- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
papucsiga
csendes tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
lkristóf #75383 üzenetére
Hát 10$ körül már nem kapsz. A legolcsóbbakat már említették.
Az Armytek Prime A1 (PRO) 30 alatt megcsíphető, de keresni kell. Mindegy neki a 14500 vagy NiMh, a 600 lm így is úgy is megy.
Az EagTac 25A és 3A már 50$ körül vannak. Ti test, kemény tok, foszforeszkáló kapcsoló, stb.
A Wuben E05 egészen használható. Az E06 meg távolabbra hord.
A Zebralight már 50+ $ kategória. Testreszabható, magas hcri -vel. Mindez apró kivitelben. Nagyon, nagyon kemény felületkezeléssel. Csak AA -t eszik (NiMh). A SC5C az erősebb a SC53cN meg az apróbb.
Fenix E12 V2.0 többünknek nagyon bejön. Kb 30€ körül beszerezhető. Szintén csak AA.
Fenix LD12 (2017) - viszonylag alacsony fényáramból egészen szépen világít.
A LedLenser P5R Core csak 14500 -as, belső töltéssel, és ez is személyre szabható. Fókuszálható, de így is IPX8 -as besorolású.
Az Acebeam Rider RX nekem is nagyon tetszik.
Az Olight S1A -t ha valahol még megtudnád szerezni, ezzel sem nyúlnál mellé.Van még pár. Majd körbelesek.
-
papucsiga
csendes tag
válasz
Attól függ mennyit szánsz rá. Ha kevesebbet akkor Sofirn sp10, sp10 pro( akkuról és elemről is megy), Lumintop edc aa, Tool aa, fw aa, árban feljebb például ott van a Skilhunt m150, h150 is. Itt nem nagyon szokott róla szó lenni, Reylight pineapple (ez is megy akkuról és elemről is). Jut eszembe a Convoynak is vannak aa lámpái.
-
z123456z
őstag
válasz
De, hogy konkrétumot is mondjak, legutóbb egy Weltool T1 Pro -t vettem, ez minden várakozásomat felülmúlja, egy apró, stabilizált, kisfejű taktikai dobó ( 290m és használható fény ), szaros ceruzaelemmel is brutál jó a fénye. Nem olcsó, 56$ volt szállítással. A legkényelmesebb viszont az Acebeam Rider RX, küllemre és kezelésre is prémium érzés. Akcióban néha ki lehet fogni jó áron, gyönyörű darab. Amik nekem vannak, azok közül a legjobb ár/érték a Lumintop Tool AA, alin 8k HUF alatt is fellelhető. A legsokoldalúbb az Acebeam H16, csodaszép apró pipa, ha kell, fejlámpa, ha kell, edc, ha kell, munkalámpa. És van egy, amit nem ajánlok, ez a Wurkkos TS10. Csak 14500 megy ( az előbbieknek jó a NiMh és AA is ), ennek ellenére nincs beépített töltés, az akku sem usb-c, olyan pici, hogy már kényelmetlen. Egyébként kár érte, mert jó fénye van. Én ennyit tudok segíteni. De ha jól láttam, az említett Sofirn mai változata is belefér 20$-ba, ha az bevált, minek változtatni?
-
BaLee
addikt
válasz
lkristóf #71442 üzenetére
Tényleg jól összerakott minőségi darabnak tűnik. Nekem egy Fenix HL55 az előd, amibe mostanáig sem lehetett nagyon belekötni, most kerestem vissza, 8 éve megvan...
Anno a sima HC65-öt nézegettem de nem mutatott olyan kiugró újdonságot a Fenixhez kfényerőben, viszont a piros LED hiányzott. A V2 turbo módja már elég ütősnek tűnt.
Így elsőre jónak tűnik, súlyban is minimálisan könnyebb mint a HL55, mód kiosztások és a kezelés is teszik, könnyen tanulható, de az éles teszt még hátra van. -
Zoli-bácsi
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
lkristóf #56666 üzenetére
Próbálgatom. És azért is írtam, hogy másoknak segítsek, ne kelljen a neten utánanéznie senkinek. Úgyis szerte széjjel vannak az infók.
Jó, jó a fokozatmentes állítás meg a többi lehetőség. Egyszerű, egyértelmű, személyre szabható ez is. Jó a csomag. Viszont, nálam valahogy elég gyorsan merül a 18650 -es. Lehet, hogy egyenlőre túl sokat játszok vele, majd jövő héten kiderül.
Most, olyan 1000 lm körülire állítottam a ramp maxot (kb 5000 cd intenzitás), de ezt a 2AA -s lámpáim is tudják, sőt az 1AA -s ZL SC5w sem sokkal gyengébb. És ezen a fokozaton is azért melegszik (de nem forrósodik olyan gyorsan) az Emisar. Majd lemérem, hogy meríti az akkut. Mennyire energia takarékos (vagy sem). Arra is kíváncsi vagyok, hogyan sikerült felosztania a fokozatokat (szemre egészen jól).
Egyenlőre, azt teljesíti amire számítottam. Nem írhatok sok rosszat róla.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
lkristóf #51896 üzenetére
köszi az infó! nem sürgős a vétel,elvagyok a p.nnys 600ft-al
most már egyre hosszabbak a nappalok,csak kutyasétáltatásra kellene legtöbbször,meg egy két gyökér autós pofájába világítani
először az s2+ vételén gondolkodtam,de én lámpák helyett pinyó ütőkre,meg kávéra költök
így inkább veszek egy ütősebb darabot.ha netán leárazzák ezt az első szériát ami nem egy kiforrott modell,javíthatóak a hibái?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #51071 üzenetére
A kapcsolónál nem teljesen világos így elsőre, hogy mit forrasztottál át, de ha a zárókupakot leveszed és rövidre zárod az akku végét és a testet és ez 10-ből 10x felkapcsolja a lámpát akkor a kapcsolónál keresd a hibát. Ha nem akkor kell előrébb nézelődni.
Testen a meneteket és a test végét takarítsd le, hogy a kontakt tökéletes legyen, valamint a driver környékén kell szétnézni, például a driver szorító gyűrű rendesen be van-e tekerve. -
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50888 üzenetére
A D4S gyári firmware-je nem az Andúril így a videóm ne tekinsd D4S kezelési leírásnak.
néhány dologban eltérnek.
Floor: igen
Ceiling: A lámpa legalacsonyabb beállítható szintje és a turbó között 150 lépcső van. Ha egyet kattintasz ceiling beállításnál 1 lépcsővel lesz a turbó alatt. Ha 50-et kattintasz akkor 50 lépcsővel leszel a turbó alatt. Rampingban is ezeket a lépcsőjet lépteti sorba de olyan közel vannak egymáshoz, hogy folyamatosnak látod.Flasheléshez leírást angolul ITT találsz. Annyi, hogy a D4S-ben 85-ös attiny atmel van így a parancssorban a 13-at át kell 85-re írni. De ha megvan mondened el tudom email-ben küldeni a megfelelő gyors féashelő batch fájlt a D4S-hez való Andúrul linkjével együtt.
A leírástól annyiban tér még el a D4S, hogy nem kell csipesz és nem kell kiszedni a drivert. A rugó felett ki vannak vezetve a szükséges lábai az atmelnek így akupunktúrás stílusban tehát bele kell bökni a vezetékek et a viákba.
Így néz ki összeállítva a flashelő setup:
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50797 üzenetére
Ami kimaradt:
Jó az az akku hozzá, de Gearbesten olcsóbb lenne ha többet veszel belőle. Így egy darabot megéri innen venni.(#50800) Zoli-bácsi: intl-outdoor.com
Ez a gyártó webshopja. Jobb ajánlat nincs máshol se.
-
-
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
lkristóf #50713 üzenetére
Nekem XP-L HI leddel van. Ezzel 4800 lument mértem de az full akkuval. Kissé merülve is 3500-4000 környékét tudja. De persze nem a végtelenségig mert azért nem nagy. A beállítgatás lehet komplikáltnak tűnik de ne a videóm nézd mert ott az Andúril van az enyémen. A gyári is hasonló de egyszerűbb. Ha elkezded használni ráérzel az ízére. Amire lehet én már ilyen ramping cuccot teszek.
-
ZozzV6
senior tag
-
válasz
lkristóf #49609 üzenetére
Köszi, sűrűn nem akarom használni, így kicsit sokallottam érte a 9000 Ft-ot. Viszont ki tudja mikor jön még jól és akkor inkább egy sokak által is jónak ítéltet választok, így megvettem ezt.
Aksit milyet érdemes és honnan gearbest vagy aliexpress inkább? Best buy lenne most 18650-ből is amit ajánlani tudtok?
-
G@ben
addikt
válasz
lkristóf #49552 üzenetére
Nekem is NW van, kicsit féltem, hogy túl sárga lesz, de nem.
Igazából ha a ledet nézem, akkor nehéz észrevenni, hogy nem pont középen van, de a fényén látszik. Nem tudom, mi a pontos nevük a különböző köröknek, de van a hotspot, azon kívül egy kb háromszor akkora kevésbé fényes rész, talán az a korona, majd a szórt fény. Lemértem, ha a szórt fény 28 cm átmérőjű, akkor a hotspot egyik széle a szórt fény szélétől 12cm-re van, a másik széle meg 11,5-re, ami nem nagy eltérés, ez igazából nem is zavarna, olyan kicsi a különbség, de ha messzebbről nézem, ahol a szórt fény átmérője kb 80cm, akkor teljesen a korona egyik szélén van a hotspot, ez az, ami látványos, viszont lefotózni képtelen voltam, a telefonomon egyszerűen nem látszik jól a korona.
De ha Zozz elhanyagolható veszteséget mér a nem középen lévő ledhez képest, akkor nem foglalkozom vele többet, mert első teszt alapján marhára tetszik. Majd hétvégén kipróbálom éles körülmények között is.
A logó elfordulása meg a tűrésből adódik gondolom, hogy az egyik cső picit hosszabb, a másik rövidebb, nekem a GT Mini felirat van ott, ahol neked a Lumintop.Van hozzá csuklópánt, nem rossz, de van nekem egy kicsit kisebb, nekem jobban bejövő darabom, inkább azt használnám hozzá, viszont annak az átfűzős madzagja vékonyabb. Szét lehet pattintani törés nélkül ezeket a kis műanyagokat, ahol a vastag és vékony madzag összefut, ha a vékony madzagot egy hajszállal vastagabbra cserélném?
-
ZolkoW
őstag
válasz
lkristóf #47483 üzenetére
Zozz majd kijavít, de az mondta, létezik áttetsző gyűrűs kapcsoló is. ezek akkor bizonyára olyanok lehetnek. Meg én nem voltam hajlandó 100uA fölé menni áramban, a gumigombos (egyébként végül a kékbe azt faragtam bele, de azt sem ajánlom) megoldással hatékony ledekkel elég volt 40-50 uA is, sötétben még sok is. fényes nappal ez nem látszik, én azt akartam, hogy ne merítse számottevően az akkut.
-
ZolkoW
őstag
válasz
lkristóf #47481 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, próbáltam ilyet világítósra alakítani, még az alsó (belső) fém peremet is leköszörültem a gombból, hogy ne legyen a fény útjában, de messze elmaradt a várttól az eredmény... legalábbis nálam. Ja, felül a fehér gyűrűt teljesen kiszedtem, még úgy is halovány. és nem alul voltak a ledek, hanem felülre hoztam furatszerelt-lereszelt végű 3mm-eseket, ne is beszéljünk róla inkább
-
gyapo11
őstag
válasz
lkristóf #47238 üzenetére
Nekem bejön, nagyot terít és a fényerő sem használhatatlanul kicsi. Olvasni, szétnézi a sátorban szétdobált cuccok között vagy egy kamrában, sötétedés utáni hússütéshez, sok olyan esetben hasznos, amikor egy szűken világító lámpa kényelmetlen, mert túl kicsi területet világít meg, és amikor nem kell szuper fényerő.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
lkristóf #47136 üzenetére
Július 6 pénteken volt hatalmas app only árukészlet kiszórás (?) a GB-n, a két lámpa együtt 25,82+10,57+0,51szállítás - 545pont (10,90USD) = kereken 26,00USD volt.
És tényleg brutális akciók voltak, szerintem ez a fórum otthagyott 1-2e USD-t, én egy százassal vettem ki a részem a dologból. (Jön még egy Imalent DT35.)
Ez az app-only ajánlat ráadásul mindenféle cuccra ment, routerek, kések, pc alkatrészek... -
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #36993 üzenetére
Csak Button top akkuval megy, de ebben az akku sem mindegy, hogy milyen van. Érdemes Samsung 30Q vagy Sony VTC6 akkukat venni bele és vagy pöttyöt tenni a tetejére, vagy gyárilag button top verzióban megvenni. A bontott akkuk erősen visszafognák a teljesítményét, mágnes mivel a négy akkura rátekered az érintkezőt ezért szóba sem jöhet!
Azért a nappali fény és a focipálya hasonlat az kicsit túlzó, de tényleg nagyon jó fénye van. Láthatod a tesztemben, hogy a 16000 lumenes DT70 jóval nagyobb "világosságot" csinál, az már inkább nappali fénynek nevezhető, de az tudja kb. 1,5 percig, majd visszavesz, ebben viszont a gyári alapbeállítás 3 perces időkorlátja is teljesen vállalható, nem melegszik közben túl. Nem mellesleg majd 100$ difi van a kettő között, ami szintén nem elhanyagolható tényező. -
vince
őstag
válasz
lkristóf #36716 üzenetére
A legalacsonyabb fokozat nagyon praktikus tud lenni. Kb. ilyen erős a Sklihunt H03 holdfény üzemmódja is, először nem is értettem, minek tesznek egy lámpába ilyet. Aztán amikor éjszaka a kislányom ébresztett, hogy nem találja a plüss vízilovát, akkor megvilágosodtam, hogy mire jó ez a derengés
-
-
MittuDomain_
őstag
válasz
lkristóf #35122 üzenetére
Kinek mi, de szerintem nem vészes, sőt. Én direkt meleget akartam, természetesebb. Ha beírod a google-be, hogy 5000k vs 6500k led lights, találsz egy csomó képet-videót.
De a szó klasszikus értelmében nem meleg az 5000k sem (asszem olyan 3000k egy standard izzószálás villanykörte, de Zozz majd kijavít.)
-
ZolkoW
őstag
válasz
lkristóf #33654 üzenetére
nos, ha értenék a FET-ekhez..
a 8 lábú IC egy FET, elvileg ez az adatlap jó hozzá: [link] , és a 4-es lábát földre kötve nyitva lesz, amennyire csak az akksifeszültség kinyitja.
Hogy ez károsítja-e a vezérlőjét, ami ez alapján gondolom a CX2829 jelű 6 lábú jószág, azt nem tudom, de ha ügyes vagy, előtte leforraszthatod a NYÁKról.
ha az az ellenállás tényleg 470 ohmos, ami mellett ott az érték, akkor valszeg nem lesz semmi baja akkor sem, ha leföldeled a 4-es lábat, ami a gate-je.
nálam okosabbak kijavíthatnak... szóval talán az a biztos, ha megvársz egy hozzáértőt is -
Vagany
őstag
válasz
lkristóf #27711 üzenetére
Szoros, lehet állítani meddig legyen rajta, én nem is vágtam le belőle, mert igy jobban rádugva hosszabb részt véd, a lámpát bekapcsolva kihúzva meg nagyobb a szórt fénye.
Legutóbb egy kertipartin volt hasznos. Csak bekapcsoltam az S2+-t legalacsonyabb fokozatra és felakasztottam egy fára, kb olyan mint egy mini izzó, kis területen nagyon jól szórja a fényt, így még a parázsnál is láttuk egymást, de az akksi is bírja órákig, főleg, hogy általában van nálam egy tartalék 18650-es
is, de nem kellett.
(#27712) Wendelke
Bringára nem jó, mert annyira szórja a fényt, hogy benne van a látómezőben és zavaró. -
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #25413 üzenetére
Ha szerencséd van akkor két hét és csönget. Ha nincs akkor kétszer csenget
jozsi252Érdekes amit linkeltél lámpa de ezzel a led elrendezéssel szerintem túl sok lenne a szórt fény, kevés a távolság amit bevilágít. Pipa alakú lámpában nem gondolkoztál? Trustfire Z1-el már szemezek egy ideje, azt is illő lenne már beszereznem de most is más van porondon. Valaki írta, hogy van neki és nem rossz. Ezt is lehet övre fűzni de méginkább a felső zsebébe tenni, így csalizásnál pl. pont jó helyre világítana. Mondjuk nem vagyok nagy horgász, az utolsó dobásom volt már vagy 15 éve.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #25403 üzenetére
Jól válogattál, a töltő is jó és mindkét akku minőségi cucc, nyilván a pana az nagyobb kapacitású, én speciel a samsungokat használom pár éve, eddig egyiknek sem volt semmi baja. Válaszd a pénztárcádnak és ízlésednek megfelelőt, nem tudsz hibázni velük!
Nem tudom mennyire félsz a gearbesttől de ott most a banggood áron pl. 4 akkut kapsz ugyan abból a kettő helyett, mert akciós: ncr18650B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest