Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz Neil Watts #16870 üzenetére
Ha fontos az ár, figyelmedbe ajánlom még a 32 gigás Corsair Nova-t.
A felsorolt 40 gigásak között kicsi a különbség (talán az F40 a legjobb), vedd a legolcsóbbat. Szerintem ez az Intel lesz.
Ha 60 gigás is belefér, akkor Corsair F60 vagy Crucial C300.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
boogie84
veterán
válasz Neil Watts #16872 üzenetére
Szűkös! Nálam 20at foglalt a win7 mikor feltettem. Ugyebár annyit ír a prófécia az üres tárhelyre is! Szóval necces.... Ha tehetném, a helyedben nagyobb kapacitásút választanék.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
franc0
őstag
Nekem a 32 bites W7 Ultimate kb 10-et foglal, szóval elégnek kell lennie.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
őstag
Nálam 1,5 éves telepítéssel a Win7 Ultimate, Photoshop meg minden szükséges program 26Gb-ot foglal.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
őstag
válasz Neil Watts #16877 üzenetére
Önmagában is jó választás, de figyelembe véve, hogy a többi kiszemelted 40GB-os, ez hosszabb távon is jobban megéri.
"Less but better" - Dieter Rams
-
franc0
őstag
válasz Neil Watts #16877 üzenetére
Sejtettem, csupán érzékeltetésképpen írtam. DE:
egy 40 gigás SSD-n kb 32 gigát használhatsz el. Namost a 64 bites is ráfér egy DVD-re, szal olyan sokkal nagyobb nem lehet 10 gigánál. Akik azt írják, hogy 20+ gigát foglal, azok valószínűleg nem kapcsolták ki a virtuális memóriát és a hibernációt, pedig ezek SSD esetén ajánlott dolgok.
BŐVEN elfér a rendszer 40 gigán is. Ha meg csak 1-2 giga RAM-od van, most kell venni, mert olcsó.
Persze GB/Ft alapon jobban jársz a 60 gigással, sőt legjobban a 120-assal.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
csimpok
aktív tag
válasz Neil Watts #18390 üzenetére
Ha a megbízhatóság is fontos, akkor szerintem Intel 320 vagy Kingston V+ 100 96 GB.
-
csimpok
aktív tag
válasz Neil Watts #18392 üzenetére
5 év garancia van az Intelre, szóval szerintem nem kell foglalkozni a ciklusok számával
-
föccer
nagyúr
válasz Neil Watts #18392 üzenetére
Itt találsz érdemi infókat az elhasználódásról.
Egyébként meg a leginkább ide vágó hsz itt olvasható.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Gorneck
legenda
válasz Neil Watts #19914 üzenetére
Mekkora tárhelyre lenne szükséged? Kingston 96osa jó választás lehet.
Gorneck#1239
-
cszn
őstag
válasz Neil Watts #19914 üzenetére
Nem jól olvasod, mert nem sok a hibás példány. Csak előfordult néhány, de az is nagy méretűekből.
Én személy szerint egy 40-es intel-t vagy Kingston sv100s2/64-et ajánlanék.
Rohadt sokat dob rajta. A legegyszerűbb, legszükségesebb és legokosabb lépés, hogy gyorsíts a gépeden.
(#19916) core2
De rendszernek meg pár proginak minek 120-as? 40-esen vagy 64-esen kényelmesen el lehet férni.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Neil Watts #19919 üzenetére
megéri és nem fogja vissza
op. rendszer alatt nem fogod érzékelni a különbséget a sata 2 ill. sata 3 között"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
cszn
őstag
válasz Neil Watts #19919 üzenetére
Na erre a 40-esre gondoltam igen. Én azt mondom ha van jobb helye is a pénzednek és tudod, hogy 30-32 gigán a jövőben is elfér a rendszered meg a programjaid akkor válaszd ezt.
Ha annyira nem számít a pénz akkor 80-as intel.
Ha számít, de nem férsz el a 40-esen akkor SV100S2/64, mert megbízhatóbb mint az OCZ.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Neil Watts #19916 üzenetére
Azt te tudod mennyi helyet foglal az OS meg az a pár progi amit használsz.
30-35k között lehet kapni 96gigás Kingston-t, ami igen csak jó választás, de ha neked elég 40-64 giga, akkor jó választás lehet egy intel/kingston/samu...
Gorneck#1239
-
jegenye77
addikt
válasz Neil Watts #19923 üzenetére
Hol találtál 22-ért?
Már egy ideje agyalok,hogy milyet vegyek,de ez elég jónak tűnik árban is.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
cszn
őstag
válasz Neil Watts #19923 üzenetére
Árgépben inkább 25 fele van, de így is nagyon jó vétel.
-
cszn
őstag
válasz Neil Watts #19974 üzenetére
Az OCZ-k pont a legkevésbé megbízhatóak. Én az intelek közül választanék.
(#19973) SirRasor Mindegyik lassul a zsír új állapothoz képest. Igaz mindegyik másképpen. Tulajdonképpen ez a normális teljesítőképességük.
A Kingstonok úgy néz ki kicsit jobban mint a többi, mert már többször előjött, de egyáltalán nem vészes mértékben.(#19967) baluka26 Csak te tudhatod, hogy mennyi helyet foglal a rendszered. Nálam azért esett 40-esre a választás, mert a rendszerem 20-22 gigánál nem igazán szokott több lenni.
[ Szerkesztve ]
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Neil Watts #28087 üzenetére
Tulajdonkeppen sok SSD szoba johet, ha rendszerrol es par programrol van szo, de szerintem egy 470-es Samsunggal (64 GB) nem jarnal rosszul 29 ezer korul, vagy 33-ert egy 830-assal, bar a SATA3-at a lapod miatt nem fogod kihasznalni, ami nem nagy ervagas. Picivel 50 felett mar 128-ast kapsz ezekbol. A megbizhatosagukrol szerintem nem kell tobb szot ejteni, tele a tema elegedett felhasznalokkal.
-
Manus01
aktív tag
válasz Neil Watts #28100 üzenetére
ASRock H61M/U3S3 + i3-2100
Természetesen AHCI-ban telepítettem
üdv,
[ Szerkesztve ]
Ami kocka azt guritják ami kerek azt ellopják. Üdv kicsiny hazánkban :)
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Neil Watts #28098 üzenetére
A SATA2 mar egy jobb 128-as SSD-t is korlatok koze fogna: [link].
Boven eleg egy ilyen a hetkoznapokra, meg tobbre is. Nem hiszem, hogy a gepedbol szeretnel adatbazisszervert csinalni, tobb virtualis masinat futtatni, vagy streamelni agyba-fobe a HD-kat, hogy kelljen Neked az a 2x64GB RAID0. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz Neil Watts #28184 üzenetére
Nem iszonyatosan, de nem ereznel kulonbseget 1x128 GB es 2x64 GB RAID 0 kozott. Legalabb is a mindennapi hasznalat soran biztosan nem. Inkabb azt kell merlegelned, mekkora tarhelyre van szukseged, hogy kenyelmesen elferjen az operacios rendszered mellett a sok program, amit hasznalsz, mert ha merevlemezrol valtasz, erezni fogod a kulonbseget mar egy 64 gigas SSD-nel is.
-
félisten
válasz Neil Watts #28445 üzenetére
Én is így látom, vagyis ahogy rákerestem......
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Maximum1
őstag
válasz Neil Watts #28819 üzenetére
Köszi!
Megrendelem!
Még találkozunk! -
Gyurma23
aktív tag
válasz Neil Watts #28938 üzenetére
köszönöm csak mert bőven elég lenne rendszernek vettem csak van még vinyóm is csak az a baj hogy a battlefield3at csak arra tudom tenni amin a rendszer van..... és frissitéssel együtt kb 15giga.....
-
Mikika
aktív tag
-
Formaster
addikt
válasz Neil Watts #31024 üzenetére
Inkább dugd Sata 2-re a sata 3-at is, minthogy bővítő kártyába. Amúgy az milyen bővítés? PCI? PCIe x1? PCIe x4 vagy x16? Nem mindegy, az x1 az pont a sata 2 sebességet tudja és akkor nehogy már bővítő kártyáról menjen egy rendszer.
RAID drága vs SSD-vel már beteges totál tunning. Kétlem, hogy lenne rendszered ami kihasználja.
45 ezer körül gyönyörű Corsair Force 3 - 128gb-ot lehet kapni árgépen, vagy OCZ vertex 3-akat, bár a Corsairre még itt nem jött panasz.
Ha állsz úgy anyagilag, akkor a 64 gigát lődd is ki.
[ Szerkesztve ]
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Neil Watts #31024 üzenetére
256 gigas Samsung 470 (SATA 2) 70 ezerert?
[link]
De ezek a kerdeseid mar tavaly is megvoltak.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Neil Watts #31029 üzenetére
1, A PCIe x1 slot 500MByte/sec adatávitelre képes maximum vagyis a plafon 4Gbit/sec körül mozog.
2, Ebben a táblázatban nézd meg mondjuk a Force GT-t, hogy alaplaponként mekkorát változik a sebesség. Szerinted, ha még az alaplapod megtoldod egy bővítéssel, akkor az mekkora difit hozhat? Nem éri meg, ráadásul lehet, hogy instabil lesz. Ha nem rendszernek kéne, hanem ide-oda másolgatni akkor még okés is.
3, Raid nagyon drága, ha kettőt összekötöttél (2x64giga), akkor ugye az 64 giga lesz, csak tükrözve. Szerintem ennyit nem profitálnál egy Phenom II-vel, de talán még én sem. (Ráadásul RAID=hibalehetőségek tömkellege)
4, A SandForce-al semmi gond, a mai legmodernebb, leggyorsabb vezérlő.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Neil Watts #31029 üzenetére
Nincs a SandForce-osokkal mar gond, maximum frissitesz egy firmware-t rajta, de valoszinuleg azt sem kell mar megjatszanod vele. Marvell vezerlokre ne dugd, azokat nem komaljak. Es jo esellyel az a bovitokartyad Marvelles...
A Photoshop es a VMWare teszteket nezd meg leginkabb, ha Neked ez szamottevoen fontos: [link], [link], [link].
-
davidsz
senior tag
válasz Neil Watts #31038 üzenetére
Esetedben nem sok értelme van.
Kell hozzá a legerősebb konfig. Kell mellé Hdd, amire mentesz.
És kell valami amire jó ez a sebesség! Ami ezt használja! - nos nem sok ilyen dolog van.1x128gb elég a usermappáknak, programoknak és játékoknak
[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
Formaster
addikt
válasz Neil Watts #31038 üzenetére
Így van! 128 GB - abból is ha durvát akarsz akkor Corsair Force GT. Ezek szinkron csipesek, de akad még szinkronos az OCZ Vertex 3 elvileg, valamint kiderült, hogy az ADATA S511 is az (teljesség igénye nélkül). Amelyik neked szimpi, azt vedd és lehetőleg csak akkor frissítsd az FW-t, ha muszály.
-
Formaster
addikt
válasz Neil Watts #31040 üzenetére
Igen, 64 az kevés, ráadásul majdnem fele olyan lassúak, mint a 128 gigás modellek. És azt is számold bele, hogy az SSD-nek nem tesz jót, ha 80%-nál jobban teleírod.
-
Formaster
addikt
válasz Neil Watts #31043 üzenetére
Hűha, azért ne vegyél semmit se készpénznek. Én még nem tapasztalatból beszélek, csupán sokat olvasok a témában.
Ez a véleményem az alapján amit olvastam, mindenütt. A Corsairre nem láttam FW panaszkodást, sem napi frissítést ez jó. Valamint a Corsair mindenben király amit csinál és ez is jó!
Azért Te is győződj meg arról amit mondok mielőtt bármit megveszel! Fentebb belinkelve néhány SSD kötelező olvasmány. Tessék átnézni mindent!
-
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31099 üzenetére
Vagy Force 3 vagy Force GT...
Én a Force GT-re adok le egy szavazatot, nem mintha valami baj lenne a Samuval, de jól jöhet az az esetenkénti gyorsabb olvasás, és 4K olvasásban is jobb, no meg olcsóbb is!
-
Atticus85
tag
válasz Neil Watts #31101 üzenetére
Nagyon erősek a Force 3-ak,meg a Force GT-ék,jelenleg,nincs náluk jobb SSD a piacon,azt hiszem ezt túlzás nélkül kijelenthetem.A SandForce vezérlő most nagyon tarol,és a Corsair mindig egy lépéssel előtte jár a többi vetélytársa előtt,mert ahogy elnéztem,ők már a 2281-es vezérlőket használják,és most hogy már énis egyre több cikket olvasgatok,hamar rálehet jönni,hogy a vezérlő a legfontosabb alapja,ha tudja az ember,hogy milyet keres biztos nem fog mellé nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz Neil Watts #31099 üzenetére
Mekkora méretben?
60-asban egyértelműen a Samu 830.Atticus85: "jelenleg,nincs náluk jobb SSD a piacon" ez így, ebben a formában nem igaz...
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
válasz Neil Watts #31219 üzenetére
idáig aki ilyet vett ismerős mindnek szarakodott míg meg nem csinálta...
-
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31813 üzenetére
Ha SATA2-es gépbe lenne, akkor ezeken nem kell gondolkodni, de ha a későbbiekben fejlesztesz, akkor igen. A különbségbeli tapasztalatokat pedig elmesélik a tulajdonosok.
Érdemes itt megnézni, hogy egyes SSD-k hogyan viselkednek SATA2-es és SATA3-as csatolóval, illetve össze is hasonlíthatod a különböző SSD-ket. Hozzá kell tenni, hogy ha csak rendszernek használod az SSD-t és nem mozgatsz rajta nagyobb fájlokat, akkor a szekvenciális olvasás és írási teljesítmények indifferensek, nézd inkább a 4K olvasást.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Neil Watts #31818 üzenetére
Igen, elég. Szóba jöhet még az OCZ Vertex2, vagy a Samsung 470. Sebességbeli különbözetet nem fogsz tapasztalni egyiknél sem a másikhoz képest a valós felhasználásban, vedd azt amelyiket szeretnéd, vagy amelyik olcsóbb.
-
Geri8
tag
válasz Neil Watts #31891 üzenetére
öcsém új gépébe menne, azon már tuti van ilyen izé.
És az élettartamát is jelentősen csökkeni az AHCI hiánya? mert később fejlesztek én is, de addig nem akarom "tönkretenni"
-
félisten
válasz Neil Watts #31986 üzenetére
Ebben az esetben végül is teljesen elképzelhető és igazad lehet/van, mert az egyik marvell vezérlős és nem tömőrít, a másik meg SF-os, meg még a méretük is különbözik.
Azt azért halkan megjegyzem, hogy egyik haveromnál egy ADATA meg egy Vertex 3-as megy RAID0-ában tökéletesen, igaz, byte-ra egyforma méretű partíció van kialakítva mindkét SSD-n.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Neil Watts #31992 üzenetére
Dehogy olvasok, épp elég "mesébeillő userrel" találkozom a hétköznapokban, ha nem látnám el sem hinném. (Most a közelmúltban az egyik agyhugyköves unalmában leszedte a gép oldalát, hogy mégis mi van benne. Az volt feltűnő számára, hogy a CPU venti, mintha állna, mert az AMD felirat-ot simán el tudta olvasni. Fogott egy ceruzát, és beledugta a cooler-be, amely persze megállt, majd amikor a cerkát kihúzta ismét pörgött de megint megállt az AMD logó, megint bedugta a ceruzát... Hát a gép így távozott az örök vadászmezőkre, ahonnan a Nagy Manitu füstjelekkel üdvözölte érkezését.)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Carline
őstag
válasz Neil Watts #42160 üzenetére
Esetleg ez?
Még a topik neve is: Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
fagy53
nagyúr
válasz Neil Watts #42229 üzenetére
Működni fog a TRIM, nem az AHCI-től függ, hanem az OS-től és az SSD-től
!Ha ragaszkodtok az AHCI-hez, akkor lapot kell cserélnie...
[ Szerkesztve ]
-
UnConnecteD
senior tag
válasz Neil Watts #42233 üzenetére
jaja, w7 ulti x64
-
fagy53
nagyúr
válasz Neil Watts #42235 üzenetére
"1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.2. Parancssorból ellenőriztem a DisableDeleteNotify értékét és 0-t kaptam, akkor biztosan működik a TRIM?
Nem feltétlenül. A DisableDeleteNotify csak azt határozza meg, hogy a Windows 7 küldje avagy sem a TRIM parancsot(0 - küldi/1 - nem küldi). Ha küldi is, akkor sem biztos, hogy a parancs célba is ér, pl az AHCI driver "hibájából", ezért kell/célszerű ellenőrizni Hard Disk Sentinel-el, mert ez az alkalmazás megvizsgálja, hogy a kiküldött parancs valóban célhoz is ér-e." - idézet innen.
-
ZozzHUN
addikt
válasz Neil Watts #42305 üzenetére
Mindjárt utána nézek, mert nem rossz ötlet, nekem is ez járt a fejemben.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz Neil Watts #42305 üzenetére
Az is jó úgy, de talán a 20% sok, mert a partíciót magát sem célszerű teleírni, ha mégis bekövetkezik, akkor úgyis helyet kell felszabadítani, az a rövid idő pedig, amíg ez fennáll, nem veszélyezteti az élettartamot.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
UnConnecteD
senior tag
válasz Neil Watts #42235 üzenetére
-
UnConnecteD
senior tag
válasz Neil Watts #42331 üzenetére
Aktív témák
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest