Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz
A 2. Vesztes
üzenetére
A blokkon rajta van a gyári szám? Honnan tudható hogy egyáltalán arra a termékre szól a blokk?
-
janeszgol
félisten
válasz
A 2. Vesztes
üzenetére
Az MM adott el hamisat. Jártak már így.
-
A 2. Vesztes
senior tag
No én éppen a napokban vettem egy 3 prot Lengyelországból, olyan 36 ezerért. A cikk alapján gyanús lett a doboz mert ragasztott rajta a szöveg, és nem rá van nyomtatva. Raírtam az eladóra, aki mellékelte a vétel blokkját ami szerint a Media Marktban vette.
Erre tipp?
-
hegedus001
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Abszolúz értem ezt a hozzáállást is. Én mindig mindent addig használok amíg csak tudok. (jelenleg cégesem egy iphone 7, a fő telóm egy 13 mini, ősszel valószínűleg cserélek és a mini megy melósnak, a 7-es meg a polcra.) Macbbok is egy M1 alap, de abban is van még pár év, maximum családon belül tovább adom. Az iPad M1 meg sajnos összetört, de amíg ketyeg, azt is nyüstölöm.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
hegedus001
üzenetére
De ha a csúcsot ‘hajtod’, akkor a 10havi hitel után eladod, és kicsi pénzt kell mellé tenned, és megkapod az aktuális csúcsot. És ahhoz már hitel se kell.
Én egyedül ezért szoktam cserélgetni mindig, nekem így megéri. -
hegedus001
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
A mobilok már nagyon sokáig kibírják. Egy felsőkategóriás pl (akksicserével) simán elmegy 6-8 évig. az iPhone-ok meg jellemzően 7 éven keresztül támogatottak. (A 13 minim lassan a 3 akksicseréjére megy de még van beene jó pár év, pedig már szeptemberben kezdi a 6. évét.) Ebből kiindulva, ha nem mindig a csúcsot hajtod, akkor simán jó lehet a 20 havi részlet, de alacsony kamattal a 36/48 hó is megfotolandó.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Én semmiből se szoktam használtat venni. Úgy vagyok vele, ha tényleg kell nekem az a valami, akkor összehozom rá a pénzt. Ha nem tudom, mert nem spórolok, akkor nincs is szükségem rá.
És így legalább biztos vagyok benne, hogy az normális cucc, van rá normális garancia, meg minden. -
Chereiose
addikt
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Hát ez valóban ciki, lassan már csak hivatalos számlás dolgokat veszek meg.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Nem én, én csak hirdettem másét itt HA-n… De annyira kellemetlen a sztori, és olyan fasz voltam, hogy nem szeretnék beszélni róla… Eskü bánt a dolog a mai napig.

Annyit mondok csak, hogy a létező összes csekkolós oldal valódinak írta, csak aztán kiderült, hogy hoppá, mégse az… Szóval tényleg figyelni kell a dologra.
-
Nagyon jól jött már ez a cikk és a videó!
-
Chereiose
addikt
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Kamut adtál el neki?

-
Pár napja (hete) itt a Hardveraprón volt egy helyi eladótól AirPods Pro2 nevetséges áron (a cikkben szereplő ár harmadáért).
Ráírtam, hogy eredeti vagy klón?„Természetesen” eredeti volt, de miután ráírtam hogy érdekelne, eltűnt, mint szürke szamár a ködben...
-
MikeWazowski
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Samu buds nem lötyög. Pedig nyílik is....
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ha nem mozogna, feszülne és szorulna a teteje… Kinyitni se lehetne.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Valszeg az összes ilyen, csak hát engem pl. ez baromira zavar. Full bazárinak tűnik.... még hogy az apple ad az ilyenre... hát baromira nem.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Most megnéztem a Pro 3 tokját, annak is mozog ennyit.
-
MikeWazowski
veterán
5:05 részhez. Eddig három eredeti (alza) airpods-om volt és mindnek lötyögött minimálisan oldalra a tok felső része. Fogom a tok alsó részét és a zárt felső részét oldal irányba 1-1mm-t lehet mozgatni oldalra. Ja, nem is, legutóbb MM-be vettem.
-
szepi23
tag
A dobozon meglévő matrica sem jelent feltétlenül hamisat. Én 2024-ben vettem Pro2-t (USB-C), aminek a dobozán matricázva vannak az adatok. A dátum is 2024-03. Ja és New Yorkban vettem a nagy Apple Store-ban. Szóval valószínűleg eredeti
. -
janeszgol
félisten
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Hát a mai háztartási gépek lehet rövidebb ideig bírják, mint a mobil. A 20-30 évig működő mosógép a múlté.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
hegedus001
üzenetére
Szerintem mobil esetében (főleg a felső kategóriában) max a 10 havi 0%-os éri meg. Akkor még ha eladod, nem kell sokat mellé tenni, hogy maradhass a csúcsnál.
De én mindig amondó voltam, hogy akinek nincs pénze, vagy (főleg) nem tudja össze spórolni a pénzt az áhított 500-600ezres mobilra, annak nincs is szüksége rá.TV-nél, háztartási gépnél már játszik a 20, vagy hosszabb futamidő, mert azt nem cserélgeti annyit az ember. Habár biztos van ilyen beteg állat…
-
Alogonomus
őstag
válasz
hegedus001
üzenetére
Valójában nem is csak a tudatosságon múlik a kimenetel, mert 1-5-20 vagy akárhány évre előre a jövőt senki sem látja.
Elég csak például a devizahiteles problémára gondolni, amikor nagyon átgondoltan választották a devizahitelt tömegek, és az elsők között devizahitelt felvevők rengeteget nyertek is vele, aztán jött a gazdasági válság, és tudjuk mi lett az eredménye, és egyáltalán nem csak itthon.
Másik tipikus probléma az lehet, ha az ember a hitel felvétele után akár több évvel mondjuk tartósabban kiesik a munkából valami – akár neki fel sem róható – egészségügyi probléma miatt, és ha nem tud dolgozni, akkor jövedelme sem igazán lesz, szóval legfeljebb a pénzügyi tartalékaiból tudja a törlesztéseket utalni, ameddig tudja.A hitelből költekezéssel egy kockázatot vállal fel az ember, amit persze próbál minél inkább minimalizálni, de valamennyire mindig ott marad Damoklész kardjaként a "nyaka" fölött. Persze remélhetőleg csak nagyon jelentéktelen kockázatként, ami mondjuk százezerből-millióból egy esetben következik csak be.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a cikket
-
-
hegedus001
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nyílván tudatosság az kell mellé, mert megszívathatod magadat.
Bár ez már legyen mindenkinek a saját felelőssége. Én átgondolom, rövid és középtávon is a dolgot, aztán megveszem ha úgy van.
-
rlungma76
csendes tag
Egyébként nekem az a tuti módszerem, hogy egy elég erős lámpával átvilágítod a tokot kinyitott állapotban a hamisítvány teljesen máshogy néz ki, máshol van az elektronika. Erre még érdemes figyelni.
-
gzoll
aktív tag
Hm. Nekem eddig elég gyanús volt eleve az hogy az Auchan parkolóban próbáltak nekem helyi buckalakók "ájfónfület" eladni. Szerintem egész jól kiszúrtam, hogy nem egy Apple Certified Reseller az alak 🤗😂
-
zorzy4
addikt
Nekem még jack dudós van otthon ami nem eredeti. Se dobozon, se fülesen, nem látszik hogy hamisítvány, c és hangzásba, is csak akkor, ha egymás után teszteled az igazival. Végül is 1000 ftért, átlagos fülhalhatónak tökéletes.
-
Alogonomus
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
A részletre vásárlásnak ugyanúgy vannak előnyei, ahogy hátrányai is.
Előnye például az, amit hegedus001 írt, hogy technikailag akár olcsóbban is vetted meg, mintha egyben kifizetted volna az elején.
Hátránya pedig például az, hogy a "buy now, pay later" életvitel könnyen túlköltekezésbe sodorhatja a vásárlót, mert nem tudatosul benne, hogy a tizedáron megvásárolt cucc majd a futamidő végén lesz ténylegesen az övé, viszont egészen addig fizetnie kell a törlesztést, és ha például bármilyen szerencsétlen élethelyzet beüt a vásárlónál, a hitelnyújtót az nem fogja érdekelni, és indul is a behajtási folyamat az összes büntetőkamattal, és kezelési meg hatósági költségekkel megdobva.A hitelnyújtók nem jótékonysági szervezetek, és a 0% THM azért (is) létezhet, mert aki viszont nem törleszt időre, azon akár 30-50% nyereségük is lehet a hitelnyújtóknak, így a szerencsétlen bebukott hitelesből fedezik a szerencsések kedvező pénzügyi kondícióját.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001
üzenetére
Akkor már ketten nem értjük ezt a gondolkodást.
-
hegedus001
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Miért ne érné meg? Sose értettem ezt a gondolkodást. Veszel valamit 0%-ra, közben még a fizud is emelkedhet, növekszik a vásárló erőd, ergo lényegében elinflálódik a részletre vett cuccod.... sokszor van akár 20-22 havi 0%-os törlesznő is karácsony előtt, vagy készletkisöpréskor. Ezek érik meg a legjobban.... potom pénért elhozhatsz mondjuk 1 éves gépeket...
-
bostone
addikt
válasz
hegedus001
üzenetére
Jellemzően fiatalok körében népszerű termékről van szó, akik állandó keresettel sem rendelkeznek. Ha a szülők éppen lakástörlesztés részleteit fizetik a bank is elhajt.
-
hegedus001
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
A füles is mindenhol ugyan annyi. Ráadásul az istyle és hasonló boltokban sokszor van tényleg 0% os részlet, 4-10 hónapra. Én az idei évtől áttértem erre. kb 15 perc megigényelni és olcsóbb mint szolgáltatónál, mivel ott mindig kényszerítenek a csomagod fentebb váltására vagy éppen frissítik az áraikat és ugyan az a csomag sok-sok ezerrel megdrágul....
-
-
janeszgol
félisten
Mindig a fillérbaszkodásból meg a tájékozatlanságból lesz hamisítvány vásárlás. Bemész az iStyle-ba és megveszed. Ha nincs pénzed, akkor összegyűjtöd vagy részletfizetéssel megveszed.
-
effendi2
tag
Egy dolgot kell mindig átgondolni vásárlás, vagy bármilyen kihagyhatatlan ziccer esetén: ha túl szép hogy igaz legyen, akkor akkor biztosan nem is az…
-
Alogonomus
őstag
Hű de vártam már ezt a cikket és videót a karácsonyi-újévi időszak óta...
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam, mert nem vettem még az Alzától Apple cuccot. Átírtam a vonatkozó részt az infóddal kiegészítve.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
viragdani01
üzenetére
“Ez azt jelenti, hogy nincs zsugorfólia a dobozokon,”
Ez nem mindig igaz. Az Alza pl csomagolja az Apple eszközöket fóliába. Én legalábbis a 17PM-ot úgy kaptam, és az AirPods Pro3-at is. A beszállítónál lehet kérni külön a fóliázást vagyonvédelmi okokból. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
viragdani01
üzenetére
Ok, kíváncsi leszek rá. Röhögni azért lehet rajta csendben, bár inkább sírni kéne - sajnos ez valahol annak is a jele, hogy csórisággal kombinált drágaság van és az emberek hajlamosak rámozdulni az ilyen termékekre.
-
gattolino
senior tag
Én úgy tudom, hogy Facebook Marketplace-n szoktak ilyenekkel üzletelni. Sokkal egyszerűbb, mint egy parkolóban
-
alkatraz3000
őstag
válasz
viragdani01
üzenetére
A tokrol ordit, hogy kamu, de szoftveresen tokeletes cserebe
-
hegedus001
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Tudják másolni sajnos.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Elvileg ezeket nem javítják, hanem cserélik. Próbáld meg, hogy visszaviszed, hátha kapsz helyette egy eredetit.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
bollokcs80
üzenetére
Lesz videó is, holnap vesszük fel a tervek szerint.
Először ugye arról volt szó, hogy valamikor majd röhögjük körbe a cuccot közösen, de aztán elkezdtem keresgélni a neten és nem találtam magyarul egy összefoglaló anyagot a témában, úgyhogy a Bog által prezentált videónak is inkább hasonló felépítése lesz.(Nekem egy haverom azzal szívta meg, hogy elhagyta a sajátját, majd egy eredetiként hirdetett fülest vett meg valami Apple csoportból FB-on, minden úgy tűnt, hogy klappol, a mikrofonok és az ANC buktatta le végül a fülest. Szerencséjére visszavette az eladó.)
-
Fecó 11
tag
Köszönöm a cikket! Nagyok vagytok!!!!
-
alkatraz3000
őstag
mi van akkor, ha olyan kamu airpodsom van, aminek az apple szerint van még gyári garija pár hétig?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
viragdani01
üzenetére
Nagyon hasznos és edukatív cikk, köszönet érte. Videó végül nem lesz belőle?
Egyébként nekem is volt kollégám, aki az Iphone-t még csak megvette (használtan), de az összes kiegészítőt Wish-ről és Aliról rendelte, mert arra már nem futotta.....
-
dnelb
veterán
jó cikk, annyit még hozzátennék, ha valaki ios18 mellé vesz airpods3 pro-t, akkor nem fogja felismerni rendesen, audio accessory-t fog írni, meg a HR mérés se fog menni. A szériaszám lekérdezős oldal is sárga figyelmeztetést fog írni. De attól még nem fake feltétlen, csak az apple egyszerűen nem foglalkozik ezzel.
-
kcsa
veterán
válasz
hegedus001
üzenetére
Rengeteg olyan ember van, aki hisz bármilyen ígéretben, a csodákban, az ingyen pénz ígéretében, meg hogy az évezred üzletével csak rá várnak. Látszik is a közéletben...
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Tiszta sor, az itt fórumozókról nem is feltételezek ilyet, viszont vannak sajnos, akik az ilyen hamisítványokat a neten eredetiként próbálják másokra rásózni (például a Facebook pokolban vagy random webshopokban, mint a Mystic Watch esetén is volt) és vannak akik megveszik. Talán lesz olyan, aki utána néz, megtalálja az anyagot és eláll a vásárlás szándékától.
-
bali
tag
Aki bedől az utca árusoknak, az meg is érdemli, hogy hamisítványt adjanak el neki. Ehhez nem kell nagy ész, hogy ilyen emberektől nem veszünk semmilyen dolgot, főleg nem egy elektronikai eszközt, amit aztán a füledbe teszel....gratulálok
-
AxBattler
félisten
OBI parkolójában mindig kínálgatják a jóarcúak, most már legalább tudom, mire figyeljek, ha elcsábulnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- CASIO órák kedvelők topicja!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Hobby elektronika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Krikszkraksz? Nem, X Max!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.