Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
válasz
jim_raynor70 #28190 üzenetére
Ertem.
2x1T marad a gepben attol meg ;p
Hat 128G-nek kene lennie, mert ugy ferek el normalisan.Akkor egy 128-as lesz.
-
GödiAli
tag
Sziasztok!
Segítsetek már 1 kicsit az elmúlt héten 2 barátom is vett agility 3-mat. (FW: 2.15 ) Az 1ik 1 770-es lapba ment a másik 1 990-esbe. AHCI beállítva, win felmegy, driverek megvannak, ssd beállítása megtörténik. Mind2 gép randomra fagy, ill sebesség tesztet szinte lehetetlen lefuttatni annyira lassú (kb fél óra) Mi lehet a gond?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Neil Watts #28184 üzenetére
Nem iszonyatosan, de nem ereznel kulonbseget 1x128 GB es 2x64 GB RAID 0 kozott. Legalabb is a mindennapi hasznalat soran biztosan nem. Inkabb azt kell merlegelned, mekkora tarhelyre van szukseged, hogy kenyelmesen elferjen az operacios rendszered mellett a sok program, amit hasznalsz, mert ha merevlemezrol valtasz, erezni fogod a kulonbseget mar egy 64 gigas SSD-nel is.
-
Össznépi kis kérdés: Kondíciótok csökkent X nap X giga írás után? Ki hol tart?
Manus01! Ügyes!
-
válasz
jim_raynor70 #28182 üzenetére
szóval akkor ha jól értem:
Elég nekem a 128-as SSD is a sebesség miatt simán, mivel bár jó lenne a raid 0, a sata 2 iszonyatosan visszafogná, igaz?.
Szóval a 2 x 64G Raid0 sebességét nem használná, ki sata 2-vel.
Akkor a Corsair Force GT-n vagy a Samsung 830-on kívül van még ajánlott vétel?
Üdv. core2
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Neil Watts #28098 üzenetére
A SATA2 mar egy jobb 128-as SSD-t is korlatok koze fogna: [link].
Boven eleg egy ilyen a hetkoznapokra, meg tobbre is. Nem hiszem, hogy a gepedbol szeretnel adatbazisszervert csinalni, tobb virtualis masinat futtatni, vagy streamelni agyba-fobe a HD-kat, hogy kelljen Neked az a 2x64GB RAID0. -
Abri
senior tag
hy all
melyik SSD t ajánljátok?
OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G
CORSAIR 60GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F60GBGT-BK
A-DATA 60GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-60GM-C -
válasz
belinho #28173 üzenetére
"...a 32gb-os meg a játékoknak lesz fenntartva, hogy lecsökkenjen a töltési idő."
Játéka válogatja, de relative kevés olyan játék van, amire lenne kihatása az SSD-nek. Mondjuk ha régi (tényleg régi) játékokról van szó, amik nem a mai 3D-s cuccok, ott persze valóban gyors lesz pl a pályabetöltés."Vagy ne integrálgassak semmit, maradjon a bios-ban az ahci mód telepítésnél és használjam a win 7 drivert-t, eddig sem volt vele semmi baj."
[link]zetecR #28081
Ööö, a QD az nem az...Szvsz összekeverted a thread típusú tesztel...
-
belinho
senior tag
Hello!
Van nekem egy samsung 32gb-os slc ssd-m, ez most a rendszer, de veszek majd egy samsung 470 64gb-os ssd-t rendszernek, a 32gb-os meg a játékoknak lesz fenntartva, hogy lecsökkenjen a töltési idő.
A bios ahci-re van állítva így is telepítettem ninden tökéletes volt, de most lesz egy régebbi, meg egy új tipusú ssd-m.
A kérdés a következő:
Melyik ahci drivert érdemes használni?
-Amit a windows 7 feltelepít magának, ennek nem tudom a verzióját meg a dátumát.
-Amit az alaplap gyártója ad bár ez elég régi 2009. 08 11
-Vagy az Intel rst driverét, ami a legfrisebb 2011.11.11Vagy ne integrálgassak semmit, maradjon a bios-ban az ahci mód telepítésnél és használjam a win 7 drivert-t, eddig sem volt vele semmi baj.
-
Yany
addikt
Samsung 830 128 GB SATA3
ASRock Extreme3 Gen3
Windows 7 Prof. x64Ez jó?
A Win7 szépen felment szó nélkül (és gyorsan), eddig minden szép és jó, de nem tudom, hogy az eredmény mennyire okés.
-
Mankó
veterán
Asrock H61M/U3S3 lapom van, s nálam nincsenek ilyen gondok. Win 7 64 bit professional + alaplapi cd driverei. Kipróbáltam az Intel legújabbat is, - tekintve, hogy Intel X25-E ssd-m van most - , de kicsit rosszabb eredményeket kaptam. Így ment vissza az alaplap AHCI driver-e.
Az eredményeket 1-2 lappal hátrébb megtaláljátok.Különben rendszer telepítés során, én mindig szoktam optimalizálni az ssd teljesítményét. Nálam már elsőre érezhető, látható javulást hozott, így azóta használom, mióta belefutottam.
Ha még mindig gondotok van a kevés írási eredményekkel, akkor próbáljátok ki ti is, aztán írjátok meg, hogy nektek hozott-e javulást!
-
Manus01
aktív tag
Ilyen a mesében nincs. V200 előbb jó volt. Írás rendben volt. Erre most megint ilyen 15-20mb/s produkál. Trim megy. AHCI rendben van
Mi az isten lehet?
Mod:Egyszer marha kevés az írás egyszer marha jó. Rejtély...
-
válasz
SVLaller #28163 üzenetére
Igen, pont ezért szoktam az javasolni, hogyha nem muszáj, akkor nem kell külön AHCI driver-t telepíteni, mert a W7-é szinte minden esetben ellátja a feladatát, és még azon sem kell agyalni (vagy utánajárni), hogy az adott AHCI driver az támogatja a TRIM-et vagy sem vagy épp milyen bug-ok vannak benne...
Persze az IRST driver megléte, az nagy kapacitású HDD-knél már igen fontos lehet, pl egyes WD HDD-k ilyen 5-600megásnak látszanak nélküle, de ez már egy másik történet.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28156 üzenetére
amúgy kíváncsivá tettél ezzel a win7 alap driverrel kapcsolatban, és leszedtem az Intel drivert.
csináltam egy tesztet előtte és utána, hogy van-e különbség: -
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum #28128 üzenetére
Hőfokot nekem se ír, de a kondíciót és más adatokat hiánytalanul kiírja. Uez volt a helyzet a Samsung SLCnél is (igaz ott a host writeot nem írta ki) és a mostani Intel SLC esetében is. De ez nem lehet a lap (a régebbi P35nél se írta ki) vagy az ssd hibája.
Lehet hogy a benne lévő vezérlő tehet erről? -
Manus01
aktív tag
válasz
Vincent_ #28160 üzenetére
Igazából "friss" volt.
A windows kavart meg mindent a hibás AHCI driver-el. Feleslegesen vettem új lapot+procit. Na mindegy
MOD:
Ilyen nincs. Parancsorba 0-t kapok vissza. Elvileg megy a trim. De HD Sentinel információk fülnél és SSD jellemzőknél nincs pipa a Trim-nél. Crystal Disk info-ban is szürke. SSD Life Pro pedig:Trim: insupported, enabled
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28156 üzenetére
Elvileg az már fent volt
Na most nézzük hátha megjavult az SNV isSzerk.: Az nem megy. Pedig ott is eljátszottam ezt. Túl szép lett volna...
-
válasz
Manus01 #28154 üzenetére
Akkor most jön a következő szint, azaz ha a SATA3-as portba dugtad a V200-as SSD-t, akkor telepítsd fel az ASMedia SATA3 drivert...
A HD Tune (meg minden progi amúgy) csak üres SSD-re tudna teljes felületre írás tesztet végrehajtani, minden adatod menne a levesbe...
SVLaller
Lehet, hogy csak én értettem félre, de én úgy gondoltam, hogy a W7 pakolta fel a telepítéskor, olyat meg eredeti/érintetlen W7 telepítő nem csinál... -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28150 üzenetére
Nekem ugyanez az AHCI SATA eszköz neve és az Intel RST lett feltelepítve.
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28152 üzenetére
Siker!
De becsinálok ha ezért nem ment semmi -
válasz
Manus01 #28151 üzenetére
Talán nem kellene ilyen virágbolti komposzt edition-t használni, amibe ilyen ismeretlen AHCI driverek vannak beleintegrálva...
Még annyit tehetsz utoljára, hogy nyomsz egy jobb egeret ezen az AHCI driveren az eszközkezelőben/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram-listából és kézzel betallózod a W7 AHCI driver-ét, aminek Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlő a neve és végigokézod. (Ha azt nem herélték ki belőle...)
Újraindítást fog kérni, tedd meg és remélhetőleg más sebességek lesznek, de ez lehet csak annyira lesz hasznos, mint fej-nélküli lovasnak a szájharmonika.Azok a hibák, meg false kondíciók mind ennek az elcseszett AHCI driver-nek köszönhetőek.
"Sajnos" a tökéletes megoldás az lenne, ha egy eredeti W7 telepítővel próbálkoznál...
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28150 üzenetére
Semmit. Csak amit a Win7 felrakott+driver cd.
(virágbolti)Kondíció 85%... 15hiba adatátvitel során
Meglett az eredménye a sok ki-be húzgálásnak.
AHCI drivert lehet cserélni?
-
-
Yany
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #28142 üzenetére
Benéztem, tényleg nem kellett, csak lehetett és megijedtem tőle.
Azért
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28130 üzenetére
SSD Life azt írja megy.
parancsor = 0 VÉGRE!Egy sebességet is nézek hamarosan remélem megjavult. A sima SNV-t be sem teszem ebbe a gépbe esetleg a másikba. XP-alatt nehéz működésre bírni? Van egy P4-gépem és van benne sata csati.
-
válasz
Manus01 #28143 üzenetére
Hát ha azt még megtennéd, amit korábban kértem, akkor talán tudok/tudunk mit mondani.
Viszont ha ott minden rendben lesz, akkor passz, max csak azt tudom mondani, amit korábban is, azaz a V200-ason debütáló új JMicron vezérlővel és vagy a FW-el lehet gond. -
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28142 üzenetére
Esetleg az én szerencsétlenkedésemre valamit? V200 is érdekes dolgokat produkál ahogy láthatod
-
-
Yany
addikt
Skacok, kéne egy kis gyors segítség: Win7-et telepítek éppen és kér egy driver lemezt, hogy SSD-re telepíthessem. Látja, még a méretét is kiírja, de nem tudom kiválasztani, szól, hogy kell neki driver. Samsung 830 128 GB + Asrock Extreme3 Gen3 SATA 3 csatlakozón. Léciléci.
-
válasz
Czimby #28137 üzenetére
Hát ja, eszembe jutott, hogy hány ember van aki átrakja a felhasználói mappákat a HDD-re vagy épp a letöltéseket, vagy a lapozófájlt, kikapcsolja a hibernálást meg a biztonsági mentést meg ki tudja még mit. Ebből amúgy ma is már adódnak olyan dolgok aprón, mint pistike 1 hónapos SSD-je 98%os, de józsika 1 éves SSD-je 100-as, ezeknek még ad egy pofont a rengeteg gyártási technológia, a wear level módszer meg, hogy szinkron-aszinkron, meg scl meg mlc és még lenne mit írni, pedig csak kicsit rákerestem neten.
Még nem érzem, úgy, hogy megérte a dolgot, de kicsit megmelengeti a szívem a boot meg ha valamit telepítek rá, meg úgy maga a rendszer működése. Azt már most tudom, hogy ha a HDS 99%-os kondíciót fog kiírni az nekem nagy törés lesz, nálam csak 100%-as dolgok vannak, ami nem az attól megválok. Az egyik dilim.... -
jozsi34
csendes tag
Mit szóltok ehhez, az írásom nagyon gyatra, mit csinaljak még, hogy megjavítsam az olvasást is meg az írást is, mintahogyan a gyártó reklámozza.
http://kepfeltoltes.hu/view/111210/12658269041_www.kepfeltoltes.hu_.png
Interface — SATA Rev. 3.0 (6Gb/s), SATA Rev. 2.0 (3Gb/s)
Capacities 2 — 120 GB, 240 GB
Sequential reads 6Gb/s 3 — 555MB/s for all capacities
Sequential writes 6Gb/s — 510MB/s for all capacities
Sustained Random 4k Read/Write —120GB – 20,000/60,000 IOPS
240GB – 40,000/60,000 IOPSMax Random 4K R/W —
120GB – 95,000/70,000 IOPS
240GB – 95,000/60,000 IOPSPCMARK® Vantage HDD Suite Score 4 —
120GB – 81,196
240GB – 81,394Supports S.M.A.R.T. TRIM and Garbage Collection
Warranty/support — Three-year warranty with free 24/7 support
Power Consumption —120GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.6 W (TYP) Read / 2.0 W (TYP) Write
240GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.5 W (TYP) Read / 2.05 W (TYP) WriteAsus m4a89gtd pro alaplapom van.
-
Czimby
addikt
válasz
Kolondrum #28136 üzenetére
A CrystalDiskInfo-t még megpróbálom, hátha jó lessz.
Kíváncsi vagyok mennyi a napi adatmozgás.Kieg:
Fent van a progi de nem találom hol írja ki az adatmozgatást.
Az összes üzemidő megvan. 14 óra.SymbianOS
De ha az elején beállítasz mindent utána már nem lesz gondod rá, ha megvan minden én leghostolom és nem lessz gond a reinstall ha baj lenne.
Szerintem nem kell tulságosan vigyázni rá, az alap dolgokat beállítottuk és kész.
Hány ember van a világon aki csak berakta és használja, vagy akinek notiban van.
3-4 év mulva meg már ugy is elavult cucc lessz, addig meg ott a gari. -
válasz
Czimby #28134 üzenetére
Nekem a CrystalDiskInfo és a HDS is egyformát mutat, 22 óra 140Gb.
Czimby! Win7 install alatt összeszedtem vagy 50 gigát, most hogy kicsit át van alakítva a win7 és szimbiózisban él a HDD-vel már a mai napon ez csökken 5 gigára, mondjuk nap végére legyen 8. Engem ez amúgy "bök", hogy simogatni kell az SSd-t és kímélni. Ha én ezt tudom......
-
Czimby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #28126 üzenetére
Igen erre én is rájöttem, de ez van ezt kell szeretni.
Meg ha azt nézzük az olvasás a lényeg és az tűrhető.Kérdés:
Mivel tudom, követni az SSD-re felírt adatmennyiséget?
-
Manus01
aktív tag
A t*köm tele van ezekkel az SSD-el.
Visszaraktam a V200-t. Olvasás jó. Írás 20MB/s vagy kevesebb is néha. Ezelőtt 100-110MB/s volt. Trim megy minden istennyila megy. Adok még 1órát ezeknek a cuccoknak aztán mennek apróba
Tessék. Mi ez?
-
válasz
Manus01 #28127 üzenetére
free-t töltsd le ezzel is nézd meg, hogy mi van a TRIM-el, meg a W7-el is parancssorból. Továbbá az eszközkezelőről dobj egy képet, az IDE ATA/ATAPI Vezérlőkről.
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28122 üzenetére
Beállítottam amiket mondtál de továbbra sem megy a TRIM
Driverek fent vannak de Sata2-re van dugva. -
-
Czimby
addikt
Csináltam én is még 1 tesztet, Kingston V200 64Gb SATA2-n.
Régi hdd-m, Samsung 103SJ 7200Rpm
Azért van különbség
-
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24649 üzenetére
SATA Controller 0 -> Enhanced
SATA Controller 1 -> EnabledEzt a kettőt sehol sem találom
üdv,
-
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28120 üzenetére
Köszönöm. Megnézem. Telepítek megint egyet
üdv,
-
válasz
Manus01 #28116 üzenetére
Így állítsd be a BIOS-ban, egyenlőre nem kell az ASmedia driver, anélkül próbáld meg.
-
sz.j
nagyúr
Kingston tulajoknak érdemes elolvasni: Fontos SSD firmware frissítést adott ki a Kingston
-
Giga P45-DS4-en teljesen mindegy hova dugom az SSD-t? Érek én azzal valamit ha végigpróbálom a portokat? Felmerült bennem.
tomic! A 0-ás portba bele sem tudnám dugni mert a vga totál kitakarja még a 90fokos csatlakozóval is. a 6-ból 4-be tudom bedugni.
Telepítettem winrart, hát élmény volt.katt katt és kész.
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28115 üzenetére
A V200-al rendben van minden. Most húztam rá rendszert. Trim aktív. Read 265MB/s Write 105MB/s. Hozza az előírt értékeket.
A régebbi SNV-n viszont nem megy a trim. ASRock H61M/U3S3 alaplapom van. AHCI-ra állítottam és ahogy néztem nincs többféle üzemmód.
Baromira örülnék ha valahogy sikerülne működésre bírnom
üdv,
-
válasz
Manus01 #28111 üzenetére
Vissza kellett olvasnom de akkor tisztázzuk: Szóval van 2 Kingstone SSD-d, az egyik ez a régebbi SNV, az újabb meg egy V200-as. Ha így van, akkor egyikhez sincs FW, ergo nincs mit frissíteni.
A korábban betett képed az SNV-ről való. Az az SSD SATA1-es, viszont a TRIM és NCQ-nak aktívnak kellene lennie. (Ez utóbbi hiánya miatt ír annyira lassan)
NCQ csak AHCI módban érhető el, azaz a W7 telepítése előtt a BIOS-ban a megfelelő kontrollert AHCI üzemmódba kell állítani (van olyan deszka szép számmal, ahol több kontroller van, ezek üzemmódját külön is lehet -és kell- állítani AHCI-re. pl 4 SATA port-ért pl JMicron, míg további 2 SATA port-ért meg Marvell vezérlő felel. Ha csak a JMicron vezérlőt állítod AHCI-re, az SSD-t meg a Marvell SATA portra csatlakoztatod, akkor az kapufa...) -
válasz
Dark Archon #28112 üzenetére
Már nekem is D:-n dekkol a lapifájl. mióta az ilyen dolgokat áthelyeztem nagyban csökkent az SSD-re írt adatmennyiség és a sebességen nem látok változást.
-
Manus01
aktív tag
válasz
Dark Archon #28112 üzenetére
Ajánlott kikapcsolni ha van 4GB+ ramod. Vagy ha tudod akkor tedd át HDD-re.
üdv,
-
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #28110 üzenetére
Igen arról
Akkor semmilyen úton módon nem lehet frissíteni? És a TRIM-t működésre bírni? -
válasz
Manus01 #28109 üzenetére
Ha az SNV125-S2/64GB SSD-ről van szó, ahhoz nincs FW, legalábbis a Kingston oldalán nincs. (Nem innen származóval meg nem kísérleteznék...)
-
Manus01
aktív tag
válasz
Dark Archon #28108 üzenetére
Most tettem újra a gépet. Mindjárt mérek egyet szűz win7-el
Viszont a régi ssd-n továbbra is várok valakit aki segít az FW frissítésben
üdv,
-
-
Manus01
aktív tag
válasz
Dark Archon #28106 üzenetére
Ez jónak tünik. Én is vettem egy ilyet pár napja de az írás az istenért sem megy 50mb/s fölé
-
No, megvan a cucc (Kingston V200 64Gb), EZT tudja. Ez így normálisnak számít? Kell valami spéci driver hozzá?
-
zetecR
addikt
A 64-esek mindig lassabbak a 120-asoknál, mert a vezérlő kevesebb csatornán tud kommunikálni a NANDokkal.
Ha mindenképpen 60-as akarsz venni, akkor végig kell nyálazni a teszteket, hogy melyik 60-as a leggyorsabb.
Btw, a Soyn Vegassal minden esetben erősen tömörített adatot írsz?
-
Ha már úgyis RAID0-ról volt szó, akkor találtam egy ilyet: katt
Ha jól értelmezem akkor:
- Ez kompatibilis a PC házak 3,5"-os HDD rekeszeivel, tehát beépíthető oda.
- Elhelyezhető benne 2 db SSD biztonságosan, normálisanNem főnek ezek így meg ilyen kis helyen?
Hol lehet ezt vagy hasonlót hapni Magyarországon? -
Nite
őstag
Sziasztok!
64gb-s SSD kellene nekem, elsosorban sony vegas alá! Nézegettem a 830as samsungokat, de szamomra ijeszto mertekben lassabb irasban a 64-es mint pl. a 256-s
Ez alapjan erdemesebb lenne inkabb egy vertex3?
-
Manus01
aktív tag
válasz
Neil Watts #28100 üzenetére
ASRock H61M/U3S3 + i3-2100
Természetesen AHCI-ban telepítettem
üdv,
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest