Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Aktív témák
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
A P4 procikkal is voltak gondok anno teljesítmény/melegedés tekintetében, neked mégis i5-öd van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy Bodor is írta, mindegy melyiket veszed, átlagos használat közben nincsen észrevehető különbség a kettő között. A 830 mellett a nagyobb felhasználóbázis/több tapasztalat szól, a vertex4 mellett az újdonság varázsa/hosszabb garanciaidő. -
-
válasz
csucsu21
üzenetére
Egy fórum bejegyzés alapján az alaplapod egy érdekes hátránnyal rendelkezik, nevezetesen bekapcsolt sata3 esetén a pci-e slot x8-ra lassul és az usb3 is usb2-re.
Ha ez nálad is fennáll és bios frissítéssel sem "orvosolható", akkor a helyedben én lehet hogy egy intel sata2 (kék) portot használnék, ezzel megtartva az x16 sebességet a vga kártyád számára, ráadásul így kb bármilyen ssd-t vehetnél mert intel vezérlőn lenne hajtva. -
Több/nagy kép jön, de a vásárlás előtt állóknak és sata2/sata3 összehasonlítás miatt érdekes lehet

Kingston HyperX 3K 120GB @ Dell XPS One / Sata2

Kingston HyperX 3K 120GB @ Dell Vostro 3350 / Sata3

-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Látom nem nyugszol amíg ki nem hajtod az utolsó MB/s-et is az ssd-ből

Szerintem ha a intel sata3@Z68 nem pörgeti ki akkor semmi.
-
-
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem olyan rossz az a sata3, a rendszerhasználathoz fontos értékek jók, a szekvenciális olvasás (ami az amd sata3 controllereken sem sokkal gyorsabb) pedig a legkevesebbet használt "funkció" egy rendszermeghajtónál.
Az usb3 pedig legalább stabilan működik az Etron vezérlővel ellentétben![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos az asmedia sata3 controllere kb ennyit tud, a legfrissebb 1.3.1.000 driverrel is.
Najó, Gazsi00 jelenlegi tesztjében a seq írás és a 4kqd32 olvasás az tényleg gyenge az asrock h61 / asmedia sata3 / samsung 830 64GB kombóhoz képest:
-
válasz
bizi990
üzenetére
A laptopodban sata2 vezérlő van ha jól olvasom a leírásában, ezért ne számíts ~280MByte/s -nél nagyobb szekvenciális írási/olvasási értékekre sata3 ssd-vel sem. Persze egy átlagos sata2 portra kötött ssd is sokkal gyorsabb lesz a mostani merevlemeznél.

-
válasz
ferofacee
üzenetére
A közel 1 éves w7 ultimate 64bit frissítésekkel és pár programmal (office, tűzfal/virusvédelem, stb.) nálam ~18GB-ot foglal úgy hogy a pagefile/swapfile minimális méretű (256mbyte), a hiberfile kikapcsolva és a ccleaner időnként törli a rendszer és böngeszők tempfile-jait.
A 64 bites w7 több memóriát eszik (mint a 32bites), ha nincsen 4 vagy több GB ramod akkor szerintem nem muszály azt használni. -
Az összes helynövelő trükköt bevetetted; pagefile másik partíción, hiberfile kikapcsolva, temp könyvtár másik partíción vagy játéko(ka)t is az ssd-re telepítesz és azért nem férsz el ?
Az eladási ár garanciaidő és ssd használati idő függő, de szerintem az M4-et ~25-30e Ft körül, az Agilityt pedig ~20-25e Ft körül tudnád eladni. Persze ha a vevő kevesebbet kínál értük már rajtad áll hogy elfogadod vagy sem. ...ha többet akkor vidd is el neki![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Az asus.com szerint M780G chipset van benne, ami sata2 vezérlővel rendelkezik, viszont az asus.hu szerint A70M van benne aminek valóban része a sata3 controller.
Talán az a legegyszerűbb ha felraksz egy aida64-et és azzal nézed meg hogy milyen chipset és sata vezérlő van a gépedben
-
Szerintem ez nem szerelem vagy kompatibilitás kérdése hanem a vezérlő chip (és software) teljesítményé. Ahogy a különböző hw raid kártyák is különböző teljesítményre képesek ugyanazokkal az ssd-kel, úgyanúgy különbözik az amd/asmedia/marvel/intel sata vezérlőkkel elérhető sebesség is.
Az egyébként jó ár/teljesítményű asrock h61m/u3s3 sem képes kihozni az asmedia sata3 vezérlőjével a 830-as samsungból a maximumot. -
Én mit se tudva arról hogy mások benyalták a frissítést egy aznap (a 830-ra) telepített win7 64bit-ből indítottam a Magiciannal az update-et ami rendben végig is futott, majd poweroff, start és már az új fw fogadott.
Lehet hogy a tizenX év tapasztalat, vagy a csillagok és hardware-ek együttállása miatt de nekem nem okozott problémát ez a firmware-móka![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az 1.8"-as méret eléggé leszűkíti a lehetőségeket, de az alábbi kettő szerintem jó választás lehet:
- Intel X18-M 80GB
- Kingston 64GB SSDNow V+180Hasonló áron beszerezhetőek 3 év garanciával, a tesztek alapján a Kingston kicsit lassabban olvas de bő kétszer gyorsabban ír, viszont a Intel +16GByte területtel rendelkezik.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem simán engedte; friss w7, a magician szólt hogy van új verzió, majd hogy van új firmware, letöltöttem, a magician pedig frissítette is az egy szem 64Gigás 830as samut, majd restart/off után már az új fw működött (W7 újra megtalálta).
Viszont az egyébként nagyon jó ár/érték arányú asrock h61m/u3s3 asmedia sata3 controllere nem izzasztja meg teljesen a ssd-t :
Samsung 64GB 830 : alaplapi asmedia sata3 port és az alaplapi intel sata2 port.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
5. Simán windows-ból a Magiciannal frissíted a firmware-t és bízol a csillagok állásában hogy nem lesz fagyás/áramszünet
-
válasz
lucky07
üzenetére
Vásárlás előtt azért olvass róla pár tesztet, van pár felhasználó akinek gondja van/volt vele vagy nem hozta a kívánt 4-500mbyte/s olvasási sebességet az ssd.
Ha nincsen feltétlen szükséged arra a nagy sebességre én a helyedben nem vennék vezérlő kártyát hanem használnám sata2-n, úgy sem lesz lassú

-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szerintem el lehet férni 32GB-on is (Frissített W7 Pro 64bit+Office SP2 foglal 16GByte-ot), de az igaz hogy hosszútávon már szűkös lehet, ezért a 64GB-os SSD kevesebb fejtörést okoz hogy mit hova rakjon az ember

-
-
válasz
ch003067
üzenetére
SSD Raidben akkor jelenthet előnyt ha komoly háttértárat terhelő dolgokat használsz (egyszerre több hd videó stream felvétele/szerkesztése, több virtuális gép kiszolgálása, céges file vagy adatbázis szerver kiszolgálása).
Otthoni felhasználásra egy db 120GB+ Sata3 SSD szerintem elég ha kompromisszummentes (raidben nincs trim) de nagy sebességű háttártárat szeretnél. -
válasz
ma.ci23
üzenetére
Bitlisz összefoglalásában:
MZ-5PA064/EU
64GB SATA II 2.5” Solid State Drive
(SSD akril dobozban, nagyon baba, mint vmi apple termék)MZ-5PA064B/EU
64GB SATA II 2.5" with Norton Ghost™ 15
(SSD papírdobozban + Symantec Norton Ghost 15.0)MZ-5PA064C/EU
64GB SATA II 2.5" with PC Upgrade Kit
(SSD papírdobozban + 2,5-3,5" beépítőkeret + csavarok + kábelek(sata+sata táp) + Symantec Norton Ghost 15.0) -
-
Jól gondolom hogy jelenleg a raid0 tömb szolgálja ki az operációs rendszered is, tehát azon van a C meghajtó is ?
Igen válasz esetén lehet hogy az SSD-hez adott Acronis klónozó cd nem fogja látni őket, vagyis ajánlott egy másik hasonló program beszerzése is.
Lehet hogy a Samsung SSD-hez adott Norton Ghost megoldja a problémát, de ha nem majd a többi topiclakó mond alternatívát
-
Az SSD is olyan mint a merevlemez a bios beállítás szempontjából, tehát beépíted, felismeri és használhatod, de AHCI módban tudod kihozni belőle a legtöbbet.
Ha jól olvastam az alaplapod leírását akkor van rajta 2 db Intel Sata port (amiket használhatsz Raidben) és van rajta 4db Marvell Sata port amikhez nem írtak Raid funkciót.
Elvileg elég annyi hogy az SSD-t az egyik Marvell Sata portba dugod és beállítod az AHCI módot azokra is, viszont a Marvell vezérlővel már volt baja másoknak, de nem biztos hogy azzal a típussal mint ami a te alaplapodon is van. -
Ahogy az alaplapodat nézem több lehetőséged is lehet :
-Marad az Intel Sata portokon a Raid0 és AHCI nélkül használod az SSD-n, ami egy kicsit lassabb lesz, mert az AHCI mód kell a max. teljesítményhez.
-Marad az Intel Sata portokon a Raid0 és bekapcsolod az AHCI-t a Marvell Sata vezérlőn, ahova az SSD-t rakod.Kérdés hogy melyikkel érsz el stabilabb és nagyobb sebességet.
-
Valamennyi helyet ajánlott hagyni, de hogy 5, 10 vagy 20% az attól is függ mennyire vagy helyszűkében
A Kingstonok agresszív garbage collection-je és trim-je miatt szerintem elég ha 10 max. 15GB helyet hagysz.
Abból a jelenlegi 70 Gigás partícióból én faragnék egy kicsit mielőtt megcsinálod a másolást, feleslegesen minek klónozza a temp/cache/swap/hibernate file-okat. -
Elvileg kapsz az SSD mellé partíció klónozó programot és egy 2.5" usb rack-et is.
Beszereled az SSD-t a gépbe, vagy a rack-be teszed az SSD-t és usb-vel összekötöd a géppel, majd a kapott CD-ről indítva a gépet a jelenlegi rendszered C (vagy amelyiket akarod) meghajtóját egy-az-egybe át tudod másolni a Kingstonra.
A helyedben én azért meggondolnám az újratelepítést, mindig jobb egy tiszta rendszert használni
-
válasz
ittakary
üzenetére
A max. 30e Ft-os kategóriában a Samsung 470-es szériájú 64GB-os tűnik a legjobb ár/teljesítmény/egyszerűség arányú SSD-nek.
A Corsair/Kingson/OCZ ebben az árban vagy lassabb vagy firmware problémával nyűglődött, de ha mégsem, majd a többiek úgy is kijavítanak
-
-
válasz
Fail3D!
üzenetére
Lehet hogy belenyúltál a lecsóba, a 320as Intel széria firmware és/vagy hardware hiba miatt egy áramszünet után 8Mbyte méretű lehet és a rajta lévő adatok mennek a levesbe.
Elvileg firmware frissítéssel orvosolható/megelőzhető a baj, de ezt majd leírják azok akik ilyen SSD-t használnk.
-
Szerintem ha a programok egyszeri gyors betöltése a cél akkor a Revo3 1 GB/s-os olvasási sebessége nem lesz láthatóan gyorsabb egy normál SSD-nél. Máshogy fogalmazva, a 60e Ft-os felár túl sok pár másodperccel gyorsabb betöltésért.
Persze ha te egyszerre 10-15 raw képet szerkesztesz Photoshop-ban, HD videókat vágsz vagy nagy adatbázisokkal dolgozol akkor lehet hogy kipörgeted azt a Gigás sebességet és én csak irogatok itt össze-vissza
-
Miért nem az X2-es (1.5GBps olvasás) Revo-t nézed ? Vagy 2 kilót már nem ér meg a gyorsaság
Egyébként szükséged van arra a gigás olvasási sebességre ? Milyen munkához kell akkora ?
Én a Revo árából inkább vennék egy Sata3-as 128GB-os Samsung SSD-t és egy Sata3 alaplap+cpu+ram kombót, vagy ha nagyon ragaszkodsz a mostani gépedhez az SSD mellé egy Sata3 HW Raid kártyát. Ha marad még pénz akkor bármelyik variáció mellé mehet egy NAS amivel egy frankó backup megoldásod is lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG 9100 PRO 8 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.800-13.400 MBs - Eladó!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 500GB 2.5" SATA 100% noti HDD-k Toshiba, WD, stb
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)