Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ha sérülés éri az adatokat akkor szétesik, nem kicsit, nem nagyon hanem szétesik.
Áramszünet nem biztos, hogy irreverzibilis hibát okoz, újra delejhez jutva minden mehet normálisan tovább. Fontos, nehezen pótolható adatokat különben sem csak a RAID0-án kell tárolni. Nagy jelentősége szerintem már nincs a RAID0-nak, gigafájlok másolásánál jöhet jól, de a mai szingli SATA3-as SSD-vel összehasonlítva ebben sincs érdemi különbség. -
Dzsosy
senior tag
Üdvözlet!
Szerintetek ezen 3 db SATA3-as 64 GB-s SSD közül melyik érné meg jobban?
Samsung: [link]
Kingston SSDNow V200: [link]
Corsair Force 3: [link]Árban a kingston a legjobb, de kérdés, hogy megéri-e a 6-7000 Ft-os többlet pénz a samsung vagy a corsair esetében.. (Természetesen rendszer meghajtónak kellene..
)
-
zetecR
addikt
válasz
SG3rg0 #27969 üzenetére
4K-ban picit lassabb, mint a high-end SandForce-os megoldások, de szerintem gyakolatban nem nagyon lehet észrevenni a különbséget.
A seq írás viszont többnek tűnik.Bár most egy 800MB-os rar-olt xivd filet tömörítettem ki saját magára, és 250MB/s körül írt, a CrystalDiskMark szerint meg 100 körül tud random datával...
Szóval valóban nagyon függ a "forrás" anyagtól, de szerintem nem sok user ír nagy, tömörített adatmennyiséget rendszeresen és folyamatosan az SSD-re.
-
deicide
veterán
válasz
csaabz #27989 üzenetére
Firmware-t csak akkor frissíts, ha valami nem jól működik, egyébként nem kell bántatni. A lényeg, hogy ha teheted, inteles vezérlőre kösd az SSD-t, mert a marvell vezérlővel lehetnek problémái a sandforce vezérlőnek. Figyelni szinte semmire sem kell, gondolom windows 7 telepítővel fogod formázni, ott a partíció eltolás mértéke jó, annyi még, hogy biosban AHCI módba kell állítani a SATA portokat.
-
csaabz
őstag
Hello!
SSD-t tervezek venni, pontosabban ezt; OCZ Agility 3 60 GB.
Window 7-et hasznàlok. Röviden le tudnà ìrni valaki, mire kell odafigyelnem az első telepìtésnél? (olvastam az első hozzàszòlàst)
Valamint azt is hallottam, hogy érdemes firmware-t frissìteni. Ezt hogyan kell?Előre is köszi!
-
baleee89
aktív tag
sziasztok mit érdemes tudni erről az SSD-ről:
ingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSDtrimet tudja?
-
SG3rg0
őstag
Ezt miért kell megcsinálni az SSD-vel Samsung esetében?
Leparticionál egy darabot.
[link] -
csaabz
őstag
Hello!
Az alaplapomon csak SATA 2 csatlakozó van. Akkor én most csak SATA 2-es SSD -t vehetek hozzá?
-
-
kerekfej
őstag
válasz
#19617792 #27974 üzenetére
V 100 és a V+ 100 között azért van egy kis eltérés.
-
Kérdés! 116Gb-ot írtam rá telepítés óta, a cikk ilyen 20 gigákról szól/nap akkor most mi van?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Kolondrum #27965 üzenetére
Ha a gephaz mindket oldallapja fel van teve, akkor is hallod a hangjat? Egy Vertex 3-at hallottam ilyen ciripelosnek, mikozben azt hittem, hogy a VGA vagy a CPU csinalja, de kiderult, hogy az SSD. Bar mar nincs nalam, de zart hazban, minimalis ventilator fordulatnal mar nem volt hallhato.
-
Érzékeny a fülem. Felvenni nem tudom mert tényleg annyira minimálisan hallani.
Amikor a teszt előtt előkészíti a pl 1000megéás fájlt más a hangja mint teszt alatt, sőt más a hangja adott műveletkor, ír vagy olvas. Csak ilyenkor hallani mert amúgy csinál ezt is azt is össze vissza. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
csongi #27960 üzenetére
Rosszul tudod, a SATA2 300 MB-jat atleptek olvasasban. Eleg csak erre a par eredmenyre ranezni. Tobbek kozott ezert volt fontos integralnia mielobb minden gyartonak a SATA3-at.
Az mSATA pedig miniSATA-t jelent. Ultrabook-okba es nagyon vekony noteszekbe: [link].(#27944) SymbianOS: 15-16 MB/s felett szerintem nem nagyon veszel eszre kulonbseget 4K-nal, meg boot idoben sem, de lehet, csak nekem csalnak az erzekeim. Mindenesetre nem lehet panasz a 38 MB/s-ra sem, mert messzemenoen jo az. A HDD elmehet a gyorsabb eredmenyevel a vilag vegere, ha nem olyan gordulekeny, mint az SSD.
-
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van jelentősége annak hogy STA2 vagy SAT3 csatolású?
KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G
KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
Ezek lennének. És mi az az msata? mire jó és hol lehet hasznosítani. A rendszer vinyót szeretném lecserélni. -
Czimby
addikt
Kingston V200 64Gb
Pár teszt:
Sata2-n, egy P35-ös lapban.
Szerintetek?
-
válasz
jim_raynor70 #27942 üzenetére
4K read-ben a HDD viszont jobb 5 megával! Igaz a rendszer SSD-vel tép mint egy ferrari, nem panaszkodom. Elmúlt a darál, tölt időszak.
-
MiB
tag
Hi
Mivan ha raid 0-ba kötött ssd-nél áramszünet lesz?
-
wariror
tag
Üdv!
Megtudná valaki mondani pontosan mit jelent
az ssd-nél az hogy notebook series?
Azon kivül hogy notiba valo mivel másabb? -
Mester urak elemezzétek ki. SATA2-vel alaplapra kötve. [Corsair Force GT 120Gb F/W: 1.3.3
-
bezgo
csendes tag
Sziasztok,
melyiket?
OCZ Agility 41k
Samu 55k
OCZ Vertex3 58kMiért olcsóbb ennyivel az Agility?
Rendszer meghajtó lenne belőle, nem tudok dönteni.
Segítségeteket előre is köszönöm.Üdv, Gábor
-
Czimby
addikt
válasz
Kolondrum #27928 üzenetére
Logout-on van cikk az ssd optimalizálásáról, ott több hasonló hasznos dolog is le van írva!
-
Az indexelést le kell tiltani, de még soha nem tiltottam, hol kell? Sejtésem: C:-n jobb klikk tulajdonságok, A fájltulajdonságok mellett a tartalomindexlelés bla bla bla. Innen pipát kiveszem?
-
Czimby
addikt
Ismét egy komolyabb kérdés;
Mivel eddig csak merevlemezek voltak a gépemben, a bios nem volt achi-re állítva.
Az ssd-t már úgy telepítettem, hogy átálítottam.Ha befejeztem az ssd telepítését, beállítását, szeretném viszatenni a 2 hdd-t is.
Lehet abból bármilyen probléma, hogy azokat úgy használtam, hogy nem volt ahci a rendszer, most pedig már az? -
Mercutio_
félisten
Ahoj!
Van most olyan bestbuy SSD mint annó a Kingston V+ 100 96GB volt?
Ezen kívül melyik típus még amivel nincs gond, tudja a TRIM-et és a garbage collection-t is? -
Bodor
veterán
válasz
Dexter-2000 #27919 üzenetére
Csak fel kellet volna menni az OCZ oldalára. Én megtettem.
Agility 3 Spec
Solid 3 Spec -
zetecR
addikt
válasz
Dexter-2000 #27919 üzenetére
Az Agility egy árnyalattal gyorsabb, de ugyanaz a vezérlő és ránézésre minden más is...
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Dexter-2000 #27862 üzenetére
erre valaki válaszolna
-
Czimby
addikt
válasz
zetecR #27915 üzenetére
Akkor marad.
Az mitől leht, hogy nem birom futtatni az fsutilt, mert rendszergazdai jogok szükségesek.
A fiókok kezelésénél megnéztem én vagyok a rendszergazda.
Végülis crystal disc infóval megnéztem megy a a trim.Az indexelés pedig alapból ki volt kapcsolva.
kieg: a hibernációt se birom kikapcsolni, mert nincs jogosultságom.
Mitől lehet ez? Pedig friss telepítés, és tuti én vagyok a rendszergizda. -
Czimby
addikt
válasz
Dark Archon #27913 üzenetére
Hát én használtam mindkettőt, azért elég nagy különbség van leginkább a gyorsaságban és a hardverigény pedig hasonló. Persze érthető, hogy nem fogsz 30k kiadni, egy másik op rendszerért. A win8 leginkább csak ráncfelvarrás lesz ahogy olvastam.
-
Czimby
addikt
válasz
tupacamaru #27911 üzenetére
Nem tudom sajnos, nekem p35 chipset van ami tudja az ahci-t de az intel driverek mégsem mőködnek vele csak a win7-es.
Más téma:
Most kezdtem el belakni az ssd-t és megnéztem az alignálást.
Feltünt, hogy a win7 csinált egy 100mb-os pariciót mint hdd esetén, ssd-nél ez nem kellene, hogy legyen vagy tévedek?Egyébként a 100mb-os partíció 1048576 bájt-nál kezdődik 4096-tal osztva 256-ot kapok, szóval elvileg jó az alignálás mert egész szám.
A maradék 60Gb 105906176-nál kezd itt leosztva 25856-ot kapok, elvileg ez is jó.
Profiktól kérdem a 100mb-os partícióval mi legyen?
-
válasz
Czimby #27909 üzenetére
Vicc vagy nem vicc, teljesen jó és semmi kedvem új rendszert venni. Mert ugye az nem úgy megy, hogy csak úgy felteszek Win 7-et. Ráhúztak a Vistára egy másik skint, aztán úgy bekajálta mindenki, hogy tanítani kéne marketingból. Lassan meg itt a Win 8... blődség lenne leváltani a Vistámat.
-
Czimby
addikt
Végülis egy 64-es v200-as kingstont vettem, győzött az ár...
Most telepítettem a win7-et.(15perc)
Az természetes, hogy az ezszköz eltávolítása menüben megjelenik az ssd-is?
Az intel inf drivert nem raktam fel mivel itt azt ajánlották, hogy a win7 drivere legyen fent.
Lehet ez miatt van? -
Czimby
addikt
válasz
Dark Archon #27905 üzenetére
Amugy is érdemes új hardwer estén frissíteni a rendszert.
De akkor már win7-et tegyél fel a vista egy vicc. -
ryger
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #27907 üzenetére
Koszonom az olvasni valot, megnyugottam akkor es nem fogom nagyon babralni a beallitasokat.
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Baratnomnek beujitottam egy Crucial M4 64GB-t ajandekba es az lenne a kerdes, hogy ha nem akarom patyolgatni a cuccot akkor csinaljak-e ettol fuggetlenul barmilyen beallitast a Win7 x64 utan vagy csak hasznalatba kell venni? Lesz firmware frissites meg install elott de azon kivul barmi mas?
Koszi elore is!
-
-
Az SSD üzemidejére miért ír jóval kevesebbet, mint a HDD üzemidejére? Két hét alatt 5 nap üzemidő miközben szinte nonstop megy a gép...
-
tupacamaru
veterán
Még gondolkodóban vagyok, de lehet hogy benevezek egy SSD-re én is.
A kiszemelt áldozat egy Samsung 470 64GB-os lenne (MZ-5PA064C/EU). Ahogy itt olvasgatom a topikot nagyon nem nyúlok mellé asszem. Rendszernek használnám és kb a fele szabadon maradna.
-
Czimby
addikt
válasz
Dark Archon #27899 üzenetére
Ehhez nem jár semmi, a 26e Ft-os mellé van kábel, keret, program.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest