Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- iPhone topik
Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
63 az olvasás és 202 az írás
-
Bal3
csendes tag
Amúgy nem lassú a gép, de a teszt adataim a tieitekhez képest enyhén siralmasak:
Itt a kép. -
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
0009-s FW van fennt, tudtommal az a legfrissebb
-
ricshard444
veterán
Firmware verzióját mivel tudom megnézni?
All 0x00 tesztet is pörgettem és ott 70mb/s a 4k write

-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444
üzenetére
Nagyobb nem vót?

-
ricshard444
veterán

A 4k írás elég gyenge , mindent felnyomattam hozzá, sata II
Nagyongyors
Crucial M4 64gb -
nagash
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy az Adata S599-esem (64Giga) gyors mint szélvész, de a Windows betöltésénél a Win7 logónál elmolyol vagy 2 percet?
Korábban nem csinálta.
-
Hát 64G Agility esetén is jóval 100 mega felett kellene menni, igazából minden írás érték esetén is (kivéve a sima 4K szegmenst). (CDM alapbeállításán mért módszerrel is, azaz nem All 0x00-al is)
Az OCZ allergiás a Marvell vezérlőre, nem kicsit, szóval ha erre van csatlakoztatva, akkor az az oka.
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Semmit sem telepítettem.Nem tudom,hogy hova van kötve,mert nem én szereltem.
Futtatom a tesztet és rakok képet. -
A 4K-s írásoknak magasabbaknak kellene lenni szerintem
1. Ugye az Intel SATA3 portra kötötted (szürke), még véletlenül sem arra az 1 darab Marvell-re?
2. W7 AHCI drivere megy, vagy telepítettél külön?
3. 2 max 3 menetben végezz tesztet, nem kell 5x, viszont 500MB-al, ne 50MB-alBal3 #29678
nincs a tudásoddal semmi gond, ennek ilyen "puritán" BIOS-a van.
Ha esetleg másik menüben lenne valami SATA-ra utaló opció, azt nézd meg. -
davidsz
senior tag
válasz
davidsz
üzenetére
Na szóval a SATA3-as kártya használata (Asrock Sata3 Card):
1. RAID-et nem tud.
2. Marvell chipsetes - azon nyomban összeveszik az Intel vezérlővel és valami ok folytán onnantól az alaplapi vezérlőről nem lehet oprendszert bootoltatni - friss telepítés esetén sem.
3. A kártya beszerelésétől fogva bizonytalannak érzem a bootolást is - 2x nem volt ugyanaz a bootidő.
4. Az esetemben semmire nem használható ezen kártya Asus Sabertooth p67 lapban 2db RAID tömbbel.
5. Mivel oprendszert nem tudtam varázsolni a fentebb említett dolgok miatt, így ki sem mertem már próbálni hogy az SSD hogy szuperált volna róla.Összességében ezt a kiegészítő kártyás megoldást SSD-re nem javaslom. Aki így akarná használni a sata3-as adta lehetőségeket, az inkább ne tegye!
Arra sem találom alkalmasnak a kártyát, hogyha kevés SATA portod lenne és ezzel bővítenél. Ez egyszerűen szar.
-
Bodor
veterán
válasz
Zlin50
üzenetére
Abban igazad van, hogy az új meghajtókkal kapcsolatban kevés a tapasztalat, de ettől még meg lehet osztani azt a keveset is azokkal, akik a topikhoz fordulnak segítségért, vagy azért mert segítséget várnak ahhoz, hogy milyet is vásároljanak, vagy azért, hogy a már megvásárolt eszközhöz hogyan is állítsák be a bios-t vagy az operációs rendszert.
Na most ezt a segítséget lehet szakmailag, tapasztalatokra alapozva tenni ( erről beszéltünk szerintem), vagy pedig ész nélkül nyomni a marketing szöveget.
Én azt gondolom, hogy ha mindenki csak az olyan kérdésre válaszolna itt, amiben tényleg van gyakorlati tapasztalata, vagy biztosan tudja, akkor nem lenne nagy káosz.
Alapvetően egy fórum nem szabadna, hogy a termékek reklámozásáról ,egyes gyártók favorizálásáról, e-penis lengetésről szóljon, hanem inkább az önzetlen, önkéntes és hozzáértő segítségről, és a tapasztalatok megosztásáról! -
Bal3
csendes tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Align kerek szám.
A gépet nem is villámnak vettem, a fő cél a lehető leg alacsonyabb fogyasztás volt. Már 2 dv üzemel belőle vitorlás hajókon, mint navigációs mindenes. Ez itthonra a hangtalan gép ami akár (lévén az alaplapon van direkt 12V-os bemenet) akkumulátorról és napelemről mehet majd. Elégedett vagyok a tudásával, de kíváncsi voltam hogy másnak is iylen "lassú" vagy nálam a hiba. Nem fér a fejembe, hogy a processzor ennyire lassítja az SSD írási és olvasási műveleteit, teszt alatt.
Köszönöm a segítséget! -
Bal3
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A hiba biztos sz én tudásomban van, de én a BIOS-ban nem találtam olyat, hogy milyen sebességű. Ez a kép mutatja, hogy Sata0 portra van kötve, de itt nincs sebesség.
Köszönöm a segítséget! -
rob90
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem és beszereltem egy OCZ Agility 3 SSD-t és meg vagyok a sebességével elégedve.Gyárilag már az új 2.15-ös firmware volt rajta.

-
-
Bal3
csendes tag
Áve!
Vettem egy KINGSTON SV100S264G SSD-t. Nagyon nem hozza a gyári sebesség értékeket.
Kingston support szerint a gép a lassú. Lehetséges ez, okozhat ez ilyen sebesség értékeket?Gyári adat 250/140 MB/sec, nekem csak 122/87
Konfig: Intel Atom N270 1,6 GHz, 2 GB ram, W7 új telepítés. Hang nélküli gépnek építettem.Amiket megpróbáltam: AHCI, Trim, Intel driver.... nem sokat javult. 50-60 mp a boot idő
Benchmark képeket ide tettem: [link]
A gép paraméterei Everest-tel: [link] -
radi8tor
MODERÁTOR
Win7 SW raid-ben nem tudsz RAID0-t csinálni csak RAID1-et és fake RAID5-öt (ha van annyi meghajtód) RAID topic.
-
h1ght3chzor
őstag
128 Gb-os Samsung microsata SSD vélemény az ssd-ről? 35k körül tudnék egy ilyet, megéri, vagy van jobb is ilyen árkategóriában?
Kössz előre is.
-
Zlin50
senior tag
Nem akármiért fogott össze néhány vállalkozó szellemű fórumtag, hogy összegyűjtse a tapasztalatokat. Olvassátok el az első hsz-t!!! Update
A több éves tapasztalat sem ér semmit amikor lépten-nyomon újabb és újabb SSD-k jelennek meg és nincs velük tapasztalat.
Az viszont furcsa hogy a korábbiakkal sok az ilyen tapasztalat: kék halál, bios nem látja, 8MB kapacitás, hol van az 500MB/s? (a gyártó ezzel dicsekszik), pedig ez "best buy" stb.
Hogy mindezekkel ne kelljen szembesülni igenis alapvető elvárás, mert szabványokon alapulnak és nem utolsósorban qurrrrrrrrrrrrva drága mindegyik egytől-egyig hogy egyetlen gyártó is ilyen faxságokat megengedjen a felhasználókkal szemben. Ez is azt bizonyítja hogy a gyártóknak saját maguknak sincs tapasztalata a saját meghajtójukkal, mert csak nyomják ki ész nélkül és akkor jönnek a problémák. Ezek után milyen szakmaiságot vártok el?
Melyiket találják jónak a felhasználók melyiket nem, ez a lényeg. -
slayer007
tag
válasz
Csacsoa
üzenetére
Köszi a gyors választ, de tudnál kicsit pontosabb lenni?

Feltettem egy pár kérdést
plusz még az is, ugye utolsóként, hogy ne csak maga a win7 gyorsuljon, hanem a vmware-ben futtatottak is... akkor mekkora tárhelyű is kellene kb? Ami elég akkor is, ha a fránya win7 elkezdi zabálni magát, mint mindig...
jelenleg a vmware 25gb-t foglal összesen snapshotokkal együtt. -
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nah végre!

Erről van itt szó!
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon jogos a hozzászólás, akinek inge szerintem vegye is magára, én is megszívlelem!
Jó lenne, ha topikban újra szakmai alapokon/saját tapasztalatokon nyugvó hozzászólásokat lehetne olvasni, mert ami az utóbbi időben megy, az egy szakmai topikhoz méltatlan.
Talán ez lenne a legfontosabb!

-
slayer007
tag
Üdv!
Az én kérdésem kicsit összetett lesz, szóval bele is vágok:
Jelenlegi konfigom kicsit elavult (3,5 éve vettem asszem), érdekelne, hogy:
1. Az alaplapom kompatibilis-e egyáltalán valamilyen ssd-vel (sajnos ssd-vel még nem volt dolgom, így teljesen amatőr vagyok)
2. ha ige, érdemes-e bele tenni egy ssd-t, vagy csak majd ha cserélem az egész gépet.
Konfig:
Asus P5B alaplap
Intel Core 2 duo E6600 2,4ghz proci
2x2gb 800mhz + 2x1gb 800mhz memoria
Gigabyte GV-N98TOC-1GH 9800gt 1gb videokari
és most jön egy 7200rpm-es wd caviar black 1gb-s winyo hozzá, eddig egy 320gb-s 5400rpm-essel futott
Nos érdemes ebbe ssd-t rakni, lehet-e egyáltalán, valamint ha igen, milyet? Számottevő gyorsulást érnék el a rendszerben? win7, desktop, valamint vmware-ben win2003 szerver és 2008 szerver fut + egy xp kliens is.
Ha kerül bele ssd, ne csak a windows gyorsuljon, hanem a vmware-ben lévő szerverek is!Köszi előre is a választ!
-
Clemi
veterán
A JBOD-ról nekem sincs lövésem se, de asszem azt csak szoftveresen lehet a windows alól (azt inkább hanyagolom), így marad az alaplapi RAID0, ami egyébként 118GB helyet ajánlott fel, mikor megnéztem mit szólna hozzá a rendszer.
A jövő héten lehet hogy megcsinálom, és kiderülnek a turpisságok. Azt valahol olvastam, hogy jelenleg az Intel driverek nem támogatják a TRIM-et de már készül az új verzió, ami támgatni fogja. Talán ezt meg kellene várnom, mert végül is tök jól muzsikál a rendszer, csak kényelmesebb lenne egyben a terület.
A két SSD-t nem hinném, hogy ésszerű áron el tudnám adni, és a bevételből venni egy 128 GB-ost, bár az lenne a legjobb megoldás tudom. -
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csatlakozom a véleményedhez, és ez a mentalitás nem csak ebben a topic-ban jellemző. Konkrétan én a Monitor szekcióban, és a Digitális fényképezésnél a Vaku topic-ban egyanezzel találkoztam. Mindkét helyen, a szerintetek milyet érdemes válaszra mindenki csak ugyanazt a tipus ajánlotta, mintha más gyártmány, vagy tipus nem is létezne. Ennyi erővel egy csomó gyártó bezárhatna, és a termékpalettáját mindenki leszűkíthetné 1 vagy 2 féle termékre.
-
BiP
nagyúr
Én a JBOD-ra értettem, hogy nem tudom, hogy lehet előcsalni. Raid0 az nem ördöngősség.
A különböző méret azt jelenti, hogy a kisebb méret fogja meghatározni a tömb méretét, 2x60 lenne. Az eltérő vezérlés/sebesség _szerintem_ nem okozna különösebb gondot, max. annyit, hogy talán kevésbé lenne kiszámítható a sebessége. (azon túl, hogy a raid miatt úgyis rohadt gyors lenne), de talán jobban ingadozna, mint 1db esetén, a sandforce miatt.
Egy próbát megérne, én legalábbis kíváncsi lennék rá
-
válasz
Balage76
üzenetére
Nézd most végigmehetnék mondatonként és egyesével írhatnék pár dolgot, de őszintén szólva semmi kedvem hozzá, arról nem is beszélve, hogy ahhoz "jelenséghez"/nézethez, ami a topikban már jó ideje jelen van, ahhoz semmi köze sem lenne.
Itt jó ideje az megy, hogy van a Samsung 470/830 meg a többi selejt. Orrba-szájba ez van ajánlva (ami önmagában nem lenne gond, mert az tény, hogy remek SSD-k), csak épp mindezt háttér-információk nélkül teszik. Ha valaki új SSD vásárlása előtt áll és érdeklődik a topikban, akkor automatikusan a Samsung az ajánlott, de arra nem kérdeznek rá, hogy Te komám, hát mégis milyen OS-t használsz, milyen célra kellene, milyen géped van és mégis mekkora összegből gazdálkodhatsz...
Ezen információk hiányában automatikusan 830-ast ajánlani egy olyan user-nek, aki pl a laptopjába keres rendszerlemeznek SSD-t, amin XP fut, na ez tükrözi híven a szakmai hozzá nemértést, mert
# XP alatt nem úgy viselkedik a Samsung, mint W7 alatt
# Laptopban SATA2-es port van, felesleges volt a SATA3
# Rendszerszinten nincs különbség sebességben SATA2 és SATA3 között, megint csak felesleges volt a SATA3
# Laptop révén lehet, hogy be sem tudja szerelni (mert a "tisztelt Samsung javasló" erről is megfeledkezett és természetesen a Desktop változatot linkelte, amihez nem adják azt a kis alkatrészt, amire szükség lehet)
# pl 10K-val olcsóbb SSD-vel is ugyanezt a teljesítményt kapta volna a user, ráadásul olyan SSD-vel, ami XP alatt normális TRIM-szerű karbantartás végez, mert a Samsung nem.Azt hiszem ezen az egyszerű példán keresztül belátható, hogy mekkora butaság és felelőtlenség mindig/automatikusan csak a Samsung-ot ajánlani.
Sosem voltam a Samsung ellen, de vannak olyan esetek/feltételek, amikor van más/jobb alternatíva és ezen semmilyen teszt, semmilyen statisztika stb nem fog változtatni.
Jó lenne, ha topikban újra szakmai alapokon/saját tapasztalatokon nyugvó hozzászólásokat lehetne olvasni, mert ami az utóbbi időben megy, az egy szakmai topikhoz méltatlan.
-
r-chee
őstag
Beszálltam én is az SSD tulajok körébe egy Samsung MZ-7PC128 (830-as széria) ketyerével
.
Régi rendszert (26GB) Paragon Backup and Recovery-vel össz-vissz 10 perc alatt feltoltam rá (plusz előtte egy Win7 telepítővel formázás).
Aztán minden villámgyorssá vált (igaz, csak SATAII-n használom)
. Szal elégedett vagyok.Azért kérdésem is lenne:
- Ha BIOS-ban engedélyezem az ACHI módot, egy pillanatra bevillanó kékhalállal elszáll a bootolás és újraindul a gép. Szal, van más mód is ACHI módra, vagy ez nem is annyira lényeges?
- Hogy tudnám eltüntetni a Win7 álta létrehozott 100MB-os partíciót, ami elvileg rendszerindítási és visszaállítási témában van elkötelezve? Szal láthatatlanná szeretném tenni, nem törölni.üdv.
-
Clemi
veterán
Hogy őszinte legyek marhára nem tudom eldönteni, hogy melyik meghajtó a gyorsabb. A Crucial M4 64 GB vagy az OZC Agility3 60 GB
Nekem ilyen eredmény jött ki. Csak úgy megkérdezem, hogy a kettő közül rendszermeghajtónak melyik lenne a jobb, már ha nem csinálom meg a RAID0 tömböt belőlük?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Itt is van.

-
Jack@l
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Amit felettem is írtak, ez nagyon soványka így, nézd meg az ssd összefoglalós táblázatban mennyi az annyi másnál. Szerintem új fw, uj win, rendes chipset driverekkel, jó alignálással meghozza majd ugyanazt az eredményt, mint a többieknek. Első hsz-ben találsz sok sok hasznos olvasnivalót hozzá.
-
Csacsoa
csendes tag
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook_alkatresz/merevlemez/intel_ssd_510_series_250gb_sata3_6gbit_sec_hdd_1524920273.html
tessék

-
Csacsoa
csendes tag
Intel 510 250Gb 1 év garivalt láttam 80k-ért....
Akit érdekel tudok adni linket

-
Jack@l
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Már linkeltünk multkor egy átfogóbb meghibásodást azokról is, csak úgy látszik elfelejtődött.
Xtremesystems jó fórum, de attól még kis közösség, és vannak amatőrök is szép számmal,csak max nem irnak be annyiszor( viszont szavaznak). Mért annyi vertex 2 hibásodott meg akkor, tudod-e? (hát persze hogy azért, mert nem a jobb samsungot vette akkor a jónép...
) Mért a 240-esekkel volt nagyobb a meghibásodási arány?
Te beszéltél mellé megint, PR-os kiscsaj -e vagy? -
Bodor
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ha a gyártó által mért szekvenciális olvasási és írási adatokat szeretnéd látni az ssd-del kapcsolatban, akkor mérj ATTO-val.
Clemi: Én valahogy két különböző típusú és vezérlőjű SSD-t nem szívesen raknék RAID-be, de meg kell próbálni, a gyakorlat majd megmutatja, hogy problémás-e a dolog.
-
-
h1ght3chzor
őstag
Intel X25-M Sata2 MLC SSD SSDSA2MH120G2K5 120GB
Ehhez mit szóltok??? Vagy van nála jobb is ár/érték arányban?
Sata2-vel tudok akármit is használni, szval sata3 kilőve.
-
samu74
addikt
válasz
davidsz
üzenetére
Érdekes,nekem is több mint fél éve van Kingstonom és hibátlan,és ezzel vagyunk még páran így...Crucial M4-be meg Marvell (na meg az intel 510,Corsair Performance,stb) vezérlő van.érdekes hogy az meg tök jó... V100-as Kingston-ok se sok szaródott el itt a fórúmtársaknak...
Szóval mielőtt elalélnánk a samutól,tud más is normális ssd-t gyártani. -
syl5
őstag
Szerintetek
OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G) ~25k
vagy
Samsung SSD 470 64GB (MZ-5PA064/EU) ~25k
?Én az OCZ felé hajlok a sata3 miatt.
(#29625) h1ght3chzor
Persze, van két sata3 a lapomon.De megbízhatóbb is vajon?
-
-
davidsz
senior tag
Nem értem a dolgok lényegét

Ha Crucial M4 és a Samsung 830 ajánlott, akkor amíg ez nem változik, ezt kell dícsérni

Mindemellett megjegyzem, magam nem istenítem. Egyszerűen jó! - Volt Kingston SSD-m már egy éve. Inkább visszatettem a HDD-t oprendszernek ... volt egy két szar tapasztalatom. Más dolog a mérés és az eredmény és más az, amikor megy - és tényleg megy, amikor dolgozol vele és nem csak virtuális pénisznövelő.
Nodor: Nem neked szól, csak nem bírtam megállni, hogy hozzászóljak.
-
Bodor
veterán
Szerintem zárjuk be a topicot, és írjuk ki az első hozzászólásba, hogy vegyen mindenki Samsung SSD-t és el van intézve minden vita, és kérdés!

Lenne itt akinek ez tetszene...
-
-
BiP
nagyúr
Nem megoldhatatlan. Vagy Raid0 - de itt a méretben a kisebb bekorlátoz,
vagy van a JBOD (SPAN/BIG), ami csak simán összefűzi a meghajtókat egy partícióvá. Hogy ezt hogyan lehet előcsalogatni, meg nem mondom, sosem próbáltam, de elvileg van ilyen, ha jól tudom, a raid vezérlőnek kéne ismernie. -
Saw
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni 2 db ilyent raid0 ba.
30Gb Nocti (NOC-MSATA-30G)
Native Trim et tud és sebessége is egész jó.Esetleg van-e ilyen valakinek?
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
üdv,
s.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Elvetemült ötletem van, de nem tudom mennyire fogok mellé. Van 2 db SSD meghajtóm, mégpedig egy Crucial M4 64GB-os, és egy OZC Agility 3 60 GB-os. Csak az oprendszert, illetve a telepített programokat teszem rájuk, viszont ami zavar az az, hogy így két helyre kell telepítenem, mert a 64 GB sajnos kevés, ha felteszek néhány játékot is.
Azt találtam ki, hogy jó lenne összefűzni őket, hogy a rendszer 1 területnek lássa a két SSD-t, így lenne egy 120 GB-os particióm.
Milyen módszerrel lenne ezt érdemes szerintetek, vagy egyáltalán megoldható?
Az esetleges adatvesztés nem érekel, mert minden megőrzendő adatom külön HDD-re kerül. -
syl5
őstag
Sziasztok!
Kicsit feldobnám a win-emet egy SSD-vel.
Egy 32-es minimum kéne, de a legjobb egy 64-es lenne, hogy biztosan ne szűkölködjek rajta.
Mik most az ajánlott márkák, típusok?Sebességben minél gyorsabb kéne, jó lenne egy SATA3-mas.
Vagy egyáltalán van értelme SATA3-mast venni, vagy nincs lényegi különbség egy SATA2-eshez képest?Árban azért viszonylag szolidan gondolkodom nem akarok egy vagyon rákölteni, az is lehet, hogy apróról veszek.
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Khm... a Samsung 18 éve világelső a memória chip gyártásban értéket és darabszámot tekintve is...A HP/Dell/Apple gépek döntő többségében Samsung SSD van. Az hogy itthon csak május óta találsz hivatalos forgalmazásban Samsung SSD-t még nem egyenlő azzal hogy a cég 8 hónapja foglalkozik SSD gyártással.

Az én "kezemen" ebben az évben kicsivel több mint 3000 db Samsung SSD ment kereszül, ebből 9 db valóban hibás jött vissza. Do the math...

-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ott a pont ! -
kerekfej
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Elolvastad és tüzetesen átnézted amit linkeltem?
www.xtremesystems.org fórumán jelenlévő szakemberek véleményét, munkáját milyen jogon, mi alapján értékeled le?
Mindig ilyenkor úgy tűnik, hogy próbálsz mellébeszélni. Már ne haragudj meg!
Most is jött egy szerencsétlen aki Corsair Nova-t (egy hete Corsair-al fordult elő hasonló eset) vett és elkezdtek neki jönni a problémák vele. Pedig kicsit ha visszaolvas akkor lehet jobban is dönthetett volna. Sajnos sokaknak az ár az elsődleges szempont, pedig összességében kell nézni, hogy mit kapsz a pénzedért.
-
Jack@l
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Milyen sandforce vezérlővel és milyen idős ssd-kkel lengeted a véres kardot?
Hány éve építessz és tesztelsz gépeket, mióta foglalkozol ssd-kkel, van szakmai háttér szaktusdás is amögött amit hajtogatsz vagy csak pistikék beírására alapozol?
Szerintem itt az ideje abbahagyni a hülyeséget... -
válasz
Jester01
üzenetére
Erről van szó.
Meg még egy dologról: Mennyi a az OCZ piaci részesedése vagy másképp, éves szinten mennyi SSD-t forgalmaznak a Samsung-hoz képest... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Részedre természetesen költői kérdés volt, csak vannak, akiknek a 100000/1000 meghibásodás egyenlő a 1000000/10000 meghibásodással és csodálkoznak, hogy fórumokon(ahol amúgy is a problémák iránt érdeklődnek a user-ek elsősorban) ez utóbbi többször/halmozottan fordul elő.
(Arról nem is beszélve, hogy a meghibásodás címen leadott SSD-k hány %-a user error...).
Olyan emberek is írtak a topikban ezzel kapcsolatban, akik napi szinten tudják ezt, nem fórumbejegyzések alapján, de érthetetlen okból páran az ilyen hsz-okat levegőnek nézik...
(Csak novemberben olyan 150-200 gépet pakoltunk össze, annak a felében a legkülönbözőbb ssd-k, számos SF-es SSD-vel. Egyikkel sincs gond, nem is volt... Az, hogy vannak itt páran, akik a szakmában 5/10/15/20 vagy több éve vannak, azok véleménye/tapasztalat nem mérvadó, hisz xy fórum szavazásán más eredmények születtek... (Olyan userek szavazási eredményeivel, akik életük első gépét rakták össze, vagy első SSD-jükkel találkoztak...)) -
Jester01
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Nyilván egy jobb vezérlő mellé lehet gagyibb memóriát tenni és végeredményben ugyanott vagy csak esetleg olcsóbban.
Mondjuk a táblázatban inkább az OCZ a sok, tehát max arra lehetne ráhúzni a vizes lepedőt. Ráadásul ugye ezek még a régi szériások. A samsung meg eleve túl új ahhoz, hogy különösebben számolni lehessen vele szerintem. MOD: plusz azt sem tudjuk ezek elhasználódás jellegű meghibásodások-e.
A linkelt endurance táblázatban pl. a Mushkin Chronos Deluxe (sandforce 2281) az 475TiB-ot tudott ami abszolút összemérhető a 470-es samsung 478TiB írásával. A grafikon trendje szerint a Corsair Force 3 is szépen megcélozta a 480TiB értéket, majd kiderül bírja-e.
Arra mindenesetre jó volt, hogy megtudjuk, ők kb. 46%-os tömörítéssel dolgoznak.
-
kerekfej
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
tömörítés áldásos hatással van az élettartamra is mivel kevesebb írást jelent.
Ez így magában igaz, de valóságban nem így van.A top 8 lemegbízhatatlanabb SSD-k :
(ezek kivétel nélkül a Sandforce tömörítős vezérlőjét használják)
- 9,14% OCZ Vertex 2 240 GB
- 8,61% OCZ Agility 2 120 GB
- 7,27% OCZ Agility 2 40 GB
- 6,20% OCZ Agility 2 60 GB
- 5,83% Corsair Force 80 GB
- 5,31% OCZ Agility 2 90 GB
- 5,31% OCZ Vertex 2 100 GB
- 5,04% OCZ Agility 2 3.5″ 120 GBThe Best SSDs and HDDs For Your Money: December 2011 Samsung 830 SSD az ajánlott.
SSD megbízhatóságot tesztelő topic - Friss adatok
Ezek elég jó teljesítenek:
1. Crucial M4
2. Samsung 470 -
válasz
Balage76
üzenetére
"...azért egy 128/256-osra már bőven mehetnek a képek, filmek is főleg egy laptopnál"
Ez igaz, de az a mániája valakinek, hogy azt ide-oda másolgatja?
Jelen pillanatban rendszernek egy 64G-s több, mint elég. (Ha valaki nem fér el rajta, az nem az OS miatt nem fér el rajta) Én speciel adattároláshoz nem adok ki ennyi pénzt, arra való a HDD. (Külső rackben is teljesen oké, ha laposról van szó, amiben csak egy adattárolónak van hely és nem akarja valaki kidobni az optikát) -
Balage76
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Egy 64-esen valóban jellemzően csak az oprendszer és néhány program van, de azért egy 128/256-osra már bőven mehetnek a képek, filmek is főleg egy laptopnál. 6-9 hónap és a 128-as lesz a belépő szint.
Az elméleti élettartamról sokat beszéltünk már, még intenzív (nem extrém) használat mellett is hamarabb fogod cserélni ( a technikai elavulás, vagy csak egyszerűen a helyhiány miatt) mint ahogy elfáradna.
-
Jester01
veterán
válasz
Zlin50
üzenetére
Azért a tipikusan használt adatok bizony tömöríthetőek, hiszen inkább rendszerlemeznek és programoknak használjuk őket, nem filmek tárolására.
Továbbá, mint ahogy azt már korábban említettük, a tömörítés áldásos hatással van az élettartamra is mivel kevesebb írást jelent.
Nem olyan rossz dolog az, hogy köpködni kelljen a sandforce-ot. Ha nem lett volna az a firmware hiba, nem hiszem, hogy ekkora ellentábort szerzett volna.
-
válasz
Baloghjanos
üzenetére
Hát ez érdekes lesz, de talán tanulságos. [link]
A lényeg röviden: Nagyon rossz eredményből, kihoztuk a gyárit kb 60 privát váltás és 3-4 óra után. 3-4 napig teljesen pöpec volt minden, majd írta a kolléga, hogy újra laggol a rendszer, hasonló szindrómát mutat, mint amiről Te is beszámolsz.Ha ma nem is, de holnap rászánom az időt (ha úgy gondolod) és Veled is végigmegyünk mindenen (W7 reinstall, tehát ez alap lesz, erre készülj és az csak az egyszerűbb része) és meglátjuk mi lesz.
Ha netalán tán, Te is pár nap múlva ugyanezt tapasztalod, akkor ez az SSD megy a nem ajánlott kategóriába, természetesen várjuk ki a végét.
Aktív témák
- Suzuki topik
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Apple iPhone 11 - népalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Robotporszívók
- Mobil flották
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, akkor Nálad is 100MB felett van a 4KQD32 szegmens gondolom...

Szóval mielőtt elalélnánk a samutól,tud más is normális ssd-t gyártani.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)