-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Flowtation #55941 üzenetére
Ha nincs speciálisabb igény, akkor az Amlogic-os kínai boxok (szigorúan) LibreELEC/ CoreELEC rendszerrel pont ugyan azt fogják tudni nyújtani belépő/közép szinten, mint egy dedikált HTPC.
Ha drágább házimozi rendszere van valakinek otthon (nincs éles határ pénzben, de legyen hasra 1M környékén az 5.1 hangfalszett + erősítő), akkor már érdemes LEHET elgondolkodni egyel jobb lejátszón, de nem biztos, hogy itt is hozna képben/hangban, max. szolgáltatásban. -
bnorci71
addikt
válasz
hogy mibe más az összefoglalóba találsz leírást
nekem pl. azért mert mehet 24/7-be minimális fogyasztás mellett és nálam a házi szerver, médiatár, torrent funkciót is ellátja -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Én ilyen konfigról váltottam, htpc-re.
Szintén kodit használok.
Semmi érdemi előre lépést nem tudok mondani.
Ény csak a kínai box, avr, proji állandó össze akadása végett váltottam.
Na meg az eq-zás végett. -
python1
veterán
válasz
Flowtation #51815 üzenetére
Annyira nem is érdekes az OS,bár az igazat megvallva LE-t nem is nagyon tudom használni,többi HTPC-n mpc hc-t használok madvr kombóval,egyrészt vetítés miatt a másik meg,hogy van némi driver a gépekben amik nem igazán műkszenek csak win 10 alatt.Ezt a gépet is csak a hangkártya miatt állítottam csatasorba,mert csak ezen van PCI foglalat a sonar D1 meg csak azt szereti,viszont a PCI-E meghót rajta,így ez lett a vendégeknek.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51805 üzenetére
Biztosan. Amennyiban a Bash file az valami batch file, akkor igen. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Amúgy meg, egyáltalán nem sürgős, ráér akár heteket is.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51801 üzenetére
Köszi, na ezt ki is próbálom
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51799 üzenetére
Igen. Valóban nincs. Kösz a linket. Viszont nincs parancs sem, ami a forgatásra, flipre lehetőséget adna. Kicsit lejjebb görgetve az általad linkelt oldalon, ott a lehetséges parancsok listája.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51797 üzenetére
Jaj dehogy! Én köszönöm a segítséget
Valójában nagyon az az érzésem, hogy ez a feature, nem létezik PC LE alatt, szóval lehet, hogy időpazarlás, és ebben az esetben, én vettem el pár órát az életedből
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51794 üzenetére
nekem az az érzésem, hogy ha ez a képforgatás egyáltalán megvalósítható, akkor az nem a config.txt-ben lesz, hanem az advancedsettings.xml-ben
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51794 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51792 üzenetére
aham
belépett valahová. De üres a tartalom. Tegyem bele azt a sort?
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51790 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51788 üzenetére
Na látod, az lehet, mivel fogalmam sem volt, hogy ezt külön engedélyezni kell.
De nézem is akkor.
szerk:
Okés, most beengedett -
törölt tag
válasz
Flowtation #51786 üzenetére
Engem Network Error: Connection Refuseddel nem enged be. Igazából próbáltam már, de eddig jutottam, és tovább nem is keresgéltem, mert nem értek ehhez a vonalhoz egyáltalán.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51784 üzenetére
"Ilyen beállítást csak a config.txt-ben láttam, viszont az tudtommal csak Rpihez való. "
Igen, eddig jutottam én is. Nem néztem SSH-n, bevallom, ennek most külön utána kellene olvasnom. Ha láttam volna valahol, valamilyen utalást arra, hogy ez PC verziós LE esetén is működik, akkor megléptem volna, de semmi.
Eléggé elveszettnek látom ezt a szálat sajnos. De köszönöm azért, hogy próbáltál segíteni.A Kodi LE config.txt reláció is mindenhol RPi-t dobált ki.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #51694 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg valakinek lenne javaslata?Köszi!
-
Warter
addikt
válasz
Flowtation #35676 üzenetére
Az fdisk része a bonyolult a resize az annyi csak, hogy resize2fs /dev/particioneve és kész.
-
Warter
addikt
válasz
Flowtation #35673 üzenetére
Ha nincs hely, akkor úgy nehéz a kodinak bármit hozzáadni a médiatárhoz.
Bővíteni úgy tudsz, hogy fdisk-kel letörlöd a partíciót, létrehozod ugyan azt, csak a teljes tárhelyre, majd reboot és reboot után az resize2fs-sel megnöveled a partíciót. -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #29558 üzenetére
Üdv!
Az én problémámra van esetleg valakinek tippje?
-
PeterPH
senior tag
válasz
Flowtation #27736 üzenetére
Ha zavar az asrock AM1B mérete, akkor miért nem inkább az AM1B-ITX verziót nézegeted?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Flowtation #27736 üzenetére
AM1H nem csak annyiban különbözik a többitől, hogy van benne beépített tápegység, hanem rendelkezik optikai hangkimenettel.
Nálam ez fontos szempont volt, ha nálad nem szempont, valamint paneltáppal is rendelkezel, akkor nincs értelme azt venned. -
canniball
nagyúr
válasz
Flowtation #27701 üzenetére
Eddig úgy tudtam az Asrock 2 évet ad, van amelyik boltban ennyit is írnak, viszont megnéztem és való igaz hogy másikakban meg 3 évet, talány...
-
patomi
őstag
válasz
Flowtation #27702 üzenetére
5 perc van szerkesztésre mielőtt lebaltáznak a dupla hsz. miatt..
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #27701 üzenetére
szép mondat...
-
canniball
nagyúr
válasz
Flowtation #27684 üzenetére
A linkelt lapról nekem hiányzik az optikai kimenet és az eSata (meg a 3 év gari), a platformról általában pedig ezek mellett a 4xSata - ezek a Brazoson mind megvoltak/vannak. Persze ez egyéni preferencia, lehet neked fele sem kell.
-
Warter
addikt
válasz
Flowtation #27684 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Flowtation #27655 üzenetére
Amit először néztél Brazos (E350) nem jó 3D-hez, legalábbis a BD3D-t nem támogatja.
J1800 2magos, J1900 4magos, illetve a giga lapon nincs DC bemenet.
-
dabadab
titán
válasz
Flowtation #27653 üzenetére
Igazan nincs mit nagyon boviteni benne. Beleraksz nemi memoriat (openelecnek 2 GB eleg), egy pendrive-ot, hogy arrol menjen az OE, es... tulajdonkeppen kifujt. Ha kell, akkor rakhatsz ra persze wifit meg USB-s taviranyitot, de magat a HW-t nem nagyon lehet / erdemes boviteni.
A Brazos mondjuk mar regi, jo esellyel mar nem is gyartjak, viszont a helyette jott AM1-es alaplapok joval dragabbak, a mostani Inteleknel meg nem tudom, hogy mi a helyzet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Flowtation #27649 üzenetére
Q1900DC-ITX megérne egy misét. Vagy ha erősebb GPU kellhet kabini.
-
dabadab
titán
válasz
Flowtation #27649 üzenetére
A Brazos jo platform, remlik, hogy lattam belole olyat is, amin DC bemenet volt, szoval nem hagyomanyos PC-s tapegyseg kellett hozza, hanem csak egy kulso tapkocka, mint a laptopoknak. Erdemes korbenezni az aprohirdetesek kozott, hatha talalsz hasznaltan is.
Ha XMBC-t akarsz hasznalni, akkor a legegyszerubb az, ha csinalsz egy pendrive-ot openelec-kel es arrol teljesen jol elmegy a rendszer.
Ha sikerul kulso tapos alaplapot talalnod meg beledugsz egy pendrive-ot, akkor nevetsegesen konnyu akar hazilag is barkacsolni valamit vagy belerakni valaminek az ures hazaba (nalam egy hasonlo konfig egy regi(nek latszo) radio dobozaban lakik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest