- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Aktív témák
-
amok
csendes tag
válasz
McLaca #28446 üzenetére
"...
Él egyáltalán olyan ember a földön, aki tapasztalta?"Sajna személyes tapasztalat.
és ha érdekel még 1-2 "szerencsés"
Re: Anyone else had a repeat 8mb brick on 320 ssd AFTER firmware update.2 áramszünetnél nem volt semmi baja, volt még valamikor 2 unsafe shutdown az ssd szerint, aztán update után néhány héttel, menet közben lett 8MB, azóta is megy (de az OS-t már nem bízom rá)
-
-
jozsi252
veterán
válasz
McLaca #20127 üzenetére
Néztem már nemrég a gyártó oldalát erről de az angol leíráson nemtudtam elmenni ezért akartam itt megkérdezni hogy valaki leírja magyarul hogy ő hogy frissítette az m4-ét.
Illetve én nemvárom el senkitől hogy helyettem keresgéljen, csupán azt akartam elérni hogy valaki saját tapasztalatát írja le hogy ő hogy frissítette az adott ssd-t. volt e valami gond vagy ilyesmi.
-
Mampa
csendes tag
válasz
McLaca #18670 üzenetére
Hát, te még akkor nem használtad a Flight Simulatort!!!
Ott bizony vannak, akik esküsznek, hogy 64 GB lapozófájl nélkül nem is szabad nekiállni még 64 bites sokramos rendszernél sem. Én sem hittem nekik, s most sem tudom a magyarázatát, de nekem a D meghajtón most is van 32 GB lapozófájl... -
csimpok
aktív tag
válasz
McLaca #18667 üzenetére
Hát figyu elég sok külföldi oldalt olvastam ezzel kapcsolatban, és saját bőrömön is tapasztaltam pár éve, mikor a Half-Life 2 Episode One mindig lefagyott az első 5 percben, és napokig próbálkoztam mire kiderült, hogy a virtuális memória hiánya okozza (a program kb 300 megát ha foglalt az 1 GB ramból). Mellesleg másoknál is ugyanaz volt a helyzet, mint később utánaolvastam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca #18163 üzenetére
Úgy látom szeretsz szelektíven olvasni.
Idézet abból amit írtam:
"Emiatt ahelyett, hogy a cache kikapcsolását erőlteted másokra (mert ugye NEKED így kényelmes), inkább javasolnál több lehetséges alternatívát, mivel nagyon eltérő netezési szokásokkal rendelkeznek az emberek"Innentől kezdve téma részemről lezárva, maradjunk az SSD-knél.
Elnézést mindenkitől, hogy idepiszkítottam a hülyeségeimet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca #18158 üzenetére
Lemez cache-t már régóta nem használok, FF-et meg kerülöm amennyire lehet.
Nem kell sehová hasalnod
, de azt nem ártana megértened, hogy vannak olyan felhasználók (böngésző beállítások), akiknek/amihez igenis jól jön a cache, bármennyire is hihetetlen számodra.
Nincs semmi gond a netemmel, de még mindig gyorsabb a ramdiskre rakott cache, mint egy 120Mbit-es net (SSD sem gyorsabb
, bár ezt gondolom nem kell magyarázni ), tehát a 30...50 oldal a böngésző indításakor seperc alatt be van töltve, ráadásul az éppen nem elérhető oldalak is be vannak töltve legutolsó látogatás szerint, lehet olvasgatni. Böngészőben az oldalon visszalépés is hasonló módon történik.
Amúgy meg nem kötekedésnek szántam én sem a helyreigazítást csak szerettem volna, hogy belásd: ami neked tökéletes, másnak lehet, hogy kényelmetlen.
Emiatt ahelyett, hogy a cache kikapcsolását erőlteted másokra (mert ugye NEKED így kényelmes), inkább javasolnál több lehetséges alternatívát, mivel nagyon eltérő netezési szokásokkal rendelkeznek az emberek.
Részemről mindenki úgy használja a böngészőjét, ahogy akarja. Én a cache-t ramdiskre raktam és minden gondom megoldva. Megvan a sebesség is és számomra a kényelem is.
Ajánlom próbáld ki Te is a ramdisk-re rakott cache-t, persze csak ha akarod, nem kötelező
vagy legalább gondold át esetleg milyen előnyöket nyújthat
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca #18037 üzenetére
Azt látni, hogy magadból indulsz ki a böngésző cache témában, de emiatt eléggé be van szűkülve a látómeződ és csak fújod azt ami NEKED megfelelő.
Amivel ugye nincs is gond, de nem kellene erőltetni mindenkire, mert szerencsére nem vagyunk egyformák, így bizonyára (még, ha neked hihetetlennek tűnik is) lehetnek olyan emberek kis hazánkban is akiknek gyorsít a böngésző cache esetleg egyéb előnyöket nyújt a "gyorsításon" kívül még SSD mellett is.Amúgy meg, ha nincs hová áttenni készíts egy RamDrive-ot és már lesz
Persze nem kötelező
Nálam pl. cache nélkül lassabb a böngésző indítása 120Mbit-es net mellett. Ergo, nem fogom kikapcsolni.
-
pschio
őstag
válasz
McLaca #17112 üzenetére
pont így voltam vele én is. nem nagyon akartam intelt. inkább vertex2-t akartam volna az írás miatt. de nagy szerencsémre lebeszélt a boltos barátom. így jött képbe a vadiúj 320. 3 év gar. eszméletlen sebesség még a raid0-hoz képest is amit 2db 320-as hitacsival csináltam.
-
canniball
nagyúr
válasz
McLaca #17112 üzenetére
Milyen OS? W7 Prof.-ban (és felette) van beépített backup funkció.
scope2007!
1. És mit/hogy lőttél be?
2. Jól látom: ez a felhasznált/szabad cache-t mutatja (és nem a felhasznált/összes párost)?
3. Ha jól értem te is átdobtad a cachet ramdisk-be, akkor mi az a "Gyorstár a memóriában"? -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
McLaca #17046 üzenetére
Akkor ennyit a webes "raktáron" jelzésről
Rick4 #17057
Végül is mindegy, amint kiderült nincs ott sem raktáron, így az lesz amit javasoltálHa most vennék SSD-t én is inkább az olcsóbb G3-at választanám. Azért +10k-t lehet nem ér meg az elvileg valamivel hosszabb élettartam
-
horvathkrisz
addikt
-
franc0
őstag
válasz
McLaca #16856 üzenetére
Túlaggódod.
A Sandforce kapcsolatos aggodalmaid gondolom a prohardveres tesztből jönnek. Amit ott műveltek a cikkírók, szerintem felháborító, lényegében az olvasót elijesztik (mint téged is) attól a vezérlőtől. Elolvastam többszáz tesztet, elhiheted, teljesen fasza az, csak az Intel és a Marvell mérhető hozzá. Én is vettem egyet maximálisan meg vagyok elégedve.
Oké, Vertex2-t ma már én sem vennék, de kismillió másik cég gyárt SSD-t azzal a vezérlővel.
Az elit SSD-k között nincs nagy különbség, az Intel, Crucial és Corsair F120 hármasból vedd meg a legolcsóbbat oszt' jólvan. -
franc0
őstag
válasz
McLaca #16824 üzenetére
Igen, itt van a teszt róla. De nem muszáj az OCZ-től Sandforce-ot venni...
Mondjuk cserébe olcsóbb lett a cucc, főleg a nagyobb modelleknél. Amerikában már megvolt a jókora árcsökkenés, nálunk egyelőre csak jóval kisebb. Gondolom ki kell pörgetni a nagykereknek a készleteket illetve a kiskerek extrahasznot vágnak zsebre... -
Mukorka
addikt
válasz
McLaca #16549 üzenetére
Na igen csak az itt a fura hogy eddig is ezt a vinyót használtam letöltéshez és játékhoz egyszerre és ilyen drasztikus lassulást sosem tapasztaltam. Pl: Metro 2033 nekem 2 másodperc alatt tölti be a pályákat, most közel 20 volt amikor 10Mb/s letöltés ment.
Most újrarakom a rendszert mert akkor fogja szeretni az AHCI az egészet remélem. Ha semmit nem ér akkor meg/így is úgy is átrakom a 2 TB egy fokkal lasabb vinyómra a letöltéseket és akkor megoldódik a probléma.
-
orbano
félisten
válasz
McLaca #16345 üzenetére
hát pedig pont, hogy az a jó, ha egy bizonyos mennyiségű pagefile mindig van. persze ha 4gb ramod van és csak a pasziánszt futtatod, az nyilván más. 8gb ramnál is ugyanúgy kell a pagefile amúgy... van a Microsoftnak erről egy jó kis cikkje, keress rá.
Egyébként meg 1-2 másodpercért a hibernálásnál vagy a leállásnál szerintem nem éri meg a rendszer stabilitását tönkretenni. Kifogsz egy memoryleakes flash appot, vagy egy gagyi javascriptet, és hopp, összeomlott a rendszer.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Apple MacBook
- The First Berserker: Khazan
- Akvarisztika
- Android szakmai topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged