- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Aktív témák
-
-
-
válasz
Scholes9 #28042 üzenetére
Mindenképp töltsd le a legfrissebb trial HDS Pro-t és azzal is nézd meg ([link]). Ha az is rosszul írja ki, akkor IDE beteheted. Bevallom nem is tudtam, hogy a topikot a HDS egyik fejlesztője nyitotta (hdsentinel), szóval képben van, hisz -többek közt- Ő írja a progit. Nagyon segítőkész emberke amúgy.
(Én is jeleztem a hibát korábban, de hogy érdemben tudjon segíteni, el kellett volna küldenem egy riportot, viszont ezt nem vállaltam, mert olyan infók is vannak benne, amik a hibához semmi köze és azokat sosem szoktam kiadni, pl valós IP cím, MAC address stb)
Természetesen ha ez téged nem zavar, akkor nyugodtan elküldheted a riportfájlt, valószínűleg úgyis azt fogják kérni.
-
válasz
Scholes9 #28040 üzenetére
INNEN töltsd le a Free (akár portable) változatot és azzal is nézd meg. Ez a progi nem ismeri a Samu-t, így a kondició meg hasonló az nem lesz OK, de legalább kiírja, hogy a trim támogatott és engedélyezett-e (Ami szerintem az lesz). Ha igen, akkor nem kell a HDS-el foglalkozni ebből a szempontból.
-
válasz
Scholes9 #28038 üzenetére
W7 alatt kell mennie. Ellenőrizd és ha kell engedélyezd. (Bár szerintem ez a HDS "hibája") [link]
Indítsd rendszergazdaként a parancssort (start->cmd és ctrl+shift+enter)
add ki ezt a parancsot: fsutil behavior query disabledeletenotify
Ha a visszaadott érték 0, akkor megy a TRIM, ha 1, akkor nem. Ha ez utóbbi estről van szó, akkor meg add ki ezt a parancsot: fsutil behavior set disabledeletenotify 0 -
válasz
Scholes9 #28036 üzenetére
Ahogy ki is vagyon írva, nem megy a TRIM, ami abból adódhat, hogy XP vagy Vista-t használsz. A másik meg hogy a HD Sentinel-nek van gondja a TRIM parancs lekérdezésével, nálam ugyanis le van tiltva, viszont szerinte meg nem.
(Olyan szoftvert használok, amely inkompatibilis a TRIM-el. Ha be lenne kapcsolva, akkor percek alatt kékhalál és nem kellene elindítani többet az OS-t. Másfél hónapja tettem fel ezt a progit, azóta ki van kapcsolva a TRIM, szóval 100%, hogy a HDS téved...) -
válasz
Scholes9 #28032 üzenetére
Ja igen, így már rémlik, hogy ment a szívás ezerrel akkoriban...
Lényeg, hogy egy gonddal kevesebb...Mercutio_
Hát igen, a 830-as az 7mm és ha csak 7mm-est fogad egy kütyü, akkor automatikusan ezt a szériát célszerű választani. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy amíg a 830-as széria nem jelent meg, addig a 470-es összes kapacitású változatából is lehetett 7mm-est rendelni, csak ezt kevesen tudják/tudták. Sajnos manapság már én is csak 256G-st tudnék 7mm-ben.(mondjuk megy az átverés a neten ezerrel ezzel a szériával kapcsolatban, mert 830-asként akarják eladni, mivel a típusszáma az 7-el kezdődik pl MZ-7PA... és ez a 830-asokra jellemző. Sajnos sokan meg is eszik a dolgot, pedig az 470-es, és ebből adódóan SATA2-es bizony.)
-
-
zetecR
addikt
-
kerekfej
őstag
válasz
Scholes9 #27864 üzenetére
IOPS = másodpercenkénti olvasási/írási műveletek száma a random 4KQD32 szegmensben.
Olvasás:
Samsung 830 64GB 75.000 IOPS
Corsair Force GT 60GB 80.000 IOPSÍrás:
Samsung 830 64GB 16.000 IOPS
Corsair Force GT 60GB - ezt már nem merték megadniA Samsung 4GB-al nagyobb térhelyű is ráadásul nem nem hátrány, ugyanis célszerű egy kis szabad helyet is tartani rajtuk, ráadásul még a fogyasztása is kisebb. Sokkal több ér szól a Samsung mellett.
-
kerekfej
őstag
válasz
Scholes9 #27861 üzenetére
Samsung-on is tudsz firmware-t frissíteni ha indokolt és kiadnak valami újat, de ez jelenleg felesleges, mert rendkívül kompatibilis fajta. A jó döntés sok idegeskedéstől kímélhet meg téged, anyagilag is jobban járhatsz hosszzabtávon.
Jár még hozzá ez is: Norton Ghost 15.0
-
-
apro
senior tag
válasz
Scholes9 #26068 üzenetére
hali
A garanciális szolg.ról írnák egy elgondolkodtató esetet ami velem És az ÁLLÍTÓLAG JÓ NEVŰ" Ipon."(és ASUS)között zajlott le Garancia futárral vásárolt terméknél.
Az ominózus eset egy ASUS P7P55 lappal kezdődött(2011.07.18)vásároltam az említett Webes boltjukban garancia futár kiszállással a lapot 2,Kettő hét után a Biosa felmondta a szolgálatot,A honlapukon megrendeltem a futárt Jött is nagyon korrektül másnap vitte vissza a lapot.A 6. nap értesítettek ,hogy küldik vissza a lapot mert "Az említett hiba nem tapasztalható,ki sem bontották a csomagolásból.
Leküldték ide Miskolcra, én vissza ,bebizonyosodott és el is ismerték hogy meg sem vizsgálték úgy küldték vissza,(Egy kis. nyomás gyak.után ismerték el).2.Hét múlva értesítettek.nem lehet javítani,kérjek helyette másikat,ráfizetéssel Asus P7P5Deluxe.garifutár le,még az nap összerak (egy órán belül)A lap nem bútól be A teszteknél meg áll MEM.ill. Proci teszt.
Vissza küld hogy nem jó.A lényeg hetekig imail fenyegetőzések Ök áll. kiküldték(Asus)cég)
és a VÉGÉN két Hónap után azzal küldték vissza HOGY FIZIKAI SÉRÜLÉS Miatt Garit vesztett.most itt vagyok egy gyárilag hibás asus lappal amin Tüzetesen nagyítóval át nézve egy más kereskedő céggel télleg hiányzik rajta egy érintkező a Proci ajzatnál.amit nem tudok bizonyítani hogy így volt leküldve.A lényeg gariztatásnál érdemes személyesen vissza ill. átveni a terméket,hogy ne járjál így.
Bocs hogy ilyen hosszú lett,de ezt másoknak is jó tanúság lehet a Nem Személyes Vásárlás
ill. át vétel esetén.(
UI.Olyan hülye azért nem lennék hogy egy 35000ft-os lapot szándékosan magamnak megrongáljak,én az óta megfogattam többet semmit nem veszek ettől a cégtől és gyártótól.
Ja és a leírtakat imail váltásokkal tudom bizonyítani a cég és én közöttem. -
Kroni1
veterán
válasz
Scholes9 #26013 üzenetére
az első ssd-d is corsair volt ami meghalt? Ha jól emléxem az más márka volt nem!? Nem a lapod a ludas esetleg?! Lehet hogy nálad valami x-aktába illő mágneses tér vagy folyamatos interferencia van a lakásban, hogy így eszed az ssd-ket!
Ha meg lassú én már rég legariztattam volna a helyedben és nem szenvednék vele!
-
Bodor
veterán
válasz
Scholes9 #25954 üzenetére
Nincs itt semi csoda, csak egyforma mérési módszert kell alkalmazni. Öcséd gépén a CrystalDiskMark-ot a file/test data-nál ne All 0x00 ( 0 fill) -re állítsd, hanem default-ra és mindjárt nem lesz különbség. Nem hiszem, hogy a sata kábel lenne a ludas bármiben is.
Milyen ssd egyébként? -
-
válasz
Scholes9 #25787 üzenetére
Akkor ITT kiválasztod a megfelelő OS-t (gondolom W7 x86 vagy x64) és letöltöd a AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver-t. Ez egy ZIP, tömörítsd ki valahova. Elindítod az eszközkezelőt, majd az ATA/ATAPI eszközökön belül jobb egér azon az elemen, ahol most a W7 AHCI 1.0-ás driver-ét látod/Illesztőprogram frissítése/kézzel bettallózod a korábban kitömörített mappát és OK.
Ha telepít valamit, akkor újraindítás kell majd, de ezt valószínűleg kérni is fogja.Arra azonban felhívom a figyelmed, hogy az ilyen utólagos AHCI driver frissítés/telepítés simán leamortizál(hat)ja a rendszert, ami abban nyilvánul meg, hogy többet nem fog elindulni.
Szóval ha vannak fontos/pótolhatatlan adatok, azokról mentést eszközölni mielőtt nekikezdesz. Csak saját felelősségre állj neki!Scholes9 #25791
Hát akkor max rakd vissza a W7 driver-t (az eljárás ugyanaz, mint feljebb írtam, csak az MS AHCI driver-t jelölöd ki a listából), ha úgy sem gyógyul meg, akkor csere. De valami más gyártóra, pl Intel, Kingstone vagy Samsung... -
-
válasz
Scholes9 #25780 üzenetére
Ezek az értékek is jók.
Azért van 2 mert nálad létre van hozva a 100Mbyte-os rejtett partíció, az 1MB-on kezdődik, míg a ténylegesen használható Rendszerpartíció 1MByte+100Mbyte-on, azaz (1*1024*1024)+(100*1024*1024) = 105906176 pozíción kezdődik...
Ha korábbi SSD-vel nem volt gond (ahogy írtad), akkor szerintem cseréltesd vissza ezt is, de egy másik gyártó termékére, ha kell ráfizetéssel is...
Előtte viszont próbálj meg AHCI drivereket, hátha (de ez tényleg csak hátha...) -
válasz
Scholes9 #25776 üzenetére
SSD-k esetén az ún. Partition Aligment (Partíció kezdetének eltolása) igen fontos. Mivel flash alapú tárolóeszközről van szó, ezért 4K(4096 Byte) az alapértelmezett foglalási egység. A partíció eltolás mértékének maradéktalanul oszthatónak kell lennie 4K-val. A Vista/W7 lemezkezelőjével, avagy telepítéskor, a telepítővel particionált SSD-n ez az érték helyes (1MB, ami maradék nélkül osztható 4k-val), viszont ha particionáló progival hozol létre partíciót egy SSD-n(vagy XP-vel), akkor ez az érték hibás, és ez drasztikus lassulást eredményez az SSD-knél. (Gyártótól függetlenül)
Ellenőrizd: Start->MSINFO32/Összetevők/Lemezek és a megfelelő SSD-t kiválasztva a partíció eltolás értékét nézd meg, ennek értéke maradéktalanul oszthatónak kell lennie 4k-val, azaz 4096-al...(Ha a Vista/W7 particionálta, akkor ez az érték 1048576.
Greenbook
Az akkor rendben, 1MB-os az eltolás... Akkor marad amit mondtam, más tippem nincs, lehet valaki másnak van... -
válasz
Scholes9 #25772 üzenetére
Ha nem hardveres a hiba, akkor elsőre az alignálásra gyanakodnék, mert az írás értékek a siralmasak. Ellenőrizd, hogy rendesen van-e alignálva az SSD...
Balage76
Ja az még a legelső megjelenésű széria, az meg tavaly novemberben volt (de lehet, hogy december...)Igen, abban meg igazad van, minek, ha kifogástalanul működik...
Greenbook
Hát akkor valóban, a rendszer teljesítményével lesz gebasz, bár ezek a gyári kütyük néha tartogatnak meglepetést. Csinálj egy rendszermentést és ha van, akkor telepíts egy SATA/AHCI drivert rá. Nem lennék meglepve, ha lenne véltozás... -
válasz
Scholes9 #25763 üzenetére
Ezt olvasd el, találsz benne olyan pontot, amit esetleg nem csináltál meg/kimaradt stb?
(W7-ről van szó, vagy csak valamilyen skin van a Vista-n...?) -
kerekfej
őstag
válasz
Scholes9 #24488 üzenetére
Ha mindenképp a kettő (itt nem lájkolt típus) közül akarsz választani akkor Corsair újabb típusait esetleg, amúgy meg #24487.
Mikor még 1 éve nézegettem akkor a külföldi tesztek szerint az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú ami itthon kapható volt az a G.Skill volt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Scholes9 #24479 üzenetére
Én is visszaraktam a notiba egyelőre a HDD-t, mert most nagygépbe megy a samu
RÉMÁLOM
Sajnos nagyon könnyű megszokni a jót...
(Mellesleg, pár hónapja majdnem rendeltem egy OCZ Agility 2-őt... Még szerencse hogy nem! Ráadásul gari nélkül. Newegg-en található negatív vélemények miatt vetettem el az ötletet)
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Scholes9 #9742 üzenetére
Ott valami más gond lehet nálam az X2-vel annó tf 2 sose volt 60fps alatt sőt jóval több volt...igaz raptoron játszottam, de nem tudom hogy játék közbe mi köze a vinyónak az fps-hez mikor látom 4giga ramod van?
Mod: A firmwaret nem lehet már frissíteni mert a legújabb van rajta, csináltam egy 50 gigás partíciót úgy se jó. Kuka.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged