Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
MiB
tag
válasz
davidsz #29890 üzenetére
A cikkek nem veszítették aktualitásukat, sőt most még inkább érvényesek. Majd ha kipróbáltad akkor mondj véleményt, de addig meg ne irkálj hülyeségeket. Jah és win7 alól raid-et csinálni pont annyira biztonságos mint bios-ból, mivel mind2 fake raid. Biztonságos raid 100 ezernél kezdődik.
-
Mozsa
tag
Ezekhez a samsung 830-as ssd-khez van újabb firmware? Vagy még csak amivel a gyár kiadta?
-
Yany
addikt
válasz
slayer007 #29893 üzenetére
Itt meg egy halom másik: [PH SSD mérések]
-
slayer007
tag
Hali!
Tudna valaki esetleg erről a Samsung 830as ssd-ről egy CDM random tesztet mutatni? MZ-7PC128D/EU
Köszi előre is! -
slayer007
tag
Egyébként pedig a Samsunggal kapcsolatban annyit, hogy szerintem nem véletlen, hogy kivonultak a HDD piacról, mivel megerősödtek az SSD piacon... így pedig most koncentrálhatnak erre a fejlesztésre. Nem hiszem, hogy csalódás lenne a Samu, és lehet, hogy tömegmárka, de megfizethető és minőségi volt mindig is a Samsung...
Láttam olyan hozzászólást, aki az Opelhez hasonlította, mint autómárkához, hogy az gagyi... annak annyit, hogy ha mindenki meg tudná fizetni az Aston Martint, akkor valszeg most mindenkinek saját műholdja lenne, és villája a Holdon.
Tömören: relatíve olcsó, ennek ellenére jó márka a Samsung véleményem szerint.
De ez hozzátok képest csak laikus vélemény SSD témában (ennek ellenére a márkával vannak pozitív tapasztalataim). -
Balage76
senior tag
BiP, Jack@l:
A consumer piacon, az ún. Branded Memory (Samsung márkanévvel forgalmazott) termékekkel 2 éve van jelen a cég. Előtte és jelenleg is, OEM beszállítóként, komoly gyártóként volt/van a piacon. Csak hogy két példát említsek, a Transcend és az AData legnagyobb beszállítója (nagyjából kizárólagos). Valahova el kell adni azt a rengeteg chipet, amit az elmúlt 18 évben folyamatosan világelsőként legyártanak....
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #29786 üzenetére
"Ramokat már régóta gyártanak, és jókat is, de SSD területén talán az egyik legfrissebb gyártó (ha a cimkézőket nem számítjuk) Ezt azért nem illik elfelejteni, majd az idő megmondja mennyire jók, még kb egy éve vannak a piacon a 470-essel, ha jól emlékszek."
Desktop piacon. Amúgy SSD-jük már volt korábbról, pl. a PM800-as, oem-ként. (a 470-es a pm810). Előtte nem tudom. -
davidsz
senior tag
Először kérdezel, majd már mást oltasz?
Te magad próbáltad?
"Fake RAID" - ez van az egyik általad linkelt cikkben.A hülyeséget és a "Fake RAID-et" nem próbáltam. (nem is fogom, mert értelme ár/érték/használhatóság/adatbiztonság szerint zéró - tákolás)
Ellenben minden más megoldást kipróbáltam SSD-HDD-RAID-SATA kártyás megoldásokra... Valamint volt szerencsém SCSIt is tesztelni/használni. -
-
MiB
tag
válasz
davidsz #29862 üzenetére
Te olvasol is?
"Nem marad más, ami jól működik, mint az alaplapi SATA3 csatolókkal RAID-et csinálni. Ez a megoldás ami bevált és működik."
Attól még hogy te nem tudsz róla azt nem jelenti azt hogy nem is lehet. Majd ha kipróbáltad és nem lehet akkor elfogadom de addig ne terjeszd itt a hülyeséget! Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #29880 üzenetére
Növelheted az SSD élettartamát azzal, ha az átmeneti állományokat nem SSD-re, hanem a RAMdisk-re irányítod.
Böngészők is kicsivel gyorsabban töltik be az oldalakat. De alig érzékelhető. -
RamDisknek van valami gyakorlati értelme SSD mellett?
-
Csacsoa
csendes tag
Sziasztok!!!
Pár napja van SSD-m ,vadi új és vmiért esett a kondició már csak 99%-on van... ez miért lehet????
-
Maximum1
őstag
válasz
szeva000 #29875 üzenetére
Én már vissza is mentem, ezt megcsináltam, a többi nem érdekel.
Enjoy van! -
Anfänger
őstag
Eröben, egészségben,szeretetben gazdag, Boldog új évet mindenkinek!
-
r-chee
őstag
Idén 25% helyett 27% lesz az ÁFA, így várható némi drágulás az SSD-k árazásában is.
-
davidsz
senior tag
Ennek annyi köze van a RAID-hez, hogy elnevezték annak
- "Fake Raid" így is kezdődik az egyik. Ha működőképes megoldást szeretnél, akkor nem jársz jó úton.
pcie/sata3 kártyával meg ne akarjon RAID-et senki.
Nem marad más, ami jól működik, mint az alaplapi SATA3 csatolókkal RAID-et csinálni. Ez a megoldás ami bevált és működik. -
scope2007
addikt
csak ma vettem észre.. az OCZ toolbox is kapott új designet
-
SG3rg0
őstag
Mindenkinek egy Boldogabb Új Évet Kívánok!
-
Vistaboy
veterán
Elég lesz, mert most az 50 GB-os partíción még mindig van 17 GB hely és a pagefile is rajta van, amit ugye SSD-n már nem fogok használni.
Konkrétan melyiket ajánlod? Mert akkor holnap már meg is rendelhetem. Csak biztosan olyat szeretnék, ami megfelelő.
(#29858) Yany: Igen, Windows 7 Home Premium x64.
-
Eagl3
veterán
válasz
Vistaboy #29851 üzenetére
Ha játszol is a gépen és azt szeretnéd, hogy a játékok töltési ideje is jelentősen lerövidüljön, akkor kevés lesz a 64Gb. Ha valóban csak a rendszert szeretnéd rátenni, akkor elég lehet a 64 is, de az hamar be fog tellni, főleg, hogy SSD-nél ha jól tudom, kb. 25% körüli méretet szabadon kell(ene) hagyni.
Én Samsung 830-as típusát ajánlom egyébként. -
MiB
tag
válasz
Jack@l #29815 üzenetére
davidsz:
"Win7 oprendszer alá nem lehet szoftveres RAID0-t csinálni, amin maga a rendszer van."
De lehet, nézzél inkább utána.
Jack@l:
"Gondlokodj kicsit, honnan bootol be a win, amig betülti a szoftveres raid vezérlőt? Hát persze hogy a radről kéne...
(nem is tudom mit agyalsz ezen, mikor már tbb éve van rendes raid az alaplapokon is,vagy pár ezer foriuntos raid kártyán)"Te gondolkodj inkább, és olvassa utána te is. Pár ezer forintos raid kártya?
DDDDDD Te normális vagy? Egy rendes raid kártya kdrága, bár biztos neked 80-100 ezer nem pénz!
Van fake raid az alaplapokon igen, de azt nem tudod használni pcie/sata3 kártyával!Windows 7 Software RAID
Windows 7 Software RAID2
Windows 7 Software RAID3 -
Vistaboy
veterán
Boldog Új Évet mindenkinek!
Egy SSD-t szeretnék venni az adatlapomon található konfigurációhoz, olyan 50-60 GB környékén (Csak a rendszer menne rá). Átlagfelhasználásra kellene, tehát nem kell drága típus. Szerintetek melyiket érdemes venni, ami megfizethető és megbízható is egyben?
Én a Kingstonra gondoltam, de máshol Intelt olvastam, ezért inkább megkérdezek olyanokat, akik nálam jobban képben vannak e tekintetben.
Ajánlanátok pár darabot, ami megfelelne a régi HDD-m lecseréléséhez?
-
h1ght3chzor
őstag
BÚÉK!
-
NEMO1968
őstag
Békés,Boldog Új Évet Mindenkinek!!!
-
deicide
veterán
válasz
hamaramadara #29846 üzenetére
Az inteles SATA3 vezérlőre kösd és az alaplap szoftveres raid-je teljesen jó lesz hozzá. 1000/650 körül lesz kb a szekvenciális olvasás/írás.
-
kerekfej
őstag
Boldog Új Évet mindenkinek!
-
hamaramadara
csendes tag
Sziasztok!
Én két db 256 GB-os 830-as Samu SSD-t szeretnék RAID 0-ban összekötni. Kérdésem: gyorsabb lesz az adatmozgatás, ha valamilyen RAID-vezérlővel oldom meg, v. "simán" is jó lesz? Konfigom alul. -
kukinyo
addikt
Boldog új évet kívánok minden kedves fórumtársnak.
-
BUÉK minden fórumozónak!!!
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet mindenkinek !!
-
Maximum1
őstag
válasz
hepibáb #29841 üzenetére
Vegyél Sata3-t ugyan úgy megy Sata2-ön csak "lassabb".
Nem fogod észrevenni a sebességet, így is szétszakítja a gépedet.
Később majd veszel Sata3 lapot.
Ha van lóvéd akkor a Samsungot vedd, azt futtatják nagyon.
Én a legolcsóbbat vettem [link], még maradt pénzem arra hogy mára LGA1155 fussak. -
hepibáb
tag
Szerintetek melyik sata 2ön 128as körüli SSD-k közül a legjobb vétel? Én gondolkoztam vertex 2, samsung 470 seriesen. Sata 2es lapomhoz kell vennem vmi átalakítót, hogy sata 3on is menjen? Mert akkor inkább azt venném a későbbi fejlesztés pl: vertex 3, samsung 830, vagy kingston hyper x. Ezek közül szerintetek melyik az igazi?
Kösz -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #29836 üzenetére
Nem, a legfrisebb intel rapid blablabla drivert használom.Csak látom mindíg, hogy te a wines drivert preferálod, gondoltam megnézem mit mutat vele.
-
S.Y.S.
aktív tag
Dot - Ahogy érzed. Atom-os konfiggal használtam, ami ügye alapból nem egy erőmű, ezzel az ssd-vel használható szintre lépett, de ha hozzászoktál, hogy pörögnek a progik/ablakok akkor csalódás lehet. Gen2-őm volt, ennél már nem tapasztaltam lagg-ot.
-
válasz
Balage76 #29780 üzenetére
Nem, nem keverlek, csak az első bekezdés után a többi az csak úgy jött, bár belátom, külön hsz-ba kellett volna tennem.
Alapvetően a teljes hsz-oddal egyetértek, eddig sem, és ezután sem kérdőjelezem meg a tapasztalataidat, ha így lenne, akkor azt megírnám, ebben biztos lehetsz.
Az egyetlen dolog, amivel (nem is, hogy nem értek egyet) csak magyarázatra szorul az ez:
"A Te hozzászólásaid 90%-ban azoknak szólnak akik már megvették a terméket és 10%-ban azoknak akik még vásárlás előtt állnak. "Az a 10% sokkal fontosabb, mint az, hogy hogy kell optimalizálni egy ssd-t. Jelenleg/egy korszerű egy ssd ugyanúgy használható, mint egy HDD, semmilyen állítgatásra nem szorul, nem hogy olyanokra, amit 3-4 éves cikkek taglalnak. A legtöbb felhasználónak ez miatt vannak/lesznek negatív tapasztalatai bizonyos gyártók, bizonyos termékeivel. Szvsz eddig is teljesen korrekten tudtuk az érveket/ellenérveket ütköztetni bizonyos témákban és nem hinném, hogy ez megváltozna. A valós tapasztalaton/gyakorlaton stb alapuló "viták", azok csak pozitív eredményt hoznak, az meg jó.
kerekfej #29750
Először is kösz a reakciót.Am nézd el nekem, ha nem írok túl sokat, jövőre visszatérünk rá.
Akkor majd megírom, hogy "xy cikk azt írta" meg a "hol olvastad" jellegű kérdések rám miért nem vonatkoznak. Viszont ha nem írsz egy ilyen választ, akkor nem is állok neki bizonyos tesztnek, és akkor nem vettem volna észre azt a furcsa viselkedést a Samu 470-nél, amit most produkál pluszban. Ez egyébként még jobban megerősíti, hogy TRIM nélkül ne használja senki, a TRIM-et nem támogató OS-ek alá van jobb választás. (Jövőre ígérem, képekkel és részletesebb magyarázattal fogok szolgálni, de ma nem)DeadMeat #29766
De gondolom nem ezt a Intel 6-os C200-as driver-t használod...h1ght3chzor# 29794
Nekem ennél 4x több anyag van fent a 64G-s SSD-n és 53,6G-ból 20,8 szabad. Az, amit felsoroltál, az még egy 16G-s SSD-re is simán felmegy és még bőven lesz szabad hely is(persze kötelezően ki van helyezve a VM és le van tiltva a Hibernálás)
No, ha ma már nem találkoznánk, akkor mindenkinek BUÉK!
-
Zlin50
senior tag
-
r-chee
őstag
Böngésztem egy kicsit (....-.-....), s nem értem, miért nem találni mondjuk PCI-E x16-os foglalatba helyezhető SATA 3-as bővítőkártyát 2-4 kivezetéssel, ami garantáltan nem kezd majd családi veszekedésbe az alaplapi Intel chipset-tel....Hmm. Vágom, hogy megy a "AZONNAL veddmeghaszontalanul a legújabb teknológulyás alaplapot, bele a végtelenK procival, és jouuóó lesz néked", hülyéknek szóló műsor. Persze a másik oldalon vannak az olyan hülyék is, mint én, aki végtelen számú írás és teszt beolvasása után képes megvenni egy SATA 3-as SSD-t, mee az SATA 2-n is gyorsabb, mint sok más versenyző, és a konfigot már ez is megdobja pár ló erejével (a pénztárcát meg visszaváltja mínuszba) - ránk miért nem gondol senki?
uff.
-
Dot
őstag
Hali!
Kingstone V125-S2/64GB ssd-ről tudtok nekem hideget-meleget mondani?
Esetleg tapasztalat? Vagy mennyivel lesz gyorsabb a gépem? Illetve kb mennyit ér a cucc? Illetve a "Intel® Smart Response technológia" az (asrock extr3 gen3) mennyit számítana? -
szeva000
addikt
Hi!
A TEMP, TMP, CASH, lapozófájl áttelepítése hogyan lehetséges?Ha még ez megoldható,akkor lehet megcsinálnám,mert én igen sok műsort nézek neten....főleg most a darts vb-t. -
-
samu74
addikt
válasz
leslieke #29781 üzenetére
A windows7 és az ubuntu rendszer alá oké az ssd, letöltéshez meg még picit luxus ma még.Főleg a ha tisztában vagy azzal hogy 100ezer pénzről van szó ekkora méretű ssd-nél.[link]
64-90 gigás bőven elég a rendszernek úgyis hogy 2-3 játék is lesz rajta.
Bár az ubuntu alatt kérdéses hogy a Trim funkció mükszik-e... -
-
MiB
tag
válasz
Jack@l #29811 üzenetére
Nem az volt a kérdés hogy lehet, hanem hogy csinált e már vki. És lehet csinálni, és testekben nincs sok különbség a 2 között. A lényeg hogy a win7 csinál egy 100 mb-os hidden partíciót, amiről be fog bootolni addig míg a raid vezérlést be nem tölti és onnantól kezdve már raid0-ban áll fel a win7.
-
davidsz
senior tag
Ismét új eredmények:
Javultak az eddigiekhez képest. Most már könnyebben ment a friss rendszer telepítése, beállítása. Ez az eredményeken is látszik.
Javaslat:
1. Win7 telepítése
2. még mielőtt bármit is telepítenél TEMP, TMP, CASH, lapozófájl áttelepítése másik meghajtóra.
3. Chipset driver, majd a legújabb SATA3 driver (Intel AHCI)
4. Javasolt SSD beállítások
5. Jöhet a többi ... -
MiB
tag
Csinált már vki softwares win7-es raid0-át?
-
fdisk
őstag
Jövőre én is szeretnék beruházni egy ssd-re.
Lenne egy pár kérdésem.
Sata2 v sata3-t vegyek?Van különbség az én konfigommal használva?
Ha sata3-t választanék szükségem lesz egy pciex1-es sata3-s bővítőkártyára.[link]
Vagy ez.[link]
Ez utóbbit azért néztem,mert van rajta usb3 port is.Viszont a sata portjáról nem tudom,h 3-as e.
Az én lapom támogatja a PCI Express 2.0-t?
Ha nem akkor marad a sata2 verzió. -
leslieke
Jómunkásember
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest