Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Én 3 éve vagyok előfizetője a Chip magazinnak, és e hónapban mikor megkaptam 23.-án az aktuális számot, még délelőtt előfizettem a jövő évre az ssd-vel. Ma beszéltem velük, és azt mondták, hogy a beérkezett kifizetett megrendelések sorrendjében fogják küldeni az ajándékot, kb. 12.10-e után. És még azt is mondta, hogy 23.-a óta napi 500 megrendelésük van.........
-
@matthew@
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
A pendrive nem kell mert az van itthon dögivel
amúgy ha azt mondom h nem kell az újság ha nincs SSD akkor vajon kerítenek nekem vagy mi?
az újság mindenképp kell mert vírusirtó kódok is vannak benne amiket használnék meg érdekel is az újság. Amúgy ha online megrendelem és írom h kell az SSD és ha esetleg nincs akkor is előfizetek csak az eredeti áron ugye? -
Czimby
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
A samuk már régi versenyzők a listámon, csak kicsit drágállom a 830-ast, 33e a 64Gb-os Iponban.
A délutáni fél oldalas hsz.-emben, felsoroltam az eddigi versenyzőket Samu 470/830, Intel 320, Kingston V+100, Cruical M4...
Csak kíváncsi voltam van-e ezeken kívül még ajánlott meghajtó pl: a Corsair, OCZ műhelyéből.
De a jelek szerint felejtősek... -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
A Samsung SSD 830-as, 64GB-s SSD-ről van vkinek vmi véleménye? Megéri az árát? Illetve a 64GB-s verzió elég lehet ténylegesen a win7 64bit professional-nak és egyéb kiegészítő szoftvereknek persze adattárolásra van egy 1TB-s HDD-m, amin a filmek és játékok vannak. De akkor az az SSD jó vétel és elég lesz a későbbiekben? -
Czimby
addikt
Jack@l, samu74 köszi az ajánlásokat, a Corsair Force 3 és az OCZ Vertex 3 is bekerült a listámba, most már csak az ár és méret alapján fogok dönteni közűlük.
-
Jack@l
veterán
válasz
Czimby
üzenetére
Crucial 128 vagy Samu 830 128 ha a jövőre is akarsz gondolni, ha nem akkor mind1, mindegyik jó a maga nemében azok közül amit néztél. (V200-ast is beleveheted)
OCZ ből a vertex3 jó lehet még, corsairt annyira nem vágom, mert annyi hasonló nevű jöt ki tőlük az utóbi időben hullámzó teljesítménnyel.(GT talán a jobb) -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a topicot így már elég jó rálátásom van a dolgokra, de sajnos minnél többe t olvasok annál jobban össze is kavarodok a választásom illetően.
Szeretnék egy min 60-64 de inkább 80-90-96Gb-os SSD vásárolni (120Gb-ra már nem futja a keret), azt már tudom, hogy a Samsung 470/830 64Gb vagy az Intel 320 80Gb Cruical 64Gb Esetleg Kingston V+100 64/96Gb jó választás lehet.
De kiváncsi lennék a Corsair, OCZ termékei közül melyek azok amiket érdemes kipróbálni, olvastam, hogy vannak problémák velük, de gondolom ezek csak bizonyos típusokra vonatkoztak.
Valamint mivel jelenleg még P35-ös lapom van Sata2-vel, de gondolván a jövőre lehet már Sata3-as SSD vásárolnék inkább, ez nem okozhat kompatibíltási problémát ugye?
Jó lenne ha tudnátok ajánlani egy-két konkrét típust az általam felsoroltakon kívül, leginkább a tartósság és megbízhatóság a fontos a számomra, a sebesség kevésbé.
Szóval minnél nagyobb, megbízhatóbb és olcsóbb SSD szeretnék, eddig a 96Gb-os Kingstont látom befutónak de szívesen veszek minden ajánlást.
Ha tudtok megbízható Ph-s eladót aki a bolti árnál olcsóbban árul SSD-t és konkrétan intézi az üzleteit, garanciáztatást stb, akkor az ő elérhetősége is érdekelne!
-
Zlin50
senior tag
Mivel nem tudtam ződágra vergődni az információt illetően ezért megkérdezném hátha valaki jobban tudja, hogy az M4 rendelkezik-e garbage collection funkcióval vagy sem?
-
BiP
nagyúr
Ámbár nekem Kingstonom van (nem konkrétan ez, 96gb), de ha egy árban van a kettő, amit vennél, akkor a Samsung 830-ast ajánlanám. Úgy tudom, gyorsabb. Igaz, hogy az alaplapoddal még nem tudod kihasználni a Sata3-at, de később -egy esetleges alaplapcsere után- még lesz rá lehetőség.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Igy karácsony előtt fordulnék hozzátok:
Szerintetek
Samu 830 64GB (nem CHIP-es
)
vagy
Kingston SSDNow+ 64GB
vagy esetleg valami más?Max. 35e van rá, az alaplap egy Asus P5B Deluxe (ha ez számit... )
-
zetecR
addikt
válasz
Szibilla
üzenetére
A Corsair ForceGT mellett az szólhat (nem tudom, hogy a többieknél mi a helyzet), hogy 8GB-os NAND-okból épül fel, így pl a 120-as ForceGT-ben 128GB "memória" van, ebből gyárilag 8-at meghagytak wear-levelling-nek vagy over-provisioning-nak (bár az op-t az Intelnél software-ből tudod állítani - a kapacitás kárára).
Szóval nyugodtan teleírhatod, erre nem kell külön figyelned.

-
Szibilla
aktív tag
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Én csak kérdezek, nem tudom, hogy van-e baj vele. Volt valami probléma a Sandforce vezérlésű SSD-kel, nem?
Nálam is esélyes a Corsair, meg az OCZ és a Kingston. Samsungot egyébként nem vennék, mert rühellem a koreai termékeket. Elismerem, hogy lehetnek jók, de nekem akkor se kéne, ha féláron lenne. Hülye dolgok ezek az elvek, tudom.
-
naksys
senior tag
Légyszi írjátok le nekem, hogyan irányíthatom át a windows temp könyvtárát a ramdiskre!
Köszi -
Szibilla
aktív tag
Kellene beszereznem egy 60GB körüli SSD-t.
OCZ vagy Corsair? Mindkettő Sandforce vezérléssel bír, ha jól tudom. Kell még ettől tartani? Intel Z68-as lappal használnám.Esetleg más alternatíva?
-
Bodor
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Rosszul tettem fel a kérdést, mert az Automata lomtár ürítést ismertem természetesen, de a Garbage-collection már más tészta. Én tulajdonképpen erre kérdeztem rá Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatás
És Itt pedig meg is kaptam rá a választ
"Bár talán ma már evidensnek mondható, de természetesen a TRIM és Garbage Collection támogatása sem maradt ki ebből a vezérlőből sem." -
TayRol
nagyúr
szevasztok!
velemenyt szeretnek kerni a kovetkezo ssd-rol:
Corsair 115GB Force F115 MLC. ThinkPadbe menne.koszi szepen!
TayRol
-
Balage76
senior tag
Az első 500 darabnál biztosan. Úgy néz ki, hogy jövőhéten tudják majd elkezdeni a kiszállítást azoknak akik már befizették a pénzt.
Bár nem a kiadónál dolgozom, de úgy gondolom, hogy jó eséllyel nyilvántartják, az előfizetőket (mármint a pénz beérkezésének idejét) és sorrendben küldik az SSD-t.
Mondjuk 450 beérkezett előfizetésnél pedig értesítik azokat akiknek küldtek csekket, de még nem érkezett meg a befizetés, hogy vagy gyorsak lesznek vagy sajnos lemaradnak a lehetőségről. Esetleg az is lehetséges, hogy egyesével végighívják a függőben lévő lehetséges előfizetőket, hogy mi a helyzet..
-
Bodor
veterán
Szerintetek a samu 830-as ssd-ben működik a Automata lomtár ürítés, vagyis a garbage collection abban az esetben ha RAID0-ban van 2 ilyen ?
-
C_hris
tag
Ezen adatok alapján milyen állapotban lehet az SSD-m?

-
lsc
nagyúr
raid array detected. If raid array not present, reboot and tray again.
Ezt a hibaüzenetet kapom ha az intel toolboxban elindítom az optimizert. Mi lehet a nyűgje ? -
kerekfej
őstag
Ha nem adják akkor azonnal felmondod a szerződést és nem fizetsz nekik.
Samsung 830 64GB + Chip 1éves újság előfizetés 28000Ft-ért nagyon megéri.
Engem is gondolkodóba ejtett.
A HDD-k ára fél évig nemigen fog változni, maximum felfelé. A SSD meg mindig olcsóbb lesz, de csak kicsit, mert HDD helyett sokan SSD-t vesznek majd. Tehát aki akar venni annak a Chip-es tűnik az egyedüli jó választásnak. Ha adnak hozzá gyári Samsung jótállást azt bárhol elfogadják elvileg ahol forgalmazzák a terméket.
-
Tommer
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Na várj! Csak hogy világos legyen:
Most letörölted (unistall) vagy letöltötted és telepítetted (install) az Intel Rapid Storage -t?
Mert ezért nem mindegy mitől szűnt meg a fagyás jelenleg.Katbantartónak meg én Corsair -nek nem tudok hogy van ilyen, de valaki biztos használ ilyen vagy hasonló SSD -t (mármint SandForce vezérlőset).
Intel -nek van az Intel SSD Toolbox (fasza kis progi):
Ez az új felüllete amit látsz, ott van olyan, hogy Intel SSD optimizer funkció.
Valamint Samsungnak van a Samsung SSD Magician (ez is fasza kis progi):
Corsair -nek nem tudom van -e egyáltalán, de az itteni nagytudású emberek (vagyis nagyobb tapasztalattal rendelkezőek mint én) hátha tudnak valamit.

-
vbbb
őstag
válasz
BekkNekker
üzenetére
Gondolom ezzel meglehet: CrystalDiskmark
Mögelőztek...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BekkNekker
üzenetére
-
BekkNekker
csendes tag
Üdv!
Hogyan tudom megmérni az ssd-m írási és olvasási sebességét?
-
vbbb
őstag
Üdv!
Lenne egy Intel X25-M 80GB SSD (Model number SSDSA2MH080G1GN) amit meg tudnék venni újan. A kérdés az, hogy mennyit érdemes érte maximum adni? (Garancia és számla nélkül)
-
Crossfit007
senior tag
Fura letöröltem Intel Rapid Storage technology programot, és azóta nincs fagyás...

LOL...
Milyen karbantartó programokra gondoltok amúgy SSD-vel kapcsolatban?
Corsair Force GT-nek hol tudnék ilyet találni?
Kerestem még régebben ilyet, se sehol sem találtam.
-
djmisi123
csendes tag
válasz
deathtania
üzenetére
Hát köszi szépen ez igazán tanulságos kis összefoglalót kaptam és tényleg jó nagyon szépen köszönöm és totál igazad van mindenben

-
Gabóka
tag
-
jookomak
őstag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Szintén fw update-t javaslok, valamint win újratelepítést. Az alaplapon pedig a sata portok intel-esek, lévén a chipset része. Oda van dugva? Gondolom a fölső piros csati a legelső, ami sata 3. A jmicron az esata csatlakozókat vezérli.
A fagyás pedig mástól is lehet, nem csak az ssd miatt. Vírus, spy, stb. -
SG3rg0
őstag
Samsung 830-as 64GB SSD 35.000ft-ért jó vétel? ÚJ
Ilyen lapba lesz:
[link] GA-890GPA-UD3H -
deathtania
senior tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
firmware frissítés? AHCiben van? gondolom a Corsairnek is van valami SSD Toolbox-a, amivel havonta érdemes karbantartani a cuccost, azt használod?
nem lehet, hogy mással van probléma, esetleg a HDDvel? rammal? proccal?nem melegszik túl a procc (pl meghalt a ventije, nekem arra is csinált ilyet)?(szerk: hülyeség, mert akkor az egész befagyna, most olvastam az első hsz-edet.
) -
Orgi
addikt
válasz
Crossfit007
üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Milyen ssd-t ajánlanátok, Asus AT3IONT-I típusú alaplapomhoz?
Win7 rendszer lenne rajta, meg némi adat. (40-64 Gb kapacitás érdekel)Válaszokat előre is köszi.
-
Gézengúz
addikt
Plussz egy jó pont az OCZ-nek, Agility3 60Gb-os modellt vettem. Egyelőre csak egy SATA 2-es lapban megy...Nforce 570 Ultra......Semmi probléma vele az égvilágon, tesztet tolok, ha meglesz a SATA 3-as lap és 100%-ig ki bírom használni...Így most csak 270/210, sokkal jobbra nem számítottam...
-
Crossfit007
senior tag
Na előbb úgy megfagyott, hogy semmit se nyitott már meg vagy 5 percig és reset kellett...

-
Crossfit007
senior tag
Sziasztok!
Nem olyan rég óta van egy Corsair Force GT 128GB-os SSD-m.
Mostanság gyakran ilyen 30-60mp-es időkre megfagy randomban.
Tudok gépelni közben, meg kurzort is mozgatni.
De ha éppen meg szeretnék nyitni egy új oldalt böngészőben, vagy egy programot akkor nem történik semmi, és kb. 30-60mp-ig van ebben az állapotban is közben világít a LED folyton. :S
CrystalDiskInfo szerint 100%-os az állapota és nincs semmi baja.JMicron vezérlős a Z68 chipsetes Asus Maximus Gene-Z lapom és ahhoz fel is raktam a drivert.
Természetesen SATA3-ba van dugva, JMicron alaplapi vezérlőt használva.Tudnátok segíteni, hogy mitől lehet ez?
Esetleg Scandisk-et nyomhatok SSD-n?
Előre is köszi!
-
deathtania
senior tag
válasz
djmisi123
üzenetére
használod, amíg van rá gari, aztán eladod a fenébe. mit kell ezt túlreagálni.
pont ahogy a kolléga mondja előttem. az 1000TB is rengeteg. veszel, amilyet veszel, ha 3 évig baja lesz visszaviszed, kicserélik, aztán keziccsókolom. két év után max amíg még garis eladod, aztán szívjon vele más ha baja lesz. addig meg kb szerintem mindegy, hogy milyet veszel, mivel ma már nem olyanokon megy a para, hogy 1 év gar van rá, aztán jaj 1 év 1 nap bekrepál, hanem a minimum a 3 év,de nem ritka már az 5 sem. hol lesz mára géped és te 5 év múlva. (bár vásárlásnál figyelj arra, hogy a bolt is vállalja rá a 3 évet, mert sokszor játszanak olyannal, hogy csak 1-et vállal rá, a maradék 2ben meg postázgasd te a gyártónak, és emiatt már 2-3-4kval olcsóbban adják a cumót. szerintem emiatt érdemes kicsit többet kiadni, de nem te szívsz a 10k-s postával ha gáz van.)
3év múlva meg még olcsóbbak lesznek az ssd-k.
ha egy kicsit optimalizálod lesz naponta 4-5GB írásod, max 10GB, aztán számold ki, hogy az is kb 100-250 nap az 1TBig, aztán azt még szorozd be 1000-rel.
Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

amúgy ha azt mondom h nem kell az újság ha nincs SSD akkor vajon kerítenek nekem vagy mi? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)