Új hozzászólás Aktív témák

• boost

veterán

Kb két éve nézegettem a Runkeeper blogot, mert a tesóm küldött egy meghívot a Runkeeper szolgáltatásba, ahol már évek óta gyüjtögette a kilométereket, hogy csatlakozzak én is. Tudtam kb, hogymi ez, a de sose érdekelt a futás, 20 kiló túlsúylom volt, de azért érdeklődve lapozgattam a weboldalukat. Akkor találtam ezt a cikket egy srácról, aki 195 kilót fogyott kalóriaszámolással.

Itt a srác(NEM ÉN):

és itt a cikk: https://blog.runkeeper.com/2731/my-second-birthday/

Olvastam, hogy használt vmi myfitnesspal-t, amivel mérte, hogy mennyit eszik, hát töltsük le azt is, és kezdjük el használni. Elöször nem állítottam be semmi célt, gondoltam csak rögzítem, hogy eszem. 3000-3400 között volt átlagban. Aha, ezért hízom. Ahogy elkezdtem rögzíteni máris kevesebbet ettem napokon belül, mert ott volt a kontroll, hogy ezt be is kell írni, és ezzel is növeszik a számláló. Kb egy hét alatt lementem különösebb odafigyelés nélkül 1800-1700-ra, ami már nálam beindította a fogyást. Beállítottam a -1kg/ hét célt, kidobta, hogy olyan 1300kcalt kell ennem, és onnantól kezdve fél évig rögzítettem. Ennyi. Ilyen egyszerű. Kevesebbet enni, mint amennyit napközben a szervezet elhasznál. Még arra odafigyeltem, hogy a reggeli sétákat, majd később bicajozást, és kocogást minden egyes alkalommal Runkeeperbe rögzítettem, és ez motívált, hogy tovább is menjek futni. ( Az is motívált, hogy ha csináltam valamit, a Runkeeper dobott egy értesítést a tesómnak. ) A lemozgott (séta, bicaj, kocokgás) kalóriákat viszont nem ettem vissza. úgy döntöttem, hogy azzal kompenzálom, ha esetleg valamit nem jól viszek be. Kb igazam volt, mert így jött ki a heti -1kg fogyás. Ma reggel voltam 5,5km-t korizni, az is ment a Runkeeperbe. Azóta már két cimborámat is rászedtem a Runkeeperre, ők is gyüjtik a kilométereket bicajjal, kocogással. én is motíválom őket, hogy mozogjanak, ők is engem, hogy mozognak.

35 éves múltam, dönthettem volna úgy is, hogy beállok az "Én jó gazdája vagyok a hasamnak" sorba. Örülök, hogy nem tettem.

Új hozzászólás Aktív témák