Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
ma.ci23
tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen alaplap [link] és egy samu 830 64GB
A kérdésem az lenne hogy van-e értelme az alaplapon a Gsata foglalatra kötni az SSD-t vagy teljesen jelentéktelen?
-
válasz
tupacamaru #28995 üzenetére
Nagy kép
Neked itt üres?
-
fagy53
nagyúr
válasz
rayoliviero #28975 üzenetére
Ne törődj vele mit írnak ki élettartamra, a kondíció sem jelent sokat. Nekem is pontosan így viselkedik az SSD, de teljesen érdektelen pl a HDSentinel 99-100% besorolgatása...
Az élettartam meg egy becsült érték, számolgatja a progi az eltelt időből és a ráírt mennyiségekből, de hogy ténylegesen meddig tart ki a jószág, azt senki nem tudja! -
válasz
tupacamaru #28991 üzenetére
A 3.70-es még nem tudja azt ami neked (is) kell. Majd 1-2 verzió múlva. Nem valósat látsz mert win7 boot alatt nem mér, csak onnantól, hogy a win betöltött. Az SSDlife a SMART-ból olvassa ki az adatokat, már ha az adott SSD SMART-ja tudja ezt:
241,Lifetime Writes from Host (GBytes),0,0,0,OK (Mindig rendben),0000000000CB,0,Engedélyezve - ez valós mert onnantól megy, hogy az SSD feszültség alá kerül. Majd lassan a HDS is tudni fogja ezt. Én ott látok gondot, hogy egyes gyártóknak nincs ilyen attribútum. Ami meg nincs abból nincs mit kiolvasni. -
Pubszon
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28987 üzenetére
Köszi az infot.
Be is állítottam egy 200-1024-ig terjedő VM-et, mert sosem tudni hogy kell e esetleg. -
válasz
tupacamaru #28988 üzenetére
Mivel nézted? Csak mert amivel én nézem az gigák után jelez, hogy írt rá.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28971 üzenetére
A deszka és az SSD is SATA2-es.
3 Gb/s van ráírva a cimkéjére.
Lapozófájlról annyit hogy kb 2 éve van meg ez a gépem 6 GB RAM-al, azóta le van tiltva, és még sohasem vettem észre a hiányát.
3 óra alatt kb 48 MB-ot írt az SSD-re a rendszer.
-
válasz
Pubszon #28986 üzenetére
Nem a megkímélés itt a szempont, hanem hogy ne vegyen el túl sok helyet a VM, hisz pl egy 64G-s SSD esetén 8G RAM mellett a VM+hibernálás 16G-vel csökkenti a felhasználható kapacitást, az meg 64G-s SSD-nél jelentős. Szóval ezért célszerű kihelyezni ilyen esetben.
Azzal, hogy kézzel adod meg a VM méretét, azzal csak azt állítod be, hogy mennyi VM-t tud maximálisan kiosztani a rendszert, azt nem, hogy azt mikor és hogyan tegye. A VM-t csak akkor használja az OS, ha a fizikai RAM-ból már nem tud osztani, az azt kérő app számára.
Gond akkor van (értsd borul a bili), ha se a fizikai RAM-ból, se a VM-ből (mert túl kicsi értéket állított be a user) nem tud osztani.A VM-t nem megállás nélkül írja/olvassa az OS, csak amikor kell, és akkor sem mindig nagy mennyiségű adattal. Ha nem így lenne, akkor naponta nem GB-ban kellene mérni az írás/olvasást, hanem TB-ban.
Annak idején az MS az SSD-k kapcsán felmerülő kérdéseket összegyűjtve, közzétett egy blog bejegyzést, olvasd el, hasznos:
Support and Q&A for Solid-State Drives -
Pubszon
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28982 üzenetére
Van egy ötletem, de nem biztos hogy jó, lehet hülyeség de azért meg osztom.
Sok memóriával rendelkező gépnél nem lehetne azt megcsinálni, hogy a virtuális memóriát áthelyezni a HDD-re az SSD megkímélése érdekében és a méretét levenni minimumra?
Ezt csak azért kérdem, mert nálam 4GB memóriával egyetlen program sem használt soha még VM-át, de volt hogy mégis kérte. Konkrétan egynél több COD2 szerver indulásához kötelező, pedig kb 100MB memóriát fogyaszt és hozzá sem nyúl a VM-hoz.
Szerintetek?DigitXT: Te miről írsz, hogy minden hsz-ed hasábolva van?
-
DigitXT
félisten
válasz
h1ght3chzor #28983 üzenetére
Office nálam még nincs fent - majd jövőre...
Az iTunes ha jól sejtem, zenéket szinkronizál,
azok meg foglalhatnak sok helyet: esetleg azt
érdemes másik meghajtóra tenni. A SATA2 az
tökéletes, a "3" érezhető gyorsulást nem hoz.
Hogy melyiket érdemes venni? Erről teszteket
kellene nézni, de nagy különbség felhasználói
élményben valójában nincs: a HDD-ket minden
ma kapható SSD állva hagyja, az ziher...Szerk: mármint a 7-en nincs fent az (új) Office,
az XP-n benne van a foglalt helyben a régi...
Azért nem rakom fel az újat, mert egyelőre nem
vettem meg, de nem is fogom a Fullt venni, mert
amit nem használok az minek legyen fent.
(Mennyit foglal amúgy az új Office feltelepítve?)Szerk2@28985: én nézegettem a teszteket, de
arra jutottam, hogy kb. mindegy, milyet veszek,
így fogtam egy szimpatikusat, ami volt raktáron
és elhoztam azt. (OCZ Vertex2). Az előző SSD,
amin az XP van, az egy OCZ Vertex Turbo, tehát
a márkánál maradtam, de a vezérlőjük pl. más... -
h1ght3chzor
őstag
válasz
DigitXT #28979 üzenetére
Értelek. Hát amit rápakolok office, illetve itunes, amik nagyobb helyeket foglalnak sztem max... többi az semmi extra 30 kisebb progi nagyjából, böngészők msn stb
Akkor max máshova telepítsem a cuccost?
Illetve egy nagy kérdésem lenne még, régi a cuccom sajnos, és csak sata2 van rajta egy P35-DS3 alaplapom van, ezzel is kihasználnám már azért a teljesítményét, és melyiket érdemes venni, akár itt ph-n használtan is? -
-
front3r
őstag
Sziasztok, érdemes a lapozófájlt HDD-re tenni, vagy hülyeség?
-
DigitXT
félisten
válasz
h1ght3chzor #28978 üzenetére
Nekem elég... Játékokat másik meghajtóra pakolom, HDD-re,
különösen nagy programokat nem használok: nem tudom, de
ha 50 GB-t foglalsz, és van 60 GB-os SSD-d, azzal jó vagy.
(Kell hagyni némi szabad helyet, az legjobb teljesítményhez.)
Az XP Pro-m is ~64GB-s SSD-n van és a Win7 64-bitem is...
Utóbbi elég új, még nincs minden fent, de mindkét SSD-n van
33GB szabad hely, szóval nem hiszem, hogy gond lenne. -
DigitXT
félisten
válasz
h1ght3chzor #28974 üzenetére
Játéknak sokat nem számít (pálya betöltésnél azért jól jöhet),
de a Windows egyenesen megtáltosodik egy SSD-től, szóval
én csak ajánlani tudom. Rendszerlemeznek egy 60 GB körüli
bőven jó. (Annyira nem drága: nem HDD-hez kell viszonyítani,
mert itt nem a tárkapacitás a lényeg, hanem a sebesség...)
-
Anfänger
őstag
válasz
tupacamaru #28967 üzenetére
Hi! Gratulálok az ssd-hez! Jó eredmények!
Üdv. -
rayoliviero
veterán
válasz
fagy53 #28970 üzenetére
Ok, akkor meghagyom.
Másik kérdés a Kingstonommal (64GB SSD SNV425-S2) kapcsoltaban:
Néha azt írja ki a HD Sentinel, hogy kondíció 99%. De aztán mindig felmegy 100-ra. Örökké váltakozik 99 vagy 100. Ez normális jelenség szerinted? Más is írta már, hogy csinál neki is ilyet. De SSD Life szerint jó kondícióban van és 77%-on áll.
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Nincs egetrengető szükségem most ssd-re, de azért szeretnék egyet, ha nem lenne ilyen drága
Milyet ajánlanátok? Gondolom csak win7-et kéne rajta futtatni, max egy játék? Vagy annak úgy is mindegy, hogy ssd-n vagy hdd-n van?
Mikor érdemesebb venni, közeljövőben lemegy az ára?Üdv
-
gyurika981
tag
válasz
Dark Archon #28957 üzenetére
Köszi
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
rayoliviero #28964 üzenetére
Nem éri meg!
Az árkülönbözet jóval több annál, mint amit érzel majd sebesség különbséget. Nagy fájlok másolása lesz érezhetően gyorsabb egy SATA3 csatin üzemelő 6GB/s SSD-vel, máskülönben ugyanott vagy boot, stb... -
tupacamaru
veterán
Akkor itt az enyém is: Micron RealSSD C300 128GB
-
SG3rg0
őstag
Ezt ma mértem!
-
zetecR
addikt
válasz
rayoliviero #28959 üzenetére
Attól függ, mennyit kellene rádobnod.
-
tupacamaru
veterán
Sikeresen áttelepültem az SSD-re. Most nem raktam új rendszert. Minden szuperul működik. A sebességek is megfelelőek szerintem. Köszönet Fire/SOUL/CD kolléga hathatós segítségéért.
(Micron RealSSD C300 128GB)
-
rayoliviero
veterán
Kingston 64GB SSD SNV425-S2-őt érdemes szerintetek lecserélni valamilyen Sata 3-asra?
Sata 3-as SSD-k közül melyik ajánlott 60 GB körül?
-
Sziasztok!
A Kingston SV100S2/256 SSD-vel vel vagy ezzel a szériával van valakinek tapasztalata?
Egy Lenovo ThinPad X201-es gépben használják és már a második lett bad sectoros viszonylag rövid időn belül. (2-3 hónap), Ami rendszer összeomlásokhoz vezetett.
Van valakinek ötlete arra, hogy lehetne feltárni a probléma okát?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
válasz
gyurika981 #28956 üzenetére
Letöltöd a Macrium Reflect FREE-t és azzal csinálsz egy partíció mentést (backup). Ezek után szintén azzal a programmal csinálsz egy Rescue Disc-et. Miután kicserélted a HDD-t SSD-re, bootolsz a Rescue Disc-ről és egy Restore-val a lemezképet rámásoltatod az SSD-re. Mindezek után még valószínűleg szükség lesz a #28955 hsz-emben leírtakra. Mindehez persze szükség lesz egy külső háttértárra, avagy annak híján egy rakás DVD-re, mivel arra is lehet lemezképet menteni, de hát az rengeteg idő.
Ha azonban a laptop tudja egyszerre kezelni az SSD-t és a HDD-t, akkor valamivel könnyebb lesz, akkor a programmal csak klónozni kell a meghajtót. Ettől függetlenül 99%, hogy szükség lesz a MBR helyreállításra, tehát a Win 7 lemez is legyen kéznél.
Hát úgy ennyi
-
gyurika981
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, dell laptopom hdd meghajtóját szeretném ssd -re cserélni!
Következő lenne a kérdésem hogyan tudnám a win7 64bit oprendszerem átköltöztetni az ssd meghajtóra?
Esetleg valami leírást tudnátok nekem linkelni?
Bocs ha nem jó helyen tettem fel a kérdésem, de nem nagyon találtam leírást róla -
válasz
Mikika #28951 üzenetére
Ahogy core2 írta, az úgy igaz, kicsit részletesebben kifejtve (és egyszerűbben):
1. a Windows DVD-jéről bootolsz
2. megtalálja a Win7-et, kijelölöd és javítást választasz
3. elemzi a helyzetet, majd magától szépen rendbe rakja a MBR-t és készEngem is többször mentett már meg ez a módszer
-
Mikika
aktív tag
válasz
Neil Watts #28953 üzenetére
köszi szépen de ezt hova és mikor kell beírni?
-
-
Igen, az igaz hogy OEM és 7mm magas, ezért elsősorban laposokban található meg, de az a gond (legalábbis erről nem találtam infót), hogy ez SATA2-es. Amivel kapcsolatban írtál, az már SATA3-om, viszont erről mindenhol azt írják, hogy alapjaiban változtatta meg a Crucial a vezérlést/elektronikát és ebből ugye az is következik/következhet, hogy épp ezért már közel sem biztos, hogy az a dram van rajta, mint a SATA2-esen.
(Azon, amiről írsz ott valóban 128MB DRAM van. (a G2-es vezérlőn még van magába a vezérlőbe beépítve 2MB belső cache)
-
Mikika
aktív tag
válasz
Dark Archon #28949 üzenetére
Bocs ha nem volt érthető
Tehát notiban adott egy ssd + egy vinyó. ssd-n win 7 van,a vinyóra úgy tettem fel a suselinuxot hogy kivettem a ssd-t.
Ezek után visszatettem az ssd-t mondván hogy majd a boot sorrendet változtatva választhatok oprendszert.
Ezután a biosban csak az eszközök felsorolásában látom az ssd-t, a bootszekvenciában nem jelenik meg. Nem értem miért?
Leszedtem a vinyóról a linuxot esaeus partition managerrel.
Ugyanezen programmal másik gépben látom az ssd tartalmát de nem tudok bootolni róla.
Windows telepítő lemezét segítségül hívva nem is látja az ssd-t.
Ha a boot elindul azt mondja a noti hogy hiányzik a bootmanager.
Talán így érthetőbb, köszi a segítséget -
-
válasz
Kalandor #28920 üzenetére
Ez egy igen remek kérdés, gondolom laposban van ilyen SSD. Semmi infót nem találtam, megpróbáltam a termékkóddal is mozaikjátékot játszani, de alapvetően az a gond, hogy az általad említett SSD még SATA2-es, csak SATA3-as megfelelőt találtam. Szerintem az lenne a "legegyszerűbb", ha ki- és szétkapnád az SSD-t és megnéznéd milyen chip van rajta és annak a típusa/sorszáma alapján rákeresni.
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
A problémám a következő:
Notiban van egy ssd amin win7 van a vinyóra feltettem a suse linuxot
Hiába szedtem le a linuxot nem tölt be a ssdről
A biosban látja az ssd-t de a booteszközök között nem sorolja fel
Úgy tűnik hogy a linux megsértette a ssd-n lévő bootmanagert
Hogyan tudom visszaállítani?
Köszi Miki -
Elar
senior tag
Bent csücsül a gépben az a Kingston V100 SSD.
Gyors
De valamitől fagy a win 7.Kezdtem, hogy átállítottam mindent IDE-ről ACHIba a BIOSban.
Természetesen az első után megint fel kellett tennem a rendszert mert nem stimmelt az "eltolás" vagy mi.
Másodikra jó.
Viszont két frissités vagy driver feltöltés után is lefagyott a betöltő kép
reset után jó.
De ez nem tetszik nekm.
Miért áll meg a win betöltése?
Ez most SSD probléma vagy vmi nem stimmel a winben vagy driverekben? -
Gyurma23
aktív tag
válasz
Neil Watts #28938 üzenetére
köszönöm csak mert bőven elég lenne rendszernek vettem csak van még vinyóm is csak az a baj hogy a battlefield3at csak arra tudom tenni amin a rendszer van..... és frissitéssel együtt kb 15giga.....
-
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy OCZ Vertex Plus 60gigás SSD. Kérdésem az lenne hogy mennyi helyet kell hagyni rajta minimum hogy ne kezdjen el belassulni idővel? -
válasz
tupacamaru #28932 üzenetére
Annyit mondok még nem tudja. Egyenlőre SSDlife.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tupacamaru #28932 üzenetére
SSDlife?
-
lucky07
aktív tag
Akkor a SATA3 kártyát nem ajánljátok?
Pedig titkon attól vártam egy ki sebesség növekedést.
Nem azt mondom hogy így sem jó,de a hangkártyám betöltése tuti hogy vissza fogja
"Asus Xonar D1"
Annak reléi szoktak pattogni amikor a rendszer be tölt. -
tupacamaru
veterán
Csak a HD Sentinel képes a napi írt adatmennyiséget kijelezni vagy van esetleg más progi is, esetleg valamilyen minialkalmazás??
-
capafog23
őstag
Valaki elmesélné hogy mi a különbség az OCZ Vertex/Agility széria között, hivatalos honlapon nem találtam csak egy nagyon kicsi sebességkülönbségen.
-
Manus01
aktív tag
Itt egy kép búcsúzóul a V200-ról:
Kerek 2hétig volt meg. Nem tapasztaltam semmi fagyást lassulást a gépen. Szóval részemről ajánlott.
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz #28919 üzenetére
Nemrég én is ugyanezt tettem, szerintem csinálj egy tiszta telepítést, megéri. Beállításokban, ha kell segítek.
Érdemes 128K-s stripe-ot használni a RAID tömb létrehozásánál, és ne legyen fel dugva semmi más a telepítésnél, csak a két SSD, így oda hozza majd létre a 100 MB-os partíciót, és ez a későbbi esetleges ghostolásnál jól jön majd( mármint hogy nem egy másik merevlemezen van) -
davidsz
senior tag
Sziasztok!
Megrendeltem Samsung 830 128GB 2db-ot. Raid0-ban szeretném majd használni.
Szeretném majd átmenteni rá a meglévő Win7-et, ha lehetséges, vagy ebben az esetben célszerű egy friss telepítést csinálni?Van valakinek ilyennel tapasztalata, tanácsa, esetlegesen RAID-nél mire figyeljek ebben az esetben?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #28914 üzenetére
Köszi az infót.
Mivel régóta olvasgatom a topikot, nagyjából képben vagyok, de mivel nem szeretném semmit sem elszúrni, ezért is érdeklődtem (biztos ami biztos).
Kicsit az ACHI-val leszek gondban, mert floppy már nincs a gépben, bár lehet hogy tudok szerezni. Az alignálás miatt a partíciót win7 lemezről csinálom meg, majd ezt követően fogom telepíteni az xp-t. -
Balage76
senior tag
Nagy leárazás nem lesz, a kereskedők is most bevásároltak, amit meg nem adnak el, azt még január elejéig/közepéig árulják... Addig szerintem érdemi ár változás nem lesz. Másrészt most éppen (a szokásos formához képest) egész jó a forint, de ki tudja mi lesz itt januárra/februárra.
Amit esetleg az árcsökkentés hozna, azt elviszi majd az árfolyam, szóval ha nincs tömegiszonyod, akkor irány valamelyik bolt. Magyar nyelvű Samsungos garlevél legyen mellé és akkor nyugodtan alhatsz a következő 3 évben.
A 64-es ára egyébként sem csökkenhet 8-10e forintot, max 1000-1500-at az árfolyam miatt + 1000-1500-at ha csökken a termék eurós ára. Ha mindkettő összejön akkor max 3000-rel lenne olcsóbb jan végén, mint most, de akkor meg már ugye +2% lesz az áfa...
-
Még a W7-es leírásnak sem álltam neki, mert "hurrá jön a Karácsony" aztán folyamatosan hozzák a laposokat telepítésre...
Végül is XP esetén is ugyanazok az eljárások (persze előparticionálni kell az SSD-t, mert ott parancssorból nem lehet, hiányzik az ALIGN paraméter, nem ismeri) csak még egy plusz feladat vár a userekre, nevezetesen az AHCI driver integrálása. (Ha van még floppymeghajtó a gépben, akkor nem kell integrálni, mert floppy-ról beadagolható az AHCI driver az XP telepítése alatt)
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Érdemes lehet várni ssd vásárlással karácsony utánig esetleg újévig?
Samsung 830 64gb-os a kinézett darab.Kb mennyivel, mert 5e forintért nem várok tavaszig szerintem.
Köszkösz!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #28908 üzenetére
Szia.
Érdeklődni szeretnék, hogy XP-hez esetleg nem csináltál e egy SSD telepítési, beállítási leírást? (Samsungokkal szemezgetek)
üdv sz.j
-
front3r
őstag
Beléptem én is a klubba egy Samsung 830-as 128GB-os SSD-vel!
-
lucky07
aktív tag
Most rá vettem magam egy új rendszer telepítésére.
És gondoltam az itt ajánlott OCZ Toolbox-al formázom.
Először ki dobott egy hiba üzenetet másodszori neki futásra az alsó mezőben azt írta hogy Complete,aztán rá néztem TC-vel és ugyanúgy rajta volt minden.
Aztán kezelőből formáztam el is vitte végig aztán ki írta hogy nem sikerült a formázás.
Most elvileg üres. -
válasz
tupacamaru #28907 üzenetére
menni fog priv, egy pár perc..
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #28898 üzenetére
Megjött nekem is a 128 GB-os Micron-om. W7 alól fogom particionálni, de a mostani, jól működő rendszeremet is áttehetem, vagy mindenképpen ajánlott újrarakni?
-
lucky07
aktív tag
Hálával tartozom mindannyitok segítő munkájáért és törődéséért.
-
madarasz92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #28887 üzenetére
És ezt itt is megköszőnőm mégegyszer hogy segitettél
-
válasz
Fire/SOUL/CD #28898 üzenetére
Javítás
3. pontnál nem jön léte a 100 megás rész. (pedig tutira szerkesztettem az előző és bele is írtam utólag)Eh bammeg, ennyit az MS billentyűzetről, valamiért ír ez mindent, most is alig tudom megírni ezt a hsz-t...
-
Maxtreme
addikt
válasz
Gézengúz #28901 üzenetére
Csak erre még először vevőt is kell találni ugyebár
Na meg majd meglátom mit hoz az élet, úgy is platformváltáson gondolkozok. A sata3-as kártyás kérdés csak elméleti szinten fordult meg a fejemben jelenleg. De ha úgy is azt írjátok hogy halottnak a csók, akkor nem is foglalkozom vele tovább.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest