Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Aktív témák
-
pschio
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Nem tudom mit lehet elszúrni telepítésnél. Szvsz semmit. Melós gépbe került, mert 30 rugó lett volna az 500-as WD blue. Ez meg 27.5 volt. Samsungot vagy Intelt hoztam volna csak azonnalra nem volt.
Letiltottam a lapozófile-t. Töredezettségmentesítést kikapcsoltam. Ennyit állítottam be. Ha holnap lesz időm, akkor újból megnézem. Rakok fel legújabb drivert. 20 giga szabad hely van jelenleg. A tesztet is ennyivel végeztem. Majd megnézem ATTO-val is.
Egyéb ötletek? Kingstonnak van valami toolja amivel birizgálni lehet?
-
amok
csendes tag
válasz
tdd587
üzenetére
Csinálj időnként mentést, én már megjártam... ha tovább akarsz izgulni akkor ez a te topikod:
Anyone else had a repeat 8mb brick on 320 ssd AFTER firmware update.Easeus Todo Backup Free-vel csináltam a mentést és avval is állítottam vissza (persze előtte secure erase hogy visszajöjjön a 128GB), a HDD-n csak annyi helyet foglal amennyi adat az SSD-n van.
-
válasz
Andrewhouse
üzenetére
ssd life? Írt adat gigában. Xtem amúgy gáz.
-
winben
aktív tag
válasz
Manus01
üzenetére
..hát akkor azt hiszem ezt a témát napolom még, és használom a jelenlegi lassú vinyót míg teljesen meg nem hal

De az is lehet, hogy majd félév, egy év múlva meg lehet veszek egy teljesen új laptopot - ez a gép nagyon tetszik: http://zenbook.asus.com/ - vagy majd akkorra lejjebb mennek az SSD-k árai és számomra reális áron kapok jó vincsit!

-
winben
aktív tag
válasz
fagy53
üzenetére
...akkor mégis most mi igaz?
Adjatok már akkor konkrét ötletet, hogy mit érdemes megvenni 25 ezerig!
Lehet, hogy megy a diskurzus, hogy ezért jó vagy azért jó...de biztosabb lennék abban, ha megmondanátok, hogy ez-és-ez a típus jó, próbáltátok, érdemes ennyi pénzt belefektetni (vagy inkább hagyományos meghajtót vegyek?)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
pschio
üzenetére
Te meg is nézted amit belinkeltél, vagy csak lazán beraktad?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Teljesen rossz értékek, csoda, hogy működik...
Ez két dolgot jelent, vagy elszúrtál valamit a telepítésnél, vagy helyből rossz az SSD!
Mindebből az következik, hogy egyedi probléma van nálad és nem lehet a Kingston SSD sebességéről általánosan semmit mondani ennek alapján.Nézd át mégegyszer, hogy mindent jól csináltál-e, csináld újra és ha ekkor is ilyen eredmények születnek vidd vissza haladéktalanul!
-
pschio
őstag
válasz
kerekfej
üzenetére
csak alátámasztani tudom:
Kingston V200-at vettem a mai nap folyamán.

Hát hogy is mondjam. Nem vagyok elégedett. Van egy Intel 320-om meg egy Samu 460-om. Azoknál csinálhatok akármit egyszerre nem lagolnak meg nem lassulnak be. Ennél ha office install vagy bármilyen install közben indítottam egy firefoxot behalt. Vagy 10 másodperc kell neki mire észhez tér. Érzetre is lassabb mint a fent említett 2. Normál használat során is be-be lagol.
-
kerekfej
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Miről beszélsz tulajdonképp? Nem értem a gondolkodásod.
Ezt egyébként végigolvastad hozzászólásokkal együtt?
SSD-párbaj: Crucial M4 vs. Samsung 830 -
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Kingspec SLC 64 gb
SSD kérdésem az lenne, hogy az gáz hogy ha:(HD-sentinel)
Teljesítmény: 92%
Kondíció: 100%9 hónapos.......
Várom véleményeteket.....
Üdv.
-
Jim-Y
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Hát én alapból jelezném a honlapon, hogy mennyi van még az 500-ból. Ha valaki rendel az csak egyet tud. Egy IP-ről csak egyet lehetett volna, és az sem érdekelt volna, ha pl a kisöcsém is akart volna egyet. Másrészről szerintem nem gondolták, hogy ilyen érdeklődés lesz iránta, szerintem ebbe futottak bele...
-
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatist...
Épphogy elkezdtem a kérdésem már befejtette helyettem és meg is válaszolta. Az-az nem egyedi a dolog.

Elvileg két számlával dolgoznak és előbb az újságét küldték ki és jövőhéten már itt lesz az ssd is.
Nagyon rosszul szervezett dolog volt ez és még nincs teljesen vége.. Elképesztő, hogy hogyan lehet ilyen bénán kezelni egy ekkora volomenü dolgot..

Az a sok sok telefon és email a chip felé megelőzhető lett volna egy normális tájékoztatóval és maximum két email-el (az egyik jelzi, hogy megkapták a pénz és a másik meg h mik a lehetőségei a megrendelőnek).
Szánalmas ez, én úgy kirúgnám azt aki ezt szervezte.. Vagy inkább beültettem volna az ügyfélszolgalatra telefont kezelni..

-
winben
aktív tag
Erről mit gondoltok?
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1516456016 -
Csádám
tag
Hali!
T400-ba szeretnék SSD-t rakni. Arra jutottam, hogy ha jól tudom csak sata2-t tud, így mondjuk egy samsung 470 szériás 128 gigás ssd-t beszerzek. Nemrég vettem a gépet, pár évig biztosan nem cserélem le, szóval szerintem fölösleges sata3. Jól látom a dolgot?
Van esetleg jobb, mint a fenti 34ezerért?köszi
-
winben
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/X58L/#specifications
9,5 mm, de amúgy van hozzá tok, mert ami alaból benne van, az kisebb. Szétnézek még a városban, hátha lenne nekik is ennyiért ilyesmi készleten (2500Ft postaköltséget sokallom...)
-
válasz
winben
üzenetére
Van az SSDNow V+ és az SSDNow V széria (meg persze még más is): [link] árban (is) van különbség köztük.
Igen régi laposnak kell lennie, hogy SATA1-es legyen. Ha pár éves a lapos, akkor SATA2-es. (Ha meg az, akkor minek SATA3-as SSD?)
Annyit kell megnézned, hogy a lapos mekkora magasságú adattárolót fogad. Pl, ami 7mm-eseket fogad, abba nem kell beletuszkolni a 9-9,3mm magas SSD-ket, ha meg 9mm-eseket fogad, akkor a 7mm-es ssd-khez szükség lehet egy szerelési tartozékra.
-
winben
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mi az, hogy plusszos? Miben is más?
Most éppen ezt nézegetem, ehhez mit szóltok?
http://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/kingston/v200-64gb-sata3-sv200s37a-64g-p59766521/termek-leiras.htmlA Sata3 működne az én satás (tudomásom szerint sata2, de a gyártó csak annyit ír, hogy sata) laptopomba?
Továbbá - mivel még nem láttam ilyen meghajtót - a 2,5"-es egyedek kívülről teljesen megegyeznek a hagyományos 2,5"-es merevlemezekkel, ugye (csatlakozók szempontjából)?
-
^Clown
addikt
Én bízom benne, hogy egy ilyen patinás lap, mint a Chip, ilyet nem tesz meg. Én ma írtam egy levelet, hogy megkapták-e az összeget, és hogy benne vagyok-e az 500-ban (pont, mint noorbert fórumtárs), elég hamar jött a válasz, hogy mivel késő délután volt, nem tudnak utánanézni, de holnap értesítenek. Kíváncsi leszek...
-
noorbertt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Írok mindenképpen, valószínűleg vissza kapom a pénzem, esetleg (titkon remélve) valami félreértés és kapom az ssd-t is

-
válasz
radi8tor
üzenetére
Az első 500, 1 éves előfizető kap egy Samsung 830-as 64G-s SSD-t.
winben
20k? Hát nem tudom, hogy így év végén abba bele lehet-e paszírozni egy 64G-s SSD-t...(Mármint újat, nem használtat) Silicon power-t biztos nem, és a Kingston is 23-24k körül van jelenleg...(a nem plusszos) -
winben
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
20 ezer ft környékén gondolkoznék, és neten venném. Van kifejezetten ajánlatotok?
A Kingston-t ismerem a pendrive-ok családjában, azért gondoltam pl azt. -
Jim-Y
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Írtak róla itt, időben. CHIP magazin elfőfizetés mellé lehetett kapni 830-as Samsung 64gb-os SSD-t.
Tehát ha 27.000 forintért előfizettél egy évig CHIP magazinra, akkor az előfizetés mellé kaphattál egy Samsung SSD-t. Persze amit látszik, ami túl szép, hogy igaz legyen, az sokszor nehezebb falat. Azt direkt nem írtam, hogy átverés.

-
noorbertt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pont ezt akartam linkelni, csak megelőztél

-
válasz
radi8tor
üzenetére
Linkelték a topikban, valszeg átsiklottál rajta.
noorbertt #28250
Hát remélhetőleg megoldódik normálisan ez a dolog. Majd írd azért meg nyugodtan, hogy holnap mit tudtál intézni, biztos vannak, akik előfizettek a magazinra és tudni szeretnék mi lesz a dologból. -
noorbertt
őstag
Egy kis érdekesség a CHIP előfizetéssel kapcsolatban:
A napokban felhívtam őket érdeklődve hogy azért megkapták e az a 27990Ft-ot (még nekem kel utána járni..) termesztésen azt a választ kaptam, hogy igen és meg és jövőhéten (azaz ezen a héten) postázásra is kerülnek a csomagok. De azért rákérdeztem az SSD-re és mondta ügyfélszolgálatis , hogy ha benne vagyok az 500ba akkor minden további nélkül, ha nem akkor felhívnak és megbeszéljük a lehetőségeket.
-Jó oké ezaz meglesz , gondoltam ugyanis nemrégiben volt itt egy olyan infó hogy 400ember fizette még ki az ssd-s előfizetés árát és addigra én már előtte bőven kifizettem.
Ma jött egy posta ,amiben egy számla volt a kedves terjesztőktől.
A számlán pontosan 16740Ft szerepel!
Ezek szerint lecsúsztam az SSD-ről, de a többi pénzel, hogy mi történt arról semmit sem tudok!Holnap kénytelen vagyok telefonálgatni és vissza követelni a ~28ezer forintomat.. Ámbár meglett ígérve hogy felhívnak ha nem nem marad nekem SSD! Jó ez még belefér, egy telefon nem halok bele, viszont ha valamiért nem figyelek fel erre vagy egyszerűen idő hiány miatt elfelejtem, akkor azt a 11250ft-ot elteszik jattként?!
-
válasz
winben
üzenetére
"Ennél mennyivel jobb eredményt érnék el egy valamilyen SSD-vel?"
"Valamennyivel" jobbat...
, bár ez nem az általad linkelt SSD-k közül van, de azokkal is nagyságrendileg magasabb eredményeket kaphatsz.Egyes gyártók, egyes termékei nem szeretik pl a Marvell vezérlőt, pl OCZ és Corsair, Kingston-ra ez nem jellemző, Silicon Power-t meg nem ismerem.
(Ha Kingston mellett döntesz esetleg, akkor a plusszost vedd, azaz az SVP100S2 kódnevűt...) -
Érdekes, az SSD picivel a szobahőmérséklet felett jár, a HDD meg a jól megszokott 30 fok körül, de ha az SSD dolgozik* (*maxon jár másol gigákat) akkor ez is felmegy 35 fokig simán. Tesóm ilyetszól ez? Ez a kis semmiség annyira jó?

-
winben
aktív tag
Sziasztok fórumozók!
Én is kezdek kacsintgatni az SSD típusú vinyók felé. 3 éves laptopomba (Asus X58L) szánnám ezt: http://www.neopc.hu/kingston-ssd-sata2-64gb-2-5-sv100s2-64g.html vagy ezt: http://www.bluechip.hu/termek/silicon-power-sata-2-5--32-gb-mlc-e20
Most próbáltam HD Tune Pro-n Benchmark-ot a jelenlegi öregecske, szerintem lassú 2.5-es vinyómmal.
Read módban:
Minimum 12.3
Maximum 66.7
Average 45.8
Access time 25.8 ms
Burst rate 115.3 MB/s
CPU usage 27.4%ilyen eredményeket kaptam.
Ennél mennyivel jobb eredményt érnék el egy valamilyen SSD-vel?
Továbbá vannak ezeknél valamilyen kompatibilitási függőségek? Csakhogy vajon menne-e egy ilyen az én laptopommal is...
...eléggé zavar, hogy a win7 folyamatosan nagyon sokat ciripel, folyton dolgoztatja a merevlemezt. Linuxot meg nem használhatok, mert vannak spec. programok, amik csak windowson hajlandóak futni.
-
válasz
Dzsosy
üzenetére
Ha abban a gépben lesz használva, ami az adatlapodon szerepel, akkor nyugodtan veheted a Kingston-t. Ha azonban SATA3-as portra kerül (pl. későbbi gépfejlesztés), akkor érdemesebb a Samut venni, mert a linkeken található kommentek alapján a Kingston nem használja ki a SATA3 sebességét, míg a Samu igen. Hogy aztán a hétköznapi használat során ebből mit lehet észrevenni, az már egy másik kérdés
. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
^Clown kolléga már írta a lényeget, ez nem egy hétköznapi darab. Én az enyémet 2009. december elején vettem, azaz már két éves múlt, de kifogástalanul teszi a dolgát. Pedig volt egy időszak, amikor nyúzva volt a gép rendesen...
Ahogy elnézem az SLC chipek azóta sem tudtak nagyon teret hódítani, legalábbis az "alacsonyabb" árkategóriában nem. A holnap érkező 470-es sorozatú 128 GB-s Samu SSD-m is MLC chipes. De nem számít, nem azért vettem, hogy nézegessem, hanem dolgozni. Márpedig az elkövetkezendő időben lesz dolga...
-
^Clown
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én ezt az SSD-t 2010 nyarán, tehát 1,5 éve vettem. Akkoriban tényleg kuriózum volt az SLC-s SSD. Plusz, ne felejtsük el, hogy ez egy nagyon különleges darab, ugyanis:
1.) már megtárgyaltuk - SLC-s
2.) nem 2,5"-os, hanem 1,8"-os
3.) a csatlakozófelülete nem sata, hanem IDE, ráadásul a 44pin-es verzióbólMeg is kérték az árát rendesen

-
-
válasz
^Clown
üzenetére
és SymbianOS: Eltoltam, nem MLC-s, hanem SLC-s. Ez akkor nagy meglepinek számított, mert ritka volt még. Természetesen az SLC a jobb az MLC-vel szemben, elsősorban az élettartamra van jó hatással. A gép maga tartalék, egyszer-egyszer előveszem tölteni, na meg ez az utazógép. Most is erről írok, bekapcsolás után nekiállt frissíteni, miközben simán neteztem mellette. HDD-s korában ugyanez a művelet kínszenvedés volt - a gépnek és nekem is egyaránt.
Szerk.: Megelőztél...

-
^Clown
addikt
válasz
Pisztillus
üzenetére
Nekem is ilyen SSD van az X41-emben, de semmilyen support - fw frissítés nincs hozzá. Nálam ha jól emlékszem az olvasási sebesség valahol 80Mb/2 körül van, de az írás szintén ilyen gyatra (25-26Mb/s). Előnye, hogy MLC-s, viszont nagy hátránya, hogy nem tudja a trimet. Én Win7-et használok, már több, mint fél éves a rendszer, de nagy gond nincs a sebességgel - persze nem olyan, mint egy friss telepítésnél, de abszolút elfogadható.
-
Sziasztok!
Egy kis érdekesség: Van egy X40 notim, benne egy gyári (MCCOE64GEMPP) IDE SSD meghajtóval. Ezeket tudja: Atto, Crystal. Nem tűnik valami acélosnak, de az eredeti HDD-hez képest ég és föld a különbség... A gépen XP SP3 van, méghozzá azért, mert windows 7-hez nincs megfelelő VGA driver.
Holnap viszont jön egy Samsung 470-es, 128 MB-s SSD a Fujitsu Lifebook A530-as notihoz, majd jól megmérem azt is. (Amúgy azt sikerült anno kiderítenem, hogy a fent említett SSD is Samsung, méghozzá MLC-s típus. Meg is duplázta anno a gép értékét...
Az SSD-t amúgy itt vettem a pH-n - mindmáig jó befektetés volt.
) -
luciferk
senior tag
Szevasztok!
Van egy jó éve porosodó SNVP325 64GB-os ssd-m, mivel asztali gépem már nincs így gondoltam, hogy kipróbálom hogyan szuperál az MSI CX623-as notebookomban. Meglepődve tapasztaltam, hogy a notebook biosa IDE módban igen, de AHCI módban nem ismeri fel az ssd-t és így a win7 sem telepíthető fel rá. Ha jól tudom AHCI nélkül nem működik a TRIM sem. Volt már valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? vajon a notebook nem szereti ezt a fajta ssd-t vagy mi lehet az oka? Ide módban telepített win7-tel az alábbi értékeket kapom a CrystalDiskMark-kal,,,,,,,[link]
-
Balage76
senior tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem mindenki azt a márkát szidja ami nála tönkrement, vagy csalódást okozott neki.
Volt egy pár vinyóm, ilyen-olyan gyártótól. Pl. az egyszerre vásárolt két Hita közül ez egyiket másnap vittem vissza, mert kegyetlen zajos volt, a másik még mindig zajtalanul és hiba nélkül fút a fiamék gépében. A két WD közül az egyik kerreg, az öt samú közül egy, a Sentinel szerint csak 81%-os, és még sem szidom egyik márkát sem ......
Ja, és a samukkal vagyok a legelégedettebb.

-
én többet nem írom le,nálam a samu csak lcd-be jó!
-
Balage76
senior tag
Olvasnivalónak ajánlom mindenkinek ezt az új tesztet:
-
Manus01
aktív tag
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Samu nem áll meg-re van egy negatív tapasztalat, igaz, van mellé vagy 20 pozitív

Rokonnak állt meg kevesebb, mint fél évet ment 322GJ, garcsere lett.
Ha nincs szerencséd, igen durván rezonáló pl. 502HJ-t foghatsz ki.
Más baj nincs velük, szerintem nem megy több tönkre, mint más gyártótól..
Persze, SSD-vel a sebességét összevetni kb. felesleges

-
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mindig előjön ez az urban legend, hogy "jajistenem a samu hdd-k de rosszak" de érdekes módon kb egy közvetlen ismerősöm sincs, akinek tönkrement volna tőlük akármilyen HDD. Nekem kb 5-6 meghajtóm volt tőlük az elmúlt 6-7 évben, de mindig 100/100 Sentinellel tudtam továbbadni őket (jó tudom túl sokat nem jelent az a program, de azért...).
Neked pl mi a _személyes_ problémád a Samsung HDD-kal kapcsolatban?
-
Zlin50
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Persze, nekem is az M4 az alaplapra van kötve mert a kártyán gyengébben szerepel. Viszont a Sata2-őn sem rossz. Olvasásra 90%-ban hozza a sebességet CDM szerint. Írásra meg jobb mint a gyári 175MB.

-
Manus01
aktív tag
Megint nagyon szarul megy az ssd-m. Írás belassul. Pedig elvileg minden ok. Mi lehet a baj?
-
Laonyr
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek karácsonyra venni egy SSDt rendszermeghajtóhoz, mert a mostani az egy iszonyatosan régi 30 gbs patas winyó de nem tudom hogy sata3ast vagy 2est támogatja-e az alaplapom. Ez egy ASUS P5QL PRO, megnéztem a honlapjukon de csak azt találtam hogy 6 db sata és 2 db pata port van rajta. Legalábbis ennyit tudtam kivenni. Honnan tudhatom meg hogy támogat-e 2-t (esetleg 3at bár azt kétlem) ?
Illetve még annyit hogy 20-30 ezer forint körül szeretnék olyan 64 gbosat kb, ha valaki tudna ajánlani, azt megköszönném.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Elsősorban arra akartam utalni, hogy bár a szintetikus tesztekben nyilvánvaló a különbség a 3GB/s és a 6GB/s meghajtók között, de a mindennapokban ez a különbség mennyire elolvad!

Végeredményben a megbízhatóság, a tárméret és az ár sokkal fontosabb a gyár által feltüntetett sebesség adatoknál....
-
fagy53
nagyúr
Aki olyan nagyon hajtja a tempót, az elolvashatja ezt a most megjelent tesztet!
-
Mercutio_
félisten
válasz
GödiAli
üzenetére
Alignálást ellenőrizd.
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
ooloo
őstag
Normális dolog , hogy az adattárolóm ( intel 510 ) telítettsége két héttel ezelőtt 69 % és most 79 % ? A gépre nem telepítettem új programot . A telítettség fokozatosan emelkedett ,nem hirtelen . Ha valaki tapasztalt már hasonlót és tudja a kiváltó okot , kérem jelezze .
Köszönöm !
-
Manus01
aktív tag
Megy a trim. AHCI driver rendben van. De néha nagyon belassul az írás. Mi lehet a baj?
-
-
Scholes9
nagyúr
Hogy tudom visszarakni a Win 7 alap AHCI driverét?

Aktív témák
- Thermalright Assassin X 120 V2
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, bár ez nem az általad linkelt SSD-k közül van, de azokkal is nagyságrendileg magasabb eredményeket kaphatsz.
)