- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Balage76 #49036 üzenetére
tegnap néztem pont, a nyakamat tenném rá, hogy 28K körül volt az átlag, ma már megint 23.9-ért látom én is. ezek szerint drágulás nem volt, a többi még mindig áll.
a win 8 forintosítva lett, de ezt a kiindulási pontnál is említettem, amúgy is vettem volna. azzal csökkentve az árát volt annyival olcsóbb az MLC konkurenciánál, hogy megérje.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Balage76 #49005 üzenetére
látom az írott szöveg értése nem nagy erősséged. ezekről már volt szó ezerszer a 840 topicjában és az írásodnál is ami enyhén nélkülözi a szakmai alapokat, de nem akarok kötekedni, leírom kicsit bővebben, mire is gondoltam.
kellett win 8, az alapból lett volna 7xxx forint, ha megveszem digitálisan. volt egy ssd, amihez alapból járt, 24K volt, TLC nanddal. utánajártam, kiszámoltam, hogy még extrém használat mellett is ki fogja bírni, amíg a laptopomban lakik.
most ugyanez az ssd drágább lett (tudom, van ahol még van belőle óccsóbban) és nincs hozzá a win 8, ami nekem árelőny volt, így a jelen helyzetben nem azt venném, hanem MLC nandosat, ugyanannyiért (nem OCZ-t, de ez egyéni preferencia).két külön piaci helyzet, két külön döntés, komolyan nem látom, hol abban az ellentmondás, hogy ugyanaz a csomag, ami most 35K-ra jön ki kb., decemberben jó vétel volt 24K-ért.
az meg, hogy én majd 2-3 év múlva veszek új ssd-t, nem jelenti azt, hogy automatikusan el kell adni, sehol sem írtam, hogy értéktartás miatt vennék MLCt inkább. vannak az embernek családtagjai, akikkel jót lehet tenni egy ajándékozás során, ha már nincs kereskedelmi értéke a cuccnak, de használati még igen. arra is pont jó lenne, hogy a HTPC hamarabb bootoljon be a nappaliban, ha amúgy sincs értéke, inkább használom én amíg behal, és akkor már tartson tovább.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Balage76 #48984 üzenetére
ez szép és jó, én vettem is 840est a win 8 akcióban, mert akkor, úgy megérte, drága se volt, kellett az os is. tudom, hogy ki fogja bírni, amíg használom, de most tuti, hogy crucial m4-et vennék helyette, mert ugyanazon az áron nem veszem meg a gyártó által bevalottan rövidebb élettartamú NANDdal szerelt terméket.
-
BaLee
addikt
válasz
Balage76 #48883 üzenetére
Nekem is 830-as van, de ez valamilyen szinten átb*szás a Samsungtól. 840-es típusszámot adnak neki abból az jönne le, hogy jobb mint a 830. Majd kicsit utánaolvasva a 840 Pro az ami egy 830 csak átnevezve.
A 840-el sem lenne semmi baj ha mondjuk továbbra is adnák hozzá a Win8-at vagy ha mondjuk 25%-al kevesebbe kerülne. Ugyanannyiért tudok OCZ Vertex3-at mint 840-et így sztem nem kérdés.Itt tényleg nem arról van szó, hogy a másik nem lenne elég, ha 830-at lehetne kapni hasonló áron vagy kicsit drágábban biztos azt venném...
-
-
-
stewe780
őstag
válasz
Balage76 #47247 üzenetére
Köszönet az infóért
, kb fél percbe tellett, mire rátaláltam, hogy honnan látod a 0,7TB-ot
Ok, tehát akkor túl új ahhoz, hogy statisztika alapján élettartamot adjon.6000TB a 256GB-oson: na akkor most ezt is valahogy fel kellene fogni.
Mondjuk akkor a 6 ezer TB az 6 milla GB. Ha a méretével elosztom, akkor 6millióGB/256GB=23437 Tehát, hogy én is értsem: több mint 23ezerszer átírt minden egyes bitet az ssd-ben, és még működik? Az baromi sok! Vagy valamit nem jól értek, vagy az anandtech tesztjét nem értelmezem jól, mert itt csak 3000 átírási élettartamot írnak az MLC-re, elvileg az én 830-asomban is az van.
kerekfej: köszi, máris nézem. Na ez már bőbeszédűbb: Teljesítmény 100%, Kondíció:99% becsült élettartam több mint 1000nap Köszin még1*
-
Dr.Ádám
tag
válasz
Balage76 #46950 üzenetére
Sziasztok!
Napokban vettem egy samu 830 ssd t, "RAID on" módban telepítettem w7 et. Feltettem a megfelelő "ICH8M-E" drivert. Most a hdd sentinel szerint:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountEszerint nem kell ahci módba állítani?
Viszont az olv. sebessége nem éri el a 200MB/s.
Dell L. E4310 van szó! -
L4rs
tag
válasz
Balage76 #46768 üzenetére
Nem csak két partició lenne rajta, de ez részletkérdés.
Szívesen elszórakozok vele. Amelyiket jobban szereti az SSD, azt csinálom.szerk.: Azért kérdeztem egyébként, mert Magician-ben külön ki lehet választani a partíciókat, és ha külön van leszedve, akkor is összeadja a területeket, tehát ezek szerint mindkettő jó neki. Csak valamelyik jobb-e?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Balage76 #46619 üzenetére
Vegyük azt az esetet, amikor mégis elintézi a SAMSUNG hologramos garjeggyel és a számlával a SAMSUNG szerviz a garit, és kap egy csereigazolást (másik pecsétes papír a rossz SSD + számlamásolat helyett, mert nem tudják javítani), amivel mehet a vásárlás helyére...
HGyu
-
vlevi
nagyúr
válasz
Balage76 #45749 üzenetére
"Jelenleg kb 2 év a cserélési idő, leginkább a technológiai fejlődés miatt."
Hát, azért nem mindenki engedheti meg magának, hogy kétévente százegynéhány ezer forintokért vasat cseréljen. Mert ha 2 éves cserélési időt írsz, azt ugye mindenre érted? 2009-ben megvettem a Core2-es gépemet, ami nem cseréltem le 2011-ben i3-as configra, és ugyanígy nem fogom lecserélni 2013-ban sem.
Annyi történt, hogy tettem ebbe a vasba egy SSD-t, meg plusz 2G RAM-ot. -
Bodor
veterán
válasz
Balage76 #45708 üzenetére
Ha már fikázásról van szó, szeretném megjegyezni, hogy a (#45691)-es hozzászólásodat anélkül is megtehetted volna, hogy említed a nevemet egyáltalán ( mert nem volt szükséges a mondanivaló szempontjából) , akkor talán nem is reagáltam volna, vagy nem így, de hát ugye fontos szurkálódni , én meg ugye csak reagálok rá, ha már negatívan ki vagyok emelve.
Az az igazság, hogy szeretem ha a tények más szemszögből is meg vannak világítva, tudod, pozitív és negatív oldal, így lesz egyensúly , és teljes a kép.Kíváncsi lennék arra, hogy ha mondjuk az OCZ hozta volna be a TLC-s NAND-okat az új termékeibe, akkor is ennyire kiálltál volna mellette?
Biztos, hogy nem, sőt...
Én viszont ugyanolyan gyanakvó vagyok az új OCZ termékekkel szemben is, ( [link], [link], [link] ), mint más gyártóval, szóval nem hiszem, hogy ne lennék objektív, és elfogulatlan bármilyen indokból is...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76 #45720 üzenetére
Ezt én nem teljesen így látom, habár az én megfogalmazásom is egy kicsit sprőd volt.
Nem arról van szó, hogy gonosz mérnökök addig reszelik szándékosan, amíg jól el nem romlik, de a cél egyértelműen a minél karcsúbb, minél tömörebb, minél költséghatékonyabb eszköz, ami egyrészt az egyszerűbb, olcsóbb anyagok, másrészt a bonyolultságból eredő nagyobb forgalom (SLC 0/1 MLC 00/01/11/10 TLC 000/001/(...)/111) és több hibalehetőség végett implikálja a rövidebb élettartamot. Ami a cégnek duplán jó, nem is tesz ellene semmit, mert ez költségmegtakarítás, és többlet bevétel.
A garanciaidőre pedig nem minden egyes példánynál igaz, amit mondtam, hanem statisztikailag. Természetesen ezt ebben az esetben alátámasztani nem tudom, de ha megnézed akár a HDD-k meghibásodási statisztikáit az elmúlt években, akár a háztartási kis- és nagygépeknél ugyanezt (Miele AEG felár), egyértelműen látszik a trend, és annyira egyfelé mutat, ami másképp nehezen magyarázható.
A nagymama viszont érdemben fogja használni az SSD-t én pedig nem softcore módon használom, mint köztudott. Nem babusgatom szét, nem is harcolom le.
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76 #45691 üzenetére
Annak ellenére, hogy azt írod, hogy nem a céget véded, hanem a TLC mellett állsz ki, mégis sikerült az utolsó bekezdésben a Samsungot nyomatni, mert nem bírod ki anélkül...
( csodálatos betanult marketingszöveg, kíváncsi vagyok mi az igaz belőle a gyakorlatban)
Egyébként , mint látható, nem csak én nyűglődök itt rajta, és ezen kívül még elég sokan másik topikban. [link], [link], [link], [link],
[link], [link], [link], [link],Egyébként sajnos ez egy általános tendencia,nem csak az SSD piacon van jelen, fogyasztói társadalom, ugye. Nagyon sokan panaszkodnak az újabb termékekre, hogy nem tartósak ,nincs bennük anyag, és minőségben sem az igaziak, lásd audiotechnikai termékek, hi-fi erősítők, és még lehetne sorolni...
Sajnos errefelé tartunk. De legalább azt hisszük, hogy pörög a gazdaság...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76 #45691 üzenetére
De én nem akarom 4-5 év múlva cserélni. Lehet, hogy ez a cégnek érdeke (naná!) de én nem akarom cserélni. Pontosabban én lehet hogy lecserélem, de nem azért, hogy kidobjam, jó lesz az még
Nem is veszek TLC-set, és el is mondom mindenkinek miért nem
(persze no offense, demokrácia van
)
@04ahgy: én a mostról beszélek, most lehet kapni MLC-set, éppen ezért vagyok azon az állásponton, hogy most érdemes venni, nem érdemes várni rövid távon. Ha nem lehet kapni, akkor nincs ilyen opció, és okafogyott lesz a vita. Szeretnék én 19"-os 4:3-as S-PVA monitort is, ha betojik a mostani, de nem lesz. IJ kártya.
-
kerekfej
őstag
válasz
Balage76 #44734 üzenetére
Vagy a DOS/Windows95-ös DriveSpace
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Balage76 #43981 üzenetére
Én SSD-t kizárólag programok miatt vennék. Tárolásra maradna a notiban a winyó, zene, videó nézésre, hallgatásra úgy se kell a nagy sebesség, tökéletes a winyó.
Amit SSD-re tennék az a Windows esetleg 1, max 2 játék, felhasználói programok: böngésző, ezt kihangsúlyoznám, mert ott kéne a legnagyobb gyorsulás, továbbá office, különböző fordítóprogramok: CodeBlocks, MS Visual Studio 2012 és néhány program tanuláshoz.
Tehát semmiféle letöltés vagy állandó adatmozgatás nem lenne rajta, csak amit a programok csinálnak rajta, gondolom az se csekély mennyiségű azért.
-
válasz
Balage76 #38707 üzenetére
Az írt/olvasott adatmennyiség 470-esnél nem elérhető, nem ad vissza ilyen infót az SSD, csak a 830-as. Őszintén szólva nem értem az SSDLife fejlesztőit, mert nehezen tudom elképzelni, hogy maguktól "nem tudnak/tudtak rájönni", hogy a 0xB1 SMART Attribútum (Wear Leveling Count) tartalmazza a kondíciót... 470-es se ma került piacra és a 830-as sem 1 hónapja jelent meg...
Az új modelleknél még értem, hogy egyeztetnek, de 470/830 esetén nem nagyon van mit. -
TeeJay
félisten
válasz
Balage76 #37992 üzenetére
jelen pillanatban van az Acer notimban 2+1GB DDR3 RAM amit az 1gigás modul kukázásával egy 4gigás vásárlásával 6GB-ra szeretnék bővíteni
az tökéletesen elég lesza merevlemez pedig most egy 640-es WD Scorpio Blue amit átrakok egy Raidsonic IB-AC642-be és a helyére pedig minimum egy 64gigás Samsung 830-at terveztem venni.
jelenleg 20körül van ez az SSD de ha a 128gigás változat ilyen ütemben olcsósodik tényleg megéri még pár hónapig kibírni SSD nélkül és utána 2x ezer áron 128gigabájtot venni mert azzal a következő notebook-ban is bőven elleszek (jövőre szerintem veszek új notit már)mázlim van mert 1hete nyertem egy Dell Inspiron N5110 notebook-ot amit azonnal el is adok és az érte kapott pénzből lesz lehetőség a mostanit felbővíteni
így jött képbe az SSD -
-
TeeJay
félisten
válasz
Balage76 #37983 üzenetére
mikor jön majd ki az újabb csíkszélességű NAND flash gyártás?
gondolom viszik lefelé 20nm vagy az alá de idén várható ebből újdonság vagy csak jövőre?
ha még az is bejönne a képbe akkor jövő ilyenkor már lehet a 256gigás is megfizethető lesz
persze 64GB is bőven elég de ha a jóslatod igaz lesz lehet várok karácsonyig és már 128gigásat fogok kapni ugyanannyi pénzért
RAM bővítést megcsinálom a notebook-ban SSD nélkül pedig kibírok még pár hónapot -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Balage76 #37975 üzenetére
ezt én is csak megerősíteni tudom, vettem már ott cuccot, korrektek, és értik is a dulgukat.
amúgy én is meglepődtem hogy milyen olcsó a samu, asszem én is beruházok egyre a kingston helyett. boltokban 20-24k között van, aprón meg már bőven 20k alatt is.
DeFranco: flash chipeknél elmondható, hogy itt a kisebb csíkszélesség a nagyobb sebesség mellett sajnos kisebb élettartamot is hoz magával. illetve az adott generáción belül is vannak több illetve kevesebb írási ciklust elviselő darabok (pl kingston hyperx 3k, aminek a chipjei ~5000 helyett csak ~3000 írási ciklust viselnek el). ezt azért engedhetik meg maguknak, mert látszik hogy az átlag user azért nem írja tele nap mint nap a lemezt, valamint az okosabb vezérlés miatt amúgy is kevesebb terhelés van az SSD-n.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76 #37975 üzenetére
Basszus csak kellene venni. Üssetek már le...
Viccen kívül: van valami alapja annak a koncepciómnak, hogy a következő generációs SSD-k olcsóbbak lesznek, de kevésbé tartósak? (Gondolok itt arra, hogy kevesebb ráhagyással gyártanak, illetve hogy a bevezetéskor jobban figyelnek a minőségre, majd később ebből visszavesznek).
-
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76 #37920 üzenetére
Ehh... ne kötözködj már . Azért írtam, hogy jók az értékek, mert az az SSD , SATA2-n ezt az eredményt hozza a tesztekben, és az jó. Ennyi. Ne menjünk bele, hogy mihez képest, és ne hasonlítsuk össze mással, mert nincs értelme. Nem erről szólt a kérdése.
Egyébként meg szerintem a marketing az, amit Te csinálsz....
(#37930) fudi2002: Ebbe én már nem is tudom hanyadszorra nem fogok belemenni...
Egy ideje már tudom, hogy mit mivel kell összehasonlítani...(#37939) szmegma: Guglizhatsz naphosszat, attól még nem lesz gyorsabb az SSD-d.
Jók azok az értékek , hidd el. Az, hogy a tesztekben nincs a csúcson nem jelent semmit a felhasználás szempontjából. Itt mindenki a szekvenciális olvasást hajhássza, holott nem is igazán lényeges. -
válasz
Balage76 #36411 üzenetére
Olvasd el még1x, amit írt. (hdd-vel és SSD-vel is 5 perc a mentés)
Ezen (figyelembe véve a mérési eredményeket) a Samsung sem tudna javítani, mert ha igaz lenne, hogy a RAW tömöríthetetlen(ami nem igaz amúgy), akkor a HDD-re gyorsabb lenne jelenleg is a mentés, mint SSD-re, de ez jól láthatóan nem igaz. Ergo, az a feltételezésem a helyes, miszerint a Lightroom lassú, azaz még 64MB/s-el sem képes menteni, ergo lényegtelen, hogy a Samsung tudna pl 250MB/s-el is írni... -
Efbialy
tag
válasz
Balage76 #34649 üzenetére
Ezt ugye most te se gondoltad komolyan, csak a pillanat hevében született ez a hsz?
Nem igazán értem hogy tudsz összehasonlítani egy szoftveres és egy hardveres tömörítést.
A wines meghajtó tömörítés a CPU-t használja, aminek a végeredménye minden lesz csak ép nem gyors.
Az meg külön vicc kategória hogy a SSD kontroller le van terhelve, 60GB vs 240GB-os tárolónál látszik hogy tömöríthetetlen adatoknál a vezérlő és a memória chipek közti sávszélesség a korlátozó tényező, míg nagyon jól tömöríthető adatoknál már a Sata port válik szűk keresztmetszeté. -
Ribi
nagyúr
válasz
Balage76 #34645 üzenetére
Azért az a /80 baromira több.
A tesztek pedig azt mutatják, hogy normal programok is gyorsabban töltődnek be, szóval hasznos a tömörítés. -
-
zoleeno1
veterán
válasz
Balage76 #34125 üzenetére
Viszont az eltérés/lemaradás minimális a többitől, így a gyakorlatban 1 fikarcnyival sem fogod lassabbnak érezni. Legalábbis a teszt ezt mutatja.
Orgi: Elég alacsonyak azok az írási értékek... főleg a 4K írás/olvasás is. Összehasonlítás képpen: PH userek tesztjei
LGLuke: Olvasd el ezt a cikket: Milyen SSD-t vegyek? . - ezt tudom javasolni a többieknek is akik kérdeztél
-
Balage76
senior tag
válasz
Balage76 #31751 üzenetére
Nos akkor mégegyszer a CHIP magazinos támáról:
Mivel hivatalosan mindenki a kiadótól vásárolta, hozzájuk kell fordulni meghibásodás esetén.
Függetlenül attól hogy kaptál-e garjegyet vagy sem, először nekik kell jelezni a meghibásodást. Ha nem kaptál garjegyet, akkor ilyenkor pótolják (ha szeretnéd, akkor egyébként is bármikor elküldik a náluk lévő garjegyedet).
A garanciális ügyintézéshez szükséges az előfizetői számla és a kitöltött garjegy. Ezekután lehet menni az általuk megadott Bp, XIII kerületi címre. A mai nappal minden kérdéses dolog egyeztetve lett, szóval senkinek sem lehet problémája.
Ha bármikor bárki elakad a magazinos SSD-vel (meg úgy amúgy is), akkor érdemes felhívni a Samsung ügyfélszolgálatot (06 80 SAMSUNG), ők a helyi iroda szervíz részlegével konzultálva 1000%-os, megoldást tudnak ajánlani.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Balage76 #31745 üzenetére
Köszönöm!
A növeléshez a beépített windows-os lemezkezelőt használjam esetleg, Powerquest PartitionMagic v. EASEUS Partition Master?
@Bodor
A belakás az összes jelszó, beállítás visszaállítása stb. ezt nem könnyíti meg az SSD szerintem.Ui.: Az összehasonlító táblázathoz valakinek el kell küldeni az adatokat majd? Hozzájárulnék én is.
-
Bodor
veterán
válasz
Balage76 #31744 üzenetére
Köszi az információt! Ez megnyugtató! Azért jobb lenne, ha egy esetleges meghibásodás esetén nem kellene a Chip magazinhoz menni. Szerinted kiküldik a garancia leveleket majd automatikusan, vagy külön kérni kell, vagy maguknál tartják? Ha ez utóbbi, akkor miért? Hiszen tulajdonképpen megvásároltam az SSD-t és én vagyok a tulajdonos, nem ők, ezért jó lenne ha nálam lenne a garlevél is.
A regisztráció után igazából fölösleges a gar hosszabbítást igazoló papír
Akkor vajon miért írják rá, hogy vidd magaddal? Nem tudják, hogy mire van szükségük?
-
Clemi
veterán
válasz
Balage76 #31655 üzenetére
Ha nagyon ráérsz és van kedved kísérletezgetni, akkor csinálj RAID-0-t
Igen, valóban megfordult a fejemben ez a verzió, csak éppen van már tapasztalatom a RAID0-val, és nem éppen kellemes. Esett már szét ilyen tömböm, annak ellenére, hogy a két HDD még mai is teljesen hibátlan ami a tömbben volt, Na és persze a jelenlegi Intel RST driver még nem támogatja a TRIM-et, a 11.5-ös ,meg ki tudja mikor jön ki.
Na és persze nem tudom a két teljesen eltérő vezérlőjű SSD hogy viselkedne egy Raid 0 tömbben, mennyire lenne megbízható a tömb. -
MrTwister
őstag
válasz
Balage76 #31631 üzenetére
Akkor ha jól értem, neked egy meghajtó van a gépedben ez az SSD tehát a C:! és te erre kitömörítve, tehát erről frissítetted a saját firmwareját! Sikerrel! Mert sokak szerint nekem azért ment tönkre az SSD-m, mert egyrészt windows alól(win7 64 bit Ultimate HU) másrészt rendszerlemez firmwareját frissítettem és ezért szállt el a windows... Azóta is garanciázás alatt van, kiváncsi vagyok mi lesz az eredménye!
-
Zlin50
senior tag
válasz
Balage76 #30095 üzenetére
Amikor elfogynak a portok akkor a két kisebb ugyanannyiért kicsit módosul.
Nagy előnye az SSD-nek hogy egy HDD helyére kettő befér, de kevesebb port akkor sem lesz elég.
Kíváncsian várom az első sata portos 2TB-os SSD mibe fog kerülni. Revodrive-ból már 3tera fölötti is van átlapolással. -
kerekfej
őstag
válasz
Balage76 #30088 üzenetére
Korábbi ár: Samsung 470 256GB 90677Ft (354,20Ft/GB) Sata2 (2 hete)
Új ár: Samsung 470 256GB 68948Ft (269,32Ft/GB) Sata2
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sEz az SSD a legolcsóbb eddig gigabyte-onként.
De gondolom ez raktárkisöprés, hamar el fognak fogyni és marad a drágább 830-as modell.
Zlin50
SuperTalent 2TB PCI Express SSD $6000 -
kerekfej
őstag
válasz
Balage76 #30055 üzenetére
Most néztem én is, hatalmasa esett az ára rövid időn belül. Pár hete még 90000Ft felett volt most meg 70000Ft-ért is kapni, ha így folytatódik az áresés akkor komoly konkurenciája lesz a HDD-knek. Az aprón korábban már láttam ilyeneket sokan árultak 55000Ft-ért árulnak, de kicsit szkeptikus voltam azokkal kapcsolatban.
-
Jack@l
veterán
-
válasz
Balage76 #29780 üzenetére
Nem, nem keverlek, csak az első bekezdés után a többi az csak úgy jött, bár belátom, külön hsz-ba kellett volna tennem.
Alapvetően a teljes hsz-oddal egyetértek, eddig sem, és ezután sem kérdőjelezem meg a tapasztalataidat, ha így lenne, akkor azt megírnám, ebben biztos lehetsz.
Az egyetlen dolog, amivel (nem is, hogy nem értek egyet) csak magyarázatra szorul az ez:
"A Te hozzászólásaid 90%-ban azoknak szólnak akik már megvették a terméket és 10%-ban azoknak akik még vásárlás előtt állnak. "Az a 10% sokkal fontosabb, mint az, hogy hogy kell optimalizálni egy ssd-t. Jelenleg/egy korszerű egy ssd ugyanúgy használható, mint egy HDD, semmilyen állítgatásra nem szorul, nem hogy olyanokra, amit 3-4 éves cikkek taglalnak. A legtöbb felhasználónak ez miatt vannak/lesznek negatív tapasztalatai bizonyos gyártók, bizonyos termékeivel. Szvsz eddig is teljesen korrekten tudtuk az érveket/ellenérveket ütköztetni bizonyos témákban és nem hinném, hogy ez megváltozna. A valós tapasztalaton/gyakorlaton stb alapuló "viták", azok csak pozitív eredményt hoznak, az meg jó.
kerekfej #29750
Először is kösz a reakciót.Am nézd el nekem, ha nem írok túl sokat, jövőre visszatérünk rá.
Akkor majd megírom, hogy "xy cikk azt írta" meg a "hol olvastad" jellegű kérdések rám miért nem vonatkoznak. Viszont ha nem írsz egy ilyen választ, akkor nem is állok neki bizonyos tesztnek, és akkor nem vettem volna észre azt a furcsa viselkedést a Samu 470-nél, amit most produkál pluszban. Ez egyébként még jobban megerősíti, hogy TRIM nélkül ne használja senki, a TRIM-et nem támogató OS-ek alá van jobb választás. (Jövőre ígérem, képekkel és részletesebb magyarázattal fogok szolgálni, de ma nem)DeadMeat #29766
De gondolom nem ezt a Intel 6-os C200-as driver-t használod...h1ght3chzor# 29794
Nekem ennél 4x több anyag van fent a 64G-s SSD-n és 53,6G-ból 20,8 szabad. Az, amit felsoroltál, az még egy 16G-s SSD-re is simán felmegy és még bőven lesz szabad hely is(persze kötelezően ki van helyezve a VM és le van tiltva a Hibernálás)
No, ha ma már nem találkoznánk, akkor mindenkinek BUÉK!
Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest