Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
https://othemo.com/products/othemo-headband -
Ibis
csendes tag
válasz
Chris Kiki #75091 üzenetére
Ez tetszik, köszi!
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
YLP Panda 3.0 v. 4.0 szintű lámpa kellene nekem. Nem lehet kapni őket, mit ajánlanátok helyettük? Nitecore HC68 jó lehet?
Illetve szeretnék egy jó töltőt az Opus BT-C100 helyett, ami fordított polaritás védelem hiánya miatt megadta magát. Mi lenne a jó helyette? (kb. minden funkcióját használtam, usb töltés lehetőség is fontos lenne). -
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
YLP Panda 4.0 -ról van valakinek közvetlen tapasztalata?
Ilyesmi lámpát keresek a H03 utódául. A H03 közepes fokozaton egyre hangosabban sípol sajnos. -
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Ez volt már?
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/veszelyeztette-a-legi-kozlekedest
Óvatosan az erős lámpákkal, lézerekkel! -
Ibis
csendes tag
válasz
1stVikman #54674 üzenetére
Még ha a talpában is lenne mágnes, az lenne az igazi.
Elvileg van benne az is:
https://des.gbtcdn.com/uploads/pdm-desc-pic/Electronic/image/2019/04/26/20190426153544_62390.jpg -
Ibis
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #51114 üzenetére
Már van rajta promo. Nem engedi a pontozást.
-
Ibis
csendes tag
válasz
UberMutant #50955 üzenetére
Köszönöm! Meg is rendeltem.
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Nitecore HC65-re van mostanában valami jó ajánlat? GB-n nem találok.
-
Ibis
csendes tag
Mivel első 2 alkalommal nem volt ilyen gondom a vc4+bw töltő párossal, hát kísérleteztem egy kicsit, feltöltöttem egy halom bontott akksit, legalább az is kiderült melyik kuka melyik jó még.
A töltőnek 2 nyílása van: egy 2,4A és egy QC3.0 feliratú.
Ha a 2,4A-es porton töltöm és a másik portban nincs semmi, akkor működik rendesen. Feltölti az akkukat, ahogyan kell.
Ha a QC3.0-ás portba rakom, akkor a fenti hibajelenség jön elő, illetve akkor is, ha bár a 2,4-es portban van, de a másik portba meg rakok pl. egy telefont tölteni. -
Ibis
csendes tag
Na ha már töltő
Az xtar vc4 4 db új (3. töltésük) védett ncr18650b-t töltve 3,8v körül megállt mindegyiknél és kiírta, hogy full.
Az opus c100 simán feltöltötte mind a 4-et.
BW 2,4 A-es fejet használtam a töltéshez. -
Ibis
csendes tag
Szeptember 10-én, belga postával rendelt f1-em, október 2-án, hétfőn jött meg. Szokásos 2-3 hét, mint eddig minden, amit GB-ről rendeltem.
A készletem eddig:
ebay-ről:
- xml-t6 noname zoomos: már rég nem működik.
- xml-t6-nak hazudott q5-os, 3db AAA-val működő, zoomos: a tailcap menete elvásott, gyenge, sorjásodó alu.
ekkor találtam rá erre a fórumra:
- Convoy C8, XPL HI: huhuhuuuú, hát ilyen is lehet egy ledes lámpa! wow, na akkor kellene egy fejlámpa:
- boruit rj-02: hm-hm kicsit nehéz, kicsit borjú, beázik, de olcsó, na akkor nézzük:
- skilhunt h03: johohoohóóó, ez igen eddig mindent vitt, esőbe-sárba-barlangba, mindenhova
- most meg kellett már valami a bicajra a régi izzós lámpa helyett: Zanflare F1 az über akcióbanMeg persze xtar vc4, ncr18650b x 4, blitzwolf 2.4a usb adapter, opus bt c100 utazós töltőnek+powerbanknak+akku teszternek
-
-
Ibis
csendes tag
válasz
Sterilzona #32373 üzenetére
Boruit-ot nem ajánlom túrázgatni, beázik.. túrázáshoz a Skilhunt H03 a best buy szerintem, teszteltem barlangban, sárban, szakadó esőben, semmi baja nem lett és mivel az oldalán van a kapcsoló, ezért kapcsolgatni is sokkal könnyebb fél kézzel, mint a hasonló típusokat, amiknél a végében van a kapcsoló. Persze kell hozzá akksi meg töltő is. Túrázáshoz jó ha van napelem is (pl. a Blitzwolf bw-l1 egy nagyon bevált típus).
-
Ibis
csendes tag
válasz
jozsi252 #32019 üzenetére
Skilhunt h03 28.99$ felhasználónként max. 1 db, márc. 31-ig. kuponkód: 3RDGBSH
-
Ibis
csendes tag
válasz
ZozzV6 #31818 üzenetére
Szerintem is a legjobb mindenes lámpa a h03: megjárattam már szakadó esőben, barlangban, sárban, esett le kocsi tetejéről, semmi baja nem lett. Hamarosan jön a tengervizes teszt is. Eddig aki látta nálam, rögtön azt kérdezte, hol lehet ilyet venni, mert méretéhez és súlyához képest hihetetlen mit tud.
-
Ibis
csendes tag
Ma bontottam egy laptop akkut én is. LGDAS31865 akkuk voltak benne, amik elvileg 2200mah-esek. Átlag 2000-2300mah ment beléjük xtar vc4-es töltővel, viszont 2-be 3200+ és azok fel is melegedtek 35C körülre. Ez utóbbi kettő gondolom rossz lehet ? Vagy hogyan lehetséges, hogy ilyen sok ment beléjük ?
-
Ibis
csendes tag
válasz
206 cc #31523 üzenetére
Nincs mit, az opus bt-c100 is tudja, ráadásul egyszerűbben, mint a c3100, mert azt szét kell szedni hozzá és hardveres kapcsolót állítgatni, ezt meg nem, és ez olcsóbb is persze, viszont csak 1 slotos.
-
Ibis
csendes tag
válasz
206 cc #31519 üzenetére
Az opus bt c3100 tudja: " 3.7V Li-FeO4 and 4.35V high voltage batteries charging mode can be selected through switch on board" .
-
Ibis
csendes tag
válasz
Gargouille #30461 üzenetére
Vannak helyzetek, amikor ilyen lámpát jobb használni. Pl. a WestBam által is említett vadászat. Aztán akkor, amikor éjszakai túrán, mint túravezető akarok megmutatni valamit a csoportnak. Pl. a turistajelzést, egy baglyot vagy valami más vadat. Ilyenkor a szórt fény csak bezavar, nehezebben veszik észre, mit akarok mutatni. Viszont menet közben meg flood állásban be tudom világítani az egész ösvényt, azoknak is akiknek esetleg nincs lámpájuk.
-
Ibis
csendes tag
Pl. Skilhunt h02r kupon: CR12 , ár: $24.99 (nincs benne reflink
)
-
Ibis
csendes tag
válasz
garcia66 #30279 üzenetére
Imalent hr20-ról infók: [link]
Inkább Skilhunt H03R-t vagy H03F-t vegyél szerintem. Nekem a sima H03 van (terített fényű, tir lencsés) nagyon ajánlott: teszteltem vízben, sárban, esőben, barlangban is, tökéletes, nem ázott be.
Vagy még a skilhunt H02 sorozat is jó, csak az egy centivel nagyobb és kicsit nehezebb.
Skilhuntok a gearbesten -
Ibis
csendes tag
válasz
zolmesz #29777 üzenetére
Szia! A kérdés az volt, hogy a kapcsoló felőli oldal letekerhető-e. A válasz nem. Ott nincs menet, ragasztva van: [link] . A fejeden viselve, biciklin vakítja a szembejövőket. A kormányra téve már jobb a helyzet, de úgy sem az igazi.
Csak személyes vélemény, de szerintem ezek az erős lámpák módosítás nélkül nem valók járműre. Mindegyik "reflektor" üzemben megy, nincs kitakarva a direkt fényük (a "hotspot") és nincs levágva a vetítési képük felső része, így vakítják a szembe jövőket. (Autóban a "tompított" se azért tompított, mert gyengébb, mint a reflektor, hanem mert szabályozott a vetítési kép). -
Ibis
csendes tag
Skilhunt H03-ra group buy kupont keresek. A szomszéd már most szemet vetett az enyémre, pedig még meg sem jött
-
Ibis
csendes tag
Valaki kérdezte pm-ben, hogy mi a véleményem a boruit rj 5000-ről. Gondoltam ez mást is érdekelhet:
Bár jó a fényereje, de közel se 5000 lumen, max. ha van 1000-1200 ha mind3 led világít. A 2 kis oldalsó szépen teríti a fényt a középső meg kb olyan, mint a convoy c8, jó messzire (200m simán megvan) elvilágít egy pontban. Folyamatos üzemben is éppen csak langyos, jó a hűtése: hűtőbordák vannak mind3 lámpa hátulján. A súlya egy fejlámpához képest sok és irgalmatlan kényelmetlen a merev műanyag, amin a lámpák vannak. A fejpántja pedig nagy fejre nem jó, 55-ös fejemre még éppen illik. 1 akkuval is simán üzemel, kettővel 2x akkora az üzemidő: nem mértem, de 2-3 éjjel simán elüzemel 2 jó (ncr18650b) akkuval. Védett akku kell bele, mert védelem nincs benne. Az akkutartója közel sem vízálló és hajlamos elrepedni, meg elveszik róla a töltőcsatlakozó gumija. Soha nem vinném el hosszabb, több napos túrára, de a ház körül, a kertben ténykedni, vadat után keresni, este rövideket bringázni jó vele.
Ez persze csak egy szubjektív vélemény 2 év használat után.
-
Ibis
csendes tag
válasz
Vagany #29025 üzenetére
Jól beszélsz
Sőt már vannak olyan nimh-ek amik mentesek a "memory effect"-től és nem kell nekik refresh.
Pl. elvileg az eneloop-ok ilyenek. -
Ibis
csendes tag
válasz
balazs1956 #29021 üzenetére
-
Ibis
csendes tag
válasz
X-metal #29016 üzenetére
Akksik
Töltő
Olcsóbb töltő, de nincs refresh nimh akkukra, viszont tud PB-ként üzemelni
Egy slotos olcsó, de jó töltő, PB-ként is megy, nincs refresh
Érdemes ezeket PB-ként használni, a PB-okban is ezek vannak általában.
PMR rádiózásra is bevált napelemes töltő
Van belőle olcsóbb, kicsit gyengébb változat is.
A kábelek jók azok, amiket adnak ezekhez. -
Ibis
csendes tag
válasz
gyenesmartin #28954 üzenetére
0.5A [link]
-
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28918 üzenetére
Nagyon tetszik az imalent hr20 nekem is, viszont engem az tántorított el, hogy többeknek gondja akadt az állító gyűrűvel (érintkezési problémák, villogott a lámpa stb.) és a vízállósággal is: a gyűrű mellett beázott.
[link] -
Ibis
csendes tag
válasz
krisztianAMG #28614 üzenetére
pm-ben tudok adni kupont amivel még mindig $30.99, de az már nem pontozható lejjebb.
Viszont blf-en voltak páran akiknek elég hamar bekrepált a gyűrű, amivel állítani lehet a fényerőt... volt egy rossz széria, aminél az "USB"-t "USD"-nek írták, azzal voltak gondok. -
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28572 üzenetére
Skilhunt h15 Ugyanaz, mint a h02 csak 14500-as méretben. Persze nem bírja majd addig, mint a h02, de jóval kisebb és megy aa akksival és sima aa elemmel is.
-
Ibis
csendes tag
válasz
kishoris #28567 üzenetére
Hehe, nálam szinte ugyanígy volt csak fordított sorrendbe: -> sk68 (3db ebay-ről) -> boruit 5000 fejlámpa, s2+, c8, ncr18650b 4 db, vc4 töltő, hozzá blitzwolf töltőfej.. sdlaser 302, most meg már a boruit rj02 és a skilhunt h02 van úton ... és aki meglátja ezeket nálam a családban, rögtön el is kunyerálja ... most nem maradt semmim csak a c8 1 akkuval meg a vc4
ja persze előtte mindig megy az oltás, hogy mik ezek a kínai szarok.. aztán mikor bekapcsolom ... -
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28519 üzenetére
Jól érted. Max. 2.1A.
-
Ibis
csendes tag
Convoy S2+ U2 1B x6 : 8.99$ 5napig [link]
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Erről vélemény? Olyan fejlámpát keresek, ami könnyű, van egy alacsony fogyasztású szórt fénye és egy erős fókuszált fénye, amik külön kapcsolhatóak. A legjobban persze a diamond black spot 200 tetszene, csak az 12e Ft felett van.
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan fejlámpáról, ami kb. ezt tudja:
http://www.nomadsport.eu/termek-84745/petzl-pixa-3-fejlampa/
(2 lencsés: egy közelre-sokáig, egy távolra-rövidebb ideig), de 1db 18650-es akkuval ? -
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy ezzel tölteni is lehet az akksikat? Vagy csak a már feltöltött akksikat kell beletenni ? -
Ibis
csendes tag
válasz
zoli03 #27145 üzenetére
Általában azok a kínai fejlámpák, amiknek hátul a tarkón van az akksi tartójuk és 2x 18650 megy beléjük, mind olyanok, hogy pirosan világít egy led az akksi tartón. Ilyen pl. a Boruit rj 3000 is, ami nekem van. Jó erős lámpa, a 2 kicsivel sokáig is bírja, viszont nehéz, mint a dög és egy idő után kényelmetlen a nagy műanyag platform, amire a lámpa rögzül.
Erdőben túrázni szerintem bőven elég pl. egy boruit rj02 + esetleg a hátiba egy convoy c8 ha a jelzést kell újra megtalálni és nem elég a kis fejlámpa ereje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest