- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Aktív témák
-
válasz
Anfänger #48076 üzenetére
Akkor ennyi. (mondjuk lehet, hogy egy amolyan "egészségügyi lassú formázás" helyretenné, de ahhoz idő kell, meg bizonyos szoftverek megfelelő ismerete, ráadásul max sebességmérőben lenne változás, OS alatt ebből semmit nem éreznél meg. Én anno a Samsung 470 kapcsán megléptem ezt, de ott már néha laggolt az SSD, szóval kellett: [link])
Henker2 - "Ja! És van még 2db 3,5 HDD-m amik szintén AHCI-re lettek így állítva! Ez nem gond?"
Nem gond. -
válasz
Anfänger #48060 üzenetére
Telepítsd fel a megfelelő IRST driver-t.
Intel® Rapid Storage Technology 11.7 (iata_enu.exe)V.Dave #48061
Nincs érdemi változás sebességben, ami meg igen, azt nem a FW okozzaHenker2 #48064
Igen, ez teljesen rendben van.Danex #48068
SATA2-es porton azok jó eredmények. Ha esetleg még nem tetted meg, akkor az OS-ednek megfelelő AMD Chipset driver-t telepítsd fel. -
khorvat
senior tag
válasz
Anfänger #48049 üzenetére
Csak vissza kell keresni a "Crucial" szóra a fórumban
Nekem eddig minden rendben az új FW-vel win8 64bit alatt 460/200 sebességgel hasít!
Érdemes a boot imaget letölteni a gyári oldalról és azzal frissíteni, semmi adat nem veszett egyetlen Crucial FW frissítésem alatt sem, de persze mindig csináltam biztonsági mentést előtte az SSD-ről! -
vizirider
tag
válasz
Anfänger #36004 üzenetére
van egy 101 mb-s rész, amit a win kreált magának. a kérdés akkor továbbra is az lenne, hogy mi lehet a gond. átjött haver aki nálam sokkal jobban ért a gépekhez. volt bios frissítés, firmware frissítés, intel vezérlő telepítés, rendszer optimalizálás.bios beállítások átnézése hátha.... nincs több ötletünk. maradt a korábbi teljesítmény. sztem kifogtam a bandzsa halat
disk sentinel 99% jóra írja a lemezt. nem izgatna az 1% ha rendben lenne minden. de így?
nem tudjuk mit kéne tenni. disk sentinel szerint pöpec minden, közben meg az adatok viccesek (érzésre is) holnap (ami ma lesz, csak alszom előtte) kap egy új win-t hátha nátha............ -
válasz
Anfänger #35894 üzenetére
Ööö, álljunk meg egy szóra! (egy kicsit visszaolvastam)
Te azt írtad e00dgy hsz-ra, hogy "Bár nálad az alignálás(partició eltolás kezdete) sincs rendben,nálam sincs..."
Na most az a helyzet, hogy e00dgy esetében teljesen rendben van a partíció eltolás.(Nála létezik a 100MiB-os rejtett partíció, azért annyi, amennyi. Ha nálad is van rejtett, akkor nálad is rendben)Szóval inkább indítsd el az MSINFO32-t Összetevők/Tárolás/lemezek és a megfelelő meghajtó adatairól dobj egy képet, mielőtt eltolnád, amit nem is kell eltolni...
(Bár a Paragon Alignment Toll zölddel jelzi, ha helyes az érték, azt amúgy sem tudod vele korrigálni)
-
-
Bodor
veterán
-
Spirit
őstag
válasz
Anfänger #35876 üzenetére
Én most raktam össze 3 gépet a családban hasonló paraméterekkel.
i5-2500k@4,2ghz+Samsung 830 128Gb
i5-2400@3,1ghz+Samsung 830 64Gb Sata2-es alaplapon
i5-2400@3,1ghz+Samsung 830 64Gb Sata3-as alaplaponÉrzésre mindhárom gép tökéletesen megegyezik, pedig a Sata2-es lappal szerelt ugyanazt méri mint amit linkeltél. A QD mérési eredmények a mérvadóak használat közben, abban viszont nem korlátoz a Sata2. Azzal meg meg kell barátkoznod, hogy "csak" 260Mb/sec a szekvenciális sebességed. Mondjuk ha egy több gb-os videófájlt szerkesztesz, akkor jól jön, de oda már 16Gb RAM sem árt, különben az lesz a szűk keresztmetszet. Szóval ne idegeskedj.
Viszont a kis Kingstonra írhatna már valaki valamit.Nincs égetően szükségem rá, de jó lenne életre kelteni.
-
válasz
Anfänger #35582 üzenetére
W7 alatt mindegy melyiket veszed, abban a felhasználásban, amit felvázoltál, a gyakorlatban nem nagyon vennél észre különbséget. Egyik SSD-re sem jellemző, hogy megbízhatatlan lenne, mindkettőhöz van új FW, amit célszerű felpakolni. Szóval, hogy melyik jobb, azt nem tudnám megmondani, ha elém tennének 1-1 ilyen ssd-t, akkor becsuknám a szemem, aztán azt venném, amelyikre rámutatok. Samsung mellet annyi szólhat, hogy ha nem OEM-et veszel, akkor több cuccot adnak hozzá.
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Anfänger #34980 üzenetére
Raw read errorral nem kell foglalkozni, az a nyers olvasási hibákat mutatja egy adott időintervallumban, de ha nem használod az érték visszamászik, ssdknél ez sűrűn mozog mivel óriási adatmennyiséget mozgat igen rövid időn belül, így a hibák száma is halmozottan jelentkezik, amit persze javít az elektronika. A hddknél fontosabb dolog, mert ott lemez olvasófejhibára utalhat, a sentinel ezért jelez neked kritikus időpontot, amit persze az ssd mindig maga előtt tol!
-
-
danger85
csendes tag
válasz
Anfänger #34616 üzenetére
Igen azt hiszem a legújabb Bios van rajta, bár az sem nevezném újnak olyan régi
Sata2 igen a teszteredményeken biztos látszana a különbség a Sata3-mal szemben, de érzetre többen írták, hogy nem igazán tapasztalható különbség.Ha hazamegyek akkor fogok csinálni teszteket és feltöltöm, de itt nem a sebességgel van a fő probléma hanem, hogy nem indul el rendszeresen..
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Anfänger #31953 üzenetére
Megpróbáltam, WD Black nélkül tökéletesen működi AHCI-val, sebességben szinte mindenhol ráver 10-15 %-ot az IDE-s beállításra.
Viszont ahogyan rádugom a WD Black winchestert minden jónak vége, a bios megáll "Detecting AHCI 2 port..." felirattal és nem akar továbbmenni. Mi a fene lehet azzal a winyóval? Mit kéne másképp csinálnom? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Anfänger #31919 üzenetére
Windows alatt át is állítottam. BIOSban ha átteszem, a következő újraindításnál megáll a BIOS boot, amikor megpróbálná a második sata eszközt (WD Black) észlelni -a Samu SSD-t felismeri-.
Jelenleg a Sata0 porton van az SSD, Sata1-en van a WD Black, Sata2-ön pedig a ODD-m.
Lehetséges hogy a WD winyóm nem támogatná (????) a AHCI-t? Vagy csak máshova kéne dugnom a lapon az SSD sata kábelét?
-
válasz
Anfänger #31157 üzenetére
Egy szoftver miatt, ami inkompatibilis a TRIM-el(ha bekapcsolnám a TRIM-et, akkor az első fájlműveletnél BSOD, és többet nem kell indítani a rendszert) . Mivel víruskergetőket is tesztelek, ilyenkor 0days kártevőket indítok, vagy kőkemény oldalakra megyek fel, hogy tudjam, mit bír az adott kergető. A gyors rendszer-visszaállítás alap ebben az esetben, hagyományos backup/restore progik használata nélkül, ezzel a progival ugyanis max 10 másodperc egy tiszta rendszerállapotot visszaállítani. Ez miatt a progi lényegesen nagyobb prioritást élvez, mint a TRIM.
(Pont ez miatt, XP vagy Vista-t használó ügyfélnek Samsung-ot nem teszek be a gépébe)
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Anfänger #30880 üzenetére
Nekem sem, de nem is azt mondtam, hogy gondom volt a vertex2 firmware frissítéssel. Csupán arra világítottam rá, hogy amíg vertex2-m volt, addig kénytelen kelletlen a normális működés végett muszáj volt lesni a firmware frissítéseket...
Ez maradt bennem, és amint megláttam a magician értesítését, hogy van új firmware, rácsaptam mint gyöngytyúk a takonyra... nem kellett volna, de nekem legalább szerencsém volt, és az áramtalanítás visszahozta az élők sorába... Bár nem tudom, hogy ilyenkor mi van, mert ugye frissítés közben dobta a hibát...
-
-
Zlin50
senior tag
válasz
Anfänger #30789 üzenetére
Ha elértem az M4-gyel (128as) az 5000 órát és nincs baja akkor az továbbra is, addig viszont csak óvatosan.
Szörnyű, de ez van!
A 64GB-ost már akkor is meggondolnám ha a Crucial kijavítja. Mindegyik túl drága a hibákhoz, főleg az ilyenhez ami működésképtelenséget okoz. -
ffodi
veterán
válasz
Anfänger #30625 üzenetére
Írtam, hogy nem ramdisk.
Die Lösung ist: FancyCache.
-
-
Zlin50
senior tag
válasz
Anfänger #30281 üzenetére
Igen, valahogy úgy.
Nem akarok rossz lenni, de sejthetnék esetleg benne valami rossz időzítést is akár, csak kicsivel több mint három év után kéne aktivizálódnia...
Garancia lejár aztán kakukk.
Remélem azért a gyártó ennél többet ad magára és ilyen még csak eszébe sem jut, mert úgysem vetne jó fényt rá és a következménye sejthető.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Anfänger #29110 üzenetére
Felraktam, viszont sok a hiányosság, kérlek pótold!
Kérek ezúttal mindenkit, hogy úgy adjon le minden tesztet, hogy minden oszlopba be tudjak írni vmit, kivéve megjegyzés, oda csak ha szeretnél vmit!
Tesztelő neve
Gyártó
Típus
Kapacitás (GB)
Csatlakozó
Chipset
Seq olvasás
Seq írás
512K olvasás
512K írás
4K olvasás
4K írás
4K QD32 olvasás
4K QD32 írás
Ár (nem biztos, hogy aktuális)
Teszt képJa, és jobb, ha privátban keresed meg a 3 tag közül CSAK az egyiket, mert itt nem biztos, hogy mind felkerül, de ezt is figyeljük, és megpróbálunk mindent betenni!
Akikhez fordulhattok! lucky07, Balage76, illetve jómagam
Köszönöm
Egyéb/megjegyzés Nem kötelező!!! -
Bodor
veterán
válasz
Anfänger #29110 üzenetére
Na ez meg a másik probléma.
Tudjuk, hogy az üres SSD-k sokkal jobb eredményeket adnak, mint egy operációs rendszerrel belakott. A vásárlók többsége operációs rendszer alá veszi az SSD-t, és a valós használati eredményekre kíváncsi, ezért célszerű lenne ily módon "belakott" meghajtókról tesztadatokat linkelni. Tapasztalatból azt mondom, hogy még az sem elég, ha frissen felteszek egy rendszert , és mérek. Akkor reális szerintem a mérés, ha a teljes programkörnyezet is fent van, és legalább egy hete már használatban is van a rendszer... -
zetecR
addikt
-
Cadal
őstag
-
kerekfej
őstag
válasz
Anfänger #27780 üzenetére
Példa: 1.2 másodperc helyett 0.8 alatt végez el egy műveletet. Átlag felhasználásra nem sok értelme van szerintem. Én az adatbiztonságot jobban díjazom, mint ez értelmetlen sebességtöbbletet amit nem lehet kihasználni.
MrCsiT Miért kellene a múlt felett szemet hunyni
Ha egyszer már elveszett a bizalom bennük, azt nagyon nehéz visszaszerezni. -
kerekfej
őstag
-
zetecR
addikt
válasz
Anfänger #27745 üzenetére
A lányaim a Schach für Anfänger könyvből kezdtek el sakkozni...
A ForceGT 120-as nem rossz, új firmware-rel már nincs megbízhatósági gond és a szekvenciális írás is komoly a 120-asnál.
Plusz van 8GB vezérlőnek fenntartott terület, úgyhogy ha jó áron van, akkor nyugodtan veheted.
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest