- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
fagy53 #48341 üzenetére
"Olyan ez, mint a 4GB GDDR2 vmem-ás VGA.."
Főleg, ha az egy ATI 7750Mert azok nem a memória mennyiség hiánya miatt véreznek el a nagyobb felbontáson, hanem a 7750 egyéb korlátai miatt. Főleg, mert 1G-nál több memória jellemzően a 2-3 monitoros, 2x, 3x FULLHD felbontáshoz kell csak.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, ez az SSD pont ott a legrosszabb, ahol számít. Az átlagos méretű fileok elérésében. Oké, az is több tízszerese egy vinyónak, de egy átlagos SSD a 4kQD32 tesztben még ennél is 10-15x gyorsabb tud lenni. Más kérdés, hogy gyakorlati használat közben olyan nagyon nem érződik.
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53 #44831 üzenetére
Képzeld, ha tuningolni lehetne az SSD-t!
Hát nem ez megy szinte itt is? Ha nem 500 MB/s az olvasás, hanem csak 480, akkor egyesek képesek órákig felforgatni a rendszert, hogy gyorsabb legyen, szinte ez is egyfajta tuning...
Egyébként örülök, hogy van aki egyetért velem.
(#44833) PAtr0n: Amúgy igen, lassan törnek előre a TLC-s drive-ok, aminek már kb. fele akkora lesz a hasznos üzemideje.
Pont ezért váltottam ( no meg előnyös is volt a 10K-s kedvezmény az edigitálnál, így tulajdonképpen 7K-ba került , eladva a régit ) 64 GB-osról 128-asra, amíg még lehet kapni jó, tartós, MLC-s SSD-ket.
Üdv neked is !
DeFranco: Veled meg úgyis régóta egy követ fújunk... ( kíváncsi lennék, hogy miből eredt ez a mondás, mert elképzeltem, ahogy tényleg fújjuk azt az egy követ
)
-
jeni
félisten
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53 #43302 üzenetére
De kötözködős hangulatban van valaki.
Nagyon jól tudod, hogy úgy értettem, hogy gyorsabb az SSD-vel a WIN 8, mint a 7. Vagy az van, hogy sokkal jobban optimalizálva van az SSD-hez a WIN 8, vagy eleve gyorsabb, HDD-vel is. Valahogy HDD-vel nincs kedvem szórakozni, persze innentől lehet, hogy nem is ebbe a topikba tartozik a hozzászólás, hanem a WIN 8 topikba, és akkor tényleg kuka , vagy OFF.
De legalább nem csak én tapasztaltam ezt a gyorsaságot, hanem faresz5 is, és legalább Medical is örül annak, hogy megosztottam a tapasztalataimat.
(#43305) Sotho: Saját konfigomon történt a tesztelés, és természetesen megvártam, hogy összerázódjon a rendszer teljesen. Win update nálam is csak akkor fut, ha tudok róla, ahogy sok más háttérbeli frissítés is, melyek kontrollálhatóak a felhasználó által.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fagy53 #43090 üzenetére
Erre a szívatásra ugyanis mezei halandó nem tud felkészülni, ehhez pl ezt a topikot kellene bújnia és még az ilyenek is besétálnak az OCZ csapdájába, amin persze nincs mit csodálkozni mert profik készítették.
Igaz lenne, ha nem lenne egy "milyen SSD-t vegyek topic", ott ha az ember bekérdez vásárlás előtt, és ki van töltve a cuccok rovat, akkor biztos vagyok benne, hogy szólnának neki előre, hogy vigyázzon vele, mert baj lehet.
Ne legyen ebből félreértés, az OCZ SSD is jó SSD, csak nagyobb az inkompatibilitás kockázata. Nem mindenkinél, csak egyeseknél. És ebben az esetben sem lesz a használat lehetetlen, sőt, a jelenlegi technológiai színvonalon még csak érezhető különbség sem, csak a 100%-os elvi teljesítmény megvárja az alaplapcserét.
Az SSD beszerzése ma az egyik legnagyobb értékű beruházás egy átlagos konfigban, ennyi körültekintést megérdemel szerintem.
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53 #43090 üzenetére
Neked is igazad van, bár szerintem ez a "szívatás" , nem is bír igazi tartalommal, mert ebben meg DeFranco-nak adok igazat.
(#43087) dunc: Komolyan gondolod, hogy ezek után nem minden 3. hozzászólás nem arról fog szólni, hogy nem hozza a gyári adatokat a tesztelés?
Ugye nem...
(#43089) manowarkill: Melyik guide alapján telepítettél? Én inkább WIN aktiválóra gyanakszom..
#43091) hodostamas: Szerintem jók ezek az értkek SATA2-vel. Pár megát lehet, hogy változnának az értékek az AMD AHCI driverrel, de azt meg úgysem lehet megérezni .
Ha nagyon szét akarod cseszni a rendszered akkor legalább egy jó driverrel próbálkozz.
Erről az oldalról, az AMD SATA AHCI controller megfelelő verziójával. -
-
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53 #42052 üzenetére
Hát tudod, hogy nekem is 2 Samu 64 GB-os volt a gépemben RAID0-ban, de annyira kihasználatlan volt mind tárhely, mind sebesség tekintetében, hogy eladtam az egyiket. Sebességben egynél is ugyanazt kaptam, de már bánom, hogy eladtam, mert most jól jönne a plusz tárhely. Hát látom, hogy erősödik a forint, lassan begyűrűzik talán az SSD árakba is, de tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak.
Eladni ezt az SSD-t szerintem nem éri meg, nem is hiszem, hogy megvenné valaki jó áron, 2.5 TB írással . Tehát meg kellene tartani. Talán érdemes venni + még egy 64 GB-ost és újra RAID , vagy egy önálló 120-ast?+64 GB 19K
128 GB 28 KGoodSpeed : WIN 8-at már én is csak akkor fogok élesben használni, ha stabil lesz, és meg lesz hozzá minden driver és kompatibilis program azok közül amit szeretek, és persze akkor, ha kellően lehet már "winhetesíteni" , mert ezeket a csempéket, és appokat, és "startmenünélküliséget" , stb ki nem állhatom egyelőre....
-
törölt tag
válasz
fagy53 #41550 üzenetére
Ehhez hasonló sztorim nekem is van
2006-ban volt az, hogy átálltam PATA-ról SATA-ra... az első SATA-s HDD-m - és egyben az első és utolsó SAMSUNG merevlemezem volt -, egy SP2004C volt.
Egy ismerősöm mondta, hogy látta egy másik ismerősénél a SATA-s rendszert és marha gyors volt, hogy csak lesett... Szóval kíváncsi voltam milyen lesz.
Azért SSD korszak előtt, meg ha az ember nem Raptorokat használt az ilyesmi meglehetőse ritkán jött össze.
Felment rá egy 64-bites XP és eszméletlenül gyors volt - tehát az ismerős jól mondta, mondom frankó ez már mindig így lesz, ezt is vártam el -, de bizonyos SMART értékek megváltozása miatt 3 napon belül cseréltettem a merevlemezt, és WD 200-as lett belőle. Soha többet nem sikerül olyan gyorsan bebootolni HDD-ről mint elsőnek a Samsunggal, pedig minden más hardver változatlan maradt, sőt azóta ha HDD-m volt mindig WD-t vettem. A WD-ket nagyon szertem, mert megbízhatóak, a mostani merevlemezek már 5-6 évesek lassan. Most is három WD-m van , meg egy Kinsgston SSD és egy jövőfélben lévő Corsair SSD.
Azt az érzést, nálam is csak az SSD korszak hozta el ismét.
-
Peddy789
őstag
válasz
fagy53 #41063 üzenetére
az agility 4 nem lasabb sokkal mint a 3?
nagyon jó az a samsung amennyivel tovább bírja ÁLÍTOLAG, annyival drágább is + kicsit lassabb főleg az írás
szerintem 16,5ért jo az agility 3 ha elegendő a 60 giga... és bőven megbízható az is, +mivel nem 30ezer forint meg nem 25, ezért nem kell félteni hogy elbaszódik, főleg nemérdemes megbízhatóság miatt venni egy 120gb samu-t ami 2x annyiba kerül..
-
franc0
őstag
válasz
fagy53 #40163 üzenetére
Nem rossz amit mondasz, de azért hozzátennék valamit.
A 4K read azért fontosabb, mert amikor csinálsz valamit és várod az eredményt (pl. ikonra katt), akkor az inkább olvasás lesz.
Ugyanakkor az idő nagyobb részében történik 4K write az SSD-re. Idle-ben is.Szóval fontos az mind, felhasználástól függ. Ami szerintem a legkevésbé fontos, az a szekvenciális olvasás. Ami ugye azért vicces, mert a tömegek csak ez alapján tudnak minősíteni.
Dehát ez nem egyedi jelenség e széles világban... -
vadcoca
tag
válasz
fagy53 #40034 üzenetére
A többi ajánlott is ugyanennyit tud (legalábbis ebben a versenyszámban): PH!-s felhasználók által összegyűjtött tesztek, tapasztalatok
A milyen ssd-t fórumból (is) pedig nekem az jött le, hogy használatban pedig még egyformábbak.
Ezek az Agility 3-k mostanában kb olyan jó vételek, mint anno a Kingston SVP100/S2 96GB. -
Bodor
veterán
válasz
fagy53 #39342 üzenetére
Teljesen jogos és tényszerű amit írsz, egyet is értek a véleményeddel.
Na de most ilyen alapon töröljem az összes SF vezérlős OCZ SSD-t az ajánlásomból ?Core2duo6600, radi8tor1, fsb1000, buherka, samu74, kovsol, Mankó , Jester01, zippofcy , Fire/SOUL/CD
********Ti mit gondoltok?********
Valahogy nem igazán szeretném..
Tuti biztos, megbízható termék úgysincs .... -
Gorneck
legenda
válasz
fagy53 #32698 üzenetére
3 éve használok SSDt és én se szórakozom beállításokkal.
Defragot megnézem ki legyen kapcsolva, lapozófájl és hibernálás kikapcsolva...oszt ennyi. Használom, mint egy HDDt.(#32700) Ilsyde: Defrag alapba ki van kapcsolva az SSDn (win7nél biztos, bár van akinek nem kapcsolta ki) ezt kell csak csekkolni és ennyi.
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
fagy53 #28970 üzenetére
Ok, akkor meghagyom.
Másik kérdés a Kingstonommal (64GB SSD SNV425-S2) kapcsoltaban:
Néha azt írja ki a HD Sentinel, hogy kondíció 99%. De aztán mindig felmegy 100-ra. Örökké váltakozik 99 vagy 100. Ez normális jelenség szerinted? Más is írta már, hogy csinál neki is ilyet. De SSD Life szerint jó kondícióban van és 77%-on áll.
-
válasz
fagy53 #28750 üzenetére
"Persze jelenleg az ár döntő tényező volt, az általam jobban kedvelt V+ szériát már sokalltam.
"
Igen, elég egyértelmű volt a hsz-odból... nyilván ezzel sem lesz gond, a vezérlő végez "trim-szerű karbantartást". A Diskeeper ezen funkciója (gondolom) az üres területeket tudja csak karbantartani?.(jó pár évvel ezelőtt próbáltam utoljára, akkor még természetesen semmi SSD-t érintő feature-je nem volt)
-
-
válasz
fagy53 #28396 üzenetére
Azt tudtam már vételkor is, hogy a SATA3 dísznek van rajta. Viszont az ára fájdalomküszöb alatt volt és ahhoz képest gyorsult a Win, nem kicsit. 64Gb... mi a fenére használnám, ha nem rendszernek?
Persze kipróbáltam 1-2 játékot róla, nagyon gyorsan betölt, de azért nem annyira számottevően, hogy megérte volna 2x annyiért 128Gb-set venni pár játék miatt, így is kicsit luxus kategória, de leírhatatlan érzés, hogy nem reszel a rohadt vinyó állandóan
-
pschio
őstag
válasz
fagy53 #28284 üzenetére
Nem tudom mit lehet elszúrni telepítésnél. Szvsz semmit. Melós gépbe került, mert 30 rugó lett volna az 500-as WD blue. Ez meg 27.5 volt. Samsungot vagy Intelt hoztam volna csak azonnalra nem volt.
Letiltottam a lapozófile-t. Töredezettségmentesítést kikapcsoltam. Ennyit állítottam be. Ha holnap lesz időm, akkor újból megnézem. Rakok fel legújabb drivert. 20 giga szabad hely van jelenleg. A tesztet is ennyivel végeztem. Majd megnézem ATTO-val is.
Egyéb ötletek? Kingstonnak van valami toolja amivel birizgálni lehet?
-
winben
aktív tag
válasz
fagy53 #28284 üzenetére
...akkor mégis most mi igaz?
Adjatok már akkor konkrét ötletet, hogy mit érdemes megvenni 25 ezerig!Lehet, hogy megy a diskurzus, hogy ezért jó vagy azért jó...de biztosabb lennék abban, ha megmondanátok, hogy ez-és-ez a típus jó, próbáltátok, érdemes ennyi pénzt belefektetni (vagy inkább hagyományos meghajtót vegyek?)
-
Balage76
senior tag
válasz
fagy53 #27789 üzenetére
Ha így lenne, akkor miért hozták be a felhasználó által beállítható "over provisioning'-et?
Egyébként meg most őszintén, tegye fel a kezét aki tényleg teljesen megtöltve használja az SSD-t, úgy hogy stabilan nincs rajta min 2-3 GB hely? Ez ugyan a 64GB-os méretnél gyakrabban előfordulhat, de a nagyobbaknál már sokkal kisebb a teljes kapacitás/intenziven írt vagy módosított adatmennyiség aránya. Így, míg a 64-esnél 5GB-ot javasolnak, addig a 128-asnál már csak 8 körül,és végül a 256-osnál már csak 12GB (tehát kb 5%) az ajánlottan üresen tartandó kapacitás.
-
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53 #27348 üzenetére
Tehát a telítődés lassuláshoz vezet, mert ugye a fejnek egyrészt oda kell érni aztán meg a kisebb kerületi sebesség miatt is lassabban olvas vagy ír. Ez viszont a HDD-nél vele jár. És valóban az SSD-nél meg van más, illetve nálam nincs, aminek kéne lenni, de XP miatt TRIM nuku.
-
Songo
senior tag
válasz
fagy53 #26357 üzenetére
Hát ez csodás hír
Azt hittem azért ennél már fejlettebbek.
Rendszernek és játékoknak azért még hazsnálhatóak rendszeresen ugye?
Nemtudom mennyi adat lenne pontosan, de egy autóba lenne szükséges 4-6 webcamera képének rögzítsére HD minőségben és erre sajnos az SSD lenne a legalkalmasabb mert egy sima HDD nem hiszem hogy elbírná viselni a feladatot, hogy folyamatos 6 adatfolyam írása.
na újrakell gondolnom a feladatkört
-
tamas87
csendes tag
válasz
fagy53 #24145 üzenetére
Belekezdett tényleg
. Már jön a 830-as series PH szerint még az Intelnél is jobb. Egyébként én a merevlemezek (HDD) között is mindenkinek a Samsungot mondtam kapásból. Az asztalimban ősrégi 160gb-s samsung van. Tökésletesen működik. + 1 pont a Samsungnak. Egyébként notebookok piacán is észrevételem szerint egyre jobban tejed, mert ár/értékben nagyon jó, de ez igaz SSDben is.
-
bundaska
aktív tag
válasz
fagy53 #24140 üzenetére
Értem, köszönöm a korrekt választ! Mivel én sem az a felhasználó vagyok, aki a saját pénze ellen dolgozik, természetesen megkérdeztem, mi a megfelelő! Viszont a sebességeket elnézve sokkal gyorsabb a Corsair (persze Bench-ekben nem nagyon láttam ilyen SSD-t, vagy csak figyelmetlen voltam), nézegetek tovább a fent említett 4 márka között.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest