Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• mrszitya

senior tag

válasz inf3rno #7697 üzenetére

“Én mondjuk annak idején sporttal fogytam le, nem kajálással, de persze kinek a pap, kinek a papné.“

Köszönöm a kioktató hangnemet, de... :U én is sporttal és táplálkozási szokásaim megváltoztatásával adtam le a kilóimat, ahogy azt kell. De attól még nem muszáj mindig és mindentől radikális módon elszakadni - mint tengernyi nagyokos testépítő, aztán csak zabpelyhet és csirkemell+rizst zabálni. Egy darab süteményt, de még gyümölcsöt se enni soha...

• mrszitya

senior tag

válasz inf3rno #7695 üzenetére

Nem kell túlzásba vinni a cukrozott/szénsavas üdítők fogyasztását sem, ebben nincs vita. A fogak mellett a gyomornak sem tetszik a kóla, vagy bármely savas ital. Hosszú távon, kellő mennyiségben fogyasztva ezeket pedig kisebb-nagyobb sörhas lesz még a jutalom.

Jó minőségű gyümölcslevekkel nincs gond, de persze egy fogyókúrának nyilván nem kedvez adott esetben. No meg, ha teszem azt a gyerek egész nap ilyet fogyaszt - ellenben a napja kimerül a billentyűzet vagy érintőképernyő püfölésében, nem lesz tőle egészségesebb.

Ha pisztolyt tartanának a fejemhez és választanom kéne, hogy egy liter édesítővel teli üdítőt vagy egy kellően jó gyümölcslevet igyak meg mindennap, nekem egyértelmű lenne a választás. Már csak azért is, mert én például utálom az édesítőszerek ízét - a kávé kívételével - az italokban. :D

Én a fogyókúrám alatt is ittam alkalmanként egy-egy sima dobozos kólát vagy valamilyen gyümölcslevet. Mellette viszont csak csapvizet toltam be, meg kávét (édesítővel).

• mrszitya

senior tag

válasz 123xyz #7687 üzenetére

Ha tényleg szándékodban áll a fogyás, akkor mindenképpen szükséges egy kis radikalizmus... De legelőször is, tűzzük ki a célt komolyan, mert a “jó volna egy kicsit...“ jellegű elhatározás kevés. Mint például a cigisek nagyrésze is, sokszor elgondolkodik a leszokáson - talán még valamit tesznek is érte, de ez kevés.

Én például nagyjából 96 kg-ról mentem le 78-ra, nagyjából 5-6 hónap alatt. Az eltökéltség mellett a heti két-három edzés, meg a kalóriaszámlálás volt a kulcs. Napi vízfogyasztásom is dupláztam vagy tripláztam. Ha éhes voltam, vagy szimplán kitartottam és ittam két pohár vizet, vagy egyszerűen ettem, aztán a következő vagy másnapi étkezéssel esetleg korrigáltam a kalóriaszámlálás révén a dolgot.
    De ha elég taktikus az ember, akkor ritkán fog éhezni (pl. minimum 4 kisebb étkezés, a sztandard 3 helyett).

• mrszitya

senior tag

válasz batai15 #7424 üzenetére

Szerintem hetente egyszer nem kell problémát csinálni egy doboz vagy egy kis üveg kólából. Én például utálom a light és zero kólát is. Ha jó ízük lenne, akkor azokat preferálnám, mert mondjuk a kávéhoz teljesen jó az édesítőszer is számomra.
    (Agyon) cukrozott dolgokkal legyen óvatos az ember, de nem kell kizárni az életünkből. Ugyanúgy, mint finomított lisztekből készült pékárut vagy a zsírban tocsogó húsokat sem szükséges örökre elfeledni, csak tessék betartani a saját magunknak szabott határokat...

Egyébként én is hasonló cipőben járok, eddig 12-13kg ment le rólam, most 83kg-nál tartok. Most már magam is mondhatom, hogy nyomokban hasizmot tartalmaz. :D

Új hozzászólás Aktív témák