Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28595 üzenetére
nem 14000 az az 1400? mert az igen gagyi, akkor csak jócskán butítottak a régihez képest...
V200-ast igy ebben a formában soha vennék, ha 6-10 mega a max írása 4k-n.
(nemtom mit csesztek el, de azt nagyon, tehetség kell egy ilyenhez a V+ után) -
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Megvettem a kiszemelt SAMSUNG 830 128Gb SSD-t, nem igazán tudom, hogy milyen értékeket kéne kapnom, ezért gondoltam kikérem a véleményeteket, íme:
-
válasz
Balage76 #28593 üzenetére
A V200-al nem az a gond, hogy lassan ír(mert a gyártó 1400IOPS-ot ad meg, az meg 5,6MB/s, amit még túl is teljesít), hanem az, hogy ingadozik a sebesség és furcsa dolgokat lehet tapasztalni az OS alatt, olyat, amiről itt, a 4. pontban írtam. (És azóta már több V200-as tulaj is jelezte ezeket a tüneteket itt a topikban)
Új firmware-t kapott, az új JMicron vezérlő miatt, szóval benne van a pakliban a hiba lehetősége.
-
Chaser
legenda
válasz
Balage76 #28593 üzenetére
Érteném én, ha a v100-zal is hasonló lett volna a helyzet, de nem volt vele semmi gondom, a 96-ossal se. A 64-esben jmf618 volt, 96-ost nem tudom. 96-ost vennék megint, de már nem találtam sehol. A boltos srác a corsair-t dícsérte nagyon ha jól rémlik, talán sandforce vezérlős de lehet hülyeséget mondok.
-
Balage76
senior tag
válasz
Chaser #28586 üzenetére
Nem rontottak el semmit rajta, csak pont olyan teljesítményű, mint az alkatrészek amikből összerakták, meg a firmware amit írtak hozzá.
Sajnos néhány gyártó úgy gondolja, hogy gyengébb minőségű és teljesítményű ám olcsóbb termékkel több bevételre tud szert tenni, mintha a minőségbe és a hosszútávú vevői elégedettségbe fektetne. Tökéletes példa erre ez a V200 és az OCZ Petrol-ja is. Ez viszont inkább image romboló hatású mint jó marketing, ez már most látszik. Árharcoskodni lehet, de ezek rövidtávú győzelmek, hosszútávon tuti vereség.
-
atesss
addikt
#28552-re valaki ?
-
kerekfej
őstag
-
Chaser
legenda
Utána olvasgattam ennek a v200-as 64 gigás elvileg sata3 kingstonnak. Mit tudtak rajta elbacni?
64-es v100-asom volt, azzal semmi gond nem volt. 96-os v100p-m is volt, az még gyorsabb is volt. Jelenleg ahol venném drágább is a v100, mint a v200 64GB. OCZ-t nem azt látom, samsung, intel és corsair ha jól raktam össze a képet?
-
samu74
addikt
Olyan óriási baklövést nem csináltatok azzal hogy nem állítgattátok be.Némelyik beállítás(prefetech,indexelés) a mai napig megossza a jónépet hogy kell-e vagy nem.A töredezetségmentesítést viszont érdemes kikapcsolni,az szükségtelen.De ha az égegyadta világon semmit nem "optimalizáltok",akkor is évekig kell hibátlanul működnie.
A bootolást azt passzolom,lehet hogy sérült a fájlrendszer és amiatt van gond.Menteni kellene,majd a corsair programjával leformázni,windowst újrarakni.AHCI-ra meg az alignálásra odafigyelni tlepítéskor.Ha utána is szarakszik,mehet vissza gariba. -
Attix82
addikt
Üdv!
Megbízható ez?
Corsair 120GB 2,5" SATA3 Force Series 3
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Egy OCZ Revodriveom van és elég szép hibát fogtam ki. Ilyennel még életemben nem találkoztam
A windows betöltése után vagy 2 percig nem tudok semmit csinálni, hiába mozgatom a kurzort kattintgatok össze vissza semmi. Utána gondol egyet vagy ctrl+alt+del-el lenyitom a feladatkezelőt és akkor talán megjavul. Pedig teljesen feláll a rendszer 0-1% cpu használattal. Ráadásul nem csak betöltésnél jön elő. Van amikor csak úgy előjön és begajdul. A windows már 2x volt újratelepítve. Valami az egérrel lehet, de előtte nem volt ilyen csak az SSD-vel csinálja. Ha winchesterről bootolbe akkor tökéletes. 5let?
-
Balage76
senior tag
válasz
Gabóka #28560 üzenetére
Ha elférsz 64 GB-on akkor egyértelműen sokkal jobb az SSD. Ha ez kevés akkor WD.
A 470-es kezd elfogyni már mindenhonnan, a 830-as pedig picit drágább, úgyhogy javaslom gyorsan dönts.
Részemről tuti az SSD-re szavaznék, így kb 9-10 hónap használat után. Ahol lehet cserélgetem a rendszervinyót SSD-re. -
kribe
őstag
Üdv mindenkinek.
Megérkezett ma a Samsung 830 64Gb, és imádomPedig nem is az én gépemben van..
Itt van pár eredmény, mégpedig sata2-es módban (a gép amibe tettem a barátnőmé, elég régi és nem ismeri a sata3-at még). Win tiszta boot ideje 17 másodperc -előtte 18 másodperc post-, ezzel agyonveri az én Caviar Black-ről bootoló gépem. Annyira tetszik hogy amint pénz lesz egy 128 gigás példányt fogok szerezni a saját gépembe is.
-
Manus01
aktív tag
Kingston V200. Olvasás előbb jobb volt.
-
válasz
Zee001 #28565 üzenetére
[link]
Ha mindezek betartása mellett, megint nem engedné véletlenül telepíteni az SSD-re, akkor pontosan írd le, mit ír ki a telepítő. (Ha véletlenül pl Linux volt korábban az SSD-n, akkor neki se állj a telepítésnek, előtte egy particionáló progival minden partíciót le kell törölni az SSD-ről, mert ezzel a W7 telepítő nem bír el) -
Zee001
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találom a megoldást a problémámra ezért gondoltam itt hátha vki tud vmi okosatVettem egy adata s511 120g sdd-t beletoltam egy asrock a790gmh128 alaplapba , elvileg támogatja az ahci-t. Amikor win7-et próbáltam telepíteni a bios látta az ssd-t, a win telepítő is, de azt írta hibaüzenetnek (fájlok másolása előtt) , hogy húzzak a biosba és állítsam be mert nem tud rá telepíteni. végül normál IDE módban rátelepítettem mert csak így látta és tudta kezelni(gondoltam majd a telepítés után átállítom) végülis a Trim miatt kellene ugye ez mert csak az ahci tudja továbbítani, ha jól tudom. win7 fel rendszer okés registryben is beállítottam mindent illetve minden apróbb beállítás is megvolt de hiába restart -bios-ahci átállít (sőt smart bios
egy kattintással ahci mód) semmi, nem tud az eszközről bootolni??? 6sata csatlakozó van 3ba átdugdostam a csatikat kínomban, már nem igazán volt/van ötletem, de semmi
Ha vki tud vmi okasságot kérem ossza meg velem vagy azt a helyet ahol utána tudok olvasni... nem találkoztam a neten hasonló hibával még eddig!
Előre is köszi Sziasztok! -
jeffo
tag
Egy ismerősöm vett nemrégiben ilyet - 120GB Corsair Force 3 2,5" SSD - ami SATA3-as, a gépét is újította egész jó SATA3-as alaplappal.
A szám.tech. boltban ahol vette, az eladó és egyben szakember azt mondta, hogy nem kell semmit külön beállítani hozzá, mivel ez egy újabb modell, ami gyorsabban írható, és így már nem kell külön vacakolni, mint a kisebb tárhellyel rendelkezőknél, tegye be a gépbe, mintha valami normál winchester lenne. Nem volt sok idő a rendszer feltelepítésére, amire engem kért meg, Win7 64biteset tettem fel, és csak pár ilyen tárolási helyet állítottam át, pl. böngésző cache, temp dir, page fájl helye, hogy ne az ssd-re tegye, valamint az email program adatkönyvtára is az eredeti helyén maradt, a sima hdd-n.
Ugyan korábban olvastam róla, hogy az élettartam növelése érdekében lehet trim meg mindenféle beállítást csinálni, de a boltos infó miatt végül nem is néztem utána, gondoltam csak ért hozzá a szakember.Azonban most úgy kb. 2-3 hónap használat után valami történhetett vele, mert nem akar elindulni róla a rendszer, és ha nincs lehúzva az ssd kábele, akkor a sima hdd-ről sem áll fel a rendszer. Van hogy elég sokat dolgozik az ismerősöm, és hosszabb ideig bekapcsolva marad a gép, mert távolról be szokott lépni Teamviewerrel. Szünetmentes is van hozzá, tehát vsz. nem áramkimaradás, szabálytalan gépleállítás csinálhatott vele valamit. Nem volt tele, mert csak szinte a rendszer került rá, a dokumentumokat a régi hdd-n hagytuk. Viszont egy régi számlázóprogram miatt fel lett rá téve a a Virtual PC, a Windows XP Mode kiegészítés, mert az sehogy se akart Win7 alól működni. Nem tudom, hogy ez mennyire tesz jót egy SSD-nek, ill. mennyi írási műveletet csinál a rendszer, ha elindul-leáll a virtuális gép.
Szerintetek kellett volna beállítani ehhez is, amit a régebbi SSD-khez ajánlott, ill. ezek a beállítások mindenféle SSD-re egyaránt vonatkoznak?
Mit lehet tenni, hogy újra működjön, valami programmal helyreállíttatni lehet? Vagy mentsük le valahogy és menjen vissza garanciába? -
Anfänger
őstag
Miért nem tudok képet feltölteni már egy jó ideje?
Másnak megy,csak nekem nem??? -
^Clown
addikt
Samsung 830 64Gb teszt - IBM Lenovo T61 (SATA2)
November 24-én utaltam el a lóvét a Chipnek, ma hozta ki a postás az SSD-t, úgyhogy türelem!
-
atesss
addikt
Üdv !
Ugyan a konkrét kérdésem pendriveokról szól, de a sebesség tesztelés ugyanaz lehet SSD-nél is, és ti talán ismeritek a tesztprogramot, ezért itt tettem fel.Egy Pretec i-Disk Rex 100 pendrive-ot néztem ki, amiről sajnos csak egy orosz tesztet találtam:
http://www.ixbt.com/storage/flashdrives-p47.shtml
Google Translate-ban:
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.ixbt.com%2Fstorage%2Fflashdrives-p47.shtmlItt a tesztek jó részében az Intel NASPT-t használják.
Konkrétan a "ContentCreation" tesztje érdekelne (A "Working with applications" szekció alatt van), hogy ez mit is tesztelhet pontosan.
Mivel ebben jelentős lemaradása van ennek (a listában az 5.) pendrivenak, leginkább az első 3-hoz képest. Mit jelenthet ez a gyakorlatban ? -
Mankó
veterán
Nekem egy 32-es SLC-m van és vígan elfér a rendszer, az Office és az általános programok, winamp, vírusirtó, lejátszó programok miegymás 9-10Gb-n. Így minden más frissítésre, programokra, játékokra marad 20gb-m. (Win 7 64 bit, nincs pagefile, hinernálás, rendszermentés, szóval rendesen be van konfigolva a rendszer.)
Meg kell itt jegyeznem, hogy ha 32-es MLC-ben gondolkodsz, akkor ha szabadon hagyod a 20%-ot az élettartamra való tekintettel, akkor az kevés lesz. (Formázva 30 - 6 Gb)
Feltelepítve a win 7-et az simán elterpeszkedik 20-21 Gb-n, csak ahogy állítgatod be, tiltogatod le a számodra felesleges dolgokat (lsd. esetemben) fog lecsökkenni a mérete.
Egy SLC drive esetén persze több a fennmaradó tárhely. Szóval az én javaslatom, vagy használtan egy 32-es SLC (ez szülőkön keresztül nem oldható meg, ha csak nem nagy pH fanok
), vagy egy 64-es MLC (ez már kivitelezhető nekik is).
-
Mr. Funes
csendes tag
Sziasztok. A kérdésem még mindig
)
A napokban szerenték vásárolni egy ssd-t a gépembe. Operációs rendszert tennék rá, Windows 7 64bit, plusz office-ot, s egy-két alap programot. A konfigurációm a következő: Core 2 Duo E6420+Xigmatek Thor's Hammer, ASUS P5B Deluxe(Sata2.es), 2x2 GB Kingston HYPER X 800 Mhz, ASUS DRW-1814BLT, 2xSAMSUNG HD502HJ 500GB, ASUS 1950 PRO, 19" ASUS MB19TU.
Tudom, h a samsung 830-as Sata3-as, csak ha később lenne egy új konfigurációm, ami támogatná a Sata3-at akkor már nem kellene vennem új SSD-t. Működne a samsung 830- al ez a konfigurációm amennyiben ezt venném?Van 4 kiszemeltem:
Samsung 64GB SATA3 2,5" 830 Desktop kit (MZ-7PC064D/EU)
Samsung 64GB SATA2 2.5" 470 (MZ-5PA064C/EU)Upgrade Kit Series
INTEL 80GB SATA2 2.5" 320 Series Reseller pack (SSDSA2CW080G3K5)
Kingston 96GB SATA2 2.5" V+100 Bundle KitTi melyiket ajánljátok? KB 30ezret szánnék rá.
S miután megvettem a kiszemeltek egyikét, milyen beállításokat kell eszközölnöm, hogy hosszabb élettartalma legyen az SSD-mnek? Trim, töredezettség mentesítés, ilyenekre gondoltam?
Segítségeteket előre is köszönöm
Funes
-
Mr. Funes
csendes tag
válasz
jim_raynor70 #28481 üzenetére
köszi a válaszodat
-
A gyári win7 AHCI nem rossz, de titeket kicsit sem zavar, hogy le tudjátok választani a HDD-t vagy SSD-t mint egy pendriveot? Vicces.
-
Bodor
veterán
Hát nekem még kihagyhatatlanabb ajánlat volt. Nemrég váltottam platformot, és most már SATA3-as az alaplapom. Barátom is rendelt Chip magazin előfizetést az SSD-vel, de neki csak SATA2-es az alaplapja, ezért megéri a csere neki Az én gépemben lévő egyik OCZ Vertex2-őt cserélem az ő Samu 830-as SSD-jével és kap ezért 10K-t. A másik Vertex2-őt 20K-ért eladom/eladtam. Így 18K-ért ( 29 az előfizetés, mínusz 10K ami megmaradt az eladott Vertex2-ből) van egy egy éves Chip előfizetésem, és váltok a SATA2-es Vertex2 RAID0-ról SATA3-as Samu 830 RAID0-ra. Megvolt a fejlesztés és az éves előfizetés 20K alatt együtt.Nekem jó vásár volt, mert egyébként is évek óta előfizetek a Chip-re.
Ezek után kíváncsi leszek, hogy mit tud a két 830-as RAID0-ban, és használat közben érzek-e különbséget, remélem igen.
( Hozzáteszem: Nem azért cserélem le a Sandforce vezérlős OCZ-ket, mert nem vagyok elégedett velük ( többször is kiálltam mellettük, mikor itt a topicban ócsárolták őket), hanem azért mert egyrészt sebességmániás vagyok, másrészt a fejlesztés tekintetében ez kihagyhatatlan ajánlat volt számomra. Ha nem Samu SATA3-as SSD-t adtak volna ajándékba, hanem mondjuk Vertex3-at vagy hasonló Corsair Force GT-t, akkor is beleugrottam volna) -
jim_raynor70
aktív tag
Erre most megoszto es lehet, nagyobb dilemmaba ejto velemenyeket fogsz kapni, de a kerdesedre egyelore nincs konkret valasz. Felhasznalo- es kornyezetspecifikus. Valaki elfer 32 gigan, en peldaul mar a 96-ost is kinottem. Mondjuk nem csak hetkoznapi hasznalatra es rendszernek van befogva. Mindazonaltal azt vallom, hogy egy egeszseges, minden hajjal megkent rendszer a mindennaposan hasznalt programokkal es azok frissiteseivel egyutt egeszsegesen, 2-3 evre tervezve 60-64 GB-on fer el.
-
-
jNk
senior tag
válasz
Dark Archon #28533 üzenetére
Szerintem el lehet férni 32GB-on is (Frissített W7 Pro 64bit+Office SP2 foglal 16GByte-ot), de az igaz hogy hosszútávon már szűkös lehet, ezért a 64GB-os SSD kevesebb fejtörést okoz hogy mit hova rakjon az ember
-
-
Denee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis support kéne nekem. Közeledik a karácsony és arra gondoltam SSD-t kérek a szülőktől.. Nem vagyok otthon az SSD-ben, csak félfüllel hallottam róluk. Nekem csak a rendszerre kéne és az lenne a kérdésem, hogy elég-e egy 32GB-os darab erre a feladatra. (win7, dreverek, antivirus) Félek attól, hogy a frissítések megtelítik a 32 gigást. Tarthatok ettől? Esetleg ha tudtok mondani ebben a méretben, erre a feladatra alkalmas "value" darabokat azt megköszönném. Egyéb alternatívákat, ötleteket is szívesen fogadok!
Előre is köszönöm!
-
BiP
nagyúr
válasz
IreN!CuS #28523 üzenetére
(#28523) IreN!CuS: én is úgy voltam vele (még a 2-es sorozat idejében), hogy a vertex a király. De azóta a versenytársak szépen feljöttek, és én már simán mást választanék.
(#28522) Gabóka: A felhasználást tekintve mindkét cucc ágyúval verébre. A szülők nem tudják, mi számít gyorsnak, mi lassú, meg ők még türelmesebbek
Szóval nekik kb. mindegy. Én SSD párti vagyok, rengeteg előnye van a HDD-vel szemben, még a Raptornhoz képest is, de véleményem szerint ide mindkét cucc sok. Ha mindenképp e kettő közül választasz, én azt mondom, válaszd az ssd-t. Azt még egy szülőknek való nettop/htpc méretű kisgépbe is kényelmesen be tudod rakni. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Gabóka #28522 üzenetére
Pedig nalam pont a filmek es a fenykepek emesztenek fel sok tarhelyet.
De ket Raptor (nem Veloci) utan is azt mondom, megeri a tobbletet az SSD. Viszont ha fontosak az adatok, foleg a csaldi albumok, en legalabb havi rendszeresseggel kikuldenem egy USB- merevlemezre oket...
(#28490) fagy53: egye fene, rabolintok. Bar a V200-ast kisker boltokban, atlagosan 23-24 ezerert latom, s a vele nem egy lapon emlitheto konkurenseket 32-33-ert. Ez a kulonbseg baratok kozott sem 4-5 ezer, de tobben hivatkoztak 30 ezer forint alatt 830-asokra, m4-esekre, ugy meg valoban inkabb az epkezlab SSD jojjon (am attol is tekintsunk el, hogy a V200-ast is lattam 19-es cedulaval, az mar mas teszta, hogy bazarosnal).
-
Manus01
aktív tag
MOST jött ez az idő, hogy nem kell a francnak sem SSD. Bekapcsoltam a gépet erre kiírja, hogy 1TB vinyó miatt kell valami 100MB-s partició. VISZLÁT!
Jön vissza a HD502HJ
-
"+ ha olvas az ssd-ről memóriába pl egy program elindításánál?"
Hát a programok nem úgy működnek, hogy 1 darab, több gigás adatot olvasnak be. Számtalan vezérlőt kell ellenőrizni, aktiválni grafikus motort, inicializálni pl a DX layer-t, meg még kismillió dolog. Ezeken a műveleteken az SSD semmit nem gyorsít, ez alapvetően CPU teljesítményén múlik. Vannak olyan játékok, amelyek pl a pályabetöltéskor méretesebb adatokat olvasnak be(vagy jó régi játékok, amik egyben betöltötték a teljes pályát), ezeknél természetesen gyorsabb lehet a pályabetöltés, de manapság inkább az a jellemző a legtöbb játékra, hogy tölt egy kisebb "darabot", majd számol (adott felbontás/grafikai beállításoknak megfelelően generálja le az objektumokat), aztán megint olvas és megint számol, tehát a lemezsebesség háttérbe szorul, hisz a számolással eltöltött idő határozza meg, hogy milyen gyorsan/hamar lehet újra olvasni a lemezről. Természetesen biztos vannak olyan játékok, amiknél van különbség e szempontból SSD esetén, de mindre biztosan nem igaz.Apró/kis méretű fájloknál a random 4k szegmens sebesség dominál (ebből is a 4KQD32 metódussal mért adatok (ezt adják meg agyártók is)), viszont ez a sebesség, elmarad jócskán a szekvenciálistól (ez van megadva a gyártóknál is, amikor pl 550/500-at adnak meg)
Rendszerszinten nem tudnál megkülönböztetni egy SATA2-es avagy SATA3-as SSD-vel szerelt konfigot, mert nem a seq sebesség mérvadó, hiába tud az egyik 550-et, a másik meg 270-et... -
IreN!CuS
őstag
Köszi a linkelt tesztet,átfutottam már azt is.Tény ami tény,hogy ezek is jó SSD-k.
SAMSUNG 2.5" SSD SATA III 64GB Solid State Disk, 830 Desktop Series: 29.990,- (Giannia ár)
És még olcsóbb is mint a Vertex 3.Igazából bennem valamiért a Vertex 3 maradt meg mint "jó" SSD,ettől függetlenül a teszt meg az ár eléggé meggyőző kombináció.
Szóval esélyes hogy ezt a Samsungot választom,köszi a tippet
-
Gabóka
tag
Nem terveztem vinyót háttértárnak, szülőknek lesz a gép elsősorban netezésre, skypera, fénykép nézegetésre, filmezésre, szóval olyan hűde sok hely nem feltétlenül kell. (Van egy 80 gb-os maxtor ide-s vinyóm, de gondoltam a kattogás miatt inkább nem rakom be...) És a 7000 különbséget megéri az SSD a felhasználást ismerve?
-
ma.ci23
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Vásároltam egy Samsung 830\64GB-os SSD-t!
És szeretném beüzemelni a Gigabyte(GA-MA790X-UD3P) alaplapomba!A kérdésem az lenne,hogy kell valami különlegességet csinálni rajta az AHCI-ra való állításon kívül? -
MiB
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28516 üzenetére
csak ezt sehol nem írta...
-
Gabóka
tag
Sziasztok!
Hétköznapi felhasználásra szerintetek melyik lenne alkalmasabb?
- WD VelociRaptor 150GB 10.000RPM
- Samsung 470 64 GBVeloci kb 20.000, SSD 27.000... Megéri az SSD azt a plusz 7000-et? Win 7 alatt lenne használva mindkettő. A sebességbeli eltérés kb mennyire lenne észlelhető?
-
MiB
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28510 üzenetére
"Az ilyen sebességre képes SSD-k csak szekvenciálisan tudják ezt a sebességet, és csak akkor tapasztalhatod, ha SSD-ről SSD-re történik a fájlművelet (méretes fájlokkal), rendszer számára, átlagos géphasználat mellet nincs szerepe/nem jön elő ez a sebesség"
+ ha olvas az ssd-ről memóriába pl egy program elindításánál?
-
-
BiP
nagyúr
válasz
IreN!CuS #28513 üzenetére
Mármint Samsung vagy Crucial? Egyikkel sem lőnél mellé, az biztos. (vertex3-at inkább hanyagolnám)
De most jött ki a ph! teszt, olvasgasd. -
Zlin50
senior tag
A PCI-E 1x 2,5Gbit/s szélességű. Ez 298MB/s maximum tehát soha nem lehet 500MB/s.
Nálam 200MB/s jött ki belőlük 128-as M4-en. Az alaplapi SATA2 275MB/s-ot ad CDM-ban akár random akár 0Fill.Ha valaki nyugodt SSD használatra vágyik akkor M4. Az érdemi random mérések szerint (lásd korábbi tesztek) kevéssel marad el a 830-astól. A kompresszibilis mérések nem igazán mérvadóak. A nagy fájlok átvitele az inkompresszibilis (random) értékeken múlik.
PCI-E 1x Sata 3 kártyát meg nem érdemes SSD miatt venni mert az alaplapi SATA2-őn is gyorsabb lesz. (Viszont ki tudja miért a SATA3-as HDD jobban szerepel rajta.pl WD20EARX)
-
BiP
nagyúr
válasz
suti237 #28458 üzenetére
(#28458) suti237: Nekem Kingston van (96gb), meg is vagyok vele elégedve, ill. mindennapi használat során szinte nincs különbség az SSD-k között, mégis rádobnék még
+2ezret, és a samsungot venném a helyedben. (sőt, iponban csak 48e)(#28482) IreN!CuS: Jó drágán mérik ezt a Vertex3-at.
Ennyi pénzért egy Samsung 830-cal vagy egy Crucial M4-gyel jobban járnál szerintem. (és még maradna is)(#28486) Bodor: grat. Én is 23-án tudtam meg, kb. kihagyhatatlan ajánlat, csak mivel már van SSD-m, mégsem csaptam le rá. Meg ugye jönne mellé a Chip magazin, ami szintén nem rossz, de most már mindegy.
-
1. Nem "pcie/sata3 átalakító", hanem egy PCIE csatlakozófelületű SATA3 (bővítő)kártya
2. Legtöbb ilyen kártyán Marvell vezérlő van (Olcsó kategóriában pl AsRock kártyákon), ami gondot jelenthet egyes SSD-knek (pl OCZ, Corsair), ezenfelül gyakran az alaplapi chipsetre is is allergiásak
3. Az 500MB/s is egy elméleti max sebesség, gyakorlatban nem szokták hozni
4. Az ilyen sebességre képes SSD-k csak szekvenciálisan tudják ezt a sebességet, és csak akkor tapasztalhatod, ha SSD-ről SSD-re történik a fájlművelet (méretes fájlokkal), rendszer számára, átlagos géphasználat mellet nincs szerepe/nem jön elő ez a sebességMindezeket egybevetve Én nem tennék ilyen kártyákat a gépekbe, inkább SATA2-ön használnám. (Ilyen jellegű/Jó minőségű kártyák 10K felett vannak, néha nem is kicsivel)
-
MiB
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28500 üzenetére
De attól még kell a pcie/sata3 átalakító ha még x1es is. Legalább 500 mb/s-el tud menni az ssd ami kicsivel alacsonyabb csak mint a mostani sebességek amin kb 520-550 mb/s. Szal a lényeg hogyha ssd-t akarsz a gépedbe nem érdemes sata2-re kötni egy sata3-as eszközt és ezé érdemes venni min egy Asrock x1-es pcie/sata3 kártyát.
-
-
Bodor
veterán
válasz
Dark Archon #28487 üzenetére
Más már belinkelte helyettem a megfelelő időben, nem szerettem volna teleszemetelni evvel a fórumot! Itt volt róla hír No meg utána is beszéltünk róla.
-
válasz
SVLaller #28501 üzenetére
Ez szerintem nem fogja vigasztalni a kollegát, ha neki mégis lesz BSOD
Főleg, ha totál random, nehezen bizonyítható az SSD-re és emiatt harcolnia kell a gariztatásért. Mert lehet az alaplapi vezérlő miatt is, ki tudja.
Mindenesetre a "kingston v200 bsod" csak olyan találatot eredményez, ami alatt a fórumban az OCZ SSD-iről van szó és abban szerepel a BSOD. Ezek után mindenki a józan paraszti esze alapján dönti el, mit vesz, én csak felhívtam rá a figyelmet. Mert mondjuk fordított esetben én is örülnék neki, ha nem zsákbamacskát vennék 30-40 rugóért.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Dark Archon #28484 üzenetére
nekem még soha nem volt bsod, és ez saját tapasztalat nem mindenféle fórumon olvastam (vagyis egyszer volt, mert a proci fesz emelés nélkül nem bírja a 4,5GHZ-et csak a 4,4-et
)
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest