- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
-
válasz
pschio #37030 üzenetére
bejegyzése vége felé találod a választ
Dark Archon
Ezért "kell" All 0x00 Fill-ben mérni és azt összehasonlítani a gyártó adataival.Jhonny06 #37033
Abból a trióból az ADATA.belinho
Igazából mindegy, pusztán pénz kérdése, a javasolt Samsung is beleférhet, de rendszer alatt semmi különbséget nem fogsz tapasztalni, csak mérésben. -
-
Mi5i
aktív tag
válasz
pschio #36226 üzenetére
Nem segít semmit a hozzászólásod, viszont nem is igaz. Nyilván többeknek meg működik megfelelően csak nem járnak ide tapsikolni mindannyian, így nyilván ezzel van "tele" a topik, amivel megint nem tudok egyetérteni. No offenz. És most jön a lényeg.
tomgabor:
Idéznék Tőled: "Meg vagyok elégedve az értékeimmel, nem frissítek FW-t." - rendben. Most viszont nem vagy elégedett és máris rossz minden. Én nem értek egyet ezzel, szerintem igenis frissíts, és ha akkor sem jó, na akkor jogosabb a felháborodásféle, mert a képeden bizony ott virít, hogy 2.11 van fent, pedig 2.15 a legfrissebb jónéhány hónapja már.
Mentsd le amit kell róla, és uccu neki, elég esélyes hogy megoldja.Ezzel is tele a topik, hogy frissítsünk mielőtt belakjuk, erre mégsem figyelnek fel annyian eszerint, csak a márkalehúzásokra, de arra rögtön.
-
tomgabor
őstag
válasz
pschio #36226 üzenetére
Nem pont ebben a topikban de itt ajánlották hogy jó, amúgy Kingstont vettem volna.
Vidd vissza és vegyél rendes ssd-t!
Sajnos ez nem így megy, náluk hibátlanul fog működni ipon . Le kéne égetnem vagy valahogy megölnöm hogy kicseréljék.
Feltettem az alaplaphoz honlapján található ACHI drivert hátha segít kérdeztem de választ nem kaptam hogy kell-e neki
-
válasz
pschio #32764 üzenetére
Igen, abban van benne, de az egész chipset-et ez miatt ne talapítsd fel. Azt kell csinálni, hogy elindítod a telepítőt és az ki fogja csomagolni magát, alapban C:\ATI.... mappába. Na azt még engedd meg, majd lépj ki a telepítőből.
Az AHCI driverek a C:\ATI\Support\11-12_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\ mappán belül vannak, ezt a mappát kell betallózni az eszközkezelőben, aztán a W7 már kiszedi a megfelelőt.UI: Ez a telepítőcsomag, amit linkeltél, a közelmúltban változott meg, korábban nem ez volt, ergo lehet, hogy más útvonalon belül fogod találni az AHCI drivereket. (Még nem néztem, de lehet, hogy még újabb AHCI driver van benne, mindjárt meg is sasolom)
Szerk
Magsasoltam és a tippem jó volt.
1. Az útvonal C:\AMD\Support\12-1_vista_win7_32-64_sb\Packages\Drivers\SBDrv\
2. Újabb driver van benne, 321-es. -
válasz
pschio #32756 üzenetére
2 dolog van kérem szépen.
1. Már írtam korábban, de leírom újra: A 01 attribútum a C3-al együtt használandó, hibakezeléshez, ugyanis a 01 és C3 értékének meg kell egyezni optimális esetben, ilyenkor semmi gond nincs. Ugyanilyen SMART értékek találhatóak meg pl a Seagate HDD-kben is, ha egyezik a 2 fennemlített attribútum értéke, akkor semmi para, viszont pl egy Hitachi-nál, ha a 01-es attribútum nem nulla, az itt azt jelenti, hogy gond van a HDD-vel.
2. Azért nem 100%-os a kondíció, mert a HDS szerint a driver nem támogatja a TRIM parancsot, azaz nem a W7 AHCI driver-ét használod és nem is az 1.2.1.263-as verziójú AMD AHCI driver-t (merthogy a HDS szerint csak az támogatja a TRIM-et)
Épp egy pár hsz-al ezelőtt linkeltem is azt az AMD drivert (igaz MAD driver néven), ha gondolod cseréld le arra, vagy a W7 alap driverére és akkor 100%-os lesz a kondíció.
-
-
-
-
-
válasz
pschio #28465 üzenetére
Hmm... és az nálad miben mutatkozik meg, hogy lagol? Az biztos, hogy ha terhelés alatt van, akkor ugyanúgy nem lehet semmit sem csinálni, mint HDD-vel. Épp tegnap töltődött le egy halom Win frissítés és telepedett, közben néhány pillanatra a videolejátszás meg-megállt (a video vinyón van). Erre gondolsz? Mert ez szvsz normális, nem az SSD hibája.
-
válasz
pschio #28358 üzenetére
EZEK az én eredményeim szintén Kingston V200-zal. Szerintem attól függ, épp csinál-e valamit az OS. Partíció eltolást néztem meg egyedül, a többit (pagefile, böngésző cache) hagytam az SSD-n, elvégre nem azért vettem, hogy aztán meg mindent átpakoljak HDD-re.
Arra is rájöttem, ezek a benchmark-ok, mint általában, most se érnek sokat. Ma csinálok egy ramdisk-es Total Commander tesztet, az a lényeg. Simán HDD-ről másolva rá tartotta a 70Mb/s-et, ami tekintve az árára, valamint a HDD képességeire, jónak mondható.
-
tdd587
őstag
válasz
pschio #28298 üzenetére
Késő, mert a legújabb firmware van rajta. A fórum tanulsága az, hogy nincsen tanulság. Az intel 320-as széria egyszer csak megáll és 8MB. Nem kell semmilyen áramszünet, se sleep, se semmi. Hát ez nagyon király... az inteltől többet vártam, főleg hogy mezei userként csak annyit hallottam a hibáról, hogy volt és hogy már javították.
-
válasz
pschio #28358 üzenetére
Feltételezve azt, hogy AHCI van, W7 AHCI driver, alignálás is rendben, nem toltál fel chipset drivert, a gép sincs ropivá húzva stb, akkor (már ha érint) nézd meg, hogy nem-e Marvell vezérlőn van az SSD, mert lehet, hogy ez a Kingston is beállt azon SSD-k táborába, amik rühelik a Marvell-t (Új JMIcron vezérlőt kapott a V200)
Ilyen, az írást tekintve szélsőséges "ingadozás" az durva. Ha "jól" mennek, akkor is lassan írnak, de legalább azt egyformán lassan teszik.
rybank
Transcend-et nem ismerem annyira, hogy javasolja
Agility 3 - Teljesen korrekt, csak Marvell vezérlőre ne kerüljön
Vertex 2 - Teljesen korrekt, csak Marvell vezérlőre ne kerüljönAmúgy mégis mennyi zsetont tudsz szánni az SSD-re?
Bármit ajánlattok, csak olcsó legyen.
Kínai piac, az occó... -
fagy53
nagyúr
válasz
pschio #28358 üzenetére
Jól! Utánanéztem teszteknek melyek ezzel a félresikeredett típussal készültek és nálam a nem ajánlott kategória.... A Te szerkezeted azonban még ezt is alulmúlja, valami nem stimmel ott! Lehet reménykedni, hogy jó az SSD és csak a SATA driver nem jeleskedik, de így még a fele a pénzt sem érte meg amibe került.
Nekem két Kingston SSD-m van, még a megbízható stabil szériákból, de látom elindult a cég a lejtőn és az SV100-al kezdődtek a problémák, ez a V200 pedig egy óriási baki volt. -
fagy53
nagyúr
válasz
pschio #28280 üzenetére
Te meg is nézted amit belinkeltél, vagy csak lazán beraktad?
Teljesen rossz értékek, csoda, hogy működik...
Ez két dolgot jelent, vagy elszúrtál valamit a telepítésnél, vagy helyből rossz az SSD!
Mindebből az következik, hogy egyedi probléma van nálad és nem lehet a Kingston SSD sebességéről általánosan semmit mondani ennek alapján.Nézd át mégegyszer, hogy mindent jól csináltál-e, csináld újra és ha ekkor is ilyen eredmények születnek vidd vissza haladéktalanul!
-
-
válasz
pschio #23284 üzenetére
Megkeresed a smart-ban a wear levelling counter paramétert ami 100-ról számol visszafele. (178 vagy B1 azonosítójú sor)
A 64GB-os változatnál kb. 60TB írása után csökken 1-re ez a számláló, innen már aránypárral nagyjából meghatározható, hogy mennyit írtál az SSD-re. kb. 0,6TB-os lépésenként számol visszafele.
-
Winner_hun
félisten
válasz
pschio #23284 üzenetére
Felrakod a Hard Disk Sentinelt, az mutatja. De csak telepítéstől telepítésig.
-
válasz
pschio #22499 üzenetére
Vannak persze, ezek általában elég drága és ritka termékek:
-az OWC gyárt Sandforce SF-1200 vezérlős IDE/PATA SSD-t, ami pont jól illeszkedik ehhez az interfészhez, mert valós időben tud tömöríteni, és fejlett benne a garbage collection is.
-a Renice gyárt egy kínai fejlesztésű natív PATA vezérlős SSD-t ami nagyon alacsony fogyasztású és gyors, általában jókat írnak róla
-a Photofast Indilinx vezérlős IDE SSD-t árul, prémium árakon
-IDE SSD-k területén az olcsóbb kategóriát képviseli még a Kingspec (régi JM vezérlő), a Transcend és a Runcore -
Viperator
őstag
-
Keksz
senior tag
válasz
pschio #22428 üzenetére
Helló haver!
Ghostot használtam 3 évig, 60+ gépre, nagy rendszerességgel.
Soha nem volt vele gond.Teljes winyó, vagy csak partíció "újrarakásánál" sem.
Még mindig azt mondanám hogy toljanad neki, max ha nem jön össze ott a backup rendszered a régi winyón.Bár ssd-nél nem tudom mennyire éri meg, nem újratelepíteni inkább.
-
Müszi
senior tag
válasz
pschio #22269 üzenetére
Gondolom, hogy sokkal gyorsabb lesz, de a száraz adatok alapján Kingston olvasás:230MB/s írás:180MB/s, ADATA olvasás: 550MB/s írás: 500MB/s. Ez azért nagy különbségnek tünik, vagy ezt általános használt közben nem lehet észrevenni? Persze ezt az tudná igazából megmondani, akinek volt ilyen is, meg olyan is.
-
amok
csendes tag
válasz
pschio #21974 üzenetére
Úgy tűnik igen.
Intel 320 update 8MB / Addresses Bad Context 13x Error
Remélem nem evvel ölöm meg a gépemet
-
válasz
pschio #21973 üzenetére
na kiprobáltam minden ment,, Utána kb 1 órára hagytam úgy, kapcsolom be és kékhalál
utána újra indult most megy megint,csak azért irok, hogy te beállitottál mindent amit az ssd -nél irnak?
Mert nekem csak a trim, ahci,lemeztöredez,,, meg a particioeltolást vagy mit néztem más nincs,jah meg valamit 3rol 0-ra tettem..mást is kellenne még?
Lehet többet nem csinálja, de azért érdekes kb 1 éve van meg a gép és eddig soha nem volt kékhalállehet valami beállitást csesztem el,,vagy nem tom na mejd meglátom csinálja e még?
-
Pancsermeste
őstag
-
-
dni
őstag
válasz
pschio #20293 üzenetére
Nem vagyok szarrágó, de a tesztek alapján nem tűnt jobbnak pl. a V100+nál, amit 26K-ért meg tudok venni.
Egy 320-as Intel, ami ugyan 120Gb-os, de már 43k. 25GB többlet tárhellyel nem leszek kisegítve, mert lesz mellette egy 640es HDD. Írás olvasásban pedig nem tűnik jobbnak. -
-
McLaca
őstag
válasz
pschio #17104 üzenetére
Jó hír az elégedettség, mert picit savanyú szájízzel rendeltem meg a 320-ast az X25-M helyett. Keddtől klubtag leszek én is.
kenesei1982 kérdése engem is foglalkoztat. A TRIM vajon független a partícióktól? Azaz egy 40GB-os partíció esetén csak az azon belüli szabad helyet használja, vagy az egész rendelkezésre álló használatlan cellákat is? Tekintve, hogy egy SSD-nél nem értelmezhető a lineáris adatelérés, és emiatt a töredezettség, gondolom, hogy partíciótól függetlenül használja a cellákat a TRIM, de jó lenne ebben a megerősítés.
Apropó backup: úgy tervezem, hogy a 120GB-os SSD-met rendszeres időközönként backupolom az általa kiváltott 250GB-os HDD-re (eSata porton keresztül). Érdemes mindent lementeni, azaz 128GB-os partíciót csináljak majd a backupra, vagy van ennél jobb megoldás is? (Mondjuk ghost-jellegű mentés esetén könnyű a visszaállítás egy esetleges krach esetén, és ahhoz ugyebár 1:1 méret kell.)
Ill. ki milyen szoftverre esküszik ehhez? Óvatos duhajként akarok biztonsági mentést csinálni, mert az a HDD-knél sem árt, hát még a kiforratlan SSD-knél...Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 25
- További aktív témák...
- 1 Tb-os NVME-k
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest