fedelet, kihajtod, fedél vissza. Mint egy cabrio autónál.
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #42341 üzenetére
Amikor először írtál erről a problémádról, akkor azt írtam, hogy esetleg beépíthető hangszórók nem jöhetnek szóba?
Pölö: Polk Audio
-
python1
veterán
válasz
ginola #42334 üzenetére
Elméletileg a hangdoboz hátfalhoz gondoltam közelebb egy hátfalat a szekrénybe,de a hangdoboz és a hátfal közé mindenképpen kell habszivacs.
Ja és az oldallapok közé is érdemes mindenképp,bajnokpityuval,doriannal egyetértve ez a legjobb megoldás.De elég lenne habszivacs is az egészet körbevonni( hátra vastagabb) ,hogy ne látszódjon a szivacs a szekrénypolc és a hangfalak között,érdemes lécezni(duplungolni) valamilyen díszléccel.
-
python1
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #42319 üzenetére
Jól írta Béci. A lehetőségekhez képest az optimális megoldás az lenne, ha pont bele passzolna a "lyukba" a hangfal. Én a helyedben hátul-oldalt-felül kitömném a réseket valamivel. Ólom lenne az optimális megoldás, de ez nyilvánvaló képtelenség, a parafa a kivitelezhető tippem.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest