- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
SzJoco_ #26726 üzenetére
"Leírás szerint van benne hardveres gyorsítás."
Igen, VC, VC2 meg MPEG2, vagyis semmi olyasmi, amire szukseged lehetne. MPEG2-ot leginkabb csak eredeti DVD-ken latsz, azt meg ez a CPU is viszi, VC, VC2 videot nem fogsz latni, ahol meg tenyleg szukseg lenne a teljesitmenyre (h.264, VC9), ott meg semmit se tud csinalni.
"Monjuk több helyen olvastam, h atom-os procival a fullHD filmeket röccenésmentesen vitte."
Hol?
Persze, ott az Ion, ami Atom + NVidia 9400, az tenyleg viszi es tenyleg jo HTPC-nek, de ott a 9400 intezi a lejatszast, nem az Atom.
Oszinten szolva ennel az atomos cuccnal meg egy Raspberry Pi is jobb HTPC alapanyagnak tunik.
-
dabadab
titán
válasz
SzJoco_ #26722 üzenetére
"Korábban egy régi laptopot akartam erre a célra használni, ami az én tulajdonom, de sajna a videókari miatt nem lenne jó erre a célra."
Mondjuk pont a VGA miatt ez a thin client is kb. teljesen alkalmatlan a célra, nagyjából semmi videogyorsítást nem tud plusz mellette ott az a nagyon harmatos CPU. Ilyen szempontból a laptop sokkal jobb választás, abban legalább a CPU képes valamire. Egyébként a legegyszerűbb az lenne, ha csinálnál egy openeleces pendrive-ot, beledugnád a laptopba és akkor eldönthetnéd, hogy az úgy jó-e neked.
-
_Smooth
senior tag
válasz
SzJoco_ #26710 üzenetére
Hát egy SSD felérhet akár egy CPU cserével is.
Viszont, mivel csak 2,5" HDD férne el benne, így csak NB HDD jöhet szóba, amit szerintem nem fogsz sokkal olcsóbban megkapni, de legalább lassabb (jellemzően - főleg, ami árban még bele is férhet), mint egy 3,5" desktop HDD.Ezek csak az én javaslataim voltak (én magamnak így építeném meg), de Te nyilván úgy fogod, ahogy igényeid megkívánják, anyagiak megengedik. A filmlejátszást mindenestre nem nagyon fogja befolyásolni, hogy merevlemezről játszod le, nem SSD-ről. Csak a teljes rendszer lesz lassabb, illetve sokkal kevésbé fogja tolerálni a ki/bekapcsolgatást, meg egy kicsivel magasabb lesz a fogyasztás is. (persze ezektől azért nem kell megijedni, csak infók, hogy tudj kalkulálni - fogyasztásbeli különbség lehet kb 80-100Ft/év ha minden nap napi 1órával számolok)
-
_Smooth
senior tag
válasz
SzJoco_ #26702 üzenetére
Jellemzően milyen tartalmat futtatnál róla?
(512MB az szerintem kevés lesz - legalábbis az általam ismert OS-eknek/lejátszóknak... még egy XBMCbuntu is 4GB-t igényel minimum)Amúgy szerintem jó lehet alapnak.
SD tartalmat és 720p-t bírnia kell, de még talán az egyszerűbb 1080p-vel is megbírkózik.
Én vennék bele egy 64GB-s SSD (kb 15k környéke - vagy, ha kicsit több is belefér, akkor a Samsung 840 12GB már beesett 20k alá), rá egy XBMCbuntut, a képet pedig egy DVI-HDMI kábellel ki is lehet kötni a TVre - felételezve, hogy laposTV és van rajta HDMI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest