Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
kopidoo
senior tag
Megoldódott a probléma: partició törlés és új létrehozása
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok! Bocs a lámáskodásért: Windows 7 telepítője nem látja az ssd meghajtómat, pedig arra szertném rátenni a rendszert. A PQMagic szerint BAD a partíció. Formázásnál hibát ír. Légyszíves valaki segítsen. Köszönöm.
-
nuendo
tag
Üdv mindenkinek!! véleményeket és tapasztalatokat szeretnék kérni tőletek! kinéztem pár SSD-t...
http://www.argep.hu/product_947600.html
http://www.argep.hu/product_947600.html
http://www.argep.hu/product_887491.html
http://www.argep.hu/product_822037.htmlArra szeretnék elsősorban választ kapni hogy melyiket lenne érdemes megvenni..remélem tudtok majd segítenk nekem!
Előre is köszönöm!! -
Godspeed
tag
Mindjárt egy éves lesz a Transcend 64GB MLC SSD-m, úgy pár hete vettem észre, hogy kezdett LELASSULNI. Főleg XP indításnál. Azelőtt durván 40mp kellett, most 60mp felett van. Alapból be van állítva, hogy Firefox, WinAmp, stb. néhány dolog indítópultból indul, de nem hiszem, hogy ez okozza a problémát, hiszen előtte is ez vót.
HDD teszterekkel nem mutat semmi, mindig a gyári max, min., átlag értékeket adja.
Tudja vki mi lehet a baja?
Újratelepítés segíthet?Bonyodalom: Közben frissítettem Eee 1000H-n drivert, ACPI volt assze, és az újjal sokkal lassabb lett az SSD, aztán downdate, de még mindig 60mp felett. Lehet hogy ez okozza a problémát?
-
keIdor
titán
Kiderült, hogy SATA kábel volt a rossz... cseréltem, most már rendesen megy.
-
c41r0^
őstag
nálam is tökéletes, kb. 2 hónapja
Vista csak akkor fog felmenni rá, ha 4KB a foglalási egység az NTFS elsődleges partíción, csak így tud települni. Tehát a Vista telepítőjével nyugodtan formázd meg (ilyenre fogja), nem kell előre megformázni. Amit én kipróbálnék:
másik SATA kábel, másik SATA port, esetleg még próba AHCI off, ha használod (nálam be van kapcsolva és semmi gond, nekem is ICH10 a vezérlőm)
valamint én azzal kezdtem, hogy az Ultimate BootCD-n lévő egyik alkalmazással (nevére már nem emléxem) kinulláztam az SSD összes szektorát
ha ezek ellenére is gáz, akkor sztem rossz a Samsung...
szerk.: ja az Everest értékek teljesen jók, sőt nekem lassabb, inkább 100 MB/sec az átlag, igaz ezen oprendszer van
-
keIdor
titán
Hát MLC megy, gyors, azon van a Windows Vista is most NTFS partíción...
Samsung SLC-vel viszont valami van, elsőnek arra tettem fel a Vistát, de baszott lassú volt... SP2 telepítő 1 óráig ment rajta, majd Firefox telepítés után annyira összeesett, hogy csak az egér mozgott, de megfagyott a gép...
Különben meg ez még Win7 alatt készült, ami Raptorról futott. SLC sokkal lassabb, mint az MLC!
Fordítva kéne lennie... lehet az a baj, hogy NTFS-re formáztam? Mert alapból FAT32 volt, meg érdekes, mert valami 16 kilobites opciót akart neki mellé... most meg a Vista azt írja, hogy Unable to Format...
megnézem az XP telepítő lemez meg tudja-e formázni. -
keIdor
titán
Ma rögtön 2 SSD-m is lett!
1. Samsung SLC 32GB
2. Buffalo MLC 32GBLehet elkészítem életem első Logout blogját... fényképek, teszt később.
-
@lx
csendes tag
Sziasztok ! Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal, érdemes beruházni egy ilyen kütyübe ?
Samsung MMCRE64G5MPP-0VA
Adatok:- 64GB - MLC - SATA2 - 2.5"
- 1.000.000 hours MTBF
- 80g súly
- 0.15W idle / 1.5W active power consumption
- Maximum sequential read/write: 220MB / 120MBNem JMicron vezérlős és egy raptort váltana ki a jelenlegi rendszerembe. Érezhetően gyorsulna a rendszer ?
-
ludsimon
veterán
Nem is linkeltem...
Pedig ismerek egy marha jó oldalt, ahol tesztek alapján felsorolják sebesség szerint a vinyókat.
Mivel most kezdett csak el érdekelni az SSD most nézegettem a CPU-k sebességét és hopp, látom van Hard Drive fül is.

ITT van.
Ez szerint a leggyorsabb kapható (vagyis a google csak erre dob ki találatot) az "Intel SSDSA2SH032G1GN"
Aminek a neve: Intel-X25-EOdab*sz.

-
hito
nagyúr
Tehát akkor ezek szerint érdemes beáldozni a 240GB-os tárhelyet, mert érezhetően gyorsabb lesz az OS SSD-vel. Akkor szerintem eszerint fogok cselekedni, mondjuk azért kényelmetlen lesz így első ránézésre a mobil rack...SSD-be meg egyenlőre megfizethetetlen (nekem) egy normális kapacitású (up to 128GB) háttértár.

-
hito
nagyúr
Köszönöm a hsz-t, tényleg nincs könnyű dolgom sajna. Igazából tényleg arra akarok rájönni, hogy ugyanannyi pénzért tud-e annyival többet nyújtani gyorsaságával az SSD, hogy beáldozzak majdnem 180GB tárhelyet a kedvéért (ugyanis ennyivel kisebb kapacitásban a 240GB-tól a 64GB-os, de az áruk azonos).
És ugye nekem a fő szempont a rendszergyorsulás lenne...Fájlátvitelre meg használnék akkor egy külső 1,8"-os vinyót. Ha jól emléxem az szerencsésebb is, hogy fizikailag külön van választva a két dolog (rendszerre az egyik és fájlműveletekre, letöltésre egy másik). -
hito
nagyúr
Én azt értettem, hogy a 240-es Toshiba gyorsabb mint a linketn található SSD. Szóval a két versenyló: 240GB 1,8" Toshiba HDD VS. 1,8" Kingspec 64GB SSD.
Előre is köszönöm

-
c41r0^
őstag
bocsánat, elnéztem...
általában az IDE-s SSD-k közel sem olyan gyorsak (általában 50-60 MB/s read, 35-45 MB/sec write körül vannak), mint a SATA-sok, de nem tudom 100%-ra, mert nincsen tapasztalatom velük...ráadásul neked pont a legritkább példányt kéne beszerezned, az 1.8"-os IDE csatolósat
a nagyobb 1.8"-os Toshiba vinyó akkor lesz csak gyorsabb azonos 4200-as RPM-en, ha az adatsűrűsége is nagyobb a mostani vinyódnál és több cache van rajta, ez esélyes is, mivel gondolom újabb széria. de sokkal nem hinném, hogy pörgősebb lenne így sem, legfeljebb 10-15%-kal
nehéz kérdés, az biztos, sajnos nem tudok segíteni
-
c41r0^
őstag
nem fogsz csalódni
teljesen eltűnt ugye a hang, a bootidő nem javult ugyan látványosan a Raptorhoz képest, azonban ahogy az SSD-re telepített programok megnyílnak és amilyen kevésre fogyatkozott az x64 Vista válaszideje (legelőször a bejelentkezés utáni startup meghökkentő, neked is az lesz), az nagyon tetszetős
emellett így, hogy nem a Raptoron van a rendszer, a játékok és egyéb programok átkerültek kizárólag rá és így ő is igen gyors tud lenni 
-
c41r0^
őstag
aprón van 25K-ért 2.5"-os Samsung 32GB-os SLC SSD Ősember kínálatában, én pont ilyet szereztem be nem oly rég (ha támogatná a lapom a RAID-et és kicsit jobban el lennék eresztve anyagilag, le is csapnék rá...viszont így RAID kártyát is kéne vennem...) és a Raptoromra is jól ráver oprendszer használatban, szerintem mindenképp jó választás lenne és most nem haza beszélek

-
hito
nagyúr
Shteer...Te most azt mondod, hogy a Toshiba HDD nem sokkal, de gyorsabb egy SSD-től? Én ezt hámoztam ki a szavaidból. Én arra voltam kíváncsi, hogy tényleg annyival gyorsabb-e egy átlagos SSD. Erre kiderül, hogy az 1,8"-os Toshiba gyorsabb? Vagy én értek félre valamit csúnyán a szavaidból?

-
hito
nagyúr
Nekem senki nem válaszol???

-
hito
nagyúr
Sziasztok....esetleg szakmailag megalapozottan tudna valaki segíteni nekem a döntésben
Őszintén megvallva setét vagyok a témához és már napok óta vergődök a dolgon. Egy Vaio UMPC-be szeretnék tenni a mostani 1,8"-os Toshiba tetűlassú vinyó helyett egy másik Toshiba-t, vagy egy 64-es SSD-t. A mostani vinyó is 4200-őt pörög és sajna a másik Toshiba is. Ettől ugye még lehet jóval gyorsabb? Igazából a tárhely nem szempont (mondjuk a 240GB vonzó), inkább az a cél, hogy rendszer (XP) minél gyorsabban hasítson. Szóval ha valaki ért hozzá, megköszönném ha elárulná, hogy a két linken található háttértár közül melyikel járnék jobban
Mivel árban kb. ugyanaz, ezért tényleg az a fő szempont hogy melyiken dübörög jobban az XP. Előre is köszönöm
-
keIdor
titán
Ez így hírtelen nagyon megnyerte a tetszésemet az ára miatt.
-
keIdor
titán
Hello! Eldöntöttem, hogy veszek egy SSD-t rendszermeghajtónak, mert meguntam a Raptor hangját. Elsősorban halksága miatt vennék SSD-t ezért gondolom jobban járok vele, mintha a Caviar Black-re tenném a rendszert. Az sokkal halkabb, de lasabb is... visszafejlődést meg nem akarok...
Szóval egyértelműen MLC jöhet szóba, mivel 20-35k között kéne valami 32, esetleg 64GB-os, ha esetlen beleférne... annyi fajta van, hogy segítséget szeretnék kérni, hogy mégis melyik gyártónál kéne keresgélni... Samsung, OCZ, Intel tűnik talán a legjobbnak, esetleg még valami tipp? Ja, és SATA only. Késöbb meg jöhet mellé egy társ is Raid0-ba.
-
P00By
nagyúr
Super Talent Releases New Upgrade SSDs for Dell Inspiron Mini 9
Super Talent Introduces New MasterDrive EX2 and MasterDrive IX2 SSDs
Super Talent is rákapcsolt mostanság!

-
RiddleR
aktív tag
-
westlake
félisten
válasz
RiddleR
üzenetére
a tesztek tenyleg nem annyira meggyozoek (ocz).. a newegg nem egy masodosztalyu magyar kisker, ahol csak rendelesre hozzak meg az 1000 forintos egeret is.. ha ott valami van, akkor az tenyleg van.. 2-3 nap alatt ki is szallitjak.. ebbol kifolyolag eleg erdekesnek tartanam, ha beta biossal arulnak oket..
-
RiddleR
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
Nem tudom, mondjuk teszttel.
Én ezekből indultam ki:
Vertex EX Atto
Vertex EX HD Tune random
Vertex EX CrystalDiskA Vertex EX-ről nagyon kevés még a teszt meg az info, szinte még meg sem jelent. Beta FW-kel tesztelnek ha tesztelnek. Így azért szerintem nem illendő az összevetés. Tudom, hogy a newegg-en is fenn van, de ha rendelek eget akkor azt meg is kapom mondjuk 1 hét alatt?
-
ludsimon
veterán
válasz
RiddleR
üzenetére
Hú. Ez jó hosszúra sikeredett, de megértettem volna ennyiből is:
"szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi a leggyorsabb főleg, hogy lassan naponta jönnek már az új drive-ok meg fw-ek, meg gyártók, szóval ember legyen a talpán aki győzi idővel meg érdeklődéssel követni mindet."
Nem baj.

-
RiddleR
aktív tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Gondolom.
Bár az OCZ vertex ex-ről eddig csak 1 cikket néztem és szerintem ott még nem végleges firmware volt benne.De az a baj, hogy nem lehet így összehasonlítani ssd-ket.
Lehet, hogy az egyik gyengébb 20MB/s-el max read/write esetén, de közben meg 2x annyi IOPs-t tud pl 4K read/write-ban.MLC-t SLC-vel alapvetően szerintem nincs értelme összevetni.
Visszatérve a kezdeti kérdésedhez, hogy melyik ssd a leggyorsabb, szerintem alavetően két részre lenne érdemes szétszedni: MLC és SLC.
Az MLC-seknél ahogy néztem még a mértettől is függ, hogy mennyire gyors a nagyobb méretűeken ált. több a cache is, plusz ahogy láttam még gyorsabbak is (hogy ez mennyire a cache-nek köszönhető, nem tudom).
Egy jó darabig az Intel X25-M-je volt a király, mert olvasásban nagyon rávert a népre, plusz IOPs-ban is elég jó, de ez is elmúlt. Olvasásban még mindig ott van a szeren, de írásban gyenge, a többi gyártó meg behozta a lemaradást.
Aztán, ha pl ha OCZ-t nézzük, különböző fw-ekkel különböző sebességet lehet elérni.
Szóval ez egy elég nehéz kérdés. Szerintem óriási különbség nem lehet (OCZ Vertex-Summit, SuperTalent Ultradrive, G.Skill Falcon, stb.) között, inkább a support-ot és a technikai tábort érdemes mérlegelni.
Az OCZ-nél pl fasza a fórum és tényleg foglalkoznak olyan problémákkal amik a user-eket érintik.Az SLC-seknél szerintem még mindig az Intel X25-E megoldása a legjobb, de már nem sokkal gyorsabb a többinél, kapacitásban pedig már van nagyobb nála, persze győzd fizetni.
Nem találtam arról infót, hogy az új hímestojás vezérlő amit több gyártó is használ most(indilinx) hány csatornás, de régebben még egy fejlesztés alatt álló samsung vezérlőről olvastam, hogy 8 csatornás (lehet az van az ocz summit-ban), szerintem ez sem lehet több. Így az Intel még mindig szélesebb 2 csatornával, amit ha szigorúan veszek +25%. Ahogy néztem az x25-e az egyedüli régi ssd ebben a sebesség kategóriában, amihez még nem adtak ki fw upgrade-et. Lehet, hogy intel bácsi kidob holnap egyet és tol még 10%-ot a sebességen csak, hogy nekik legyen magasabb a szám, franc tudja.Na most már nem is tudom mire akartam kilyukadni....
Na mind1 lényeg, hogy szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi a leggyorsabb főleg, hogy lassan naponta jönnek már az új drive-ok meg fw-ek, meg gyártók, szóval ember legyen a talpán aki győzi idővel meg érdeklődéssel követni mindet.
Ha valami hülyeséget írtam valahol akkor bocs, de majd kijavít valaki úgyis.
R.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
Szerintem az intel biztos jól megvan.
Tekintve, hogy több mint fél éve van olyan megoldásuk, amit a konkurens gyártók most kezdenek elérni.
Remélem, hogy hamarosan ők már a köv generációs SSD-ket fogják szórni. Jó lenne 400-500MB/sec-et látni single drivetól plusz még egy kis IOPs upgrade-et
-
Bodor
veterán
Egy érdekes cikk, avagy Hogyan működik az ssd? Működés, típusok, adatszerkezet, sebesség,élettartam, megbízhatóság
-
westlake
félisten
hello, szia, szevasz..
260mb/s read, 210mb/s write, 120gb, slc!, (1350$)
OCZ Vertex EX
hol van ilyenkor az intel?
-
ludsimon
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
OCZ power.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
ludsimon
veterán
Melyik a leggyorsabb SSD Sata II-ben?
OCZ Vertex?
Mert a 120GB-os:
Read: Up to 250 MB/s
Write: Up to 180MB/sVan ennél is gyorsabb?

-
westlake
félisten
itt van nehany eredmeny, amit mindenki ertelmez, ahogy akar..
atto, everest, hd tach
hd tach access vraptor
hd tach access falconmellekesen jegyzem meg, hogy a falcon meg az "elejen" mindenhol 226mb/s-es olvastast produkalt.. jol lathato, hogy jelenleg mar egyaltalan nem olyan gyors (atto)..
es most pedig jojjon nehany relaworld eredmeny:
vista telepites
falcon 9:18.36
vraptor 10:27.35shut down
falcon 6.338
vraptor 7.128power up
falcon 20.616
vraptor 23.088sleep
falcon 11.334
vraptor 12.984wake up
falcon 12.287
vraptor 13.584defragment
flacon 1:55.30
vraptor 1:48.422.6gb-os iso kicsomagolasa
falcon 26.20
vraptort 21.662.6gb-os iso masolasa
falcon 46.12
vraptor 1:00.612.6gb-os iso darabolasa (900+ darab)
falcon 53.35
vraptor 1:15.79a windows-okat vmware alatt telepitettem.. az eredmenyek atlagolt eredmenyek.. mindent 5x mertem meg (a telepitesi, es defragmentalasai eredmenyt kiveve)
-
-
deicide
veterán
Tettem fel egy rövid filmet, teljes képernyőn szépen látható, a baloldali TC SSD-SSD másolást végez (ugyanarra a particióra), mig a jobboldali, amit előbb inditok, az HDD-HDD másolást. Látható a különbség...(a file term. ugyanaz, de ez látszik is.)
-
Márton
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
azért azt te is belátod, hogy a telepítés főleg apró file-ok írásából áll,
amiben az ssd-k még nem jeleskednek.
majd ha fennt lesz, akkor a boot időt és a programok indulását teszteld inkább
Hiszen az egység sugarú user 1 év alatt mondjuk 1x telepít és 200x bootol...
EZ a realworld sztem!
-
westlake
félisten
miert, minek kellene lennie a tesztnek? ez legalabb realworld.. futtassak rajta 5-6 benchmarkot? annak mi ertelme? pont azt mondom, hogy valoszinuleg semmi ertelme teszteredmenyek alapjan ertekelni.. telepitesi ido, es boot time.. ez az, ami valoban szamit.. meg mondjuk az, hogy mennyi ido alatt indul el 20-30 program.. (ezt persze nincs kedvem kiprobalni)
-
westlake
félisten
ne legyen igazam, de van egy olyan sanda gyanum, hogy ez az alacsony eleres (ssd) parasztvakitas.. marmint nem az, hogy tenyleg annyi amennyi, hanem az, hogy nem sok ertelme van.. a legtobben eleve system hdd-nek veszik az ssd-ket, igy most hagyjuk figyelmen kivul azt a lehetoseget, hogy adatot masolni rajuk tenyleg lehet 200mb/s feletti sebesseggel (es irni is)..
eppen egy osszehasonlito tesztet csinalok (vista telepites) egy g.skill 128 gigas falconnal, es egy 300 gigas wd vraptorral.. nem vagyok biztos benne, hogy tenyleg annyira jo valasztas lenne az ssd (de ne legyen igazam)! -
P00By
nagyúr
PhotoFast Unveils 1.8-inch G-Monster V2 IDE SSDs
Ennyi gyártót!
-
P00By
nagyúr
Kingston Technology Offers SSDNow M Series Bundle
Lehet nem fogy eléggé!
-
P00By
nagyúr
OCZ Technology Introduces Summit Series SSDs
OCZ szórja rendese...
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Újratelepítés segíthet?

tudom, hogy az ember megerősítést vár, hogy a döntését alátámassza (magát győzködi), de jelen esetben én is az SSD mellett tenném le a voksomat, ha ez számít valamit

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)