- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
dabadab #26727 üzenetére
Az eredeti gyári leírás szerint igazad van. De most akkor kérdem én ez mit akar jelenteni, mert kezdek összezavarodni: Linux support for gpu accelerated H.264 playback is available and working for X4500HD and X4500MHD using VAAPI and the g45-h264 branch (oké, h wikipedia, de akkor is....
Tényleg lassan nem tudom, mit is gondoljak.... találtam egy ilyet is: [link]HELP!
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
dabadab #26724 üzenetére
Ez eddig rendben is van. Már csak az az érdekes, hogy a laposon csak D-SUB csatlakozó van a megjelenítő számára, ezen a dell-en pedig ott van a DVI-D (vagy DVI-I). Leírás szerint van benne hardveres gyorsítás. Monjuk több helyen olvastam, h atom-os procival a fullHD filmeket röccenésmentesen vitte. A laptop Radeon200M kártyájában meg nincs ilyen.
Egyébként a tipp, hogy kipróbáljam, tetszik. -
SzJoco_
csendes tag
Nem az én tulajdonom, csak azért gondolkodtam el rajta, mert max 9k-ért megkapom.
Az szerintem nem túl sok, első körben veszek bele pár ezresért egy használt 2,5 HDD-t, vagy 6k-ért egy 32GB-os SSD-t, és kész is van. Kezdetben SD tartalmakra jó, esetleg 1-2 720p-sre. Aztán ha lesz NAS, akkor jöhetnek a 720p-sek rendesen. 1080p-n nem gondolkodom, szerintem felesleges is, azt a BD lejátszóknak meghagynám. Legalábbis szerintem.
Ha később lesz ilyen igényem, akkor is célhardwer-re gondoltam, akkor más valami Mede8er, vagy esetleg akkor is egy HTPC. Ezek vannak tervbe véve. Azért fontos az ár, mert NAS is és TV vásárlás is be van tervezve. Előbb a TV, úgyhogy úgy okoskodok, hogy nem kell okostv, ha ez lejátsza nekem a filmeket.
Nem félek a szoftver-heggesztéstől, inkább ár-érzékeny a dolog, főleg most a lagzi miatt...
Korábban egy régi laptopot akartam erre a célra használni, ami az én tulajdonom, de sajna a videókari miatt nem lenne jó erre a célra. Aztán nézegettem használt gépeket más miatt, és ezen megakadt a szemem. Utánaolvastam, nekem jó alapnak tűnt, és ebben meg is erősítettetek.
Olvastam, hogy van olyan live rendszer (OPENELEC), ami csak a szükséges drivereket tartalmazza, és az kevesebbet foglal (130MB), bár nem tudom, erre mennyi lenne még az XBMC.
Jól sejtem, hogy vagy SSD/HDD-t rakok ebbe az optiplex-be, vagy az NVRAM-ot cserélem? A kettő együtt ugye nem megy? Vagy?Gondolom, kell majd egy kábel, ami megy HDD/SSD-hez. És azt is gondolom (bár ebben jó lenne, ha megcáfolnátok
), hogy a jelenleg nálam fellelhető IDE-s HDD-ket nem tudom belerakni ebbe a kis dell-be bele
...
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
_Smooth #26706 üzenetére
Köszi a választ!
Ahogy írtad is, jellemzően SD és 720p-s tartalmak mennének rajta, esetleg egy-két 1080p-vel megpróbálkoznék, de annak már nagy a mérete, nincs még NAS-om, szóval egyelőre ennyi.
Igen, mivel DVI-D csatija van, így a DVI-D->HDMI játszik.
Mekkora problémát jelentene, ha nem SSD-t tennék be? Mennyivel lenne lassabb?
Illetve más: mennyire érdemes használt ssd-t venni? Ha igen, milyen állapotút?
Csak azért kérdezem, mert az SSD több lenne, mint a gép maga. (kb 2x) -
SzJoco_
csendes tag
Sziasztok!
Mivel sajnos a régi laptopból készíthető HTPC-s kérdésemre ([link]) nem kaptam választ, kicsit fel is adtam a dolgokat, azonban most találtam egy lehetőséget, ami lehet, hogy jó lenne nekem.
Az alap egy Dell OptiPlex FX160 lenne, ennek integrált Intel HD videókártyája és DVI-D interfésze is.
Nem egy combos gép, de remélem, hogy lejátszásra megfelelő lenne.
Erről kérdezném a véleményeteket.
A alább leírt gépben csak egy 512MB-os NVRAM van, ezt lehet/kell nagyobbra cserélni?Az adatai:
Típus: Dell Optiplex FX160 ThinClient
CPU: Intel Atom 230 1.6GHz Hyper Threading Max TDP 4W
Memória: 1GB PC2-5300S DDR2 RAM
Chipset: SiSM671 Northbridge
Merevlemez: 512MB NVRAM Flash Memory, 1x 2,5' SATA opció
Grafikus vezérlő: Mobile Intel GMA 4500M HD
Hálózat: Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Mbps, Wlan Opció
Bővítőhelyek: 2 x 240 DDR2 240DIMM RAM, 1x 2,5' SATA Hdd Bay
Interfész: 1x VGA, 1x DVI-D, 6x USB 2.0, 1x RJ-45, 2x PS2, 1x serial, Line-in(stereo/microphone), Line-out (headphone/speaker)
Tápegység: 50W Efficient Power Supply 6 , ENERGY STAR 5.0
Méret: 229 x 47 x 252 mmKérlek Titeket, segítsetek.
-
SzJoco_
csendes tag
Üdv az uraknak!!
Van egy régi Asus A6-os laptopom. Azon gondolkodom, hogy ebből össze lehet-e állítani egy Htpc-t, illetve hogy alapnak mennyire felelne meg a művelethez?
RAM 1GB
Optical Drive DVD±RW (+R DL) / DVD-RAM
Graphics Processor ATI Radeon Xpress 200M
CPU Intel Celeron M 440 / 1.86 GHzKb ennyit tud. Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged