Hirdetés
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyot léphet előre az Oppo Find X10 kameraképességek tekintetében
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
Aktív témák
-
jeffo
tag
Egy ismerősöm vett nemrégiben ilyet - 120GB Corsair Force 3 2,5" SSD - ami SATA3-as, a gépét is újította egész jó SATA3-as alaplappal.
A szám.tech. boltban ahol vette, az eladó és egyben szakember azt mondta, hogy nem kell semmit külön beállítani hozzá, mivel ez egy újabb modell, ami gyorsabban írható, és így már nem kell külön vacakolni, mint a kisebb tárhellyel rendelkezőknél, tegye be a gépbe, mintha valami normál winchester lenne. Nem volt sok idő a rendszer feltelepítésére, amire engem kért meg, Win7 64biteset tettem fel, és csak pár ilyen tárolási helyet állítottam át, pl. böngésző cache, temp dir, page fájl helye, hogy ne az ssd-re tegye, valamint az email program adatkönyvtára is az eredeti helyén maradt, a sima hdd-n.
Ugyan korábban olvastam róla, hogy az élettartam növelése érdekében lehet trim meg mindenféle beállítást csinálni, de a boltos infó miatt végül nem is néztem utána, gondoltam csak ért hozzá a szakember.Azonban most úgy kb. 2-3 hónap használat után valami történhetett vele, mert nem akar elindulni róla a rendszer, és ha nincs lehúzva az ssd kábele, akkor a sima hdd-ről sem áll fel a rendszer. Van hogy elég sokat dolgozik az ismerősöm, és hosszabb ideig bekapcsolva marad a gép, mert távolról be szokott lépni Teamviewerrel. Szünetmentes is van hozzá, tehát vsz. nem áramkimaradás, szabálytalan gépleállítás csinálhatott vele valamit. Nem volt tele, mert csak szinte a rendszer került rá, a dokumentumokat a régi hdd-n hagytuk. Viszont egy régi számlázóprogram miatt fel lett rá téve a a Virtual PC, a Windows XP Mode kiegészítés, mert az sehogy se akart Win7 alól működni. Nem tudom, hogy ez mennyire tesz jót egy SSD-nek, ill. mennyi írási műveletet csinál a rendszer, ha elindul-leáll a virtuális gép.
Szerintetek kellett volna beállítani ehhez is, amit a régebbi SSD-khez ajánlott, ill. ezek a beállítások mindenféle SSD-re egyaránt vonatkoznak?
Mit lehet tenni, hogy újra működjön, valami programmal helyreállíttatni lehet? Vagy mentsük le valahogy és menjen vissza garanciába?
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS notebook topic
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- TCL LCD és LED TV-k
- Metal topik
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Tekken 7 Playstation 4
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest