Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
válasz
syler123 #29397 üzenetére
Free EaseUS® Partition Master Home Edition
1. Feltelepíted az SSD-re az OS-t (telepítés idejére/előtt HDD(k) lehúz)
2. Telepíted a linkelt progit, és a segítségével letörlöd a 60G-s partíciót, a nagyot meg átméretezed, hogy "betakarja" a felszabadult 60G-s területet (adatvesztés nélkül tudja ezt az Easeus)
3. Mindezek ellenére csak saját felelősségre használd! -
syler123
veterán
válasz
samu74 #29392 üzenetére
Hát azt szeretném ha az nem lenne külön partíció, úgy hogy egyben legyen a 2tb, ne legyen egy felesleges 60 gigás partíció. Újra particionálni újra tudom de akkor minden adat elvész, engem az érdekelne hogy hozzá tudom-e fűzni a nagy partícióhoz.
És akkor 2 marad, egyik az ssd, a másik a 2tb hdd. -
kukinyo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #29393 üzenetére
Igen arról van szó
Akkor ebbe nyugodtan vehetek OCZ SSD-t? -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Kolondrum #29391 üzenetére
Hali!
Szerintetek milyen ssd-t vegyek? Ebbe a laptopba lenne. 128 vagy 256 körülire gondoltam, mivel lenne rajta 64bit win7 sql minden része, visual stúdió teljes, és még egy 15gb körüli progi, illetve egyéb kisebb alkalmazások...
A honlapon azt írja, hogy SATA csatlakozóval van, de most ez sima SATA, vagy II, vagy III?
Köszi a segítséget.
-
-
kukinyo
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #29389 üzenetére
Köszi
És ennek hol tudok utána nézni?
Mert a lapom leírásába semmi ilyesmit nem találok. -
válasz
kukinyo #29386 üzenetére
De, ez nem Intel/AMD függő dolog, úgy mond bármikor belefuthatsz olyan AMD-s deszkákba, amin csak Marvell van és az tipikusan az mv91xx-es szokott lenni.
Látom befigyelt egy moderátori figyelmeztetés a topikba, megint lemaradtam egy topic War-ról...
kukinyo #29390
Épp az imént írtam, SymbianOS-nek adott válaszban. -
syler123
veterán
Korábban kérdeztem, hogyha átköltözök ssd-re, akkor a mostani rendszerpartíciómat (60gb), leformázva hozzá tudom fűzni a többi adatomhoz? 2tbos a hdd és nem akarom az adataimat elveszíteni ez miatt... A lényeg hogy 2 kötetem legyen, 1 az ssd, és 1 a hdd....
470es Samsung ssd árát emelik felfele, alig lehet 1-2 boltban venni 22k-ért... Remélem sikerül annyiért beszereznem...
-
kukinyo
addikt
AMD lapokra ugye nem szereltek Marvell vezérlőt?
-
válasz
Kolondrum #29384 üzenetére
Manual-okban le van írva (BIOS beállítások résznél keresgélj), de általában igaz, hogy van Intel vezérlő, nagyon ritka, amin nincs, pusztán csak eért írtam, hogy ha véletlenül nem lenne. Az UD5-ös deszkán pl a Marvell csak az eSATA eszközökért felel, az összes SATA portért meg az Intel Z86-as chipset...
-
-
válasz
Kolondrum #29363 üzenetére
A Marvell 91xx vezérlő nem az ideális választás, általánosságban elmondható, hogy SATA3-as sebességű eszközök esetén kerülendő, de ha 2 gyártó/típust kellene mondani, amelyek különösen allergiásak rá, az az OCZ és a Corsair....
Ha a deszkán van Intel vezérlő is (A CPU-dból következik, hogy Inteles deszkát fogsz venni), akkor arra célszerű csatlakoztatni a Corsair-t. (Ha csak Marvell van rajta véletlenül, akkor inkább keress másik deszkát)
Torry #29367
"A 470-es és 830-as Samsung közti sebességkülönbséget, ha van Sata3 csatoló, milyen helyzetekben (hdd-re másolás,win boot ilyesmire gondolok) vennénk észre és persze nagyjából mekkora különbségek jöhetnek ki?"Bootolásban max 1-2 sec, rendszerszinten semmit nem veszel észre belőle, a "hdd-re másolás" meg értelmetlen, mert lehet akármilyen gyors SSD-d, attól még nem fogsz gyorsabban másolni HDD-re/HDD-ről. Ha 2 SSD-d van és SSD-rő SSD-re történik a fájlművelet, ott természetesebben a 830-asok lennének a gyorsabbak, lévén SATA3-asok.
-
MiB
tag
válasz
davidsz #29378 üzenetére
"Itt más problémák lehetnek magával a kártyával is, ezt már sokan írták a fórumban.
A szűz telepítés itt is a biztos."Mit értesz szűz telepítés alatt? Alapból a pcie sata3 kártyával együtt kéne a win7et felrakni?
Akkor is problémák lehetnek ha a win7-es raidet használom és úgy kötöm majd rá a kártyára? -
davidsz
senior tag
Biosban beállítod a RAID-t, majd telepítésnél erre teszed a Wint. A Win telepítése így menni fog. Ha meg fent van a win7, akkor a régi XP-s HDD-ről meg simán átmásolod ami kell, nem kell hozzá IDE módot állítani.
" pcie sata3 átalakító kártyára" nem biztos hogy menni fog gond nélkül a költöztetés. Itt más problémák lehetnek magával a kártyával is, ezt már sokan írták a fórumban.
A szűz telepítés itt is a biztos. -
MiB
tag
válasz
davidsz #29376 üzenetére
A win7 a 2 szűz ssd-re menne fel. Az xp egy sima hdd-n van. A régi rendszert nem akarom átvinni ssd-re, az csak addig kell míg át nem költözök win7-re.
"Később ha költöztetni szeretnéd SATA3 kártyára, akkor előtte mentsél mindenképpen."
A kérdés inkább az hogy szükséges e a win7es raid vezérlőt használni vagy meg lehet e azt csinálni hogy a bios raid vezérlője kezeli a raidet eleinte aztán majd át tudom rakni a pcie sata3 átalakító kártyára gond nélkül.
-
davidsz
senior tag
Hi!
Én most csináltam SSD RAID0-t. Mindenképp célszerű szűz telepítést csinálni! Máskülönben beledöglik a Win, ha át akarod költöztetni máshová. Menet közben való váltogatást nem fogja szeretni.
A RAID0 nagyon sérülékeny. Később ha költöztetni szeretnéd SATA3 kártyára, akkor előtte mentsél mindenképpen. (RAID0-t is menteni kell sűrűn)
-
MiB
tag
Hi
Van 2 ocz vertex 3am és raid0-ban szeretném majd használni őket úgy hogy az ssd-kre win7et akarok rakni egy működő xp mellett. A két ssd-t később egy pcie sata3 kártyára akarom kötni. Úgy tudom hogy ezt csak úgy lehet hogyha az windows kezeli a raid0 funkciót, így később át lehet rakni erre a pcie kártyára. A másik hogy ahci módban akarom a sata vezérlését megoldani, viszont ugye van egy működő xp amiben az ahci nem támogatott. A 2 oprendszer közötti váltásnál meg tudnám azt tenni hogy a biosban állítgatom a sata módjait ide vagy ahci között míg át nem költözök végleg a win7-re.
Szal hogy tudnám ezt az egészet úgy megoldani hogy raid0-ban menjen a win7 ahci-ban és később át lehessen rakni az ssd-ket a pcie sata3 átalakító kártyára? Thx!
-
-
lucky07
aktív tag
Ezek a S.M.A.R.T, értékek mondanak vkinek vmit?
Minden rendben?
Sajnos én nem értek hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget. -
-
syler123
veterán
Ezen gondolkozom én is, hogy olcsóbb ssd is elég lenne nekem valószínűleg, 1-2 másodpercet nem veszem észre, viszont gondolom a hdd-ről való váltást eléggé.
Mondjuk amikor hdd-t váltottam, elég régi Hitachi 320gb-osról 2tb 7k3000-re, akkora eltérés volt a kettő között, hogy az már durva...
Gondolom egy olcsóbb ssd-re való váltás is nagyon sokat számítana... -
Röviden: Az aláírásom! Új lapban ez lenne: Marvell 88SE9128 - Corsair ForceGT 120Gb-vel párosítva. Van valakinek info erről a párosról?
-
samu74
addikt
Abszolute nem akarom kerekfej pártját fogni,de ár/érték arányban most a 470-es samsung messze a legjobb.22-ért a 64-es nagyon jó.
BK87: a Kingston-al tuti nem nyúlsz mellé.
ftc: árgépen láttam,asszem az Aqua-nál.
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Egy GB P35 DS3 rev2.0 laphoz (amiben egy ICH9-es déli híd van) szeretnék egy 60-64GB-os SSD-t venni. Egy Kingston v100-asra gondoltam, csak nem tudom, hogy megfelelően működne-e a lapommal. Esetleg volna még egy OCZ Vertex Plus 60GB, OCZ Octane 60GB ebben az árban, azok milyenek? Van valakinek tapasztalata ilyen, vagy ehhez hasonló lappal? Előre is köszi a segítséget. -
Zlin50
senior tag
válasz
kerekfej #29347 üzenetére
Szerintem az M4-ből, de talán mindegyikből elég lehet a 128-as is. Egyébként elsődlegesen is azt ajánlanám és nyugodt felhasználói élete lesz az embernek. Egyelőre másodlagosan 830-at a megbízhatóságot nézve de a tesztek alapján lehetne első is. Van már néhány fórumtag aki használja egy ideje és nem panaszkodik rá. Én az M4-re nem panaszkodom miután már egy ideje én is használom ezt. Semmilyen probléma az égvilágon nincs vele. Elmarad egy kicsit írásban a 830-astól, és ennyi.
-
emer
csendes tag
29345hsz-ban röviden leírtak.
Lépésről lépésre meg itt találod. OCZ [Firmware-Frissítés] -
rob90
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy honnan tudnám letölteni a legújabb OCZ Agility 3 firmware-t?
Ez a videó bemutatja,hogy is megy a frissítés,de nem tudom,hogy ez így jó e lesz.mert még nem csináltam ilyetMire figyeljek oda? A rendszer lehet az SSD-n frissítés közben,vagy csak ez után telepítsem?
-
Bodor
veterán
Kár, hogy nem lehet szűrni , láthatatlanná tenni egyes személyek hozzászólásait, az ismert közösségi oldalhoz hasonlóan...
-
kerekfej
őstag
Jelenleg feltétel nélkül ajánlott SSD-k 256GB:
Kingston SSDNow V+ 100 256GB 108714Ft (424,66Ft/GB) Sata2
Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/sKingston SSDNow V 100 256GB 105493Ft (412,08Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 230 MB/sSamsung 470 256GB 90677Ft (354,20Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sSamsung 830 256GB 99200Ft (387,50Ft/GB) Sata3
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 400 MB/sCrucial M4 SSD 256GB 95457Ft (372,87Ft/GB) Sata3
Olvasási 500 MB/s - írási sebesség 260 MB/s -
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej #29337 üzenetére
Jelenleg feltétel nélkül ajánlott SSD-k 128GB-ig:
Kingston SSDNow V+ 100 96GB 36190Ft (376,97Ft/GB) Sata2
Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/sKingston SSDNow V+ 100 128GB 59625Ft (465,82Ft/GB) Sata2
Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/sKingston SSDNow V 100 128GB 39159Ft (305,92Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 230 MB/sSamsung 470 128GB 49680Ft (388,12Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sSamsung 830 128GB 55182Ft (431,10Ft/GB) Sata3
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/sSamsung 470 64GB 22480Ft (351,25Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 170 MB/sSamsung 830 64GB 30000Ft (468,75Ft/GB) Sata3
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 160 MB/sCrucial M4 SSD 64 GB 27686Ft (432,59Ft/GB) Sata3
Olvasási 500 MB/s - írási sebesség 95 MB/sCrucial M4 SSD 128GB 54400Ft (425,00Ft/GB) Sata3
Olvasási 500 MB/s - írási sebesség 175 MB/sTesztek:
SSD-párbaj: Crucial M4 vs. Samsung 830
Adattárolók Samsung módra
Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Kingston SSDNow V+100 96 GB - tényleg megéri?
Kingston SSDNow V100 64GB teszt
A Nagy SSD-teszt... -
kerekfej
őstag
válasz
kerekfej #29337 üzenetére
Kingston SSDNow V+ 100 96GB Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/s
Kingston SSDNow V+ 100 128GB Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/s
Kingston SSDNow V 100 128GB Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 230 MB/s
Samsung 470 128GB Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/s
Samsung 830 128GB Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/s
Samsung 470 64GB Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 170 MB/s
Samsung 830 64GB Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 160 MB/s -
kerekfej
őstag
Legolcsóbb helyek árgépen:
Kingston SSDNow V+ 100 96GB 36190Ft (376,97Ft/GB)
Kingston SSDNow V+ 100 128GB 59625Ft (465,82Ft/GB)
Kingston SSDNow V 100 128GB 39159Ft (305,92Ft/GB)
Samsung 470 128GB 49680Ft (388,12Ft/GB)
Samsung 830 128GB 55182Ft (431,10Ft/GB)
Samsung 470 64GB 22480Ft (351,25Ft/GB)
Samsung 830 64GB 30000Ft (468,75Ft/GB) -
szeva000
addikt
-
Torry
addikt
Szóval én kérdeznék, mielőtt szétkapjátok egymást.
Laptopba szeretnék ssd-t 64-eset, sata3 csatolóm van.
Megéri-e a +10e-t a samsung 830 a v100+-al szemben, vagy használat közben nem találok nagy különbséget?
Előre is kösz! -
szeva000
addikt
válasz
kerekfej #29326 üzenetére
Sajna lehetnek inkompatibilitások.Az bizta és tény,amit 2napja már rágtam és utánamentem,hogy intel vezérlőkkel nem igazán láttam hibát és igen komoly sebességre képes volt mindkét corsair.Az tény,hogy egy gyártónak nem ártana jobban figyelnie ekkora bakikra....sajna nem ez volt az első a történelemben és nem is az utolsó...
Igaz nálam már évekkel ezelőtt kiesett az nvidia,marvell vezérlő...ennek is oka volt...Ha tényleg gond lenne,akkor bővül a lista...azért véletlenre nem szoktam menni és azt sem merném kijelenteni,hogy csak a samu jó...
-
A személyeskedést, és az egymásra mutogatást fejezzétek be!
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
kerekfej #29328 üzenetére
A linkedben az is van - így hivatkozz arra is (csak tudod miért linkeltél - 29310 - és akkor szted a v100+ tetű lassú).
De az van - használok samsung 830 128-ast a Cad/Cam gépembe melóra és V100+-t a játék és videózósba. Hiába van a nagyba I7 a másikba "csak" x4 athlon - nem gyorsabb 15x de még 2x se érzésre a samu - max ha másolnék egyik mappából a másikba dvd képet kijönne a dupla - ennek meg nincs értelme. Ha meg sok apró fájlt kell másolni - még mindig gyorsabb a kingtson is a merevlemeznél. az a 2-3 másodperc difit meg túléltem eddig is. -
SVLaller
senior tag
válasz
kerekfej #29310 üzenetére
a Crystal disk mark DEFAULT tesztjében meg az ATTO tesztjében meg a sandforce gyorsabb 4k-ban. 2:1. amúgy meg már borzasztóan unalmas ez a sandforce fikázásod, anélkül, hogy használnál ilyen ssd-t. tudom, jogod van véleményt alkotni, nekem is jogom vagy véleményt alkotni rólad, de itt be is fejezem. nincs már miért idejönnöm, erre amit meg te itt nyomatsz nem vagyok kíváncsi.
-
kerekfej
őstag
válasz
zetecR #29322 üzenetére
Nem is az árral van a probléma. Én továbbra is azt mondom, ne sajnáljatok kiadni több pénzt egy jobb modellért cserébe!
Továbbá a Sandforce-oknak a Marvell vezérlőkkel problémái támadhatnak.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
kerekfej #29320 üzenetére
[moderálva] akkor most a saját beírásod alapján miért szarabb az olcsóbb kingston+ a samsungnál? (ocz firmwarehiba nem játszik.)
A saját linkelésed - ...amelyek egy átlagos rendszermeghajtó esetében viszonylag ritkák. - alapján indokold meg.
- átlag ph fórumozóra vetítve.
köszi[ Módosította: Barthezz2 ]
-
zetecR
addikt
válasz
kerekfej #29320 üzenetére
Én nap mint nap használom és vannak olyan állományok amiket 80MB/s környékén ír, van olyan, amit 300-400 körül.
Szóval senki nem tudja megmondani, hogy mit tud jól és mit tud kevésbé tömöríteni.OS-nek használva tökmindegy, hogy 830 vagy GT, videót vágni meg valószínűleg nem 64GB-ost vesz a delikvens.
20-ért meg nem rossz egy régebbi SF, mondjuk a Vertex2...
-
kerekfej
őstag
válasz
bazsi83vp #29318 üzenetére
röhely->röhej (helyesen)
Gyárilag megadott értékek:
Corsair Force GT 60GB 555MB/s olvasás, 495MB/s írás (parasztvakítás)
Samsung 830 64GB 520MB/s olvasás, 160MB/s írásAz igaz, hogy az átlag ember nem érez túl nagy különbséget.
PH az SSD-ről: Számottevő különbségek leginkább csak masszív, folyamatos írási műveletek esetében jöhetnek ki, amelyek egy átlagos rendszermeghajtó esetében viszonylag ritkák. -
kerekfej
őstag
válasz
szeva000 #29317 üzenetére
Az OCZ 60GB-osról is sokan azt hiszik, hogy gyors a gyári adatok marketingje erősen hatott azokra és szemellenzőt viselnek.
A 60 gigás Vertex 3 AS-SSD alatt tud 85MB/s-es szekvenciális írást. - és ezt nem én írtam, hanem a kedves tesztelő. A Corsair Force GT 60GB-osban is ez a vezérlő van, szóval ugyanez lehet rá jellemző. Még, hogy gyors... Mihez képest...
-
bazsi83vp
senior tag
A röhely az, hogy bedobjátok a szintetikus tesztet (a la kerekfej) - de mégis megérzem mindig a merevlemez V100+ váltást de a V100+ -> samsungot már néha tényleg csak méréssel. 1-2 másodperc nem oszt-szoroz.
-
szeva000
addikt
Érdekes...Én is utánaérdeklődtem jópár emberkénél a Corsair Force GT SSD-nek,furcsa módon az új fw-ek óta senkinek semmi gondja nem akadt.Ráadásul az egyik leggyorsabb SSD jó áron(majd 10k-val olcsóbb volt a samunál a 128GB-os GT).Sőőt,inkább a régebbi Force 3-as sorozat volt sz*r,a mostani kiadás új fw-el jónak tűnik.
node pár nap teszt és majd utána mondok véleményt -
Bodor
veterán
válasz
ricshard444 #29314 üzenetére
Norton Ghost 15 vagy Acronis True Image Home 2012 programokat javaslom!
-
A jelenlegi windowst programokkal együtt hogyan tudom átteni majd az új ssd-re? Mert sok macera lenne megint előlről mindent...
-
kerekfej
őstag
válasz
kukinyo #29307 üzenetére
Minden gyártónál vannak gyengébben sikerült dolgok de ez nem takarja azt hogy egyszerűen rossz a termék. De az, nem érdemes szépíteni. Problémák vannak vele, ilyen termékeket sokan a hátuk közepére se kívánnak. A fent említett terméknél jók a felhasználói tapasztatok így azokat nyugodt szívvel lehet ajánlani.
-
kukinyo
addikt
válasz
kerekfej #29303 üzenetére
Azért nem kellene ennyire fanatikusan tiltakozni az OCZ ellen.
Nem tudom neked mi okod van rá de nagyon feltűnően igyekszel mindenkit lebeszélni róla.
Minden gyártónál vannak gyengébben sikerült dolgok de ez nem takarja azt hogy egyszerűen rossz a termék.És amennyire vissza olvasgattam itt a topikban,legalább annyian dicsérik mint szidják.Ezért is inkább várnék még pár véleményt.Ezért is linkelnétek nekem pár olvasmányt, tesztet amiből kaphatnék egy átfogó képet? -
kerekfej
őstag
válasz
kukinyo #29301 üzenetére
De az előbb írtam le, hogy részben javítja a hibákat. Valami a meghibásodási statisztikán aligha javít, meghibásodások tekintetében élen jár ez a gyártó, már lett linkelve ez itt.
Gyakran kék halál, random fagyások léphetnek fel, inkompatibilitás, valamikor eltűnik az SSD csakúgy és ezeket nem sikerült kiküszöbölni tökéletesen az új FW-vel se. Ha neked ez kell akkor hajrá! -
ftc
nagyúr
Gyerekek
Samsungot kívül más vmit még 30K-ig?Kingston V100-at néztem még...nem nagy a választék felénk..
60GB körül elég nekem
-
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple TV eladó
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest