Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Az SSD nem a szekvenciális sávszél miatt veri elsősorban a HDD-t, hanem a hozzáférési, elérési idő rövidsége az, ami miatt pl a kis fájlok gyorsabban olvashatók, másolhatók az SSD-vel, ez pedig megy az SATA 1 csatolón keresztül is. Az egyre nagyobb sávszélt engedő szabványok a szekvenciális sávszél növelését teszik lehetővé, ez pedig a nagy fájlok kezelését segítik, rövidebb ideig tart több GB-os fájlok másolása.
-
fagy53
nagyúr
válasz
kmarcell
üzenetére
Szerintem SATA2 alaplapba teljesen mindegy sebesség szempontjából, hogy milyen ma kapható SSD-t teszel be. SATA3-as lapban van mérhető különbség közöttük, de ez bármekkora is, a gyakorlatban észrevehetetlen marad.Csak az ár, a gyártó és a tárhely igénye dönthet, a sebesség jelentéktelen tényező a vásárlásnál. Mindegyik gyorsabb, mint ami egy átlagos felhasználónak kell.
-
fagy53
nagyúr
válasz
adam01290129
üzenetére
Ne add fel, küzdj azért a 3 tizedért és talán még többet is ki tudsz hozni belőle!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Neked biztosan megéri, hiszen valósággal meg fog táltosodni a géped ha sikerül...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Próbáld a 830-ast a SATA3 csatiba tenni! Az olvasási tempó gyorsabb lesz, ill annak kellene lennie....
SATA2-ben nincs számottevő különbség a két gen. között.
Gondolj arra, hogy csak a bench hívja fel a figyelmet bármilyen különbségre, de pláne játéknál, ha fele ilyen gyors lenne, akkor sem vennél észre semmit! -
fagy53
nagyúr
Képzeld, ha tuningolni lehetne az SSD-t!

Komolyabb tuningra, VGA, CPU tuningra gondolok, nem finomítgatásokra, na ekkor külön topikot kellene nyitni, mert ebben már nem férne el a sok hsz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az előbb említetteknél még van is értelme a dolognak, lehet vele nyerni, de az SSD-nél...?!
Sokan nem értik meg, hogy a programok betöltése, pl pályabetöltések nem csak az SSD sebességétől függenek. A rendszer egyéb elemeinek, de leginkább a szervezésnek a függvénye ezen idők hossza. Jelenleg egy mai felépítésű gép gyorsabb mint amit pl a win 7 feltételez, a win 8-at nem ismerem, talán gondoltak erre a fejlesztők...
Most nem használjuk ki még a 3GB/s sávszélt sem, gondolom több GB-os fájlok másolása 2 SSD között nem mindennapos program.
Amiért a legtöbben vettük ezt a meghajtót, azt az igényt a teljes ma kapható választék kielégíti és a bench-eken kívül nem is ad hozzá pluszt a drágább sem. 
-
fagy53
nagyúr
"sata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna." - ez messze nem igaz és nagyon megtévesztő! A sávszélességet a szekvenciális olvasás használja ki leginkább és ha egy SATA3-as SSD-t raksz egy SATA2-es csatiba, akkor kb igaz amit írtál, de csak ennél a paraméternél, a többinél még a szintetikus teszteknél sincs ekkora, sőt sokszor lényegtelen a különbség.
A szekv. olvasás és kicsit az írás miatt a nagy fájlok másolásnál tapasztalhatsz észrevehető eltérést ha egy SATA3-as SSD-t SATA2-es csatiba dugsz... -
fagy53
nagyúr
A különbséget a vezérlők különbsége jelenti, esetedben mindegy, hogy csupa "0"-át irkálsz a tesztben, vagy random adatokat. A Vertex 3-nál óriási különbség van a csupa"0" és a random között, mivel az a vezérlő írásnál tömörít, majd aztán ír és ez jelentősen gyorsít a műveleten, de pofára esik ha nincs mit tömöríteni. A Te vezérlőd nem így működik, az életszerű teszt pedig a default /random/ beállítás....

Ne törődj vele, a mindennapokban nincs különbség közöttük!
-
fagy53
nagyúr
Ez a dolog egyik oldala, mert ebből nekem sehogyan sem jön le, hogy ki szeret mit.

Csináld meg ugyanezt a procedurát egy HDD-n is, akkor látható lesz, hogy tényleg jobban fekszik-e a W8-nak az SSD vagy fordítva! Ha a HDD telepítgetéseknél hasonló eredményre jutsz, mint amire most jutottál, akkor az SSD-re vonatkozó megállapítást nullázhatod!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
vargapdavid
üzenetére
"De még szerintem bőven kell mit állítgatnom." - mit és minek?

Ez úgy jó és szép ahogy van. Esetleg száműzhetnél minden tömörített fájlt a gépedről, legalább a kibontásokkal sem kell vacakolni és élvezheted a meghajtó sebességét!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Teljesen igazad van, de az utolsó mondatoddal ebben az esetben nem értek egyet..
Erre a szívatásra ugyanis mezei halandó nem tud felkészülni, ehhez pl ezt a topikot kellene bújnia és még az ilyenek is besétálnak az OCZ csapdájába, amin persze nincs mit csodálkozni mert profik készítették.
Csábos paraméterekkel, még csábosabb árakkal hirdetik, ki tudna ennek ellenállni, ki sejtene egy ismert név mögött ilyen simlisséget? Az apró betűt meg valljuk be sokszor nem olvassuk, elvakítanak harsány nagyok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aki OCZ SSD-t vesz az nem rossz, használhatatlan vacakkal gazdagodik, a legtöbben örömmel használják gond nélkül évekig, de relatíve sokan vannak akik nem.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
"1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.2. Parancssorból ellenőriztem a DisableDeleteNotify értékét és 0-t kaptam, akkor biztosan működik a TRIM?
Nem feltétlenül. A DisableDeleteNotify csak azt határozza meg, hogy a Windows 7 küldje avagy sem a TRIM parancsot(0 - küldi/1 - nem küldi). Ha küldi is, akkor sem biztos, hogy a parancs célba is ér, pl az AHCI driver "hibájából", ezért kell/célszerű ellenőrizni Hard Disk Sentinel-el, mert ez az alkalmazás megvizsgálja, hogy a kiküldött parancs valóban célhoz is ér-e." - idézet innen.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Működni fog a TRIM, nem az AHCI-től függ, hanem az OS-től és az SSD-től
!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha ragaszkodtok az AHCI-hez, akkor lapot kell cserélnie...
-
fagy53
nagyúr
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Úgy, hogy IDE-ben telepítesz..... nem lesz különösebb hátránya legalább is amit észrevennél. Legfeljebb nem kapcsolhatsz le vagy fel üzemközben meghajtókat!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Toto89
üzenetére
Lenne értelme és azért van, hogy a kedvező tulajdonságait kihasználjuk. Különösen SATA3 esetében jóval gyorsabb a fájlkezelése, mint a HDD-nek, de nem biztos, hogy esetedben / szerkesztés/ a meghajtó a leggyengébb láncszem!
Én nem haboznék, mert a vásárlással csak jót tennék magamnak...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Predator2
üzenetére
Üdv!
Felejtsd el, hogy van SSD a gépedben, nem is hallottál a bench-ek létezéséről és mindjárt nyugodt ember leszel! Hidd el megy minden mint a karikacsapás magától és nem kell állandóan rettegned mint egy tengerimalacnak...!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A linken látható eredmények tökéletesek, jobbak már nem is lehetnének, de ha egy csoda folytán jobbak lennének, azt sem vennéd észre.
Szia! -
fagy53
nagyúr
Lassan lehet gondolkodni, de gyorsan kell venni. Nyugodtan kalkulálhatsz forint gyengüléssel és nem is kevéssel melynek hatása felülmúlja majd az esetleges gyártói dolláros árcsökkentést.
Én nem bántam meg a bővítést, a 120GB-os Samu elbírja a win 7-et, kb félig van, a 96GB Kingston +100 a GC miatt TRIM nélkül is elviszi a hátán a kevesebb helyet foglaló XP-t, ez is kb félig van. Kész táncterem mindkettő!
-
fagy53
nagyúr
Ha ugyanezzel a típussal nem volt másnak ilyen különbség, akkor a Sandforce vezérlő sajátossága miatt nem mindegy, hogy tömörített vagy tömörítetlen adatokkal tesztelsz.
Alapból a CrystalDiskMark random adatokkal dolgozik és itt az SF vezérlősök kevesebb szekv írási sávszélt produkálnak, mint a gyári adatlapon szereplő érték. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
skydragon
üzenetére
Nekem volt anno egy Hita HDD-m egyszer sikerült úgy feltenni az XP-t, hogy a két csík után már jött is asztal és a tálcán szinte egyidőben jelentek meg az ikonok, persze az asztalon is.
Nem voltam észnél, akkoriban SSD még nem volt sehol, de ilyen gyorsan bootol be az XP-m ma is persze SSD a rendszermeghajtó.
Egy év múlva újra kellett raknom a rendszert és soha többé nem sikerült ez a fantasztikus boot, csak az SSD megjelenése hozta vissza azokat az időket.
Egyedi eset, ma sem értem miért.
-
fagy53
nagyúr
Pár napja használom átlag felhasználóként a Samu 830 128GB-ot és a Kingston SVP100 S2 96GB-os SSD-t, nem igazán látok különbséget, legfeljebb azt amiért vettem a Samut.
A Win 7 és XP 32bit rendszereim egyaránt 30Gb tárhellyel bővültek és a fiam rendszere a HDD helyett egy SSD-n van és így Ő a legnagyobb haszonélvezője ennek a 30k-s beruházásnak.
Ezt a hsz-t a - megéri a gyorsabb SSD-t megvenni párezer Ft különbséggel? - kérdezőknek írtam, alapvetően a tárhely számít és csalódást fog okozni, ha nem ez az eredeti cél....
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Nincsen köze a TRIM-nek az egyenletes elhasználódáshoz, ez a wear leveling funkció feladata és az FW része, a TRIM az OS-hez kötődik.
A HD Sentinel nehéz feladatot vállal amikor egy progival teszteli a merevlemezt és az SSD-t. Igaz ugyan, hogy mindkettő ugyanazon feladatra készült, de azt teljesen másképpen, más szervezéssel látják el, így képtelenség hibadetektálást ugyanazon programmal elvégezni. -
fagy53
nagyúr
Ma már az SSD vásárlásánál a két legfontosabb szempont az ár és a megbízhatóság, a mobil gépeknél meg a fogyasztás és a vastagság.
Az OCZ-nél ha átlagos felhasználó vagy teljesen mindegy, hogy Vertex vagy Agility. A kifutó 3-as SF vezérlősök most olcsók de nem kevés probléma volt velük, az új 4-esek más vezérlővel készültek, remélhetőleg nem lesz sok gond ezekkel, persze drágábbak.
Lehet, hogy egy harmadik lenne a befutó? -
fagy53
nagyúr
Gyorsabb, lassabb... ezeknél az SSD-nél ez a felvetés vicc!
Vettem egy Samut 830 128GB és leváltottam a Kingston SVP 100 96GB-ot. Átklónoztam a rendszert és kicsit felváltva teszteltem őket ua a gépen. A szintetikus tesztek alapján a Samu 2-5x jobb mindenben, a gyakorlatban pl a Win 7 betöltés változatlan, játékok pályabetölt. szintén, talán a böngésző lett kicsit gyorsabb, de lehet hogy csak érzésre...
Amit nem néztem még, nagy fájlok másolása, na ebben gondolom lesz változás és itt végre gyorsabb lesz a Samu, de ezt használom a legritkábban!
Elképzelhető ezekután, hogy mekkora a különbség a Vertex 4 és a Samu 830 között, ahol ráadásul mindkettő 6GB/s sávszélt tud....semmi!

-
fagy53
nagyúr
válasz
Sennalacy
üzenetére
Változó, az elején mindenrevigyázni-nagyonodafigyelni írások születtek, mostanság visszafogottabb a hozzáállás. A win 7 már készült erre a meghajtóra ezért nem kell nagyobb odafigyelés, mintha HDD-re telepítenél. A biztonság kedvéért a telepítés után nézd meg, hogy az aut. drefagm.-t kikapcsolta-e, ki kell neki, aztán készíts egy tesztet az AS-SSD jelzi, hogy a partícionálás helyes volt-e, hasonlítsd össze az eredményeidet másokéval és készen is vagy...
-
fagy53
nagyúr
Már egy éve is az folyik, amíg ennyiért lehet kapni kívánatos sebességű SSD-t, addig még folyni is fog...
Ezekkel a kérdésekkel és válaszokkal van tele a topik:
- Szerintetek megéri ezt megvenni<> Meg
- Megvettem, de nem hozza azokat a sebességeket mint az adatlapon van<> Írd tele "0" val, akkor hozza!
- Megvettem, de nem ismeri fel a gépem<> Vannak olyan alaplapok melyek nem szeretik az SF vezérlőket.
- Egy hónapja hiba nélkül üzemel és gyors, de pár napja többször elszállt kékhalállal a gép, a hibaüzenet a meghajtóra utal<> Próbálkozz még, aztán vidd vissza gariba!
- Tudtok valamit az OCZ XXX-hez való új FW-ről?<> Mennyi a tied, az új a 2.2
stb,stb,stb.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Turbomann
üzenetére
" A többségnek több tíz évig sem lesz baja vele" - miből gondolod, hogy Te a kisebbséghez tartozol?

Ha 4000 eladott darabból 1 meghibásodik, akkor miért éppen Te lennél az a "boldog" tulajdonos? Te csak tartozz a tényleg boldog 3999 tulaj közé! Semmi okod erre a pesszimizmusra..
Más kérdés, és vásárlás előtt mérlegelendő, hogy a Samu és még pár gyártónál 7999 boldog tulaj után jön csak egy kevésbé boldog.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Nem akarok én senkire szívbajt hozni, pusztán statisztika az egész. A többségnek több tíz évig sem lesz baja vele, úthengerrel kell tönkretenni!
A gond ott van, hogy százalékosan sok baj van velük és a problémás esetek akár többszörösei lehetnek mint más márkáknak.
Tudom azt is, hogy a fórumokra rendszerint problémák miatt írnak, azt is tudom, hogy amiből rengeteget adnak el abból számszakilag több a hibás darab. A hibastatisztikát éppen ezért fajlagosan x eladott darabra kell értelmezni minden márka esetében, egy ilyen összehasonlítás esetén igazak amiket fentebb írtam. Soha nem gondoltam arra, hogy OCZ esetén nagy eséllyel hibás darabot fogok elhozni, de többszörös az esély erre mintha Samsungot vennék.
-
fagy53
nagyúr
válasz
applause
üzenetére
Olcsó húsnak.....
Rengetegen veszik most is az OCZ Agility 3-at mert tényleg baráti áron lehet egy jó teljesítményű SSD-hez jutni, de Demoklesz kardja ott lebeg a fejük felett.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Corsair szintén nem keveset szerepelt problémaként a topikjában, de azt hiszem FW gondokkal kűzdöttek és talán jobb vétel mint az OCZ, nekem egyik sem kellene, de ez magánvélemény.
Éppen most rendeltem egy Samu 830 128GB-t, persze pár ezerrel drágább, mit az OCZ Agility 3. de nyugodtabban alszom.
A teljesítményük az én szempontomból egyenlő, a megbízhatóságuk NEM. -
fagy53
nagyúr
válasz
Kleroo
üzenetére
Lassabb....
Szerintem a 4k különbséget Ft-ban megéri a +V200.
Nézz vissza itt a topikban, én nem ajánlom az OCZ Agility 3 megvételét, akkor már a 4 érdekesebb, de a Samsung 830 megbízhatóságban talán jobb nála, az OCZ Agility 4 nemrégen jelent meg és más a vezérlője mint a 3-nak. Rövid léte miatt nehéz problémákról, megbízhatóságról beszélni, de a Samu és a Kingston, amit ajánlottam már bizonyított. -
fagy53
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
"Nem igazán tudom mennyit bír egy ssd élettartamra.." - ezzel nem vagy egyedül és minden újdonsült SSD tulaj ettől stresszel... Csak semmi pánik, nem bírod tönkrevágni 5-10 éven belül, a ma kapható SSD-k nem merülnek ki ennyi idő alatt még átlagon felüli használat során sem. Inkább az ennél korosabb meghajtóknál merülhet fel ez a kérdés problémaként, de hol vagyunk még ettől?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
Az, hogy ez normális-e nehéz megmondani, mert gép és használatfüggő. Egy biztos, ha ugyanez az OS lenne ilyen használat mellett HDD-n, az kevesebb írást mutatna.
Az SSD belső tulajdonságaiból fakad, hogy sokat ír akkor is ha Te nem csinálsz semmit, ez a HDD-nél nem így van. Ettől még nem dől össze a világ, kevesebbet nézd a CrystalDisk-et, HD Sentinelt, stb és mindjárt szebb lesz a napod!
Gondolj arra, hogy egy szupergyors HDD van a gépedben, azt sem tesztelgeti az ember egész nap... 
-
fagy53
nagyúr
válasz
üzenetére
Miben nem érték utol a HDD-t? Nekem 3db Kingston SSD zörög a gépeimben és az azóta eltelt idő alatt korábban már belehalt a melóba legalább egy HDD. Minden tiszteletem a finommechanikának és elképzelhetetlen számomra az eddigi megbízhatósági rátájuk, de ettől nincs messze az SSD megbízhatósága, hiszen semmi olyan mechanikai elemet nem tartalmaz ami meghibásodhat, az elektronikai meghíbásodás meg hasonló a HDD-k elektronikájának a meghibásodási mutatóival. Az SSD-k eddigi legfőbb hibaforrása a működtető szoftver, ez pedig vezérlő típusoktól is függ és szerencsére FW frissítéssel orvosolható / SandForce/
. -
fagy53
nagyúr
válasz
Faterkam
üzenetére
Az OS gondolom az SSD-n van, a pályabetöltések ideje csak részben függ a tároló sebességétől, ergo nem mindegy, hogy az OS milyen gyorsan dolgozik. Itt jön a képbe a proci és a RAM sebessége is, összetett dolog ez!
Nézd meg ha van, a HDD LED-et ilyenkor, ha folyamatosan teljes fénnyel világít, akkor nagyrészt a HDD olvasási sebességétől függ a betöltés ideje, nem hinném, hogy így van!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
"Az oprendszer boot ideje és a sok kicsi fájlt használó programok (pl. browserek) sebessége leginkább a 4k blokkméret körüli eredményekkel van korrelációban."- én ha említem, akkor ezért...

Viszont itt az olvasási paramétert tekintem a fontosabbnak, az írás kisebb jelentőségű számomra, a többszálas 4k meg többségünknek érdektelen. -
fagy53
nagyúr
Azok a progik melyeket én és Bodor kolléga tanácsoltunk, tulajdonképpen uazt művelik ,mint a töredezettség mentesítés, csak persze nem úgy. Alapvetően optimalizációnak hívják és helyreteszi a dolgokat, utána javulnia kell az írási paramétereknek, ill. az elérési idő csökken.
-
-
fagy53
nagyúr
Gyártó garit a hazai márkaképviseletnél, annak hiányában a külföldinél lehet érvényesíteni, ez utóbbi macerásabb és költségesebb.
Volt rá példa, hogy a hazai Samu nem foglalkozott a dologgal, hollandiai Samsung intézte el végül korrekten a cserét, ez HDD-vel történt meg.
Én ennyiért megkockáztatnám a vételt, legfeljebb úgy tekintenék rá, hogy gari nélkül vettem, ezért olcsóbb, valamit valamiért....
Végszükség esetén pedig ott a gyártó gari, persze a papiroknak rendben kell lenniük! -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
A gond ott van, hogy a 4k-s paraméterek egy bizonyos érték felett a valós teljesítményét már nem befolyásolják az SSD-nek. Meg kell nézni valós alkalmazások tesztjeit és láthatóan azonos, alig különböző betöltési időket láthatunk.
Az elérési idő egyértelműen fontos paraméter és döntően hat a 4k-s adatokra, de éppen ezért vele is ez a helyzet, hogy a valós teljesítményt csak egy bizonyos határig paraméterezheti.
Az a helyzet, hogy a mai SSD-k gyorsabbak már mint amit egy átlag felhasználó gépe és az itt használt alkalmazások igényelnek
Ama bizonyos limit feletti értékek már csak a benchmarkok, ill extrém alkalmazások /szerverek/ esetében lehetnek diff. tényezők.lakisoft: mi, vagy mik azok a tulajdonságok, melyek alapvetően befolyásolják a HDD-k teljesítményét? Szerintem a szekv. R/W és a hozzáférési dő volt az ami alapján döntöttünk a teljesítményét illetően, de zárjelben jegyzem meg az tárhely és az ár nyomott talán legtöbbet a latban.
-
fagy53
nagyúr
Én az OCZ termékeiben sem igen bízom, bár nem kétlem, hogy nem mindenki fázik rá a vásárlásra. A legfőbb problémát azonban a SF vezérlő okozza, hisz más gyártónál is problémák voltak vele. A sorozatos firmware frissítés mutatja a gondot, de elegendő a Corsair és OCZ fórumokba ellátogatni SSD problémák ürügyén. Az OCZ sem véletlenül válik meg az SF vezérlőtől pár típusánál, biztosan elege lett a negatív visszhangokból.
Nem jelenti mindez, hogy eleve reménytelen az SF vezérlővel szerelt OCZ SSD vásárlóinak helyzete, hiszen sok elégedett felhasználó van itt a topikban is, aki kikéri magának ezeket a bíráló megjegyzéseket és köszöni szépen, de tökéletesen elégedett a huzamosabb ideje hibátlanul működő meghajtójával.
A probléma minden bizonnyal nem a hardverrel, hanem a működtető programmal van, hiszen ez a vezérlő rendkívül elmés megoldásokkal él, ami bizonyos esetekben nagy sebességet és kisebb NAND Flash elhasználódást jelent, de ennek ára van....
Vásárlás előtt állván éppen ezért nem veszek olyan SSD-t amelyik ennek a vezérlőnek bármelyik típusát tartalmazza, és a paraméterek mellett kiemelt szempont a vásárlásnál a frissítések gyakoriságának a vizsgálata.
Ez egy vélemény és inkább mindenkinek írtam, de valahogy illett a hsz-odra reagálnom ezzel.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Egészségedre!

-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Vegyél nyugodtan egyet, ha ez helyrehozza a lelki békédet, de ez nem jelent komolyabb változást pl a boot időknél.
Én is most gondolkodom egy vásárláson, kihasználom a SATA3 lehetőségét, de a másolási idők lerövidülésén kívül nem számítok számottevő javulásra és nem is tenném ezt, ha a nem kellene növelnem a tárolókapacitást, ill. így a fiamnak lecserélem a HDD-t...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kizárólag akkor válnék meg tőle, ill. cserélném le másra, ha nagyobb tárhely kell. Az egyik legfontosabb paraméter az elérési idő ennél a típusnál kicsi, egyedül az írási sávszél. gyengécske, de rendszer meghajtónál ez számít a legkevésbé.
Most látom, hogy lényegében uazt írtam mint Bodor kolléga, így hát +1 !
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz, nagy segítség!

-
fagy53
nagyúr
válasz
Ilsyde
üzenetére
Amikor 2010-ben megvettem az elsőt, már akkor elhatároztam, hogy nem kímélem különösebben, úgy használom mint a HDD-t. Azóta még vettem kettőt és a hozzáállásom nem változott, talán csak annyiban, hogy a böngésző cache-t RAMdrive-ra raktam.
Bár a NAND flash tárolók élettartama a csíkszélesség csökkentésével elismerten csökken, én biztos vagyok benne, hogy a ma kapható SSD legkevesebb 5-10 évet tud, ha nem akkor valamiért meghibásodott, de nem végelgyengülésben távozott el... -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Ez a dolog inkább a gyártókat érdekli és nem lesznek hülyék az önköltségi mutatóikat a nagy nyilvánosság elé tárni. Elégedjünk meg annyival, hogy jóval nagyobb profit van az SSD-n mint a HDD-n és amíg valamilyen külső tényező nem kényszeríti őket, addig ez így is marad...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"(Én csak akkor frissítek bármit is, ha kell, nem pedig azért, mert van újabb...)" - ezt egy pár topikban vastagon szedett betűkkel ki lehetne írni!

Annyit hozzátennék, hogy azon cég termékét, melyhez túl sok FW tartozik, legjobb kerülni...
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)