Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
Jack@l #33045 üzenetére
Egy kezdő kérdés: vannak SSD-k 2 hatvány mérettel (64, 128, 256) és vannak nem (120, 240). Ennek mi az oka? Ahol "kisebb" a méret, ott már nem is számolják a tartalék-területet?
Más: az mSata SSD-kről van valakinek tapasztalata? Alternatívája lenne egy QM67 chipset melletti SATA3-as SSD-nek, mennyivel rosszabb megoldás? Az mSata ebben a lapban tudna SATA-2-t. -
válasz
Jack@l #32428 üzenetére
Igen, random. A Crystal az alkalmazásablak "fejlécében" jelzi, hogy milyen teszt futott, pl itt jól láthatod <All 0x00, 0Fill>
(Ha ez nem látható, akkor tömöríthetetlen adatokkal futott a teszt) -
Bodor
veterán
válasz
Jack@l #31974 üzenetére
Érthetetlen számomra ez a RAID tömb szétesési para, de lehet csak nekem van szerencsém, mert 3 év alatt 2 féle konfigon, 3 féle SSD-ből lévő tömbök közül egyik sem esett szét, még egyszer sem. Ez valami urban legend? És ha szétesik,akkor mi van? Adatot úgy sem tárolok rajta, max visszaghostolom a rendszert, és kész. Rugalmasnak kell lenni szerintem.
-
válasz
Jack@l #31982 üzenetére
Nem duplája, hanem összege a 2 eszköz sebességének a RAID0-ás sebesség. Nyilván, ha 2 teljesen egyforma HDD vagy SSD alkotja a tömböt(és ez a gyakori/célszerű eljárás), akkor a duplázás szó is megállja a helyét.
Az, hogy ott miért olyan eredmények születtek, az passz. Valami el van baszarintva, ami adódhat abból, hogy különböző méretűek a meghajtók (nem minden RAID vezérlő/driver szereti ezt), a deszkán (amit nem tudok, hogy mi is pontosan) lehet, hogy vannak megkülönböztetett portok RAID-hez és nem oda van kötve stb stb. Az biztos, hogy az az eredmény sehogy nem van jól...
-
-
-
Ueda
senior tag
válasz
Jack@l #31633 üzenetére
Kiváncsi lennék, hogy az SSD-nek mennyi a tényleges előállítási költsége. Mert a HDD-hez képest egyszerűbbnek tünik a gyártása. Nem kell bele motor, mechanika, lemeztányérok, és masszív külső acélváz, csak chipek. Tömege és mérete miatt még a szállítási költség is kedvezőbb lehet.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Jack@l #31414 üzenetére
Feltelepitettem ismet a Hard Disk Sentinelt, s 3:20 ota itt ulok, bongeszek, csinalom a napi dolgaimat. Eddig 23 gigat irt a SandForce a cellakba. Mondjuk ehhez hozzatartozik az is, hogy bekuldtem a frissebb Vertex 2-rol a teszteredmenyeket es ketszer mertem a CrystalDiskMarkkal. Ez nem tudom, pontosan hany gigabajtot takar ebbol a mennyisegbol.
-
Maximum1
őstag
válasz
Jack@l #31377 üzenetére
A Táblázatot nézve 4k írás/olvasásban annyira nem kell lehúzni az Agility 3-at, szekvenciálisan meg nincs ember aki látja.
Aki csak OS-nek veszi az igenis megveheti és marad 6-8 ezer forintja akár egy nagyobb procira, mert azért csak a proci az úr még mindig! -
-
Yany
addikt
válasz
Jack@l #31380 üzenetére
Szerintem nem olvastad el pontosan, amit írtam. Azért nem kell a Defrag időzített indítását lelőni, mert (legalábbis nekem) eleve nem is futott le az SSD meghajtón, csak a vinyóra volt kipipálva már eredetileg is. De itt a fórumon is mindenki és a Samsung programja is csak akkor nyugodt, ha lelövi szerencsétlen júzer az időzítést is, aztán meg sasol, hogy enélkül az amúgy tök jó kis háttértakarító dolog nélkül hogy belassulnak a vinyói, pedig a szomszéd gyereké még mindig milyen kis fürge. Persze erre jöhet az a tudatos júzer imidzsét erősítő reakció: hogy de így én akkor futtatom, amikor én akarom, amire a fentiekben már szintén említett problémámat idézném: az egységsugarú kockák körében lehet, hogy boldogító tevékenység a számítógép ápolása, de aki szeret inkább szórakozni, vagy dolgozni a géppel és a maradék időt a családjával tölteni, annak drága dolog a töredezettségmentesítő szoftver jelentésének szótárból való kikeresése is. Én érdeklődőbb ember vagyok, azért töltöm veletek is az időmet itt az SSD topicban, de ezzel együtt a fölösleges kockulást, az úgy elkerülhető tevékenységeket, melyek nem járnak egyéb kompromisszummal, azokat elkerülöm, amennyire tudom. Szerintem azért elég jól körbeírtam a lényeget, tovább nem szaporítom ezt a félig offtopicot.
-
Formaster
addikt
válasz
Jack@l #31214 üzenetére
1 Seagate = fos
2 Honnan is veszed, hogy FW frissítéssel nem döglött volna be?
3 Kötve hiszem, hogy visszahozza őket
4 Nem mondtam, hogy sose kellett, de IGEN RITKA az ilyen!Zlin50
Nekem egyáltalán nem ismerős, úgylátszik lottóznom kéne. Nálam tökéletesen mind a 3 vinyó.kukinyo
1 faxa a Nick neved
2 olvass, mielőtt félrebeszélsz, mindenki leírta, hogy frissíteni kell, ha kell. Ha nem akkor nem. Amúgy ez a téma már lezárva, mert így csak szét van szemetelve ez a topik, a legfrissebb=legjobb=nem érdekel, hogy miért=nem érdekel, hogy milesz típusú emberek hozzáállásával.Fejezzük be az offolást, mert élvezhetetlen a topik. Aki akar frissít, aki nem nem.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Jack@l #31059 üzenetére
aham, működik a dolog évek/hónapok/hetek óta, aztán egyszer csak elő jön valahonnan valami rejtett bug, mint valami gonosz manó, a semmiből és megeszi a dolgaidat
hihető...
Nem vitatkozom, részemről téma le is zárva. Csinálja mindenki belátása szerint. Nekem csak jó, mások hibájából jobban szeretek tanulni, mint sajátból
-
-
ffodi
veterán
válasz
Jack@l #30595 üzenetére
Természetesen vaild. Én is csináltam ilyen videót kíváncsiságképp. Nálam egyedül a RAID BIOS vesz el sok időt a boot során, ha az nem lenne, akkor 10-12s lenne kompletten.
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
Jack@l #30365 üzenetére
Nem lehet hogy azert mert kikapcsoltam a win write cache-t az SSDra? Ez alapbol mindenkinek be van. Bar lehet a testprogi ezt kikerulne amugy is?
Ahci rendben, eltolas rendben. Win7 friss telepites, a chipset a win7 gyari, nem raktam fel semmi drivert win7 telepites utan, csak a legujabb catalyst-ot. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Jack@l #30167 üzenetére
ami az osnek szamít közel annyit hoz mint a többi " rendes tesztekkel"... am számít valamit a teszt? Bár ha arra akarja használni, hogy ide-oda másolgasson rá tényleg van jobb alternatíva...
Az egyes vezérlők meg a marvell vezérlők, bár erre is érkezett már cáfolat is... de persze e felett is elsiklunk -
Dzsosy
senior tag
válasz
Jack@l #29965 üzenetére
Például? Sajnos én nem találtam nagyon más alternatívát.. (nagyon lassú? mihez képest?)
h1ght3chzor: Igazából "csak" rendszer vinyó lenne és semmi más.. és ha csak ilyen "hatalmas" különbségek lennének észrevehetőek a mindennapi használatban, akkor lehet megspórolom azt a 4k-t
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #29786 üzenetére
"Ramokat már régóta gyártanak, és jókat is, de SSD területén talán az egyik legfrissebb gyártó (ha a cimkézőket nem számítjuk) Ezt azért nem illik elfelejteni, majd az idő megmondja mennyire jók, még kb egy éve vannak a piacon a 470-essel, ha jól emlékszek."
Desktop piacon. Amúgy SSD-jük már volt korábbról, pl. a PM800-as, oem-ként. (a 470-es a pm810). Előtte nem tudom. -
MiB
tag
válasz
Jack@l #29815 üzenetére
davidsz:
"Win7 oprendszer alá nem lehet szoftveres RAID0-t csinálni, amin maga a rendszer van."
De lehet, nézzél inkább utána.
Jack@l:
"Gondlokodj kicsit, honnan bootol be a win, amig betülti a szoftveres raid vezérlőt? Hát persze hogy a radről kéne...
(nem is tudom mit agyalsz ezen, mikor már tbb éve van rendes raid az alaplapokon is,vagy pár ezer foriuntos raid kártyán)"Te gondolkodj inkább, és olvassa utána te is. Pár ezer forintos raid kártya?
DDDDDD Te normális vagy? Egy rendes raid kártya kdrága, bár biztos neked 80-100 ezer nem pénz!
Van fake raid az alaplapokon igen, de azt nem tudod használni pcie/sata3 kártyával!Windows 7 Software RAID
Windows 7 Software RAID2
Windows 7 Software RAID3 -
MiB
tag
válasz
Jack@l #29811 üzenetére
Nem az volt a kérdés hogy lehet, hanem hogy csinált e már vki. És lehet csinálni, és testekben nincs sok különbség a 2 között. A lényeg hogy a win7 csinál egy 100 mb-os hidden partíciót, amiről be fog bootolni addig míg a raid vezérlést be nem tölti és onnantól kezdve már raid0-ban áll fel a win7.
-
Bal3
csendes tag
válasz
Jack@l #29673 üzenetére
Align kerek szám.
A gépet nem is villámnak vettem, a fő cél a lehető leg alacsonyabb fogyasztás volt. Már 2 dv üzemel belőle vitorlás hajókon, mint navigációs mindenes. Ez itthonra a hangtalan gép ami akár (lévén az alaplapon van direkt 12V-os bemenet) akkumulátorról és napelemről mehet majd. Elégedett vagyok a tudásával, de kíváncsi voltam hogy másnak is iylen "lassú" vagy nálam a hiba. Nem fér a fejembe, hogy a processzor ennyire lassítja az SSD írási és olvasási műveleteit, teszt alatt.
Köszönöm a segítséget! -
kerekfej
őstag
válasz
Jack@l #29608 üzenetére
Elolvastad és tüzetesen átnézted amit linkeltem?
www.xtremesystems.org fórumán jelenlévő szakemberek véleményét, munkáját milyen jogon, mi alapján értékeled le?
Mindig ilyenkor úgy tűnik, hogy próbálsz mellébeszélni. Már ne haragudj meg!
Most is jött egy szerencsétlen aki Corsair Nova-t (egy hete Corsair-al fordult elő hasonló eset) vett és elkezdtek neki jönni a problémák vele. Pedig kicsit ha visszaolvas akkor lehet jobban is dönthetett volna. Sajnos sokaknak az ár az elsődleges szempont, pedig összességében kell nézni, hogy mit kapsz a pénzedért.
-
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Jack@l #29436 üzenetére
Igen, tudom hogy ugyan, oda mutat
Betesszük az első hsz-be, már intézkedett az egyik kolléga.
Az SSD összefoglaló pedig itt van: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj_nnKaIVV5jdGc3eFUyc1JZNDJ3eUMwX0NCaXo5RWc#gid=0
-
válasz
Jack@l #28892 üzenetére
Igen, a W7 agy akár Vista is gondoskodik erről, végül is 3 lehetőség van
1. Ha van műkődő W7 és egy új ssd- etszel a gépebe, akkor W7balól a lemezkezelőből particionálni (ilyenkor nem jön létre a 100 megás rész sem)
2. Ha nincs működő W7, akkor W7 telepítőlemezről a teleptővel particionálsz, ebben az esetben létrejön a 100 megás rész is
3. Ha nincs működő W7, akkor W7 telepítőlemezről a teleptővel particionálsz, de parancssorból (ahogy korábban leírtam) esetben szintén létrejön a 100 megás részBármelyiket is válassza a user, a partíció eltolás rendben lesz.
Gézengúz #28895
Ha erre a hsz-ra gondolsz, akkor az ezért lassú Zlin50 topiktársunknál. Ettől függetlenül, el szoktak maradni a SATA3-as bővítőkártyák a sebességben, de a fenti esetben, az ilyen mértékű sebességcsökkenésnek a PCIE 1x-es port az oka. -
-
-
gtasystem
őstag
válasz
Jack@l #28692 üzenetére
ha újra akarnám rakni a wint akkor nem lenne érdekes ez a dolog, pont azért érdeklődöm mert nem akarom újrarakni hanem csak átmásolni az egészet..érted..
egyébként új ssd-t akarok venni de 60-asban csak az Ocz van értelmes áron, de azzal meg gondok vannak ahogy olvastam..a többi mind 32-es hasonló árban..
és mivel csak rendszernek lenne, arra fölösleges a 64-es..pláne ha klónozás után derülne ki hogy csak 21g a 30g, mert arra elég lenne a kisebb is..
meg zavar hogy nem tudom mitől van ez..
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elfelejtettem a film címét
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- iOS alkalmazások
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest