- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ráérsz persze, de addig óvatosan hajtsd a masinát, TDP-t vedd vissza 45W-ra BIOS-ban. Bár túl nagy jelentősége nincs, ha rendesen szétküldöd, 100W környéke lesz 45 és 65W TDP-vel is.
(esetleg lapja válogatja) Mozi/zene mehet korlátlanul, nem négyétvágyú játékok szintúgy.
-
törölt tag
Ugyanilyen hűtőm van, tökéletes. A ház rendben van, de a tápjáról nem tudunk kb semmit, Antec ISK 310-150 szintén, ott is a táp kérdéses. Jobb híján olvasgatnék teszteket, véleményeket...
Ha jól rémlik devil mikor házikót keresett, az ms-tech pont a tápon bukott, nem sok jót talált róla, de majd kijavít vagy helyesbít, ha hülyeséget beszélek.
-
skoos
őstag
Aktív is (80mm), lapos is, tápja is van 150W, árban is befér...
-
Patice
Topikgazda
Bele.
Nekem egy Scythe Kozuti van most benne, annak a magassága 40 mm és még van felette kb. 9 mm hely.
Amit linkeltem hűtő az a ventivel együtt 37 mm magas és légkavaró hűtené a körülötte lévő alkatrészeket is kicsit, amit pont Pityu is írt.
Ráadásul Noctua cucc, ami a csendességéről híres.
(#31728) bajnokpityu:
Én is erre jutottam, hogy egy minimális kis aktív hűtés kell a rendszernek, nem csak a procinak, hanem a környező elektronikának + esetemben a paneltápnak sem árt, ha kap egy kis segítséget hűtésileg.
Kozuti ventije egyelőre még elég halk filmezés közben, de ha mást is csinálok a gépen, pl. programok telepítése, stb. akkor már hallhatóan felpörög, ahogy a proci is jobban terhelődik.
Vadászok egy Noctuára apróról.
(Decemberben meg kellett volna vennem, volt egy eladó.)
-
törölt tag
Kezd összeállni, de a ház+táp kérdése még nagyon homály a linkelt cuccokkal, mind felejtős. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, mindkét összetevő erősen felhasználástól függ, és mindig a legnehezebb választás.
Azt a lapot többen megelégedéssel használjuk, a GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI nagyjából ugyanaz, de nem tudok róla semmit, viszont 5e forinttal olcsóbb.
Szóval házakat dobáld a közösbe, tápot szintén, arra ügyelve, hogy ha 4mag plusz IGP fullon teker játékok alatt, 110W fogyira kell számíts (ezért nagyon nem mindegy a táp), filmek, zene, multimédia: 30-50W. HDPLex hifi és 130W Dell OK hozzá alapesetben, általad igényeltekhez akár 150W külső kocka is elkélne.
Tovább göngyölítve passzív házikó ITX-ben kb kiesik (vagy nagyon drágán, 60-150k), tehát olyat kéne keresni, amiben elhelyezhető egy alacsony ford. számú minőségi hűtő, ami az egész rendszert támogatja.
-
canniball
nagyúr
Csatlakoznék a többiekhez: az említett Chifi fain kis ház de minimal konfighoz, az általad tervezetthez szvsz felejtős.
Skillet!
Jól érted, ahhoz a laphoz csak egy külső kocka kell, a többi rá van integrálva. Azzal viszont számolj, hogy ezek a megoldások (terhelhetőségben) eléggé korlátosak!
Ami a fogyasztást illeti: attól függ mi a pontos konfig. Pl. ehhez képest nálam a cikkben szereplő J1900 lap két memóriával, egy SSD-vel és PicoPSU-val idle 10W, max. 15W. -
neverless
tag
csatlakozom az előttem szólókhoz. Én egy cube típusú házat javasolnék. CPU hűtőnek egy bazinagy bordát, amire esetleg venti sem kell. Tápnak én egy zero rpm üzemmóddal is rendelkező rendes atx tápot mondanék.
Egy értelmes cube házban elfér egy nagy proci borda, az atx táp is, illetve valszeg házventiből is jó eséllyel legalább 12cm-es, vagy akár 14 cm-es lesz benne, ami elég ha kis fordulaton pörög, ergó a zajszintje is a nullához közelít. -
gery2123
őstag
A házat azt bizony felejtsd el. Nem ennek a konfignak való az. Táp szerintem lehet nagyobb is, mert a plusz jól jön. Az oké, hogy ennyit nem fog enni a rendszer, de azért nem árt egy kicsivel erősebb szerintem.
Olcsóbb lap nincs esetleg? Olyan is jó ami nem DC és pico psuval csinálod. Mondjuk én nem adnék ennyit egy lapért. -
törölt tag
Mert nehéz ügy, sokkal kisebb a választék. Silverstone-nak van néhány ML03, ML04 stb. Ilyen házaknál a táp és HDD helye(k) sokszor kihasználatlan, üresen tátong, ezért meggondolnám felhasználás szerint. ITX fronton nagyobb a válaszék. Passzív m-ATX pedig elég drága.
Ő az én szerelmem, ha megcsinálom az AMD Dual Graphics HTPC-t, ide költöztetem az A8-at, tápot stb egy passzív XFX VGA-val. Mivel a teljes kóceráj passzív, jobban járok micro ATX lappal és testesebb lakóhellyel.
Mivel szépet és minőséget is kerestél, létezik kis tesója (ezüst színű kivitelben is), de megkérik az árát.
-
törölt tag
...Ehhez a konfighoz elég lehet az itx is? Vagy jobb az matx...
Ezt a kérdést nem teljesen értem. Ha minőségre gondolsz, ezt a lapra szerelt alkatrészek befolyásolhatják, nem a méret. Ezen kívül az ITX lapok AMD-nél többnyire jóval drágábbak. A88X-et ajánlanék.
Természetesen az összes video és audio formátumot tudja, ezen kívül HSA > HEVC-t (H.265) is érdekes lehet a jövőre nézve. Olyan lejátszó programot kell választani, ami képes a különböző filmes frekik között automatán váltani, HD hangokat belenyúlás nélkül továbbítani. Kodi Wasapival kinyom mindent, MPC-HC Wasapi LPCM kimenethez kell kicsit barkácsolni, TrueHD illetve DTS-HD MA LAV audo filterből bitsream formában jut el az erősítődig.
-
törölt tag
Szerintem simán,
ha a Battlefield 4 fut rajta Medium 720p-ben.
A subjective look at the A8-7600's gaming performance. Igaz itt a BF4 1080-ban is elketyeg rajta közepes beállításokon, average 28 fps. Én nem szoktam játszani.
-
törölt tag
De ugye VGA-t nem akarsz? Jó lenne tudni mi a határ játékok terén GPU erő szintjén, ebben nem vagyok otthon. Ha játszol, nagyjából passzív gép kizárva.
Nálam Kaveri lenne az alap, ráadásul integrált grafikában erősebb az Intelnél, ami nálad jól jöhet.
MSI A88XM-E35, ez m-ATX, de (#31448) _Smooth kolléga is ajánlott lapot, hűtést egyaránt.
Ha sokallod a Plex tápot, PicoPSU-120 12V DC-DC ATX.
Ha kitolnád a max terhelhetőséget 12V ágon, PicoPSU-150-XT 12V DC-DC ATX.
Mindkettőhöz jó lehet külső adapternek: ACDC12120 12V/10A/120W desktop tápegység, de lehet tovább keresni, nagyobb a választék.
-
törölt tag
Nekem is van egy Kaveri dobozom, szinte pontról pontra a vázolt mozimasina csak 2x4gb 2133 memóval Wesena házban. Tehát az árérzékenységen kívül nem szól ellene semmi. Én a Plex tápot javaslom 40e ft-ig, semmi mást. Opció lehet PicoPSU+külső táp.
Külcsínben is igényes házikót keresvén itt kutakodnék (most kissé lassú az oldal)
Serverhez kicsit bütykölni kell, kezdőknek nem ajánlom. Win 8.1 és process ölő scriptek.
-
törölt tag
Ésszerűen kell párosítani, ha a kaveri sok, akkor vagy Kabini AM1 fronton keresgélsz, vagy intel Bay trail, esetleg használt Trinity, Richland. Ez utóbbiak Kaveri közelében minőség tekintetében. hazsnált mivoltából adódóan lapon és APU-n jelentős összeget spórolva, akár a felét.
-
törölt tag
Kiindulópontnak:
Proci: AMD A8-7600 25k
Lap: FM2+ MSI A88XI AC 29k
Memó: 4GB 1866HMz DDR3 vagy 2x4 17-27k
SSD: 128gb 20-23k
Táp: HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Power Supply + Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W) gyári laptop töltő: 25+15Ez kb 130k, plusz jobb slim hűtő a procira (10k). Nagyjából így kell számolnod a minőségi szempontjaid beleértve, no és persze házikó.
Ugyanez AM1-re lefordítva Athlon 5350, Asrock AM1-H ITX, FPS 90W noti töltő és jóval olcsóbb a végeredmény. Kevesebb game, kevesebb madVR (ha a jövőben számít), rosszabb tápellátás, ami kihathat hangra képre. Végeredményben szerethető masina ez is, madVR is megy a napokban említettek szerint.
Ha megkérdeznéd összerakom-é: igen, a konfig 2x áráért
Más:
Devil megnyúzta kérésemre is a 4330-at, 720 és 1080p 50% GPU-val megy teljes képernyőn Jinc3+AR chroma/luma, és ahogy sejtettem, 1080i 29.9i koncertek esély nélkül. Tehát az új driverrel felemás előrelépés van, úgy néz ki filmezni OK. Patice tesztjére még kív vok.
-
törölt tag
Nem mindegy, hogy fütykössel vagy miféle játékokkal akarsz játszani,
felbontás sem. Nagyon nem mindegy terhelés, CPU-GPU erő, hűtés, táp és további szempontok miatt sem.
(#31431) gógyi
Azon filózom szerencsétlen devil az írására miféle retardált és jogtalan, oktondiságból fakadó kritikákat kapott, hogy drágán és pocsékolóan építkezett. Gyakorlatilag ugyanezt a masinát dobta össze a feléből, táp kissé eltér.
-
gógyi
aktív tag
-
windlord
őstag
Nekem ezt ajánlották:
Asrock Q1900 itx -et ajánlottak, szerintem én ebből fogom megépíteni.
Ha játszani is szeretnél akkor mehet a 4GB.
Gondolom win 8.1 -et esetleg 7 -et használnál rendszernek... szóval kell a 128GB.Legjobb tudásom szerint kadenciahelyesen játszik le.
Hang illetve képminőségben tapasztalatom nincs, azt majd más.De ha játszani is szeretnél, akkor az itx méret házban, passzív cuccokkal szerintem necces lehet...
-
windlord
őstag
-
törölt tag
Nem, nem és nem! Amit szeretnél a next-next-nexttel, elérheted W8.1-gyel, a Server felhasználási körtől függően eltérhet hálózatkezelésben, driverek konfigolásában, szoftverkörnyezetben, távirányítókezelésben és még sorolhatnám. Egyértelműen több buktatóval találkozhatsz. Többször leírtam neked: mi tart vissza attól, hogy kipróbáld az otthoni PC vagy laptopon? Pl az említett dosboxot sem tudom, hogy működik-e, a GOG játék fogalma nekem olyan mintha kínaiul beszélnél.
Ki akarsz hagyni egy lépést, amire a lustaságon kívül semmi más indokot nem tudnék felhozni. Hidd el, fájni fog, ha csalódnál valamiben és kukáznod kell a drága pénzen összeválogatott hardvereket és vagy szoftvereket.
Az MS-tech házat és a 90W-os tápját nem ismerem, ezért ajánlani sem tudok bele semmit. Elvben amelyik integrált Kabinit elsőnek mutattál, még a 60-as táppal is mennie kell.
Az MSI AM1I mini-ITX vagy ASRock AM1B-ITX plusz Athlon 5350-hez a 90W verziót próbálnám.
Az AM1H-ITX - Noti adapter - Athlon 5350 hármashoz pedig táp nélkül vadásznék, rendelnék házat.
És még egyszer utoljára: a Kabini BD50 ill remux kezelése hardveres gyorsítással (DXVA2) XBMC és MPC-HC alatt jelenleg némileg bugos, korábban írtam tapasztalatokat.
Összefoglalva, ha vakon akarsz belevágni akkor 8.1-gyel kezdj és maximum CAD script, amit vissza lehet állítani. Ha pedig Server és "audiofilkedni" szeretnél, akkor gyakorolj előtte.
Kabini helyett Intel 4130T Haswell alapon, vagy AMD A8-7600 Kaveri ill régebbi Richland, Trinity, ahogy Bay Trail J-Q1900 vagy 2900 is életképes megoldás.
(#28534) tom_tol
Pl itt is Idáig legjobb HTPC-m épült rá.
Most egy Haswell Celeron 1840T 35W, ASRock H81M-ITX, ZOTAC GeForce GT 730 (25W) passzív VGA alapra készülő HTPC-n megy az agyalás. Mindez az FC8 Evo Fanless Streacom hőelvezetős passzív házba. Ha marad ez a ház, márpedig szegényes a hasonló választék, egyelőre a táp erősen kérdéses. Találtam GT 730 specifikációk között ajánlott 12V 20A tápellátást, ami feltételezem túlbiztosított, de a sztenderd 12V 12A körüli Pico és paneltápok, de a HDPlex is erősen alatta van. Nem az enyém lesz, kísérleti példány különleges igényekhez, fizetős PDVD-vel (is)
-
törölt tag
Akkor jársz jobban vele, ha az említett házhoz eleve jár valamiféle paneltáp, márpedig itt ahogy nézem adnak hozzá. Ebben az esetben nem látom értelmét a DC-s lapnak adapterrel, természetesen más ház esetén igen.
Jobb a Server, főleg ha ilyen sokat sztereózol, ehhez már érdemes elgondolkodni a fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER beszerzéséről.
-
törölt tag
Csak hogy bonyolítsam:
Nem ismerem az MS-TEC házakhoz mellékelt tápokat, de rendelhetők + external 60 Watt PSU, 120W PSU stb. Tehát ha paneltáppal veszed, akkor felesleges a DC bemenetes alaplap, elég lehetne az AM1B-ITX Asrock, vagy bármelyik AM1 ITX lap.
Kezdőként nem a Servert dobnám fel, hanem 8.1-et CAD scripttel, majd miután kiismered a HTPC lelkivilágát, mehetsz a Server irányába, amit eleve bonyolultabb konfigurálni, főleg ha játszanál is.
70% zenére sem biztos, hogy XBMC-t választanék, inkább JRiver, filmezni tudsz XBMC-vel, de majd összehasonlítod a hangminőségüket és eldöntöd...
És amit említettünk már többször, az AM1H-ITX lapot ha külső adapterről eteted, mindenképp kelleni fog némi aktív házhűtés, ami a lapra fúj, hogy a feszültségszabályzót hűtse.
-
törölt tag
Optimalizációval ráérsz foglalkozni miután összedobtad, belaktad. Az X3000 mellé még látom is némi értelmét.
Először el kell döntsd melyik lapot választod, ahhoz kell házat-tápot párosítani. A 15W-os integrált Kabinihez inkább a kisebb PicoPSU-t választanám, konkrétan: PicoPSU-80 12V DC-DC ATX plusz 12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel.
Ha pedig az AM1H-ITX lapra esik a választás Kabini 5150 vagy 5350 APU-val, akkor ahhoz elég egy külső adapter a DC csatihoz, amit megtalálsz a lap picsáján, pl 90W FSP-NB90 CEC.
XBMC semmilyen kodeket nem igényel. (csak Kodit
(elnézést)) IOS részhez hülye vagyok, androiddal (is) szoktam vezérelni.
(#28458) paler
Van, lesz már Q2900-ITX is.
-
törölt tag
Ha tényleg pofás házat akarsz, akkor némi kézügyességgel készíthetsz mondjuk lerobbant CD-lejátszó házából. Tökéletesen illeszkedhet a többi készülékedhez. A ventilátortól ne félj, nekem egy 80-as SWIF2 húzza ki a meleget a házból (volt Kenwood CD), bár némi füleléssel hallani, de használat közben észrevehetetlen. Az biztos, hogy halkabb, mint a Pio DVD-m...
-
törölt tag
Többek között Streacom (nézz be a galériába) és HDPlex gyárt ilyen házakat.
Process kill optimalizálás, pl ingyenes CAD Windows 8.1 Audio Optimization Scripts, fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER, esetleg Fidelizer 5.0. Miket tilt le vagy lő ki, elolvashatod a mellékelt leírásokban. A CAD kezdőknek nem szokott túl nagy galibát okozni, van visszaállító script is.
-
törölt tag
(#28440) tresh hozzászólása neked pont jó összeállítás, egy ITX házikót kell keresned, lehetőleg olyat, ami képes az alaplap fesz. szabályzóit némileg hűteni, tehát egy halk venti valahol található benne. Az egész rendszer egyébként egy noti adapterről üzemel. Ez összességében erősebb, mint az általad linkelt integrált lap, viszont ha csak multimédia a cél, akkor tök mindegy lehet. A ház nehéz ügy lesz, ha még szépet is akarsz. Ha az integrált megoldást választod, az elmehet külön házhűtés nélkül is egy paneltáp+külső kocka párossal, vagy épp azzal, ami a linkelt házadban található. (MS-Tech Computer Case, mini-ITX Aluminium, 60W, CI-70 (Aluminium, 60W))
-
törölt tag
XBMC-vel garantáltan működne, amit videó és hang terén szeretnél elérni. Megfelelő szoftveres beállítást feltételezve gyorsabb, kényelmesebb, jobb minőségű lesz mint egy médialejátszó, de pont erről az integrált Kabini QC5000-ITX-ről kevés a tapasztalat. Elvben elég kell legyen BD3D-re is, de többen vették valamelyik ITX AM1 lapot Athlon 5150 vagy 5350 Kabini procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged