Hirdetés
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
petike2014 #40098 üzenetére
hol itt a gond? nekem ezek teljesen jó értékeknek tűnnek
-
petike2014
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ma üzemeltem be egy 120GB-os agility 3-at egy asrock z68 itx-be és ezeket az eredményeket kaptam, mi lehet a gond? intel inf és rapid storage telepítve. SSD optimalizáció megcsinálva, ahci stb, friss rendszer...Köszönöm a segítséget előre is.KÉP
-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #40092 üzenetére
természetesen AHCI
...és a partícióeltolás is rendben van, meg minden SSD-s optimalizáció és hangolás
azér' ennyire amatőr nem vagyokmod: nem, egy darab AHCI / IDE / RAID kapcsoló van csak
-
-
Lenry
félisten
válasz
Kolondrum #40086 üzenetére
amikor megvettem, akkor se hasított igazán - illetve gyakorlatilag semennyire, de ezt akkor betudtam az öreg gépnek. a mai cuccom viszont már kétlem, hogy visszafogná...
-
lengoborda
csendes tag
biztos hogy nincs baja.Usb-ről szépen megy bármit tudok kezdeni úgy vele(csakhát nem azért vettem).
Ma megpróbáltam Linuxot telepíteni rá látja,formázza ,elindítja és a másolásnál kiírja hogy hiba.Én arra gyanakszom hogy valami driver kéne hozzá,mert a bios-ban alapból kevés dolgot tudok állítgatni.Valakinek valami ötlete?
Az lehet hogy a 2-3éves notebookom nem kompatibilis hozzá?(asus k50in) -
Bodor
veterán
Valószínű regenerálni kellene pl. PerfectDisk-el ami free...
Vagy Diskeeper 2012-vel,ami 30 napig free...
Egyszeri rendbetételre elég a trial változat is. -
-
balu077
tag
Sziasztok.
Azt hiszem ahhoz képest,hogy több ,mint 2 éves és nem volt kímélve.............................................................elég jól muzsikál a kis X25-ös!! -
bucilali
aktív tag
Hali Mindenkinek!
Szereztem egy OCZ Agility 3 60GB SSD-t, amelyet sajnos a lapom miatt nem tudok AHCI módban hajtani (A8N SLI lap).
Viszont ha vennék egy ilyen bővítőkártyát, amin van AHCI lehetőség, tudna e róla bootolni a win7. Esetleg valakinek tapasztalata a kártyával? Vagy ne erölködjek? A gépcsere anyagi okokból nem járható egy jó ideig.Köszi a válaszokat és üdv: bucilali
-
somasz
addikt
Üdv!
Biztosan egyszerű dolgot kérdezek...
Nemsokára érkezik egy gép összeszerelésre, 256gb-os samsung 830 a rendszernek, 2*1TB WD tükrözött hdd-tömb az adatoknak.Mire állítsam a vezérlőt? ASUS P9X79-ről van szó.
RAID/AHCI?
Vagy egyéb ötletet várok!
-
vadcoca
tag
Ez a HDD-k öröksége. Cache/prefetch/puffer , ezen kívül a sw-ek is igyekeznek (ahogy lehet) kímélni a háttértárat hiszen az "lassú".
Ez szépen elfedi az SSD-k közötti különbségeket. Átlagos esetben tényleg nem nagyon kell a "nyers erő" , mint pl a PH teszt-beli 4 VM-nél ahol viszont ki is jönnek az eltérések. -
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum #40066 üzenetére
Felraktam a wint a raid0-ba összerakott 2db Corsair ForceGT-re. Eredmény:
Kell ezt piszkálnom, vagy hagyjam így? (de ha így hagyom vehetek még1 ssd-t a másik gépembe= Asszony ki fog nyírni
)
Viccet félretéve, ha az alaplap raid módra van állítva, akkor "non raid disk"-ként rengeteg probléma jelentkezik a Gt-nél. Viszont ha van 2 db stripe módban, akkor nincsenek problémák.
-
Itt van a hogyan meg mit javít. Valóban érezhető némi lassulás olvasás terén.
Itt pedig a kért beállítások: Az, hogy auton vagy be-ki kapcsoláson van rengeteget számít. Ha minden úgy van mint a videón akkor nekem jó az OC és innentől kezdve az SSD sebessége nem számít, ha a C3 és C6 be van kapcsolva alig 400 megával olvas és nem mellesleg ciripel a gép, de ez már a CPU miatt van. [link]
-
Mankó
veterán
Nálam 10 gb-t foglal az egész rendszer, Win 7 pro, TC, Winamp, Víriusirtó, lejátszó programok, Skype, Office, Adobe stb., amit általában használok. Minden be van optimalizálva, fent vannak a lap driverei, meg kiegészítő szoftverei is.
Viszont a hibernálás, swapfile, visszaállítási pontok meg minden hasonló dolog le van tiltva. -
Mankó
veterán
válasz
lengoborda #40054 üzenetére
Ott valami gáz van, vidd vissza garanciába! Még HDD-re is felment max 1 óra alatt a rendszer (még egy 5400esre is), nem hogy egy ssdre.
SPY0817: felhasználó váltogatja, hogy kinek mekkora meghajtó elég. Én simán elférek 10 gb-n is, mert már nem használok olyan progikat mint régen (Macromedia, PhotoShop egyéb nagy helyet foglaló progik), másnak meg a 120 Gb is szűkös.
A programokat meg ki kell próbálni, van amin nagyon sokat lök, hogy ssd-ről indul a rendszer alól. Van aminél meg se látni a különbséget.
-
Mankó
veterán
válasz
vadcoca #40051 üzenetére
Én nem voltam elájulva az említett Kingstonok sebességétől, ellenben az Agility 3 bőven elég egy átlag user számára. A nagyobb sebesség különbség értékek (CDM) inkább csak megnyugtatóbbak, mint hogy bármi különbséget látnánk a felhasználás során.
Szerintem nagy érdemi különbséget a Sata 2-es SLC-m és egy Agility 3, vagy gyorsabb között sem igen látnék. Persze professzionálisabb felhasználás esetén lehet hogy előjönne a különbség.
Egy ilyen összehasonlítást ki akarok próbálni majd még a közel jövőben.
-
jeni
félisten
válasz
SPY0817 #40055 üzenetére
jelenleg nálam a kb 22GB foglalt
Írták,hogy a 60Gb elegendő elvileg igaz is de ott azért figyelni kjell később,hogy mennyi is maradt mert kb 15% szabad kell neki.
én nem rizikóztam és egy 120GB vettem.lehet,hogy a laptopba bevállalom a 60GB SSD-t,az olcsósága miatt.
amik rajta vannak a Op rend. és a MSI drivereik. total comm,Win rar,adobe
ha SSD-re teszed akkor onnan gyorsabban megy, ha a HDD-n akkor azon az eddig megszokottan éred el. -
fsb1000
nagyúr
válasz
lengoborda #40054 üzenetére
Szerintem nálad súllyos hardver vagy szoftver kompatibilitási gondok lehetnek.
Jó lenne egy win7-es "kész" gépben letesztelni azt az SSD-t és aztán a te gépedben is.
Én nem nyugodnék, mig az elvárható adatokat nem produkálja a tesztprogikkal.
Egy oprendszer teleptése max. 1 óra SSD-re. (DVD-ről) -
SPY0817
aktív tag
Szerintetek 60gb programokra win re mennyire szűkös?
másik kérdés mennyiben befolyásolja ha egy program SSD vagy HDD-n van egy amúgy rendszer SSD-n lévő rendszert..
-
vadcoca
tag
válasz
fagy53 #40034 üzenetére
A többi ajánlott is ugyanennyit tud (legalábbis ebben a versenyszámban): PH!-s felhasználók által összegyűjtött tesztek, tapasztalatok
A milyen ssd-t fórumból (is) pedig nekem az jött le, hogy használatban pedig még egyformábbak.
Ezek az Agility 3-k mostanában kb olyan jó vételek, mint anno a Kingston SVP100/S2 96GB. -
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum #40027 üzenetére
Úgy érzem, megint nem jól választottam ssd-t. A 2. gépbe ma próbáltam telepíteni rá oprendszert, de állandóan fagy, hol telepítés közben, vagy ha már sikerült, akkor a win lett lassú vagy fagyott. Alaplap Asus z68 v lx, van benne 4 db 500-as vinyó is raid kötetekben, így az alaplapi beállítások raid módban vannak. Lehet, hogy ezt nem bírja az ssd? Ha átraktam e pcie-s sata3 kártyára, ott feltelepült rendesen, csak ott meg a sávszélesség nem az igazi. (386 MB/s olvasási)
-
Bébá
tag
válasz
Core2duo6600 #40041 üzenetére
Köszi.
-
Bébá
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40037 üzenetére
Köszönöm a választ.Hát a kibontás talán még nem is probléma ha nem volt leragasztva a doboz.A lényeg hogy a gépbe ne legyen berakva mert azt érzékelik a programok, és nem mindegy hogy 0 órás vagy nem.
-
A Vertex-et add el, pusztán abból a megfontolásból, hogy egy bontatlan, zsír új SSD-ért többet kérhetsz, kelendőbb portéka hogy úgy mondjam. Ha a Samsung-tól válsz meg(lehetne akár, hogy csak 1 órát ment), az akkor is használtnak számít, ilyen a business.
persze kérdés, hogy a Samsung 830 milyen kiszerelésű(van-e tartozék vagy nincs) és mekkora kapacitású stb, szóval az is lehet, hogy azért így többet kapnál.
Én biztos a bontatlan Vertex 3-at adnám el (csak akkor tényleg bontatlan legyen, mert elég ha csak kíváncsiságból kibontod, máris használtnak számít) -
Bébá
tag
Sziasztok.Érdeklödnék hogy melyik SSD-t tartsam meg.Van egy 830-as Samsungom és kapok egy Vertex 3-as OCZ-t garanciás cseréböl. Melyiket tartsam meg? Ha a töbség azt mondja hogy a Samsungot, akkor az a Vertex-et ki sem bontom hanem eladom.Melyiket érdemessebb megtartani.Mind a kettö 60GB-os.
-
Egon
nagyúr
A 2. eredmény már korrekt szerintem.
Nekem egy Samsung 830-as figyel, Intel vezérlőn, és ennyi:-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 501.231 MB/s
Sequential Write : 314.604 MB/s
Random Read 512KB : 346.622 MB/s
Random Write 512KB : 305.410 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.301 MB/s [ 5688.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 70.360 MB/s [ 17177.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 228.874 MB/s [ 55877.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 112.931 MB/s [ 27571.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 40.3% (48.0/119.1 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/07/18 19:12:58
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Ami számomra fura: a 4KQD32-es eredményeknél, nekem magasabb értékek vannak az olvasásnál, mint az írásnál (ilyet másnál nem nagyon láttam).
-
atala
addikt
Próbált már valaki a win7-el képfájlt készíteni, és arról visszaállítani SSD-t? Ez egyszerűnek tűnik a nortonhoz képest. Na, meg nincs is norton 15 boot lemezem.
-
atala
addikt
Üdv!
Végre meg van az új konfig.
ECS A75F-M2, AMD A6 3620 APU 2200MHz, 4GB RAM.
6 db SATA 3 port, AMD A75 (Hudson D3) chipset.
Ez jó eredmény? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kezdő vagyok #40023 üzenetére
Itt tedd fel ugyanezt a kérdésedet: Milyen SSD-t vegyek?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen SSD-t érdemes venni,ha 120 GB-osat szeretnék?
Gyors és tartós is legyen. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cingáriusz #40006 üzenetére
Ha ki van kapcsolva, akkor az azt jelenti, hogy nem veszi vissza a CPU teljesítményét terheletlen állapotban. A jelenlegi beállításoddal gyorsabb eredményt kapsz (elvileg).
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Cingáriusz #40014 üzenetére
C1E és társai, a cpu ra vonatkozó résznél szokott lenni.
-
Met
nagyúr
válasz
lengoborda #40019 üzenetére
Biosban sata-t tedd át ahci-ről ide-re
-
Met
nagyúr
válasz
lengoborda #40015 üzenetére
Lehúzgáltál minden hdd-t az alaplapról, csak az ssd maradt és a biosban átállítottad a boot sorrendet hogy az ssd-ről induljon és úgy telepítetted a wint?
-
F34R
nagyúr
válasz
lengoborda #40015 üzenetére
win 7-t IDE módban rakd fel.
-
válasz
Core2duo6600 #40013 üzenetére
Mármint mit kapcsoljak be?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Cingáriusz #40006 üzenetére
CPU energia gazdálkodás, ha nem használod akkor visszaveszi a tempot feszülstséget és ezzel a melegedést és a fogyasztást is, érdemes bekapcsolni !
-
Met
nagyúr
válasz
lengoborda #40011 üzenetére
Bios se látja?
-
lengoborda
csendes tag
Üdv MIndenkinek!Segítsen valaki mert szét vet az ideg!
Tegnap vettem egy OCZ AGILITY 3-as ssd-t.
De nem tudom feltelepíteni egyszerűen ha beleteszem a gépbe(asus k50IN notebook)nem látja(vagy 40ből 1szer-de akkor sem telepít rá win7-et)hiába van ahci-módban,bios-t is frissítettem.
Usb-vel látja meg használni is tudom de bármit csináltam eddig nem indult róla a gép!
seeeeegggítség! -
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv a topiclakóknak!
Vásároltam egy Samsung 830 series 64GB-os SSD-t a minap. HDSentinel szerint 99%-os, ez nem éppen megnyugtató, mivel az átlagosnál nagyobb macerával jár ha be akarom építeni (iMac, tehát ripityára kell szedni a gépet, optibay, stb...), és nem volna jó hamarosan ujra eljátszani a kört.
Viszont azt az infot kaptam, hogy SSD ügyben inkább Crystal-nak érdemes hinni. Szerinte 100%-os. Egyébként valamivel több, mint 100GB írás történt eddig rajta, és egyébként is egy hetes kb.Mi az igazság?
-
Lemértem az OCX Vertex3 120GB-os ssd-met: Read: 264MB/s Write: 139,5Mb/s
Ez igen távol van a gyárilag megadott 535/480-tól.Mi lehet a probléma?
Alaplap: Asrock 890GX Extreme3Hol kell ezt a test data 0 FILL-t beállítani?
-
Megnéztem bios-ban ezt a c1e-t. Nekem alapból ki is van kapcsolva. Esetleg kipróbáljam bekapcsolva?
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A Signal elnöke szerint biztonságos az üzenetküldőjük
- Lexus, Toyota topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest