Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
cszn
őstag
Nem rosszak, ezt senki nem mondja.
Csak sokat hallani róla, a marketing meg tolja ezt a 280-as értékeket és akkor aki nem jár rendesen utána, hazamegy és másol rá 70-el oszt meglepődik. Nem mintha én egyszer is másoltam volna csak úgy valamit az SSD-mre.
Én azt mondom nagyon fontos, hogy így elterjedtek ezek, mert rengeteget estek már az árak. -
Olyan kérdésem lenne, hogy most szeretnék venni egy SSD meghajtót, és ezt a kettőt találtam, de nem tudom melyik a jobb választás. Tud valaki segíteni, hogy mi a kettő között a különbség, és melyiket éri meg jobban megvenni? Mind a kettő ára 30 ezer Ft.
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
Specifications
* Form factor — 2.5"
* Interface — SATA 1.5Gb/s and 3.0Gb/s
* Capacities 2 — 64 GB, 128 GB, 256 GB
* Dimensions — 69.85 mm x 100 mm x 9.5 mm
* Weight — 77 grams
* Storage Temperatures — -40°C to 85°C
* Operating Temperatures — 0°C to 70°C
* Vibration Operating — 2.17G
* Vibration Non-Operation — 20G
* Sequential read throughput —
64 GB — 250 MB/s read
* Sequential write throughput —
64 GB – 145 MB/s write
* PCMARK® Vantage HDD Suite Score 3 —
64 GB – 19,932
* Power Specs — 6.4 W (TYP) Active / 1.0W (TYP) Idle
* MTBF — 1,000,000 HrsKINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB
# Storage Temperatures — -40° C to 85° C
# Operating temperatures — 0° C to 70° C
# Vibration operating — 2.17 G (7–800Hz)
# Vibration non-operating — 20 G (20–2000Hz)
# Sequential Speed 3 —
64 GB – up to 200MB/sec. read; 110MB/sec. write
# PCMARK® Vantage Advanced HDD Suite Score 4 —
64 GB – 21,317
# Power specs — Active: 1.7 - 5.2 W TYP
Power specs 3 —Idle: 0.05 - 0.7 W TYP
# Life expectancy — 1 million hours mean time before failure, 64 GB -
kovecses
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Igen, én is ezen agyalok...
-
Konflikt
addikt
Sziasztok
Mostanaban tervezek egy 60-as ssd-t venni. Eddigi jeloltek: sandforce 1200 ra epulok kozul: vertex 2, esetleg gskill, v mushkin. A 80 as intel x25 mar kilogna a keretbol.
Illetve itt a marveles c300, de sajnos sata3 nincs az alaplapomon. Kaphato pci exp 1x es sata3 kartya az asrocktol par ezerert, marvell vezerlovel. A kerdesem h haszanal e valaki c300- at sata3- mal? Ha igen akkor milyen sata3 vezerlovel, esetleg sata3 pci exp kartyaval? Teszt eredmenyek is johetnek.
Meg gondolkodom a c300 es egy sandforce vezerlos kozott. Meg tudtok gyozni?
csak rendszernek lesz, peogramokkal. Win7 64 bit. -
Okoschka
csendes tag
-
Bodor
veterán
Biztos igazad van, mint írtam is igen eltérőek az eredmények a tesztelő programoktól függően
( mindenki mást szeret, általában azt amelyik a saját ssd-jét a leggyorsabbnak mutatja
) , de azt gondolom, hogy bármelyik ssd-t is teszteljük le különböző programokkal, akkor mindig különböző eredményeket kapunk. Egy szó, mint száz, szerintem a sandforce vezérlős ssd-k egyáltalán nem rosszabbak , mint a többiek, legalábbis én kiállok mellettük. -
Kissjeno
tag
válasz
Okoschka
üzenetére
Hibernálás letiltása. Rendszervisszaállítás számára fenntartott hely lecsökkentése akár megszüntetése.A lapozófájl méretének lecsökkentése vagy áthelyrzése másik partícióra.
Ezekkel akár nyerhetsz 5-10 giga szabad helyet is.Helyedben én nem tárolnék semmit a User mappában főleg nem a rendszermeghajtón.
-
fLeSs
nagyúr
Na a cikk megszületett, innentől kezdve a megjelenés már tőlem független, a főszerkesztőn áll. Sztem nem lett rossz bár most így utólag látva van 1-2 dolog amit másként csinálnék, de ahhoz már késő. Nem baj, majd a következő nagy SSD-tesztben.

-
DV
senior tag
Hogyha megnezed, hogy egy sandforce vezerlos SSD milyen eredmenyeket ad AS-SSD, vagy CrystalDiskMark alatt alap beallitasokkal, akkor igazabol az adja az SSD valos teljesitmenyet (szamomra legalabbis). Az OCZ foruman kulon kiemelik, hogy melyik tesztprogramokkal ajanlott az OCZ SSD-ket tesztelni (ATTO, IOmeter, stb.), hogy a dobozon feltuntetett adatokat kapjak a vevok.
Hogyha meg nagyon kotozkodni szeretnek, akkor belinkelem ezt a ket oldalt, ahol tomoritetlen (252MB/s) es tomoritett (145.9MB/s) adatokkal lathato, hogy mennyire leesik a Sandforce irasi sebessege. Igazabol itt is lathato, hogy egy Indilinx vezerlos SSD is gyorsabb nala (egyik forumozo kollega irta is par hete (OCZ Onyx SSD-vel)).
zenwalk
Ezen az oldalon feljebb gorgetve, maximum 1 oldalt visszaolvasva talalhatsz ajanlott 64GB-os SSD-ket.
fLeSs
Ennek nagyon orulok, kivancsian varom.
-
Okoschka
csendes tag
Élesztési segítségre lenne szükségem.
OCZSSD2-2VTX50G került a Win7 Prof(64) oprendszerű AMD-s gépembe.
Leformáztam:
A: 44,09GB szabad hely, 'kifogástalan(aktív, elsődleges partíció)'
Nem látok rendszer számára fenntartott helyet.Az egy éve használt rendszerem:
A HDD elején rendszer számára fenntartott hely: 100MB
C partíció: 51,96GB foglalt hely, 'kifogástalan(elsődleges partíció)'
H partíció: ...............................'kifogástalan(lapozófájl, elsődleges partíció)A C: partíción USERS16,17GB helyfoglalással.
1 Rendszergazda és 2 normál felhasználó van. A dokumentumok, Képek, Zene mappáik mindössze 896,9MB helyet foglalnak.
Így nem férek bele az SSD-be, a komplett USERS mappaszerkezetet át kellene raknom az egyik HDD partíciójába. Na itt blokkoltam le!!!
Sajnos nem találtam egyértelmű választ a neten keresgélve az áthelyezésre.
(A ProfileRelocator sw. elájult a registry átírásához érve....)Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
zenwalk
senior tag
sziasztok. Tudnátok ajánlani valami jó SSD-t 30 ezer körül? Win7 menne rá és programok. Szerintem 60 giga elég lenne.
-
Bodor
veterán
"A Sandforce-ok jók teljesítményben, de ez a 280-as értékekkel való reklámozás és az ebből következő meglepődések kicsit rossz hírüket keltették"
Itt pontosan mire gondolsz, milyen meglepődésekre?
Szerintem mindenkinek futja a 280-at. Legalábbis Atto-val mérve.
( Egyébként a merésekről általában ez a véleményem.
Azt gondolom, hogy minden gyártó a szekvenciális olvasás maximum teljesítményével "reklámozza" az eladandó ssd-jét, miért tenné az ocz máshogyan? -
DV
senior tag
válasz
kovecses
üzenetére
SSD vezerlok roviden: link. A sandforce tomoriti az adatokat, amiket rairunk, de hogyha olyan adatot irunk ra, ami nem tomoritheto, akkor leesik a sebessege (eszrevehetoen), a masik dolog meg az, hogy a SMART adatokat, meg mindig nem lehet kiolvasni tokeletesen a firmware-bol, ezert is frissitik folyamatosan mind a mai napig (+ az aprobb hibakat is).
Az Intel a Crucial C300 megjeleneseig etalonnak szamitott minden szempontbol. Meg most is a 2. helyen van, pedig nem idei evjarat. Marvell - Intel G2 - Sandforce - stb. a sorrend nalam.Elo pelda, Vetex2, #11993.
-
DV
senior tag
válasz
kovecses
üzenetére
Crucial C300 128GB, 66.5K, vagy Intel X25-M 120GB 59K (nem gondoltam, hogy ez ennyire olcson jon piacra).
Az IOPS limitet nem lehet feloldani, mert a firmware-ben korlatozzak. Kulonbseg a 2 SSD kozott, link, igazabol lenyegtelen.szerk: Keves a 10K IOPS?
-
kovecses
aktív tag
Tegyük fel hogy van max 60-70ezrem ssd-re.
Mit ajánlanátok, milyen ssd-t vegyek?
Win7 és Ubuntu lenne rá telepítve, tehát szükségem van azért némi helyre is, 120 Gb már megtenné... -
DV
senior tag
válasz
jorden06
üzenetére
Tematika: #10102, #10252, #11921.
"...ha kinézek egy konkrét vezérlőt, akkor onnantól már mindegy, hogy melyik köré épülő cég termékét választom ki?" Igen, kivetel az OCZ Agility2 mert ott az IOPS sebesseg korlatozva van.
kleinguru
De gyari garit viszont kapsz, ami tobb esetben jobb, mint a bolti 1 ev garancia.
-
szdavid
tag
Sziasztok!
Elég rég óta tervezgetem egy SSD vásárlását, lassan itt az ideje, hogy megvegyem. Sokat olvasgattam a fórumon, de azért konkrétan is rákérdeznék:
Sony Vaio 15-ös notiba lenne (Intel HM55, Core i3, 4gb DDR3, Ati 5470), 320-as 5400RPM-es winyót váltana le.
Két kiszemeltem van eddig:
Ocz Vertex 2 60Gb és a Crucial C300 64Gb
Szerintetek melyik lenne a legideálisabb?
Nem feltétlen kell eközül a kettő közül ajánlani, csak a méretük legyen kb hasonló.
A lényeg hogy minél jobban szedje a lábát.....
Előre is köszönöm.
Üdv -
DV
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
-
zenwalk
senior tag
átlagosan mennyi ideig jó egy SSD?
-
kovecses
aktív tag
OCZ Vertex 2 vagy Agility 2 SSD érdekelne!
Szerintetek hol lehet, hol érdemes a legjobban megvenni? -
zenwalk
senior tag
Sziasztok!
SSD-t mire érdemes venni? adatok, játékok, filmek vagy az operációs rendszer számára? Én igazából úgy gondoltam, hogy veszek egy 40 vagy 60 gigásat win7 + programok számára, a sima HDD-n pedig játékok, filmek, zenék lennének. Ez így mennyire van rendben? Ti hogy csináljátok?
-
SpongyaBob
veterán
Üdv!
Az SSD life mennyi idő után kalkulálja ki a várható élettartamot?
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Ezek közül tudok választani (rendszernek kell)
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB
OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex 2 Series OCZSSD2-2VTXE60G
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SVP100S2/64G (esetleg)
felső 2 ~35K, alsó ~38K
Melyiket lenne érdemes, és miért (ide egy egyszerű válasz elég, pl 4k randomread a legjobb a 3 közül stb...)
Előre is köszönöm
! -
Sea Edge
tag
Nem kell parazni a homerseklet miatt az SSD-knel. 0-70˚C a mukodesi tartomanyuk.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Colos1
üzenetére
Az SSD-nél valóban nem kalibráltam, mert jó volt. Rögtön bekapcsolás után le szoktam ellenőrizni a hőmérsékleteket, összehasonlítom a szobahőmérséklettel.
Nem fújja rá, mert távol tőle a gép elején a DVD író felett van, a ház teljes eleje szita.
Rakosgattam különböző helyekre, még a gép mellé is, de melegszik a szerencsétlen rendesen.
Azt hittem először, hogy csak az enyém ilyen, de nem, más is írt hasonló hőfokokról. Azóta óvok mindenkit a mobil PC-ben való használattól. -
Colos1
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Az tényleg soknak tűnik

Viszont néhány észrevétel:
A Sentineledben nincs bekalibrálva a hőfok. Ez egyszerű, ha éjszaka ki van kapcsolva a gép, akkor reggel amikor benyomod, megnézed a szoba hőmérsékletét. AZ SSD -nek is ennyinek kellene lennie, esetleg 1 fokkal melegebb. De itt csak pár fok eltérés szokott mutatkozni.A videokártyád ugye nem fújja rá a meleget? Én amikor a 9600 -amat lecseréltem, akkor átlag 5 fokot csökkent a HDD -k hőmérséklete, mert a HD5850 nem a HDD -kre nyomja a meleget mint a 9600, hanem a házból kifelé.
De ez esetben sem voltak a HDD -im 37 fokosak, esetleg csak játék után.(#12038) LordDarkness: Alighanem a csatlakozóval van valami. Legközelebb egyenként próbáld meg, hogy melyik csatlakozó megmozgatása után lesz jó, és akkor máris tudod, hogy melyiket kell kicserélni.
Én a SATA kábelre tippelek, azokkal szoktak ilyen problémák lenni.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! A winem kifagyott (win7 64) újraindítottam de az ssd nem látta a bios kb 3szor újrapróbáltam indítani utána lehúztam a tápcsatiját meg a sata kábelét az ssdnek és jólet. valaki találkozot már hasonló problémával?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Colos1
üzenetére
Így igaz, és ez elég sok a notiba, amikor van jóval kevesebbet fogyasztó SSD is!
Most 37°C-os az enyém, az F4 meg 31°C. A szoba 19,5°C
Ezért nem tenném hordozható PC-be! -
Colos1
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Nálam egyszer volt 32 fokos, amikor a Trim teszt miatt teleraktam filmekkel.
Kingstonék az enyémnek 4,2 W -ot adnak meg.
Viszont ha jól emlékszem, neked SNV425 -öd van, annak meg 5,2 W a fogyasztása. Az SVP100 -nak (új V+) meg már csak 3,6 W, viszont az SV100 -nak (új V) meg 6,4 W
Most amúgy így néznek ki a hőfokok:
SSD: 23°
HD502IJ: 28° (Samsung F1 HDD)
HD321KJ: 29° (Samsung T166 HDD)A szobában amúgy 22°van.
-
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Hát nálam inkább úgy nézne ki, hogy intel, marvell, sandforce, jmicron.
Az intel vezérlőkkel van a legkevesebb gond (talán). Pont a 4k-ban erősek mind - ami a rendszernek az optimális - tehát arra amire most használjuk az SSD-ket, ezek a legideálisabbak. Marvellről megbízhatóság terén olyan sokat nem tudni, mert kevesebb kering itthon, de szimpatikusak az értékek amiket látni. A Sandforce-ok jók teljesítményben, de ez a 280-as értékekkel való reklámozás és az ebből következő meglepődések kicsit rossz hírüket keltették, több hibás darab illetve firmware probléma is volt. Mindezek ellenére nagyon jó vétel és ez a vezérlő volt ami megindította az árak esését. A nagy részük ugye nagyon szépen működik a boldog tulajdonosoknál amiről persze kevesebbet hallani mint a hibákról. Jmicron alacsonyabb árkategória általában és az első széria kivételével nagyon jól teszi a dolgát ez is. -
Blackmate
őstag
Van valakinek tapasztalata Corsair 60GB Force SSD-vel? Kitűnik valamivel a SandForce-os vezérlővel ellátott SSD-k közül? Egyébként mit gondoltok, ennyiért megéri (ingyen postával) behozatni Angliából? Kb 32250 HUF lenne mai árfolyamon.
-
jorden06
senior tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Erre mondjuk nem alapoznék, mert úgy vagyok vele, hogy bármikor átkerülhet az asztali gépbe, ha nem jön be a kis tárhely miatt a notiban. Meg akkora áreltérés nincs is köztük ráadásul...
Egyébként mi a baj a notebook háttértár vezérlőjével? Jó, nyilván nem a legmodernebb, de performance kategória, egy Intel Cantiga PM45-ös lapkakészlet van benne, szabványos AHCI 1.0-ás SATA vezérlővel, és szerintem az asztali gépem sem jobb ennél, a maga P35-ös chipkészletével. Tévedek?
-
jorden06
senior tag
-
Dracula
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Akkor kéne egy ilyen véleményütköztetés, hogy mi is rossz bennük?

Felhasználói szemmel úgy néz ki, semmi. Mi van, ha nincs új firmware? És?
Vagy lehet, hogy ő régebben használta, vagy ismeri, hogy mi lesz vele mondjuk egy idő után... Tényleg nem tudom ezt én.Üdv!
-
jorden06
senior tag
Ha felállítanánk egy "ajánlott vezérlők" ranglétrát, akkor az valahogy így nézne ki?
- Sandforce
- Marvell
- Intel G2
- JMicron/ToshibaMivel laptopba szánnám, így nagyobb adattömbök tárolására is kellene (10-20giga erejéig), a hely ugyan ki van alakítva, de nem akarok venni a notiba még egy 2. HDD dokkot filmeknek, zenéknek.
-
cszn
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Csak a C300 ilyen amit nálunk is lehet kapni. A 64-esnél gyors olvasás (sata2-nél is gyorsabb a szekv.), megfelelő írás (picit lassabb mint a sanforce-osok), 4k értékek is abszolút rendben vannak szóval ez mindenképpen ajánlott. Én most ilyet vennék ha nem lenne már egy X25-Vm.

A 128 gigás az kifejezetten jó, de még elég boros az ára.
Ja meghibásodásról még nem hallottunk itt, de nyilván jóval kevesebb is megy el belőle mint a sandforce-osokból úgyhogy ez nem igazán mérvadó. -
-
Colos1
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha nem állítottad be azt, amit (#12013) goodboy007 mond, akkor nem fog menni. Ez esetben állítsd vissza IDE -re, úgy el fog indulni.
Ha nem tudod letölteni a file -t, akkor bemész a HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci kulcsba, és az ott lévő "start" értéket 0 -ra teszed.
-
Oliverda
félisten
-
helkis
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
arra gondolt szvsz, hogy új állapothoz képest eléggé leesik/het a sebessége egy idő után (bár van rá kicsit macerás megoldás), ami kiábrándító lehet egyeseknek.. a többire meg nincsenek akkora számok ráírva, tehát ott meg eleve elfogadja az ember, hogy lassabb..
egyébként adatvesztésről vagy stabilítási gondokról nem tudok. -
jorden06
senior tag
Igen ezeket én is néztem én is, csak pl a Sandforce vezérlős OCZ termékek 50GB-os tárhellyel kaphatóak, drágábban, mint egy JMicron/Toshiba vezérlős 64GB-os modell. Ennyivel jobb a Sandforce?
A Marvell vezérlős Crucial ssd-ket senki sem ajánlja? 33-34K körül van a 64es RealSSD.
Csak egy finom megjegyzés, hogy amit a hsz-edben linkeltél kommentet, abban azt írtad,hogy: "Az utóbbi kivételével mindhárom ugyanolyan vezérlővel, és paraméterekkel rendelkezik." A PH-s táblázat szerint viszont az Agility 2 is Sandforce vezérlős. Akkor ez most hogy?
-
Ferdzsoo
addikt
Van arra bármi esély hogy frissen bekapcsolt achi mód miatt folyamat ellszált win7 (töltés közben), újratelepítés nélkül és a rendszer stabilitását megőrizve a probléma megoldásra kerüljön?

-
Intel fan11
őstag
üdv!
Intel x25-v ssd-n is hagyni kell szabad helyet?ha igen mennyit? 40 gigás az ssd!
Egyébként miért kell hagyni ssd-ken szabad helyet?
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Szeretném magam meglepni karácsonyra egy 64GB-os SSD-vel a notimba. Elolvastam a PH cikkét az ssd-k mélylélektanáról és a vezérlésről, konkrét darabot azonban így sem tudok magamnak kiválasztani. A Kingston SSDNow szériát nézegettem JMicron/Toshiba vezérléssel, mert könnyen beszerezhető és jókat hallottam róla, de ahogy láttam például már a Crucial RealSSD termékeit is kapni néhol.
Szóval mit ajánlotok?
Köszönöm
-
Colos1
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor alighanem igazam volt
(
)Meg írták is néhányan - pl. a linkelt hozzászólásomra is válaszban -, hogy megy a Trim.
Csak volt némi kavarás az AMD -nél, ez a driver a 10.9 -es csomagba csak szeptember vége felé került bele, előtte a 210 -es verzióval volt letölthető. És a 10.10 -ben is a 210 -es volt, de azt már levették, és újra a 10.9 -es csomag van fent, a 263 -as driverrel.
-
-
DV
senior tag
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak sokat hallani róla, a marketing meg tolja ezt a 280-as értékeket és akkor aki nem jár rendesen utána, hazamegy és másol rá 70-el oszt meglepődik. Nem mintha én egyszer is másoltam volna csak úgy valamit az SSD-mre.
Én azt mondom nagyon fontos, hogy így elterjedtek ezek, mert rengeteget estek már az árak.

Nekem asztali PC-ben van, ott ez nem számít.

(