- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29333 üzenetére
Megrendeltem az opel alkatrészeit, 4 alkatrész 4 ország
szigorúan bontott, motorszám alapján kikeresett gyári azonosítós alkatrészek...ha nem kúrnak át még jól is kijöhetek a dologból...
Kifizettem mindet és nem került annyiba mint Magyarországon az egyetlen helyen fellelt motorkábel-köteg....
bakker..... tudta a bontós az alkatrészbolti új kábel árát, és azzal érvelt hogy ez egy alig 76000km-ert futott szinte új autóból származik ezért az ára 75000Ft...ja-ja nyeltem egyet, aztán megköszöntem a részvételt!
A lehúzós édes mamucikáját50-et fogcsikorgatva még adtam volna érte, de hogy 75
aztán meglátom mi lesz igyekeztem ebay-es garanciát adó eladótól vásárolni...
Van itt valaki aki profi ebay-es???
Dumálhatnánk az esetleges lehetőségekről,ha teszemazt alkatrész helyett kismajmot vagy bébialigátort kapok a dobozban. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29326 üzenetére
A dunántúli bontok javarésze kipipálva....nincs...
biztos hogy van, csak a magyar bontók javarésze arra szakosodik amit gyakran keresnek a többi meg le van szarva...egy ilyen kábelkorbács is biztosan jól ég ha teszemazt kell 2kg réz...az meg hogy gyártási szám alapján keresgéljen a bontós....hát egy szép álom marad részemről...
azt hiszem ebay-es rendelés lesz, de ez meg rizikós..... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #29288 üzenetére
A múlt év szeptemberében járt le az a kormányzat által támogatott telekomos infrastruktura-fejlesztési projekt, ami a jó régi ADSL szolgáltatást, ADSL+ szintre emelte.(ADSL2)
Ehhez az kellett hogy a szolgáltatói és a végfelhasználói oldalon is eszközcserét hajtson végre a szolgáltató.
A cégnél sokáig küzdöttem a telekommal....mondván adjanak már gyorsabb ADSL-es net-et...jöttek is az elutasítások hogy a fizikai rézérpár adottságai nem teszik lehetővé.....aztán egyszer csak történt valami és megjelent egy szerelő a telekomtól, hozott egy adsl2+ modemet, majd 30 perces szolgáltatói központban végzett tevékenység...(a drót átkötése egy másik kiszolgálóra) után a 2,8M-ás net 9,6M-val szakít azóta is.
Ennek is kell örülni, mivel itt Gyárvárosban nincs más semmi alternatíva.Szóval ha cserélik a központban a kiszolgálót, akkor bizony cserélni kell a végberendezést is, nem is értem hogyan merült fel az hogy nem cseréli ki a sima modemet egy ADSL2-es eszközre.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Balinov #29042 üzenetére
30-as és 40-es táblák vannak kint, akkor tartják be amikor kicsit feltorlódik a sor, és az első nem megy többel, de előzött már kamion is meg a faluban
Amikre figyelj nagyon:
- Écs határában a falun kívül és Bakonypéterdnél is szoktak tántorogni a részegek
- Zircen ahogy mész Győr felől, a vasúti átjárót elhagyod, utána azon az egyenes szakaszon előszeretettel mérnek, ill a városba is sokszor igazoltatnak, szeretnek büntetni.- Eplénynél kint van a fix trafi ne szaladj bele, mert elég könnyen össze tud jönni.
- Gyulafirátóton is talán még kint lesznek a 40-es táblák.
- Füreden is lesz 1 fix trafi (persze ha elmész arra) a Tesco-tól visszább ha minden igaz.Hirtelen ennyi ugrott be.
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #28856 üzenetére
Nagyon szívesen! +1 mert az előbb elfelejtettem, előtte akár pár nappal érdemes pár csepp parafinolajjal elkezdeni a fellazítást, akkor a dokinak is könnyebb dolga lesz.
Amúgy a köszönet az oldalcsalád legújabb fejlesztésének köszönhető, ha nem lett volna https akkor valószínű nem jelentkezek be az adott helyről.
Ha meg már itt vagyok akkor inkább spam helyett szanaszét forkolom a hozzászólást.
szál02: - Valakinek egy f1 állójegy?
(Úgy jött 'ajándékba' céges beszerzés mellé, de én nem sokra megyek vele, nekem családi program.)szál03: - Esetleg valakinek egy albérlet jó (
magas:-) ) áron 8 perc sétára a belvárostól? -
RudyD
tag
válasz
Balinov #28792 üzenetére
Üdv!
Bár már valószínű megoldódott, de azért pár apróság. A fülmosás (háziorvosom szerint) már jó rég óta a háziorvos feladatköre. (fül - dobhártyáig) . Íreknél nincs ilyen eu -s tb kártya? Itt bemegy az ember a Szabolcskára és már nyomnak is neki egyet (1-2 évig jó).
Amúgy de, Kardirexben is van fülészet. Németh doktornőhöz volt szerencsém párszor, gyerekekkel is. Kedves volt. Igaz ő nem mosott, hanem elő a csipeszt. Én ezt kevésbé kedveltem, de nem volt gond.
Bár ahogy az árakat nézem, elég borsosak. Ennyi erővel érdemes megkérdezni akár háziorvosnál, akár kórházban h esetleg mennyi lenne az ellátás fizetősen.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28800 üzenetére
Faragó Laci bácsi kicsit pénzéhes is lett mostanában....
fülzúgás miatt voltunk nála a kisebbik nevelt lánykámmal, az ok hogy a vizsgálatért levesz 7500-ra, majd fülcseppek és két hét után mikor sorra került a fül kitakarítása megint 7500, aztán két hét múlva kontroll 5000-ért
Egy hónap alatt 20K a kisöreg zsebében természetesen számlanélkül, mert nekik lehet..... -
BalooTM
tag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28743 üzenetére
ha meglátod milyen árban vannak....akkor máris lemondasz róla....
annyit nem ér hogy egy PCI-E sata3 vezérlőt tegyél alá....jó lesz az sata2-ön is, ugyis a chipset fogja majd meg sebességileg...namármost ugyanaz a chipset kezeli a PCI_E sata 3 vezérlőt is, ergo a PCI-E-be dugott sata3 kártya is "csak" kompatibilis módon fog működgetni, de közel sem fog sata3 sebességen szaladni... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28739 üzenetére
Lajos beelőzött....érdemesnek érdemes, nem lesz olyan paripa mint amit az e-penis oldalakon mért sebességtesztek mutatnak, de lesz egy közel 160M-ás olvasásod és egy 120M-ás írásod a sata2-es Geforce chipsetnek köszönhetően....
a bootolási folyamat úgyse arról szól hogy szekvenciálisan mit tud az adatátvitel.....érezhetően fürgébb gépet tudsz belőle csinálni..... -
stairmaster
tag
válasz
Balinov #28630 üzenetére
sagesz93-nál érdeklődj.
-
golya32
senior tag
válasz
Balinov #28427 üzenetére
Még van is egy 2,2-es nagyon jó nem is akarom eladni.
Kell még1
Pedig ott van csak nehéz hozzáférni. kesztyűtartó és az ajtó közötti részt kell kibontanod, nem tudom nem-e helyezték át, mert akkor a jobb oldalon van az is, a jobb alsó sarokba, alig lehet hozzáférni annyira bent van. -
zozyk
addikt
válasz
Balinov #28310 üzenetére
Én egy MiNote Pro-t cseréltem 1-1ben a Honor 7-re. Régebben (samu s1-s3) imádtam a MIUI rendszert,de valahogy ez nem jött be. A telefon csúcs volt,de mindennapi használatra a Honor sokkal jobb,és a voda 4G is hiányzott.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28307 üzenetére
Alapjaiban igen, de.....
a 20Mpixel-es hátlapi kamera nem valami meggyőző...kb annyit tud mint az G2 13Mpixel-ese tudott....
a vaku sem az igazi, de ez van ha az ember kompromisszumokkal együtt vásárol....
a többi dolgában kivetnivalót nem találtam, nekem független dual sim-es, a második sim helyére microsd-t is lehet pattintani....szóval ha memóriakártyát is akasz, akkor honor 7 esetében a dual sim nem opció.
ennyi pénzért hozza a tudását.... céghez meg samsung a3 2016, és P8 Lite-ok érkeztek....meglepő a P8 Lite tudása a jópofa samuhoz képest, de a samu A3 16 sem panaszkodhat, elsőre rendben van minden ezekkel a vasakkal is....nincs már új a nap alatt, max az ujlenyomat olvasós feloldás ami samuról hiányzik.... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28159 üzenetére
Hát ha a világítással nem lehet határolni a hibát, akkor marad a kapcsolók egyesével történő vizsgálgatása...lehet nem is a csomagtér ajtó a problémás....
írtad hogy valahová wd40-et fújtál, azt lehet tudni hová????
a csoamgtérajtó kábelkötege is gyakran sérül...simán elképzelhető hogyha magában az ajtó zárszerkezetében van a retesz-érzékelő, akkor pont az az ér van kitörve amelyik ezt a jelzést "szállítaná"...
be kellene határolnod hogy az ajtók valamelyike vagy a csomagtér....
"egyebet nem tudok mondanyi" -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28157 üzenetére
ezek szerint ha zár az ajtó, akkor zár a kapcsoló is és a rákötött vezetéket eccerűen a fémházhoz konnektálja.....
ez esetben nem csak a kapcsoló lehet ludas hanem a kapcsoló alján kell valami fémes érintkezőnek lennie a kasztnihoz, vagy maga a felfogató csavar az ami köt a kapcsoló fém részét a kasztnihoz....
szedd le a kapcsolókat és nézd meg nincs e berohadva valamelyik....sőt le se kell szedned ha az utastérvilágítást az ajtónyitás vezérli...
nézed hogy ajtónyitásra van-e utastérvilágítás....ugyanezt nézed a csomagtérvilágításnál is..nyitott ajtó mellett világítani kellene a lámpáknak....
ezeket az állapotjelzéseket az ajtóérzékelő kapcsolók adják....így kiderítheted melyik a gond.... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #28154 üzenetére
A hátsó zárszerkezet nem az ajtón lévő része tartalmaz egy kis műanyag fedelet hogy ne menjen bele a csomagtartó esetleges mocska...ez a fedélszerű magába a zárszerkezetbe behajló műanyag fedél alatt van a kapcsoló....(kia-nál így van)
egyszerű módon a kapcsoló két vezetékének állapotváltozását figyeli a fedélzeti vezérlő elektronika...
vannak autók melyek a kapcsolók benyomásával nyitják az áramkört, vannak amelyek a kapcsoló benyomásával zárják az áramkört.....ez ugye függ a gyártótól meg a kapcsoló kialakításától....
kiszereled és megméred mit csinál nyitott vagy zárt állapotban....
ha xar a kapcsoló akkor ugyanazt az állapotot adja mind nyitott mind zárt állapotban...
ennek függvényében a kapcsolóra menő vezetékek összekötésével , vagy éppen az egyik saru lehúzásával máris kiiktatható a hibás kapcsoló....csak ugye....ez az állapot adja a fedélzeti vezérlőnek azt a jelet hogy világítson-e a csomagtér lámpája....szóval ha fixen összekötöd a vezetékeket, kihagyva a kapcsolót... hogy azt érezze az autód lelke mintha állandóan zárva lenne a hátsóajtó....akkor lemondasz a csomagtér világítás automatikus felkapcsolásáról is....
gondolom azért egy pici egyszerű műszer csak akad nálad...akkor viszont bonyolultabb a dolog ha ez az érzékelő magában az ajtón lévő zárszerkezetben van....
az elektromos zárszerkezet működtetése és ez a visszajelzés teljesen külön áramkörön valósul meg, nagy gebaszt akkor sem tudsz csinálni ha mellé"nyúl"sz valaminek... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27874 üzenetére
18 éves koráig a Te határaidat feszegeti, utána a leendő párjáét...addig meg kitartást a gyerekhez, meg kötél idegeket...kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond...kiskamaszkor, kamaszkor, szülő iránti tisztelet meg a sutba dobva...ez megy manapság. Mi lesz még később, előre félek....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27871 üzenetére
egyszerű gyerekzár kell ugye???
pakol a gyerek? én nagyon nem osztom hogy a pakolást rá kell hagyni, mert a kreativitását fejleszti ...tudományos magyarázat.....lóßaszt!
csak egyszer kell rendesen megmutatni neki mi is jár azért ha kirámolja a szekrényt....
tudom xar érzés mikor 2 napig lebiggyesztett szájjal néz rád, de hidd el megéri, így nem lesz pakolós vendégségbe, vagy idegen helyen....
ennél már csak az xarabb, ha valamit el is tesz a zsebébe...na azt magyarázhatod még a legjobb barátodnál is mikor vissza kell vinni a cuccot...Amúgy a bútorkellékes szakboltban kapsz ilyet a Puskás és Tompa utca sarkánál!
-
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27446 üzenetére
nem értem mi a probléma....eléred a nast a saját belső hálódról, kinről meg nem???
akkor csakis routeres beállítás kellene, azaz a szolgáltatói routeren portforward-nál be kellene engedni azt a portot amit használ....ha hozzáférsz a szolg router menüjéhez gyerekjáték, ha nem akkor meg hívd ki a szolgáltató szerelőjét és néhány sörért biztosan beállítja
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest