- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35955 üzenetére
Én máshogy látom. Munkahelyemen kb. 2 hét leforgása alatt mindenki (kb. tucatnyi ember) elkapta a vírust, pedig szinte mindenkinek külön irodája van. Tünetek nélkül fertőztük össze egymást és a családtagokat. Aztán jött a köhögés és a láz. Fiatalabbak 2 hét kínlódással túl voltak rajta, (szülőket is ideértve) kb. 4-en kórházba kerültek, és van akinél ez már lassan 1 hónapja tart, és nincs jó bőrben.
Sokan nem értik meg a szabályok lényegét, és felelőtlenül a kiskapukat keresik.
Pedig ez a vírus, és főleg az variáns rendkívül intenzíven terjed, nagyon könnyű átadni. Pedig pár hét intenzív lezárással az átadási folyamat megszakítható lenne. Nem lenne szükség másra, minthogy 2 héten át megfertőzöttek (tehát tünettel rendelkező ÉS nem rendelkező emberek) ne adják át új személyeknek.Megértem én azt is, hogy sok vállalkozás komoly anyagi gonddal küzd, de a lehetőségeket figyelembe véve a szabályok szigorú betartásával, a tovább nem adással lehetne leggyorsabban és legolcsóbban javítani a helyzeten. És ehhez csak pár hétre lenne szükség, ha betartanák az emberek.
-
Dryman
őstag
válasz
envagyok #35856 üzenetére
Normál családi ház glettelése, csiszolása festése 1,8-2,5M
egy födémglettelés után lehet a sörödet sem tudnád megfogni, felemelni a szádhoz!
dolgoznak a fiúk rendesen és meg is kérik az árát...de azért egy minőségi festést ne akarjunk összehasonlítani egy minőségi lakástextilia projektel...a fene se érti mi kerül egy lakásnyi függönyben 800eFt-ba
Én most varrni tanulokfelmérni már megtanultam...jó drágán felmérem magamnak, aztán teszek egy kellően nagy kedvezményt magamnak, amitől megjön a kedvem és boldogan megveszem a drágább függönyt, amit anyám varrógépén, és anyám szaktudásával karöltve el is készítek! persze ha odajutunk és meglesz a házikó!
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35846 üzenetére
Hasonló véleményen vagyok én is.
A szerelőknek tele lehet a hócipője azokkal a tulajdonosokkal, a merev véleménnyel rendelkező önjelölt autógurukkal, akik ránézésre megmondják mi a probléma.
Az igazán szép dolgok megbontás után szoktak kiderülni.
És a felelősség kié abban az esetben, ha a szaki csak pontosan azokat az elemeket cseréli ki, amit az ügyfél kért, viszont a probléma oka, vagy az igazán komoly gondot jelentő hiba egy mélységgel beljebb van?
Az a szerelő aki tiszteli a saját szakmáját, az nem az okoskodó ügyfélnek kíván megfelelni, hanem a járműt szeretné üzembiztosabb állapotba hozni. -
Vérboci
addikt
válasz
envagyok #35846 üzenetére
nem egy ford T-modellt akarok szervizeltetni, hanem egy rendszeresen karbantartott autót. a fiaton meg nincs ideje a stabipálcának összerohadni, mert szinte minden második tankoláskor cserélni kell, annyira hitvány a konstrukció.
érdekes módon más szervizeknek nem esik nehezére emailben árajánlatot adni bizonyos szervizmunkákra. nálam ez az első szűrő. vagy átmegy rajta valaki, vagy nem. ettől még lehet a világ legjobb, legolcsóbb, legakármilyenebb szerelője, de nálam kiesett. -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #35827 üzenetére
Az ezüstpaszta az makacs dolog, amig a féktisztító oldja, és folyósítja, addig a körömlakklemosó ugy oldja, hogy nem folyosodik el! Simán letörölhető körömlakk lemosóval... az aldis rózsaszínű a tutti, de a lidlis meg adagolóval is rendelkezik.... nekem a sima átlátszó nem jött be, a penys kék sem ok.... kell bele valami acetonos lószar ami miatt jól működik...
-
boogie84
veterán
válasz
envagyok #35691 üzenetére
#35692 Dryman
Ugyan azt a dwg filet adtam oda mindkét cégnek. Később felhívott a DEER, hogy technikai okok miatt nem tudja kivágni a gép. Gyakorlatilag a kis furatokat mire kivágja a gép addigra az előző visszaolvad...
Azt tudom elképzelni, hogy nem PMMA PLEXI lemezzel dolgozik a DEER, hanem polisztirol lemezzel.Azt hiszem veszek inkább Alexovics-nál:
Plexi lemez víztiszta 2 3050x2050, 1000×2050
Tábla ár Ft/m2: 4335Ft
Darabolt ár Ft/m2: 5810 FtAztán elviszek kivágatni DEER-hez.
-
boogie84
veterán
válasz
envagyok #35669 üzenetére
Múlt héten csütörtökön kértem árajánlatot. Ma kaptam. 45572+áfa egy 425x143mm -es 3mm-es vastag plexi vágással együtt. Hát ez szerintem vicc.
Elvileg víztisztát írtak, de szerintem egy arany lapból akarják ezt kivágni...
DEER43-nál ugyan ez 5mm vastag plexiből 4900+áfa.
Lehet, hogy maradok az 5mm-nél. -
Balinov
titán
válasz
envagyok #35675 üzenetére
Pontosan, fejlesztoket kene jol 3.14csanrugni. Rohej, hogy a fobb appok, amiket napi szinten hasznalok Android 1.6-2.1 idokbol kb ugyanolyan sebesseggel futottak az 1magos, 512mb ramos HTC Legend/One S-en, mint most az S855+ os Realme-n, 12/256 RAM/ROM konfigban. De meg a nem oskovulet HTC U11 (S835 4/64) sem evett meg 2-3GB Ramnal tobbet. Realme, pedig ColorOS elegge jol optimalizalt, benyel atlat 7-8GB-ot
Van a haznal egy MediaTab 8S meg Lenovo, mindketto S425 2/16GB. MediaTab talan 3 eves, Lenovo 2, egyiket sem megjelenesekor vettem, hanem mar az termekciklus vege fele. Meg a vas tokeletesen eleg volt tartalomfogyasztasra (kis netezes, FB, Netflix, YT, popcorntime,VLCvel DLNA-n filmnezes) most mar az appok merete es optimalizalatlansaga miatt 20mp elinditani egy YT-t, Netflixet, Prime Videot vagy Disney+t. Netezni meg meg sem probalok rajta. FB messengerbol is a Lite-ot hasznalom, mert a fullos egy Age of Empires III telepito meretu!
PociAti. Az okoszisztemaval egyetertek, az kivalo, pedig almabol csak egy mid2012 rMBP-m van (i7/8/256), csak az OS-t nem birtam megszokni, pedig adtam neki fel evet, aztan inkabb tettem ra egy win10pro-t.
Ceges kornyezet meg erdekes, nem egy ismerosom van (tobb szektor, nem csak IT), akiknel Iphone a ceges (pedig szivtak MS Exchange hangolassal). Nalunk, amerikai, NYSE-n jegyzett, Fortune500-ban levo multi, 4-5 eve a corp IT letiltotta az Iphonokat, csak androidos, pre-approved keszulekeket lehetett ujat rendelni es a meglevo almakat is kiszortak 2-3 honap alatt.
-
Dryman
őstag
válasz
envagyok #35601 üzenetére
BRAND PC extra szopatás, nem támogatja a lap, mert a benne lévő bios microkód táblája nem tartalmazza ennek a hardvernek, processzornak az azonositóját. De legalább nem beszélnek mellé, sehol sem állitják a terra-s dokumentációban hogy menni fog benne...Ez a bios biztosan egy terrapc-s verzió, tessék szépen belepróbálni egy eredeti h81m2 asus biost, aztán vagy sikerül vagy nem, bios tartalmat szigoruan menteni mielőtt asus bios-t kapna, mert ha a lap el&aszódik, akkor legyen miből helyreállítani a biost epromíróval...
A packardbell pc-k voltak ilyenek, p4 ment benne, pentium d meg nem... azzal magyarázták hogy nem tudta a lap kezelni a pentium D tdp-jét... -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35589 üzenetére
"Tökmindegy"
Nem, nem mindegy! Pont ezért beszélünk róla."Az átlagembert, de még az informatikusokat is megtéveszti."
Ez független az ember szakmájától, de egy informatikustól mégis csak elvárható lenne, hogy értelmezni tudjon egy szöveget. Mondjuk egy reklámot meg tudjon különböztetni szakmai írástól attól függetlenül is, hogy nagy betűkkel ki van írva melyik."Ott a kulcsszó: jogtiszta"
Szövegértelmezés és minimális jogi ismeretek - vagy annak hiányában - józan ész segít itt is.Azt állítja (valaki, valamiről), hogy jogtiszta. De mégis mi jogtiszta?
Ha én vásárolok egy zenei albumot, attól még nincs jogom hozzá étterem tulajdonosként a vendégeknek lejátszani, rádióban azt az anyagot leadni (hacsak nem fizetek utána további jogdíjat).
Ugyanígy ha egy multi vállalat / nonprofit alapítvány / oktatási intézmény mennyiségi licencet vásárol, attól még nincs joga egyenként tovább értékesíteni azt.
Pedig mindegyik példába bele lehet tuszkolni a "jogtiszta" kifejezést. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35586 üzenetére
"Pcworld-os!!! Szakmai lap cikke a 8usd-s windows 10-ről."
Egyből az elején leszögezik, hogy egy nem egy cikk, hanem HIRDETÉS!
Majd a tételek felsorolását követően keményen leszögezik:
"Az ajánlat nem a PC World, hanem a Keysworlds akciója, amiért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az ajánlattal kapcsolatban, illetve bármilyen felmerülő probléma esetén az .... címen lehet érdeklődni."Akinek szükséges van Windows rendszerre, az utána járhat ennek a cégnek mitől tudja a többieknél látszólag olcsóbban árusítani a redmondi cég termékét, vagy mi benne a trükk?
Laikusoknak pedig azt lehet ajánlani, mindent megbízható forrásból. Legyen az termék, vagy információ. Lopás vagy csalás pedig kerülendő tevékenység. Nem csak a várható büntetés miatt, hanem annak etikai vonzata miatt is.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35583 üzenetére
Hogyan lehet már valami "kicsit szürke"???
Ezt elmagyaráznád. Ilyen kifejezést nem igazán olvasni a jogszabályokban.A számla pedig nem tesz törvényessé semmit, és ettől a vevő még nem lesz védve. Visszautalnék az orgazdaság kifejezésre. Hivatalos forrásból megvásárolva nagyságrendi különbség van a termék ára között.
Attól valami még nem lesz legitim, mert még nem sikerült rábizonyítani a nyilvánvaló törvénytelenséget.
A Microsoft piacpolitikájának legfontosabb eleme a monopolhelyzet. Ha a legális példányok száma kellően magas szinten van, akkor a cég számára kedvezőbb, ha a maradék mennyiség illegális példány, minthogy a konkurencia terméke legyen. Ide vezethető vissza, hogy JELENLEG nem lépnek fel annyira aktívan, mint amennyire szigorúan képesek lennének fellépni a gyanús termékekkel szemben.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35117 üzenetére
Nem tudhatod, számára mennyi értékkel rendelkezik annak a tárgynak a birtoklása.
Aldiban, Lidliben 4.000 Ft-ért lehet kapni rádióvezérelt órát. Ugyanazt az időt mutatják, mint a sok százezer Forintba kerülő mechanikus órák, csak a szinkronizálás miatt még azoknál is pontosabbak. Mégis vannak, akik megveszik a drága mechanikus órákat. -
tserrof77
őstag
válasz
envagyok #35065 üzenetére
Ugye 500-as limit volt. De nem volt teltház. Szerintem kb 300-an lehettünk, kényelmesen elfértünk a placcon. Ez kültéri volt, maszkért még a belépéskor sem nyüsszögtek, bár akkor még rajtunk volt, de sem az előttünk, sem a mögöttünk levőkre nem szóltak, azokon nem volt. Belépés után ki is levettük.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
envagyok #34943 üzenetére
Ahogy Balinov is írta (szerintem ő is rájuk gondolt): Bálint órás
Nem olcsó de tényleg jók. -
kovacsroli
senior tag
válasz
envagyok #34705 üzenetére
Persze, világos. Ez nem hiszti a részemről, ha nem akkor nem.
Csak azért pörgök rajta, mert ma délután mondta el élőben az Országos Tisztifőorvos, hogy törvény garantálja ezt a lehetőséget és senkit nem fosztanak meg tőle, közben meg azt hallom, hogy Győrben mégsem így van.
Ezzel együtt ahogy linkeltem is, a győri kórház igazgató főorvosa is nyilatkozatot adott ki erről. -
kovacsroli
senior tag
válasz
envagyok #34703 üzenetére
Világos, értem az álláspontodat. Én nagyon szeretnék ott lenni.
Egyértelmű, hogy a biztonság az első, viszont ugye egy háztartásban élünk. Ha valamelyikünk esetleg érintett lenne a fertőzésben, akkor a másikunk is - ez szerintem egyértelmű. Másrészt én tetőtől talpig be vagyok öltöztetve - sapka, maszk, kesztyű...szóval apa szett, a feleségem viszont értelemszerűen nem fogja ezeket viselni. Ergo, mivel ha mindketten fertőzöttek vagyunk - márpedig ha egyikünk az akkor a másikunk is - akkor kettőnk közül Ő a potenciális vírusterjesztő. Mi következik ebből? Csak nekem kéne mennem szülni -
Vérboci
addikt
válasz
envagyok #34682 üzenetére
a kóvalterre gondolsz? na azt meglesem.
nem nőnapra kell amúgy, hanem általános kikapcsolódásnak a haverokkal. nosztalgiázni. régen sokat jártunk ilyen bulikba.
akkoriban minden második étteremben volt egy szintis, aki úgy este 8 után feljebb tekerte a hangerőt, aztán ment a tánc. most meg nem találok ilyet. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #34673 üzenetére
A győri buszpark átlagéletkora így is bőven öregebb az átlagnál, ami a város lehetőségeit nézve szégyenletes. Jelenleg is 29 db olyan busz van, melyek a '80-as, '90-es években lettek beszerezve. Lásd Győr tömegközlekedésének Wikipédia oldalát.
Ha egy ilyen öreg csotrogány gázt ad a Baross hídon, látszólag 1 kilónyi fekete kormot fújnak a levegőbe, percekre eltakarva a Napot. -
-
Dryman
őstag
válasz
envagyok #34610 üzenetére
Biztos hogy ilyen méretűeket keresel??? mert ez nem EDO hanem régebbi SIMM, ezek 256, 512KB-osak voltak és nagyon ritkán lehetett belőle 1MB-osat találni...aztán a plafon a későbbi időkben a 4MB-os volt, de azt meg nem szerették a 386-os 486/1 alaplapok mert a 16bites címzés okán a ram túlcsordult...Mielőtt vagyonokat fizetnél ki rá, inkább nézd meg mennyit tud a lap maximálsan kezelni, de nem lepődnék meg ha 2MB lenne a plafon!
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
envagyok #34576 üzenetére
Android 9-től "adatvédelmileg" kitalálta a Google, hogy Európában kiveszi a hangrögzítés támogatását az OS-ből. Note készüléken egyelőre így lehet megoldani, ha pl. izraeli SIM-mel aktiválja az ember a telefont. Vagy ha rootolja, amit nem szeretnék most.
Időközben a Google meggondolta magát, és hivatalosan is újra elérhetővé fogja tenni a funkciót, egyelőre a Pixelekre, aztán vélhetően másra is. -
Coyot
őstag
válasz
envagyok #34531 üzenetére
Ugye majd 1 éve piacon a MÁP+ ez elvonja a tőkét az ingatlanpiacról elég durva mértékben.
A kereslet meg a kínálat hamar be fog állni mikor minden ingatlant fél éve éve hirdetnek majd - ami kb szerintem most is így van. Ezeket az árakat meg úgy vettem észre a nagyot álmodó ingatlanosok szeretnék csak fenntartani.
Bár 3 éve mikor vettük akkor is kb a fele ingatlan 2-3 havonta újra felbukkant, nem vitték el azokat csak égett az arc hogy nincs eladva
Szerintem el fog az menni mondjuk 14-15 ért, de a 20 az durva.
-
doc
nagyúr
válasz
envagyok #34406 üzenetére
eleg sok szalonban jartam mostanaban, a Hyundainal csak a KIA jobb ar/ertek aranyban (kicsit), de az meg nem tetszik
Fiatbol a Punto nekem nagyon kicsi, a Punto merete talan az i20 lehet a Hyundainal, 3.5-ert azt is elhozhatod.
A Tipot megneztem, de nagyon fapad, a futomuve meg ugy altalaban az egesz is sokkal gyengebb mint a Hyundai, amire egyebkent km korlatozas nelkul adnak 5 ev garit -
kbhuinfo
tag
válasz
envagyok #34366 üzenetére
Richter teremmel szemben, vízió optika.
-
Dryman
őstag
válasz
envagyok #34391 üzenetére
Ha felcsiszolod a cella forrasztandó felületeit, akkor sem biztos hogy "megfut" rajta a forrasztóón...még folyasztószerrel sem biztos sajnos...
nemhiába vannak azok ponthegesztéssel összerakva....
ha van az akkupackban elektronika, akkor először azt kellene kimérni, nehogy meglepetés érjen...ha okoselektronikáról van szó, pl HP elitebook sorozat azok beépített "önmegsemmisítővel" rendelkeznek... van benne valami visszaszámlálós cucc, és akkor is elromlik az akksi ha a celláknak amúgy nincs konkrétabb elhasználódása...ilyen ez...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Energiaital topic
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Óra topik
- Konzol Screenshot
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest