Aktív témák
-
rooland
senior tag
Megnéztem. Az Inteles SATA3 portra van dugva. Inteles drivert szerencsére nem is lehetett telepíteni, csak ASMedia-s SATA3 drivert. Úgyhogy az intelest gondolom a win driver hajtja igaz? Természetesen a Z77-es chipset drivert feltelepítettem. Illetve az ASMedia-s SATA3 drivert is feltelepítettem. Az nem zavar be? (habár nem azon használom ugye)
Tesztet csinálok majd.
(Egyébként USB-ből volt Inteles meg ASMedia-s driverek is, mindkettőt feltettem. Gondolom azok végképp nem zavarnak be. De hogy minek kétfélét belerakni!?...) -
Spiler125
tag
hát windows 7 Ultimate x64 et raktam úgyan ezt használtam régen is HDD-n szűz verzió és HDD-n 16gb körül foglal most ssd-n 28 körül, ja meg még a maya-t 2013 32 bitet raktam fel az SSD re... igen ki kapcsoltam mindent a leírtak alapján nincs hibernálás, se indexelés, se töredezetség mentesítés szal nem értem....!
-
-
iceshark18
csendes tag
Félreértés ne essék! Nem arra gondoltam, hogy sírok 150mb miatt, hanem arra, hogy közép és felső kategóriás lapokra pakolták nagy reklámmal a Sata III-mas csatikat, hogy 6gb/s vegyétek drágábban jó lesz nektek, ez milyen f*sza. Aztán tessék ugyan azt tudja vagy még annyit sem, mint a másik 6db sata II-es csatoló a deszkán, ha így nézem nem kaptam semmit a +pénzemért és mondjuk ez nem csinál belőlem "elégedett vásárlót"
De igen gyorsult a gép, örülök a ssd-nek ennek a körítésnek kevésbé, annak meg még kevésbé hogy a giga official fórumán annyi volt a reakció a hasonló panaszokra, hogy sorry de ez ilyen... -
-
OrangeBud
tag
Szia!
A gyenge benchmarkoat okozhatta az hogy win7 telepítése előtt bios-ban nem állítottam át AHCI-re?
Mondjuk így utólag megnéztem de nem találtam ilyen opciót.
Google-ban keresgélve azonos S840 típusnál az elért benchmarkok jobbak mint az enyém.
Továbbá az ssd gyorsasága mennyire függ a hardvertől? -
zsírsámán
senior tag
-
Az nagyon jó eredmény, csak nem ismerted a "körülményeket".
bojan01
Azt az IDE driver-t le kellene cserélni a W7 alap driver-ére.
Ami aggasztóbb, az az, hogy ha valóban W7-t használsz, akkor pl miért nincs telepítve a Windows Seach szolgáltatás. Ha nem a progim téved(még nem néztem meg a riportot , amit küldtél(amit köszönök amúgy)), akkor ez nem lehetséges. Ha esetleg moddolt/nem eredeti, urambocsá valami '1CD-re felférő" W7 telepítőt használtál, akkor attól meg kell szabadulni, mert ha tényleg a WS-t is kiherélték belőle, akkor sok mást is... -
pupuka76
tag
Elolvastam, köszönöm (a benne található link alapján a Win7 telepítős cikket is).
Az SSDOK "Compatible SSD not found" hibaüzenettel megáll
Hogyan tudok AHCI drivert cserélni? Az eszközkezelőben nincsen, csak IDE, ott a "Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő" szerepel, annak az illesztőprogramjának frissítésénél pedig nem kínál fel változtatási lehetőséget. -
leikomessi
aktív tag
-
nemistom
csendes tag
-
JSaN
addikt
Szoval akkor ennyi a max sata 2-n? ertem. A trimet meg neztem mind a 4 dolog ki van pipalva.
Es valoban van achi a biosba.
at raktam igy nem indult,(most vissza raktam ide-re) gondolom uj telepitesel kell csinalnom?
Hosszu tavon erdemes at rakni gondolom? mert akkor most neki is esek. A sima hdd-ket nem befolyasolja az ide-achi valtas? nem akarom formazni mert azon adatot tarolok. -
-
nemtabo
aktív tag
Ezek szerint minden ok, TRIM-em akkor lett, amikor leszedtem a chipset drivert, lapozófájlt átirányítottam a hdd-re, egyedül a nyomorult hibernálás kikapcsolásának lehetóségét keresem pár napja, de eddig nem jöttem rá. Van még egy hetem rá a világvégéig, bízom benne hogy sikerül.
-
V.Dave
senior tag
köszi bár most olvastam először ezt az írást amit linkeltél de mindent úgy csináltam benne ahogy le volt írva! Viszont a második amit linkeltél ha jól sejtem ugyanaz az SSD-ről van szó az olvasás mégis lazán fele annyi nálam
AHCI módban telepítettem, sata 3-as kábel van feldugva a nem marvell vezérlőre, van szabad hely, csak az Etron usb driver nincs fennt a gépen.
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
Ha nem igy lenne, akkor ugyanolyan beàllitàsok mellett, minden ssd hoznà a rà irt eredményeket. De nem véletlen tünteti fel sok gyàrto a honlapjàn, hogy ebben és ebben az alaplapban mérték a maximum sebességet, mert szeretnék elkerülni az esetleges pereskedéseket. Ahàny féle alaplap, annyi féle sebesség ugyanolyan ssd-t tekintve. De ezt màr itt is szàzszor kitàrgyaltàk. Ez nem beàllitàsfüggö, de némileg azzal is javithato, az azonban tényleg nem hoz érezhetö javulàst a mindennapi hasznàlat soràn.
-
Formaster
addikt
Tapasztalatbol mondom és magasrol nem érdekelnek a teszteredmények. H51 alaplaprol vàltottam p7p55d premiumra és kifejezetten érezhetö volt a vàltozàs a mindennapi hasznàlat alatt.
Valamint alapbol bizonyos vezérlök nem hajlandok normàlisan együttmüködni bizonyos chipsetekkel. Ez szakmailag vitathatatlan tény.
-
andrasko
senior tag
Én is próbáltam a Mozillával is... a net miatt nem írtam.
Gondolom a net a szűk keresztmetszet.
- egyrészt klikk-eléskor hitelesítés, stb... a szerverek elérési idején múlik...
- másrészt a sebesség. (20Mb/s -os netem van, az valójában 2,5MB/s)
/szemben az ssd-d legalacsonyabb 20MB/s-os, a ramdisk-ed 1000MB/s-os értékeivel/
/illetve szemben a processzorom legalacsonyabb 28000MB/s-os értékével/ >link<
Szerintem ez lehet a magyarázata.
Egyébként mind SSD-n, mind RamDisk-en villámgyorsak a net-es oldalak.Gratula a RamDisk értékekhez, főleg úgy, hogy 1600Mhz-es.
Én is hasonló értékeket kaptam, de picivel alacsonyabbakat.
Igaz, nálam eltérő volt a szoftver környezetben: W7x64 illetve CDM: All 0x00, 0Fill. -
andrasko
senior tag
(#47604) Bodor:
Milyen sebességű RAM-okkal csináltad a tesztet?(#47608) radi8tor1:
Kipróbáltam... SSD-re és a RAMdisk-re telepített office, ps üres megnyitásakor érezhető különbséget nem tapasztaltam.
Igaz... nem 60-80-100MB-os xls-sel és nem több 100MB-os/akár GB-os psd-vel próbáltam.
Viszont a kérdésem:
A RAMdisk-re telepített progik az újraindítás után törlődtek!
Hogy "konzerválhatom" a RAMdisk-re őket? -
-
-
jediweb
aktív tag
OK persze , hiszen én is olvasom sőt... pl sok mindent én is kikapcsoltam és pont a TE javaslatodra egy AHCI újratelepítés után már csak a most javasoltak szerint van beállítva, de pl itt derült ki a tördezetségmentesítés mivolta is.. ( ha össze van foglalva egy helyen az jó ) .. ja pl néhány direktori átírányítása sem biztos hogy jó ,mert valamelyik miatt közbe közbe kék halálba juttatta induláskor ... néha néha ...
pl a hiíbernálást,lapozófájl nagyon helyesen meg is említed...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest