- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
Aktív témák
-
tlala
addikt
Itt pont erről van szó:
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!] -
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Ha CD-ről akarok bootolni, akkor P35-DS4-nél nem kell letiltani az AHCI-t, hanem az F12 nyomogatására megjelenő Boot Menu-t használva abból el lehet indítani a CD-ről való bootolást.
Csak ez egy kicsit "macerásabb" ezért szerettem volna a CD-ről történő automatikus bootolást megoldani, de eddig még nem sikerült. -
Bodor
veterán
Ha jönnek egyáltalán...
(#41484) Peddy789: Windows 7 USB/DVD download tool
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jah, HDS már a media wearout indicator értékét nézi.
Az nem lehet 100-on attól kezdve, hogy bármit is írtál az SSD-re.kisninja: ne azzal végezd. Nem véletlenül linkelték azt a programot Intel fórumban is.
Az Intel saját programja csak az adatterületet törli.
Ezzel végezd el a törlést. -
Annak nézz utána (a lapos pontos típusának birtokában), hogy milyen BIOS frissítések állnak rendelkezésre és azokban milyen javítások/módosítások találhatóak, amik esetleg érinthetik a SATA vezérlőt/SMART adatokat stb stb.
(Az Asus piacvezető a Bug 'n' Play BIOS-okkal, hordozható és asztali kategóriában egyaránt, ennyi bimbiacélt csak az Asus tud legyártani)UI: Óvintézkedés még mindig javasolt(főleg, ha a Vertex sem a legfrissebb FW-el van szállítva).
-
" Jön egy Vertex 4-es laptop telepítésre."
Ja, csak nehogy Kr. e 2-ből származzon a lapos, avagy ne legyen Packard Bell vagy Acer egyes modellje, mert akkor biztonsági óvintézkedések megtétele szükséges. Nevezetes minden törésre-zúzásra alkalmas eszközt el kell ásnod, vagy kölcsönadni hirtelen.skydragon
Rossz megközelítés. A régi és újnak mondható technikák keresztezése mindig rejt magában hibalehetőséget/inkompatibilitást. (SATA vezérlők revíziójában is van különbség, pl SATA2 rev lehet 2.2 meg 2.6 is...)
Erről egy vicc jut eszembe:
-"Mi lesz, ha keresztezed a pulit a zsiráffal?
-"Nem tudni, de juhász biztosan el fog verni.Szóval Mózes nem biztos, hogy szót értene What the Matrix Neo-val...
-
törölt tag
Érdekes, hogy az SSD gyártók mennyire eltérő álláspontokat képviselnek, néha mind használat, mind frissítés terén. Pl ugye OCZ-nél elég érdekes, hogy AHCI-nélküli frissítést javasol. A Samsung meg lövi ki a szolgáltatásokat, ha úgy akarod... OCZ, megint csak ...
Amire kíváncsi vagyok, hogy ahogyan Hzoli87 kolléga HD Sentineles postjában is látszik:
Nála Samsung 830-nál kiírja a HD Sentinel, hogy mennyi adatot írt összesen - SSD függő - , szóval kíváncsi leszek, hogy Corsairnél is kiírja e. Kinsgtonnál csak a ki be kapcsolások számát írta.
-
-
ETOM
addikt
Nem csak eddig úgy voltam vele elfér még. Kondíció csökken folyamat azért vagyok ideges, hogy lesz e valami baja. Nem ment semmi extra amint isot bontottam akkor halt be rendesen gép (mint a régi szép idökbe 5400RPM szint). lapozófájlt kilőttem hát nagyon begyorsult boot összese rakodik logó és már dekstop.
alignálás hirtelen nem tudom mi, de utánanézek. A cikkeket átfutottam defrag, trim, 20% szabad hely stb
-
janos666
nagyúr
A Force GT 90Gb miért kerül fel a listára?
4k-ban kb. ugyan azt tudja minden méret 60 és 240Gb közt, a nagyobbak csak szekvenciális írásban gyorsabbak. Ugyanakkor nem szabadott volna siralmas értéket mérni a 60gb-ossal sem, ott valami probléma volt (hibás példány, ACHI helyett IDE mód, Intel helyett MS driver, stb), ami meglehet más SSD-vel is, főleg másik ugyan olyan Sandforce vezérlőssel, mint a Force GT (ha valami kompatibilitási probléma).A Vertex4-ek tesztekben jobban mennek, mint a Force GT-k és hasonló a bolti áruk.
-
J.J. András
őstag
OCZ Forum:
"These Settings will fine tune your systems memory management at least 512MB of ram recommended.
- start\run\regedit and then to the following key:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management
- DisablePagingExecutive -double click it and in the decimal put a 1 - this allows XP to keep data in memory now instead of paging sections of ram to harddrive yeilds faster performance.
- LargeSystemCache- double click it and change the decimal to 1 -this allows XP Kernel to Run in memory improves system performance a lot."A memóriában tartja (szerintem) a kerneleket és kevesebbet swappolna...., ellenőríztem, ha a SWAP-ot kikapcsolod, attól ezek még 0 értékkel maradnak.
Anno nekem még XP-vel futott az SSD-m 1÷1,5 évet, így ezeket használtam, de a WIN7 alatt is megtaláltam ezeket a beállításokat.... gondoltam baj nem lehet, de MoonMan erről többet tudna mesélni, mivel az ő szakmája ez . -
peetmaster
senior tag
225-ös szekvenciális olvasást és 180-as írást tud a Kingston, tehát leginkább az olvasási sebességet tartom elég alacsonynak az Agility-nél. Sebességbeli különbséget a gyakorlati használatban nem nagyon vélek felfedezni a 2 SSD között, inkább csak az értékek azok, amik eltérnek.
-
peetmaster
senior tag
Szia!
Ezzel csak az a bajom, hogy ha bekapcsolom a RAID vezérlést, nem boot-ol be a windows (intel rapid storage install: Once the operating system is installed and RAID (0, 5 or 10) has been enabled in the BIOS, double-click the downloaded file to launch the driver installation.)
Lökök ide egy képet SATA3 (Gsata bemenetre SSD rádugva, bios-ban az XHD és Turbo SATA3 engedélyezve) és SATA 2 (itt semmit nem állítottam bios-ban) eredményről. A bal oldali a SATA3, a jobb oldali értelemszerűen SATA2:
vazzz: ha rákukkantasz az adatlapomra, szerintem elég sok mindent látni.
Még megpróbálkozok a Gigabyte honlapjáról letölteni egy marvell sata3 driver-t, hátha...
-
Core2duo6600
veterán
Melyik ez a beárazod topik ?
Tüzfal win 7 beépített, antivirus MS Security Essentials
(#40443) Drughi
Milyen lapod van ?
A sebességek sata 2 esre emlékeztetnek
Mérhetnél egyet úgy, hogy átteszed fill 1 ra vagy mire felülről a második ra, mivel SF es a vezérlő így jön ki a gyárihoz hasonló sebesség(#40442) q8
A rendszer pörgösebb lesz valamivel, ha a közeljövőben nem tervezel gépet cserélni, akkor semmi esetre sem vennék drága megjhajtót(#40452) Egon
A 15 öst még nem néztem, mert amit lekaptam nem indult el ...
Nekem a tekeréssel vannak bajaim, csinálok egy pár kattintást és hosszú mp ek mire történik valami, pedig a gépem nem gyenge !
Most, hogy benne van a samu 830 annak a második particiója a forrás, a cél meg egy normál hdd, és sokkal vidámabb a dolog, de nem akarom kinyirni a ssd met, ezért gondoltam, hogy beszerzek egyet csak erre a célra, azt hadd menjen, birja amíg birja.
Még próbálkozom slc set keríteni, de ha nem megy akkor megy bele egy mlc, valszeg vertex 3 vagy 4, esetleg másik fajta(#40455) Najz
A D hez van keret, míg a másik csak maga a meghajtó, de ennyit nem ér egy keret, én a simát vettem, és behjítottam a gépházba mindenféle keret nélkül(#40457) puttonyos
Jól gondolod(#40458) jakos73
Szerintem fogadd el hogy ebben a gépben ennyit megy, még így is gyorsabb mint egy noti hdd(#40468) Faterkam
Gyorsabban éri el a swap file-t, és tempet ha használja, na ezért nem érdemes ezeket hdd re átteni, mert elveszted az ssd értelmét -
Mankó
veterán
Az Intel X25-E SLC-ről. Force Gt-re való cserére reagálva:
Úgy döntöttem nem cserélek egyelőre. Bőven kiszolgálja a jelenlegi igényeimet a kis SLC. Másrészt IOMéterrel kimértem és összehasonlítottuk egy Force GT-vel egy fórumtárs segítségével. IOMéter alapján az SLC a gyorsabb. Nem is kevéssel.
Aztán, hogy most a valós felhasználáshoz melyik áll közelebb a Crystal Disk Markos eredmények vagy az IOMéter-es, ki tudja. Az a biztos, hogy a sata 2-es (s néhány sata 3-as is elbújhat mellette) eredményekhez képest mind2-ben jól teljesít.
Majd X év múlva, amikor kinövöm az SLC-t, akkor is ráérek egy a mostani választottól (Force GT) 2-3x, vagy akár 10x gyorsabbra cserélni. -
-
-
fatal`
titán
Hülye szegény, mert a c-n a cache mappába van bekötve egy hdd partició, oda van téve a temp, böngésző cache meg egyéb szarságok. Maga a c az ssd (a mappa nélkül), több mint a fele üres. Bocsánat a helyesírásért, ezt a hszt mobilról írtam.
Holnap mérek egyet randommal is.
-
Ice&Lime
veterán
-
attila9988
őstag
Bár ha winbe formáztad volna az ssd-t, akkor ez a 100 ,b-s partíció nem került volna fel.
Dehogyis nem... a telepítő létrehozza akkor is, ha ssd -re telepítesz...
Egy jó tanács. Ha valakinek agility 3 -asa, vagy azzal egyenértékű béllel rendelkező ssd -je van, annak ajánlatos p35 és window 7 esetében az alapból felpakolt 2006 -os sata vezérlőt fent hagynia, mert a 2010 -es intel driver okozhat véletlenszerű időpontokban felbukkanó kékhalált.
-
Én még nem láttam olyan "pókot", ami egy i7-es CPU-val megáldott, 2 HDD helyes notiban, ne találkozott volna SATA3-al.
Konkrétan ilyen kütyü még nem volt a kezem alatt(abban igazad van, hogy elmélet meg gyakorlat közt nem ritka a különbség számtekben), ezért checkold. Javasoltak már programot, amivel tudod ellenőrizni, de itt van még a Speccy vagy a -Lite ellenére is izmosabb- Sandra Lite 2012. (Mindkettő ingyenes) -
Faterkam
addikt
-
Mindig a Chipset határozza meg, hogy hány darab és milyen sebességű SATA port van (lehet). Ezen Intel® HM65 Express Chipset található.
-
Core2duo6600
veterán
2 SSD ét tesztel összehasonlítani csak fizikailag ugyanabban a lapban érdemes.
A netes teszteket felejsd el.
Bármelyik jó lehet, mint ahogyan az első hsz ban van.Válassz ár, gari idő, vagy kinlzet alapján !
Használat közbeni különbséget nem fogsz érezni !
Mindenekelött tisztázni kéne, hogy a laoptopban pontosan milyen sata vezérlő van !(#40318) samu74
Ez csak annyit jelent, hogy a rendszer elküldte, de nem azt, hogy az ssd hez eljutott, és hogy végre is hajtotta.
Tedd fel a hd sentinelt és azzal ellenőrízd le !
Ha az azt mondja, hogy a tirm támogatva és engedélyezve, na akkor van trimmed ! -
TeeJay
félisten
én ilyenekkel nem foglalkozom, aki szereti magát sz*patni azzal hogy televágja a vinyót és jóval lassúbb a rendszer mint általában az meg is érdemli. (az a szebb ha az egész vinyó szanaszét van töredezve mert életében nem használt még defrag programot...)
aki úgy vesz SSD-t hogy fogalma sincs róla mit hogy kell vele
az szintén megérdemli ha telepakolja és idő előtt elhal minden cella
majd ha 1x elszáll a cucc tanul belőle addig nem -
fsb1000
nagyúr
Én pont nem ezt a verziót javasoltam....
Számokkal leírom a példát, hogy érthetőbb legyen.1. Vásárolunk egy 128GB-os SSD-t, amelynél a közvélekedés szerint célszerű valamennyi "fizikai" tárhelyet szabadon hagyni.
2. Létrehozunk rajta egy 115GB-os particiót és marad 13GB-nyi particiónálatlan terület
3. A 115GB-os particiót formázzuk "izlés" szerinti szektormérettel vagy beillesztjük szoftveres raidbe (pl. linux fájlszerver)4. OS csere vagy újratelepítéskor csak ezt a 115GB-os particót formázzuk újra
----
Megjegyzés: Én még semmilyen tesztet nem láttam, amely a most népszerű SSD-kkel kapcsolatban kimutatná annak a hátrányát, ha átlagos használat esetén a tároló kapacítás 100%-át használjuk fel particiónálás/formázáskor.
Ennek ellenére én hagyok helyet, mert abból nagy baj nem lehet.... -
"Különben nekem is járt az agyam, hogy a lekerekített kapacitású (60, 90, 120 stb.) ssd-k esetében, akkor hogy is van ez."
Másik topikban jött elő egy kérdés és az arra adott válaszomból talán megkapod a választ. [link]
Itt meg egy táblázat, a nem feloldott Sandforce vezérlőkről, többek közt az Over Provisioning értékekkel: [link] -
fsb1000
nagyúr
Szerintem az a legegyszerübb megoldás, ha eleve a max méret 90%-ra méretezzük a particiót. Utána már nincs gond sem a formázással, sem az odafigyeléssel.
(egyébként nem tudom mennyire szükségesez a "trükk" az olyan SSD-knél amelyek eleve hagynak valamennyit pl. Agility3 60/120GB, de azért ezeknél is így csináltam) -
Formázott kapacitás ~10%-a, azaz pl egy 64GB SSD-nél(aminek a formázott kapacitása ~59,7G) ott ~6G szabad hely legyen. A 64/128/256/512GB kapacitású meghajtóknál ezt célszerű betartani, a 60/90/100/120/240/480GB kapacitásúnak jelölt SSD-knél (ezek tipikusan SandForce vezérlősek) általában nincs szükség külön szabad helyre, azaz teleírható, de ettől függetlenül ezt nem javaslom, jobb ha van üres hely.
Hogy ezt az üres helyet hogy oldod meg, hogy létrehozol egy nem particionált területet(lecsípsz megfelelő Gigányi helyet a partícióból) vagy csak odafigyelsz, hogy legyen mindig elegendő szabad hely, az mindegy.
-
petike2014
aktív tag
EZ alapján az értékeim jók, ugye ha átállítom 0x00 (0 Fill) -re akkor hozza a magasabb 480/450 eredményeket, gondolom ez a tömörítés lehet. Az OCZ-k ha jól tudom csak úgy tudják ezt a magas read/write sebességet... Ez nem lehet az oka? Amúgy a boot idő a gomb lenyomásától számítva 19.53 sec.
-
-
-
-
lengoborda
csendes tag
biztos hogy nincs baja.Usb-ről szépen megy bármit tudok kezdeni úgy vele(csakhát nem azért vettem).
Ma megpróbáltam Linuxot telepíteni rá látja,formázza ,elindítja és a másolásnál kiírja hogy hiba.Én arra gyanakszom hogy valami driver kéne hozzá,mert a bios-ban alapból kevés dolgot tudok állítgatni.Valakinek valami ötlete?
Az lehet hogy a 2-3éves notebookom nem kompatibilis hozzá?(asus k50in) -
vadcoca
tag
Ez a HDD-k öröksége. Cache/prefetch/puffer , ezen kívül a sw-ek is igyekeznek (ahogy lehet) kímélni a háttértárat hiszen az "lassú".
Ez szépen elfedi az SSD-k közötti különbségeket. Átlagos esetben tényleg nem nagyon kell a "nyers erő" , mint pl a PH teszt-beli 4 VM-nél ahol viszont ki is jönnek az eltérések. -
SiDan
tag
Először azzal próbáltam (win7 + amd ahci), de hasonló eredményeket kaptam, mint most win8-al. Az jobban zavart, hogy 4K-s tesztek alatt beakadt a windows, as-ssd egyáltalán nem futott le. Most, hogy kikapcsoltam a c1e-et egyelőre nincsenek fagyások.
Az, igaz hogy a mérési eredmények eléggé eltérőek tudnak lenni, magam is tapasztaltam. -
HXY
addikt
egy internetre csatlakoztatott gepnel a frissiteseket ha letiltod, akkor az olyan, mintha a laksod ajtajat tarva nyitva hagynad. csak az nem fog bemenni, aki nem akar.
a frissitesekt nem akarom letiltani.
2gb ram van a gepben, egy dell netbook.
a swapfile kivitelevel a tobbit en letiltanam.
valaki tudja, hogy mennyit fogyaszt minden frissitessel a win?
es jo lenne ha maradna legalabb 10gb hely a kesobbi frissiteseknek is.
-
aginor
veterán
Az elvileg jó, ellenőriztem valamelyik programmal (nevére már nem emlékszem, valamelyik logoutos írásban ajánlották, de talán a CrystalDiskInfo lehetett, bár lehet azzal csak a trimet elenőriztem).
Én nem vagyok egy avatott SSD tudor, de én azt látom, hogy szoftveres oldalon mintha minden ok lenne, de a 4k-s eredményeim nem valami acélosak. Korábban töltöttem fel ide "O" teszetet, de csináltam randomot is, este belinkelem. Ráadásul adat most egyáltalán nincs rajta, csak megparticionáltam majd formáztam a meghajtót. -
Fang
aktív tag
Teszteket még nem igazán volt időm csinálni mert még csak hétfőn raktam össze és windows is csak kedden került rá mert este 7ig dolgozok és idő nem nagyon van ilyesmire hétköznap. de a proci kb 32-36 fokon működik a gyári hűtőjével (ami nekem meglepően kicsi, mármint a mérete). Hozzá kell tenni, hogy nálunk Hamburgban csak kb 15 fok van, nem 35 mint otthon....
Játékot eddig csak az F1 2011-et és Cities XL 2011-et próbáltam de azok villámgyorsak "ulatraveryf@ckinghigh" grafikánui: korábban everest-et használtam a rendszeradatok, hőmérsékletek ellenőrzésére, tudtok vmi hasonló komplex, de frissebb progit ilyen célokra?
-
q8
tag
köszi a tippet, de ezt már csak este olvastam..
amikor írtad már javában úton voltam vele, reggel már túl voltam egy win7 installon, meg a driverek telepitésén, irst is megvolt és nem volt változás...így fogtam a cuccot és visszavittem, hogy esetleg ott letesztelik valami gépben...
először valami ocz octanet ajánlott a srác cserére, de aztán végülis ő beszélte le saját magát (meg engem is) róla..végül visszaadta az árát, én meg itt állok ssd nélkül...(még reggel találtam egy fórumbeírást, és tök ugyanilyen notiban ugyanez a 830-as , ugyanezt csinálta, ott sem találtak(tatok) rá megoldást sajna...) szóval lehet hogy noti csere lesz (ami kevéssé gazdaságos bővítés), vagy utolsó esélyként feldobom a másik ssd-s fórumba, hogy ősrégi sata1-es ich7 vezérlőn melyik ssd hajlandó normálisan működni...és lehet hogy meg is van...(most kicsit keresgéltem, meg tulképp először ezt néztem ki csak 64-esben, csak közben olyan jókat olvastam a samsungról...)
[link]
ha ez sem lesz jó, akkor nem tudom mit teszek...
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged